divnick Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Καλησπέρα, την περασμένη εβδομάδα αγόρασα εντοιχισμένο φούρνο morris. Το Σάββατο αφού τον σύνδεσε ο ηλεκτρολόγος έβαλε η σύζυγος να ψήσει ένα κεικ στον άερα. Το θέμα είναι ότι από τη μία μεριά (πίσω δεξιά) κάηκε. Σε ερώτηση στην αντιπροσωπεία με ενημέρωσαν ότι όταν ψήνεις σε αέρα αυτό είναι φυσιολογικό (ανάλογα προς τα που γυρίζει ο ανεμιστήρας δημιουργεί και κάψιμο μου είπαν) και να γυρίζω το φαγητό. Αυτές τις μέρες θα γίνει και δοκιμή για ψήσιμο με αντιστάσεις πάνω κάτω για να δω το αποτέλεσμα. Ξέρει κανείς αν αυτό είναι φυσιολογικό; Σας ευχαριστώ
katergaris79 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Καθόλου φυσιολογικό. Ίσα ίσα που ο σκοπός του αέρα στους φούρνους είναι να διαχέει τη θερμότητα ομοιόμορφα. 2
Xvipes Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Δε βοηθάω και πολύ αλλά μπορείς να βάλεις και μια σκέτη λαδόκολλα για να δεις που ψηνει περισσοτερο ο φουρνος. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από Xvipes 1
alx301 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 κεικ στον αερα ειναι ζορικο ειδικα αν δεν ξερεις καλα τον φούρνο. Καλύτερα αντιστάσεις πανω μονο. και εμένα το ιδιο εκανε σε κεικ αλλα οχι σε μεγάλο βαθμο
3DJIN Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) τι θερμοκρασια ψηνατε? βαλτο χαμηλα 155 βαθμους θελει μερικα ψησιματα για να στρωσει ο φουρνος Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από 3DJIN
SB_1957 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Μάλλον πρόκειται για "συνηθισμένο" πρόβλημα καθώς έχω δει πολλές φορές σε συνταγές (όχι σε ελληνικά σάιτ) να συστήνουν στο ενδιάμεσο να γυρίζεις το ταψί για να ψηθεί ομοιόμορφα! Αλλά το έχουμε προσέξει κι εμείς σε διαφορετικές κουζίνες, κάποιες φορές η μια γωνία να είναι περισσότερο ψημένη από την απέναντι και όντως χρειάζεται γύρισμα το ταψί! Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από SB_1957
katergaris79 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Σε φυσιολογικούς φούρνους δεν παίζει "γύρισμα" του ταψιού. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ζύμες που φουσκώνουν και απαγορεύεται το άνοιγμα της πόρτας. 2
Amaretos Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Το κέικ θέλει αντιστάσεις στην μέση ποτέ αερα
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Στο φουρνακι που έχω μου έχει τύχει κάποιες πατάτες που εψηνα μαζί με κρέας να είναι πολύ περισσότερο ψημένες ως εντελώς καμένες, αυτό ήταν από την πίσω δεξιά μεριά, οφειλόταν μάλλον σε ανομοιόμορφο ρεύμα θερμού αέρα, τώρα κέικ η πίτες δεν έχω δοκιμάσει, αλλά δεν είναι λογικό να φαίνεται καμένο από την μία μεριά. 1 ώρα πριν, Amaretos είπε Το κέικ θέλει αντιστάσεις στην μέση ποτέ αερα Έχω διαβάσει και αντίθετες απόψεις με αυτό. Πάντως γενικά με πολύ μικρή εμπειρία που έχω σε αυτά, οι αντιδράσεις πάνω κάτω είναι υπεραρκετες για ψησιματα, αέρας μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. 3 ώρες πριν, SB_1957 είπε Μάλλον πρόκειται για "συνηθισμένο" πρόβλημα καθώς έχω δει πολλές φορές σε συνταγές (όχι σε ελληνικά σάιτ) να συστήνουν στο ενδιάμεσο να γυρίζεις το ταψί για να ψηθεί ομοιόμορφα! Αλλά το έχουμε προσέξει κι εμείς σε διαφορετικές κουζίνες, κάποιες φορές η μια γωνία να είναι περισσότερο ψημένη από την απέναντι και όντως χρειάζεται γύρισμα το ταψί! Αυτή η ανομοιομορφια οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι από κάποιο σημείο του φουρνου απάγεται ευκολότερα η θερμότητα από την εξωτερική επιφάνεια λόγω είτε κακής μόνωσης η ανομοιομορφης μόνωσης. Κανονικά ένας θερμικός θάλαμος κατά των σχεδιασμό του πρέπει να περάσει από δοκιμές προσομοίωσης με λογισμικό για τυχόν ελέγχους και εξάλειψη διαφόρων επιπτώσεων, τώρα αν το κάνουν και πόσες εταιρείες το κάνουν αυτό, μόνο όσες παράγουν επαγγελματικό εξοπλισμό και κάποιες λίγες στον οικιακό. 1
SB_1957 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Το ψήσιμο με αέρα είναι όντως διαφορετικό από το ψήσιμο με αντιστάσεις, αλλά το ζήτημα είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι κουζίνες ακόμη και στην επιλογή αντιστάσεις, πάλι "βγάζουν" αέρα! Ενώ στις πολύ παλιές κουζίνες ο φούρνος ακουγόταν να "φυσάει" μόνο όταν επέλεγες ψήσιμο με αέρα! Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από SB_1957 1
andreas1gr Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 5 ώρες πριν, divnick είπε Καλησπέρα, την περασμένη εβδομάδα αγόρασα εντοιχισμένο φούρνο morris. Το Σάββατο αφού τον σύνδεσε ο ηλεκτρολόγος έβαλε η σύζυγος να ψήσει ένα κεικ στον άερα. Το θέμα είναι ότι από τη μία μεριά (πίσω δεξιά) κάηκε. Σε ερώτηση στην αντιπροσωπεία με ενημέρωσαν ότι όταν ψήνεις σε αέρα αυτό είναι φυσιολογικό (ανάλογα προς τα που γυρίζει ο ανεμιστήρας δημιουργεί και κάψιμο μου είπαν) και να γυρίζω το φαγητό. Αυτές τις μέρες θα γίνει και δοκιμή για ψήσιμο με αντιστάσεις πάνω κάτω για να δω το αποτέλεσμα. Ξέρει κανείς αν αυτό είναι φυσιολογικό; Σας ευχαριστώ Δεν είναι φυσιολογικό. Η σύζυγος ψήνει κέικ και γενικά τα πάντα στον αέρα (εκτός από γκριλ) Ειδικά όταν βάζει μόνο αέρα, ποτέ δεν χρειάστηκε να γυρίσει το ταψί ή να κάνει το φαγητό…
adi32 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Το κέικ δεν ψήνεται με αέρα. Θέλει πάνω κάτω στους 155 βαθμούς στην πρώτη θέση σχάρας από κάτω.. Δε θέλει να ανοίγει κλείνεις την πόρτα ούτε να βάζεις μαχαίρι. Είναι και ανάλογα το φούρνο. Εμένα κάνει 1.30 ώρα. Στη μία ώρα περίπου αν αρπάξει απο πάνω το σκεπαζω με ένα αλουμινοχαρτο Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από adi32
andreas1gr Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 8 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Το ψήσιμο με αέρα είναι όντως διαφορετικό από το ψήσιμο με αντιστάσεις, αλλά το ζήτημα ότι τα τελευταία χρόνια οι κουζίνες ακόμη και στην επιλογή αντιστάσεις, πάλι "βγάζουν" αέρα! Ενώ στις πολύ παλιές κουζίνες ο φούρνος ακουγόταν να "φυσάει" μόνο όταν επέλεγες ψήσιμο με αέρα! Άλλο το ψήσιμο με αέρα και άλλο η ψύξη της μπροστινής πόρτας με κυκλοφορία αέρα…
SB_1957 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, andreas1gr είπε Άλλο το ψήσιμο με αέρα και άλλο η ψύξη της μπροστινής πόρτας με κυκλοφορία αέρα… Δεν ξέρω αν είναι ψύξη της πόρτας. Εγώ βλέπω ότι η λαδόκολα στο βάθος κουνιέται και ο θόρυβος είναι ίδιος όπως όταν είναι με τον αέρα. Και αν ανοίξεις την πόρτα του φούρνου, όση ώρα είναι ανοιχτή "φυσάει" ζεστό αέρα. Η διαφορά με την επιλογή στον αέρα είναι ότι βλέπεις την φτερωτή που γυρίζει. Και δεν συμβαίνει μόνο στη δική μας κουζίνα αλλά και σε άλλες σύγχρονες κουζίνες φίλων. Πάντως είναι γεγονός ότι θέλει χρόνο και συχνή χρήση για να εξοικειωθείς με τους χρόνους και τις θερμοκρασίες ψησίματος κάθε συνταγής όταν αλλάζεις κουζίνα. Ό,τι έχεις μάθει στην παλιά κουζίνα τα ξεχνάς!
divnick Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Καλησπέρα σε όλους. Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας. Έπειτα από μερικές μέρες δοκιμών με διαφορετικά φαγητά, προγράμματα, θερμοκρασίες , η κουζίνα φαίνεται να λειτουργεί σωστά. Το ψήσιμο στον αέρα γίνεται ομοιόμορφα. Ελπίζω το κάψιμο πίσω δεξιά στο πρώτο ψήσιμο να ήταν τυχαίο. Ίσως να χρειαζόταν μερικές μέρες για να ΄΄στρώσει΄΄ 😜 . Ίδωμεν.. Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα. Με υγεία!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα