Προς το περιεχόμενο

Dell S2721D - 2K - 75HZ [γτ φευγω απο ultrawide]

firepc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

29 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

πισωγυρισμα η μειωση σε ιντσες,παρτη για δευτερη οθονη σε παιχνιδια που δε σηκωνει ulta η ti

οκ, ειναι και αυτο μια επιλογη, αλλα ενας απο τους λογους ηταν οτι παραχορτασα ultrawide gaming τα τελευταια 5 χρονια

Ισως επιστρεψω στο μελλον. Who knows..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

20 ώρες πριν, firepc είπε

ε να και αυτο ειναι ενα κριμα

τσπ, αν θες αυριο γραψε για το horizon

Περαστηκε ειναι ετοιμο για παιξιμο ισως το αρχισω πιο μετα θα αναφερω. Κοιτα κριμα δεν θεωρω οτι ειναι γιατι υπαρχει η επιλογη να παιξω με 100fps πχ καποιο indie οπως τα ori η καποιο παλιοτερο πχ καποιο dishonored καποιο bioshock κτλ. Τωρα κατι παιχνιδια σαν το mafia που ειναι βαρια και με 60αρι βολευομαι μια χαρα ειδικα με το freesync που δεν εχει το input lag του vsync το ποντικι ειναι πολυ αερατο και λογω slow pace δεν ενοχλει η κινηση δειχνει απολυτα smooth. Δεν γινεται να εχουμε παντα οτι πιο τελευταιο οι τιμες ειναι απαγορευτικες οποτε καποιοι συμβιβασμοι θα γινουν. 

• Like 1

Μόλις τώρα, firepc είπε

δεν μου λες, ειναι ζωηρα τα χρωματα της στο gaming?

Τα χρώματα είναι σωστά. Η οθόνη με εύρος και την πιστότητα που τρέχει, παίζει για ερασιτεχνική φωτογραφία. Απέναντι στην XG2405 που έχω, είναι κλάσης ανώτερη σε αυτό το θέμα. Μου έχει κάτσει και κομμάτι χωρίς καθόλου Bleed. Έπαιξα ένα τζοκερ μετά αλλά μάλλον πήγε στο πάνελ η τύχη όλη. 
Περισσότερο υποκειμενικό είναι το θέμα γιατί λίγο Oversaturate θα δώσει μία πιο ζεστή εικόνα. Προσωπικά πλέον όλα τα λευκά τα βλέπω να κιτρινίζουν στις υπόλοιπες μετά από 2-3 μήνες με την S2721D. Η ένταση είναι εκεί, το εύρος είναι εκεί, οπότε εξαρτάται από το πως έχει δει ο developer το παιχίδι. 

Με προβλημάτισε όμως η φωτεινότητα της. Η οθόνη βγάζει αρκετά cd, όσο ανεβαίνει βλέπω ένα θάμπωμα στο μαύρο. Αφού έρχεσαι από VA ίσως σε χαλάσει λίγο το μαύρο σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. 
Στο Ori είδα λίγο το contrast. Είναι καλό για IPS αλλά σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει VA. Στα πολύ σκοτεινά σημεία ένιωθες πως έπρεπε να φύγει λίγο το φως, για να έχει πίσσα σκοτάδι. Βέβαια μόλις δεις τα μωβ, ξεχνάς τις γωνίες με τα μαύρα. 

Μόνο αν το βάλεις δίπλα δίπλα με αυτή που έχεις θα δεις τι ακριβώς κερδίζεις και τι χάνεις. Έβγαλε ο κωτσόβολος την S2721DS ( με το καλό stand, pivot+swivel ) στα 279. 

• Thanks 1

4 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Έβγαλε ο κωτσόβολος την S2721DS ( με το καλό stand, pivot+swivel ) στα 279. 

Εχω monitor stand με usb θυρες στο πλάι, γι αυτο δεν ηθελα την DS

5 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Αφού έρχεσαι από VA ίσως σε χαλάσει λίγο το μαύρο

Αυτο το ξερω και ειμαι προετοιμασμενος

Thx για το replay σου 👍

Το ξεκινησα σημερα το Horizon Zero Dawn και τα παντα ολα ultra πεφτει μεχρι τα 46 οσο επαιξα. Δεν ενοχλει γιατι το freesync κανει τη δουλεια του οπως πρεπει με μηδεν stutters και αρκετα smooth κινηση.

54 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το ξεκινησα σημερα το Horizon Zero Dawn και τα παντα ολα ultra πεφτει μεχρι τα 46 οσο επαιξα. Δεν ενοχλει γιατι το freesync κανει τη δουλεια του οπως πρεπει με μηδεν stutters και αρκετα smooth κινηση.

οκ, stutter μπορει να μην εχει αλλα τα 46fps ειναι σχεδον console επιπεδο

Τσπ, κοιτα να το χαρεις, πιο πολυ αυτο μετραει

4 λεπτά πριν, firepc είπε

οκ, stutter μπορει να μην εχει αλλα τα 46fps ειναι σχεδον console επιπεδο

Τσπ, κοιτα να το χαρεις, πιο πολυ αυτο μετραει

Να πω την αληθεια πραγματικα δεν το νιωθεις επαιξα κανα 2ωρο τωρα το εκλεισα ειμαι μονιμα πανω απο 50 στην αρχη σε καποια σημεια επεσε στα 46 στιγμιαια πανω απο 50 οσο ειμαι ειναι σαν 60αρι καθαρο τρομερη δουλεια το freesync μηδενικο stuttering. To ultrawide παραμενει μοναδικο εβαλα και fix για τα cutscenes και τα παντα ειναι σε 21:9.

Horizon-Zero-Dawn-2021-04-27-19-57.png
Horizon-Zero-Dawn-2021-04-27-19-57-1.png

Ηρθε η οθονη. Η πρωτη εντυπωση ειναι πολυ θετικη.

1. Βacklight Βleeding ΜΗΔΕΝ. Ναι μου φαινεται και εμενα δυσκολο να το πιστεψω. Επισης, πολυ καλο μαυρο

2. Ολα καλα με τα 75hz. Υπαρχει επιλογη στο control panel της nvidia. Δεν χρειαστηκε overclock δλδ

3. Πολυ sharp εικονα. Ειδικα στα 2Κ video στο youtube ειναι κρυσταλλο

4. Πανεμορφα ζωηρα χρωματα, ειναι τοσο γλυκα τα χρωματα της που νομιζεις οτι ειναι glossy το panel της

5. Γενικα μεχρι τωρα δεν εχω βρει να εχει καποιο προβλημα ή καμμενο πιξελ

6. Επαιξα λιγο το van helsing και φαινεται πανεμορφο, 75fps καρφωμενα ολα max. Οκ, το παιχνιδι αυτο ειναι απο μονο του φωτεινο οπως πχ torchlight κλπ. Δεν ξερω πως θα δειχνει στα σκοτεινα παιχνιδια αλλα θα δω στη πορεια. Αλλα γενικα η οθονη ειναι πολυ bright. Κατι που μου κανει εντυπωση γτ γενικα οι IPS ειναι πιο dark

Θελει να συνηθισω το μεγεθος γτ η αλλαγη απο την 34αρα ειναι μεγαλη

Είναι πραγματικά πολύ καλή άσχετα με τα 250 ευρώ που σε προϊδεάζουν για μερικές παραχωρήσεις. 
Προσωπικά έμεινα με τα χρώματα μετά τις ρυθμίσεις. Αν έχεις φωτογραφίες από DSLR ή κανένα Raw αρχείο από κινητό με Gcam θα μπορέσεις να κρίνεις το κατά πόσο αποδίδει φυσικά το χρώμα.
Ίσως η καλύτερη δοκιμή για ατμοσφαιρικό παιχνίδι, να δεις τα μαύρα και το contrast είναι το Little Nightmares ή το Ori. 

Φωτεινότητα για εμένα είναι από το 21 μέχρι το 35, παραπάνω χτυπάει πάρα πολύ στα μάτια και κουράζει. 

13 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Είναι πραγματικά πολύ καλή άσχετα με τα 250 ευρώ που σε προϊδεάζουν για μερικές παραχωρήσεις. 
Προσωπικά έμεινα με τα χρώματα μετά τις ρυθμίσεις. Αν έχεις φωτογραφίες από DSLR ή κανένα Raw αρχείο από κινητό με Gcam θα μπορέσεις να κρίνεις το κατά πόσο αποδίδει φυσικά το χρώμα.
Ίσως η καλύτερη δοκιμή για ατμοσφαιρικό παιχνίδι, να δεις τα μαύρα και το contrast είναι το Little Nightmares ή το Ori. 

Φωτεινότητα για εμένα είναι από το 21 μέχρι το 35, παραπάνω χτυπάει πάρα πολύ στα μάτια και κουράζει. 

οντως τη φωτεινοτητα ισως πρεπει να την κατεβασω. Το ειχα στο standard mode αλλα τωρα την εβαλα στο rts mode. Νομιζω ειναι λιγο καλυτερα.

Οι ρυθμησεις που μου εδωσες πιο πισω, δεν υπαρχουν ομως. Εχει αλλα, εκτος αν χανω εγω κατι

Στις 25/4/2021 στις 9:28 ΜΜ, Dr.Tesla είπε

Έχω ακριβώς αυτή την οθόνη για μία μικτή χρήση Δουλειάς-Gaming. 

Πέρασα τα νούμερα του Rtings από απορία για να δω τι γίνεται, και πραγματικά έχει τρομερή ακρίβεια για τα 240 ευρώ της. Θα ήθελα πολύ να της τρέξω ενα calibration αλλά δεν έχω το εργαλείο. 

image.png.977a853030da9374b0ac767191489b98.png

Αν το σετάρεις με 2 τέτοιες για δουλειά το μόνο που ίσως σου φανεί άσχημο είναι πως δεν θα έχεις τα 144, για e-sports παιχνίδια. 

εβαλα costume και τα rgb controls. Απο ολα τα αλλα settings που εχει αυτο το καρτελακι, δεν υπαρχει τπτ

Εβαλα και το brightness στο 21 αλλα γινεται πολυ σκοτεινη, δλδ αν παω να παιξω LN ετσι, δεν θα βλεπω τπτ

10 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Τα υπόλοιπα νούμερα είναι οι μετρήσεις του Color Calibration. 
Η φωτεινότητα πάει ανάλογα από το φως στο δωμάτιο.

Εχω βαλει το rts mode (μου αρεσε πιο πολυ απ ολα τα modes) και κατεβασα την φωτεινωτητα απ το 75 στο 55. Οπως ειναι τωρα μου αρεσει πολυ.

Αυτο που λες οτι αλλαζει η φωτεινοτητα αναλογα με το φως στο δωματιο δεν μου αρεσει. Συμβαινει οντως αυτο? διοτι δεν το εχω παρατηρησει.

Το ειχε και το ipad αυτο και το εκλεισα αμεσως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...