monokoupes Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα και καλή Μ. Εβδομάδα! Αναμένω το PS5 (παραγγελία αρχές Δεκεμβρίου από Κωτσόβολο #@!@@##!) μέσα στον επόμενο μήνα, οπότε άρχιζα να σκαλίζω το θέμα του gaming monitor για να απολαύσω επιτέλους τα 120Hz στο Call of Duty Warzone (στα 1080p προς το παρόν). Διάβασα διάφορα posts εδώ για αγορά monitor για PS5 αλλά έχω μπερδευτεί σχετικά με το HDMI 2.1, το refresh rate και τις αναλύσεις... Οπότε έχω μερικές ερωτήσεις προς τα αλάνια του forum που μας διαφωτίζουν χρόνια τώρα για να καταλάβω προς τα που να κινηθώ! (έψαξα αρκετά οπότε κάνω Edit το παρακάτω) To HDMI 2.1 είναι αυτό που σου δίνει τα 120Hz σε 4Κ resolution. Χωρίς HDMI 2.1 γίνεται να έχουμε refresh rate 120Hz που έχουν στα specs τους διάφορα monitors μόνο σε 1440p ή 1080p αναλύσεις. 1) Σχετικά με την ανάλυση, το PS5 μέχρι στιγμής υποστηρίζει μόνο 1080p για τα 120 Hzκαθώς ξέρω, οπότε ένα monitor 1440p θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί μόνο έπειτα από κάποιο firmware update της Sony στο μέλλον. Σωστά; 2) Υπάρχει κάποιος λόγος να επιλέξω 4Κ gaming monitor για PS5 αυτή τη στιγμή; Υποστηρίζει 4K μόνο στα 60Hz, σωστά; 3) Στο μυαλό μου, τα κύρια ιδανικά χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή για PS5 είναι 1440p, 144Hz, 1ms response time. Από τα οποία θα είναι usable 1080p/120Hz. Χάνω κάτι; 4) Tέλος, αλλά πολύ σημαντικό, υπάρχει μεγάλη διαφορά στα panels, αν θα είναι VA ή IPS; Ίσως για game που έχει σκοτεινούς χώρους/γωνίες και θα ήθελα να δείχνουν πιο φωτεινές συνίσταται κάποιο από τα δυο; Ψάχνοντας είδα ότι ίσως το VΑ να είναι καλύτερο για fast paced gaming με σκοτεινούς χώρους; Επίσης για τις ίντσες, επειδή θα το έχω στο γραφείο και θα είναι αρκετά κοντά (80 εκατοστά το βάθος του γραφείου) δε νομίζω ότι μπορώ να ξεφύγω πάνω από 27". Αυτή τη στιγμή έχω 24" και ίσως είναι υπεραρκετές. Σχετικά με το budget, μόλις μου είναι ξεκάθαρα τα παραπάνω θα καταλήξω και στο πόσα θέλω να ξοδέψω, αλλά δε θα δώσω και μια περιουσία! Παρ'ολα αυτά αν υπάρχει κάποια solid δημοφιλής επιλογή please provide the link Έχω δει τα εξής: 1080p/120Hz: https://www.skroutz.gr/s/25777702/BenQ-XL2411K-Gaming-Monitor-24-FHD-144Hz.html#specs https://www.skroutz.gr/s/20121334/Viewsonic-VX2758-PC-MH-Curved-Gaming-Monitor-27-FHD-144Hz.html#specs https://www.skroutz.gr/s/26210658/BenQ-Mobiuz-EX2510-Gaming-Monitor-24-5-FHD-144Hz.html https://www.skroutz.gr/s/20176486/AOC-24G2U-Gaming-Monitor-23-8-FHD-144Hz.html#specs 1440p/120Hz: https://www.skroutz.gr/s/24393887/Dell-S2721DGF-Gaming-Monitor-27-QHD-165Hz.html#specs Έχουμε κάποια πιο αξιόλογη πρόταση για την κατηγορία 1440p/120Hz; Αξίζει κάτι σε 4Κ με HDMI 2.1; Υπάρχει κάτι σε 1440p που να υποστηρίζει μελλοντικά το HDMI 2.1; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του να βοηθήσει! Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από dgparla 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 τα μόνιτορ που έχεις επιλέξει δεν είναι συμβατά με το PS5 1080/120hz κάνε μια έρευνα στο youtube. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
monokoupes Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Συγγνώμη αλλά αυτή η απάντηση δε βοηθάει καπως, αντίθετα μπερδεύει. Τι εννοεις δεν ειναι συμβατα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niko13 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, dgparla είπε Καλησπέρα στην παρέα και καλή Μ. Εβδομάδα! Αναμένω το PS5 (παραγγελία αρχές Δεκεμβρίου από Κωτσόβολο #@!@@##!) μέσα στον επόμενο μήνα, οπότε άρχιζα να σκαλίζω το θέμα του gaming monitor για να απολαύσω επιτέλους τα 120Hz στο Call of Duty Warzone (στα 1080p προς το παρόν). Διάβασα διάφορα posts εδώ για αγορά monitor για PS5 αλλά έχω μπερδευτεί σχετικά με το HDMI 2.1, το refresh rate και τις αναλύσεις... Οπότε έχω μερικές ερωτήσεις προς τα αλάνια του forum που μας διαφωτίζουν χρόνια τώρα για να καταλάβω προς τα που να κινηθώ! (έψαξα αρκετά οπότε κάνω Edit το παρακάτω) To HDMI 2.1 είναι αυτό που σου δίνει τα 120Hz σε 4Κ resolution. Χωρίς HDMI 2.1 γίνεται να έχουμε refresh rate 120Hz που έχουν στα specs τους διάφορα monitors μόνο σε 1440p ή 1080p αναλύσεις. 1) Σχετικά με την ανάλυση, το PS5 μέχρι στιγμής υποστηρίζει μόνο 1080p για τα 120 Hzκαθώς ξέρω, οπότε ένα monitor 1440p θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί μόνο έπειτα από κάποιο firmware update της Sony στο μέλλον. Σωστά; 2) Υπάρχει κάποιος λόγος να επιλέξω 4Κ gaming monitor για PS5 αυτή τη στιγμή; Υποστηρίζει 4K μόνο στα 60Hz, σωστά; 3) Στο μυαλό μου, τα κύρια ιδανικά χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή για PS5 είναι 1440p, 144Hz, 1ms response time. Από τα οποία θα είναι usable 1080p/120Hz. Χάνω κάτι; 4) Tέλος, αλλά πολύ σημαντικό, υπάρχει μεγάλη διαφορά στα panels, αν θα είναι VA ή IPS; Ίσως για game που έχει σκοτεινούς χώρους/γωνίες και θα ήθελα να δείχνουν πιο φωτεινές συνίσταται κάποιο από τα δυο; Ψάχνοντας είδα ότι ίσως το VΑ να είναι καλύτερο για fast paced gaming με σκοτεινούς χώρους; Επίσης για τις ίντσες, επειδή θα το έχω στο γραφείο και θα είναι αρκετά κοντά (80 εκατοστά το βάθος του γραφείου) δε νομίζω ότι μπορώ να ξεφύγω πάνω από 27". Αυτή τη στιγμή έχω 24" και ίσως είναι υπεραρκετές. Σχετικά με το budget, μόλις μου είναι ξεκάθαρα τα παραπάνω θα καταλήξω και στο πόσα θέλω να ξοδέψω, αλλά δε θα δώσω και μια περιουσία! Παρ'ολα αυτά αν υπάρχει κάποια solid δημοφιλής επιλογή please provide the link Έχω δει τα εξής: 1080p/120Hz: https://www.skroutz.gr/s/25777702/BenQ-XL2411K-Gaming-Monitor-24-FHD-144Hz.html#specs https://www.skroutz.gr/s/20121334/Viewsonic-VX2758-PC-MH-Curved-Gaming-Monitor-27-FHD-144Hz.html#specs https://www.skroutz.gr/s/26210658/BenQ-Mobiuz-EX2510-Gaming-Monitor-24-5-FHD-144Hz.html https://www.skroutz.gr/s/20176486/AOC-24G2U-Gaming-Monitor-23-8-FHD-144Hz.html#specs 1440p/120Hz: https://www.skroutz.gr/s/24393887/Dell-S2721DGF-Gaming-Monitor-27-QHD-165Hz.html#specs Έχουμε κάποια πιο αξιόλογη πρόταση για την κατηγορία 1440p/120Hz; Αξίζει κάτι σε 4Κ με HDMI 2.1; Υπάρχει κάτι σε 1440p που να υποστηρίζει μελλοντικά το HDMI 2.1; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του να βοηθήσει! Δεν εχω κονσολα αλλα για φιλο που κοιταγα καταληξαμε στo mobiuz 2510 πoυ εχεις link, κυριως γιατι ηθελε κατω απο 27 ιντσες για το χωρο του(ακριβο αλλα πολυ καλο) . Εγω βρηκα βοηθεια εδω, εχει link απο σχεδον ολες τις εταιριες με τα συμβατα monitor https://www.displayninja.com/best-gaming-monitor-for-ps5-and-xbox-series-x/ καθως και επιλογες για ολες τις αναλυσεις και μια συνοψη της αγορας και των επιλογων γενικα. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2021 από niko13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Για 4Κ με hz και HDMI 2.1 πας εδώ..Μέχρι Ιούνιο λογικά θα βγει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
monokoupes Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 8 ώρες πριν, niko13 είπε Δεν εχω κονσολα αλλα για φιλο που κοιταγα καταληξαμε στo mobiuz 2510 πoυ εχεις link, κυριως γιατι ηθελε κατω απο 27 ιντσες για το χωρο του(ακριβο αλλα πολυ καλο) . Εγω βρηκα βοηθεια εδω, εχει link απο σχεδον ολες τις εταιριες με τα συμβατα monitor https://www.displayninja.com/best-gaming-monitor-for-ps5-and-xbox-series-x/ καθως και επιλογες για ολες τις αναλυσεις και μια συνοψη της αγορας και των επιλογων γενικα. Νομίζω είναι μια καλή επιλογή. Σχετικά με το παρακάτω έχεις κάποια άποψη; 4) Tέλος, αλλά πολύ σημαντικό, υπάρχει μεγάλη διαφορά στα panels, αν θα είναι VA ή IPS; Ίσως για game που έχει σκοτεινούς χώρους/γωνίες και θα ήθελα να δείχνουν πιο φωτεινές συνίσταται κάποιο από τα δυο; Ψάχνοντας είδα ότι ίσως το VΑ να είναι καλύτερο για fast paced gaming με σκοτεινούς χώρους; 3 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Για 4Κ με hz και HDMI 2.1 πας εδώ..Μέχρι Ιούνιο λογικά θα βγει. Ευχαριστώ για την απάντηση, προφανώς λόγω τίτλου, αλλά θα μείνω σε 27" max. Επίσης δεν βλέπω ιδιαίτερο Value αυτή τη στιγμή να δώσω τόσα λεφτά για 4Κ/120Hz για τα παιχνίδια που παίζω. Έχεις κάποια πρόταση για 1440p/120Hz ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, dgparla είπε Συγγνώμη αλλά αυτή η απάντηση δε βοηθάει καπως, αντίθετα μπερδεύει. Τι εννοεις δεν ειναι συμβατα; Δεν παίζουν σε 1080/120hz σε απλά ελληνικά,το lg 27gl850 αν κλείσεις το variable refresh παίζει , Επεξ/σία 27 Απριλίου 2021 από ICE-T Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
monokoupes Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, ICE-T είπε Δεν παίζουν σε 1080/120hz σε απλά ελληνικά,το lg 27gl850 αν κλείσεις το variable refresh παίζει , Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πως τα monitors που έχω βάλει εγώ στα links δεν υποστηρίζουν 1080p και 120Hz. To PS5 το υποστηρίζει. Το game το υποστηρίζει. Τα specs του monitor το υποστηρίζουν. So what's the issue? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, monokoupes είπε Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πως τα monitors που έχω βάλει εγώ στα links δεν υποστηρίζουν 1080p και 120Hz. To PS5 το υποστηρίζει. Το game το υποστηρίζει. Τα specs του monitor το υποστηρίζουν. So what's the issue? Το dell που έχεις στην λίστα δεν παίζει με σιγουριά ,1440p120hz ούτε κάνει downscale σωστά 1080/120 , warzone με κανένα μόνιτορ δεν θα δεις 120hz στο ps5 γιατί δεν υποστηρίζεται μόνο στο xbox series x υποστηριζεται αν έχεις ακόμη αμφιβολία δικό σου θέμα Επεξ/σία 27 Απριλίου 2021 από ICE-T Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
monokoupes Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 16 λεπτά πριν, ICE-T είπε Το dell που έχεις στην λίστα δεν παίζει με σιγουριά ,1440p120hz ούτε κάνει downscale σωστά 1080/120 , warzone με κανένα μόνιτορ δεν θα δεις 120hz στο ps5 γιατί δεν υποστηρίζεται μόνο στο xbox series x υποστηριζεται αν έχεις ακόμη αμφιβολία δικό σου θέμα Τι σημαίνει ότι δεν κάνει downscale σωστά από τη στιγμή που τα specs λένε ότι το υποστηρίζει; Επίσης μου μιλάς για ένα monitor ενώ έχω βάλει και άλλα. Ισχύει και για τα υπόλοιπα αυτό που ισχυρίζεσαι; Στο PS5 υποστηρίζει 120Hz το συγκεκριμένο game, πως λες οτι δεν το υποστηρίζει; Τωρα αν δε θα τα πιάνει και θα φτάνει μεχρι 100-110 οκ, μικρό το κακό. Δεν είναι θέμα αμφιβολίας per se, απλά πετάς μισόλογα χωρίς τεκμηρίωση, απαντάς σε ελάχιστα ερωτήματα και έχεις ένα ελαφρώς υπεροπτικό ύφος που δεν δικαιολογείται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 20 λεπτά πριν, monokoupes είπε Τι σημαίνει ότι δεν κάνει downscale σωστά από τη στιγμή που τα specs λένε ότι το υποστηρίζει; Επίσης μου μιλάς για ένα monitor ενώ έχω βάλει και άλλα. Ισχύει και για τα υπόλοιπα αυτό που ισχυρίζεσαι; Στο PS5 υποστηρίζει 120Hz το συγκεκριμένο game, πως λες οτι δεν το υποστηρίζει; Τωρα αν δε θα τα πιάνει και θα φτάνει μεχρι 100-110 οκ, μικρό το κακό. Δεν είναι θέμα αμφιβολίας per se, απλά πετάς μισόλογα χωρίς τεκμηρίωση, απαντάς σε ελάχιστα ερωτήματα και έχεις ένα ελαφρώς υπεροπτικό ύφος που δεν δικαιολογείται. Ελληνικά και κατανοητά στα γράφω α warzone έγραψα που δεν υποστηρίζει πάνω από 60hz στο ps5 τι δεν καταλαβαίνεις ότι έχει και multiplayer 6Χ6 ναι εκεί το υποστηρίζει 1080p120 όχι το συγκεκριμένο dell,τραβά πάρτο να σου φύγει η απορία και όταν ξενερώσεις μην πεις οτι δεν στο ειπαν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
monokoupes Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 4 λεπτά πριν, ICE-T είπε Ελληνικά και κατανοητά στα γράφω α warzone έγραψα που δεν υποστηρίζει πάνω από 60hz στο ps5 τι δεν καταλαβαίνεις ότι έχει και multiplayer 6Χ6 ναι εκεί το υποστηρίζει 1080p120 όχι το συγκεκριμένο dell,τραβά πάρτο να σου φύγει η απορία και όταν ξενερώσεις μην πεις οτι δεν στο ειπαν Σωστά, είναι μόνο σε Multiplayer και θα μπει στο warzone στους επόμενους μήνες. Δε θα το πάρω για χρήση ενός μηνός το monitor. Το ότι ανέφερα το συγκεκριμένο game δεν αλλάζει την ουσία του thread που είναι τα monitors. Αν έχεις κάποια τεκμηρίωση γιατί το συγκεκριμένο Dell δεν υποστηρίζει αυτό που τα specs λένε ότι υποστηρίζει, πες το μου. Αν έχεις κάποια άποψη/πρόταση για τα υπόλοιπα monitors στα χαρακτηρηστικά που πόσταρα/ζήτησα, είναι ευπρόσδεκτη. Αν έχεις κάποια γνώμη για το VA vs IPS panel που επίσης ρώτησα, θα βοηθούσε. Αν θέλεις απλά να πετάς δυο μισόλογα για να το παίξεις knowledgable & smartass, "βοήθα" σε κάποιο άλλο thread. Καλή συνέχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 46 minutes ago, monokoupes said: Σωστά, είναι μόνο σε Multiplayer και θα μπει στο warzone στους επόμενους μήνες. Δε θα το πάρω για χρήση ενός μηνός το monitor. Το ότι ανέφερα το συγκεκριμένο game δεν αλλάζει την ουσία του thread που είναι τα monitors. Αν έχεις κάποια τεκμηρίωση γιατί το συγκεκριμένο Dell δεν υποστηρίζει αυτό που τα specs λένε ότι υποστηρίζει, πες το μου. Αν έχεις κάποια άποψη/πρόταση για τα υπόλοιπα monitors στα χαρακτηρηστικά που πόσταρα/ζήτησα, είναι ευπρόσδεκτη. Αν έχεις κάποια γνώμη για το VA vs IPS panel που επίσης ρώτησα, θα βοηθούσε. Αν θέλεις απλά να πετάς δυο μισόλογα για να το παίξεις knowledgable & smartass, "βοήθα" σε κάποιο άλλο thread. Καλή συνέχεια. υπάρχει έτοιμο θέμα για το συγκεκριμένο dell 2721dgfa μπες και ρώτα για να δεις τι θα σου πουν για συμβατότητα με PS5. στο βίντεο σου δείχνω μόνιτορ που παίζει απροβληματιστα 120hz/1080p downscale με πολύ λίγο latency και εικόνα κρύσταλλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stathis Diles Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Benq mobius Ex2510 κ ξενοιαζεις!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konlift Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Πάρε τηλεόραση καλύτερα αφού θα έχεις PS5. Καλύτερη απόδοση - πιο vfm Με τίποτα IPS γιατί δεν θα ευχαριστιέσαι μετά την δύση του ηλίου. (χάλια μαύρα τη νύχτα, ΔΕΝ κάνει για gaming....) Κοίταξε λίγο τη σειρά Rog της ASUS όπου αναφέρει 120hz ready για τις κονσόλες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα