Προς το περιεχόμενο

Dell S2721D - 2K - 75HZ [γτ φευγω απο ultrawide]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοιγω αυτο το νημα γτ παραγγειλα την dell s2721d και θα ηθελα να γινει συζητηση για την ρυθμηση των χρωματων της, καλιμπραρισμα, εντυπωσεις κλπ με αλλα μελη που την εχουν ή σκοπευουν να την παρουν.

Με την ευκαιρια ομως θα ηθελα να αναφερω γτ φευγω απο μια 34αρα ultrawide 3440x1440@100hz και παω σε μια 16:9 - 2K - 75hz - 27inch

1. Η καρτα μου ειναι η 1080ti μια πολυ καλη καρτα (των 750€ τοτε) που τον τελευταιο καιρο δεν μπορουσε να κρατησει αλλο το βαρος της 34αρας. Framedrops, τα φανακια να σπιναρουν σαν τρελα, να αναγκαζομαι να τα ριχνω τα γραφικα στο medium και μερικες φορες και στα low για να μην εχω θεματα.

2. Η πρωτη σκεψη που εκανα ηταν να πω, ΟΚ θα κατεβω σε 27αρα 2Κ αλλα ας κοιταξω για 144 ή 165hz. Εχοντας ομως ολη αυτη την εμπειρια απο τοσες οθονες που ειχα, καταλαβα οτι με τοσο υψηλα frames, θα αντιμετωπιζα παλι τα ιδια θεματα.

3. Εκανα και μια σκεψη για 27αρι 1080p 144hz (τα οποία θα τα σηκωνε η 1080ti μου) αλλα επειδη ειχα και στο παρελθον 27αρι 1080p (ηταν 60hz) τελικα απεριψα και αυτη την επιλογη γτ ξερω οτι δεν θα ειναι και τοσο κοφτερη η εικονα της. Δεν ειναι να λες και το πιξελ κορομηλο, αλλα καταλαβαινεις τι εννοω.

4. Προσωπικη αλλαγη. Don't get me wrong, δεν λεω οτι οι ultrawide οθονες δεν ειναι καλες. Σχεδον ολα τα παιχνιδια υποστηριζονται πλεον. Απλα μετα απο 5 χρονια με ultrawide (1 χρονο με 29αρα και 4 με 34αρα) ηθελα να δοκιμασω κατι αλλο, κατι νεο που δεν εχω ξαναδει. Δλδ, 2Κ αναλυση με 75hz σε 27 ιντσες (sweet spot αυτη την στιγμη για εμενα) Α, και πρωτη φορα σε Dell. Wish me good luck 😉

Η συγκεκριμενη εχει γυρω στα 250€. Πολυ καλη τιμη πιστευω.

https://www.skroutz.gr/s/24772471/Dell-S2721D-Monitor-27-QHD.html

ps#1. sorry φιλε @Arkinπου φευγω απ το club, αλλα οπως θα διαβασες πιο πανω, υπηρχαν λογοι 🙂

ps#2. οταν ερθει και την δουλεψω λιγο, θα πω εντυπωσεις

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μήπως η 1080Ti σου θέλει αλλαγή πάστας ; Τι εννοείς ''σπινάρουν τα φανάκια σαν τρελά'' ; Και μου φαίνεται υπερβολικό να πρέπει να ρίξεις τόσο τα settings σε μια κάρτα που αποδίδει όσο η RTX 2080.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Μήπως η 1080Ti σου θέλει αλλαγή πάστας ; Τι εννοείς ''σπινάρουν τα φανάκια σαν τρελά'' ; Και μου φαίνεται υπερβολικό να πρέπει να ρίξεις τόσο τα settings σε μια κάρτα που αποδίδει όσο η RTX 2080.

μπα

σε 1080p και ολα μαξ δεν ακουγεται τπτ. 

Ειναι πολυ μεγαλη η αναλυση και πολυ ηψυλα τα frames. Δεν το κανει ομως σε ολα τα παιχνιδια

Δημοσ.

Δεν πειραζει φιλε μου ελπιζω να σε καλυψει η 27αρα σιγουρα οδηγειται πιο ευκολα απο ενα 34αρι 3440x1440 ειδικα οπως ειναι οι τιμες των καρτων δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα. Η ριχνουμε λιγο settings η παμε σε αλλο monitor η παμε σε αλλη gpu η παιζουμε σε λιγοτερα fps. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

ειδικα οπως ειναι οι τιμες των καρτων

οντως ειναι και αυτο

Btw,  η δικια σου πως τα πηγαινει οταν μαξαρεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι πληροφοριακά, τα παιχνίδια φένονται πιο smooth στα 60 fps σε μονιτορ 144 απότι σε 75. Εάν έχεις το budget κοίτα και το μεγάλο αδερφάκι της 2721d

οσο για το οτι τα φανς πανε τέρμα στα 4k, συνήθως γίνεται όταν φτάνουν μεγάλη θερμοκρασία οι μνήμες (άρα μάλλον θες pads/repaste)

Επεξ/σία από Sakiz105
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, firepc είπε

οντως ειναι και αυτο

Btw,  η δικια σου πως τα πηγαινει οταν μαξαρεις?

Κοίτα το mafia που έπαιξα το πήγαινε μπάλα το απόλαυσα είχα κάποια frame drops αλλά ελάχιστα σε μερικά σημεία. Στα 60fps όμως 100 ούτε για πλάκα. Τώρα περνάω horizon zero dawn αύριο θα δω performance κτλ θα προσπαθήσω για 60αρι σταθερό. Τα πιο παλιά παιχνίδια πριν του 2018 τα πηγαίνει μπάλα από όσα έχω παίξει. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sakiz105 είπε

Ετσι πληροφοριακά, τα παιχνίδια φένονται πιο smooth στα 60 fps σε μονιτορ 144

Δεν μπορω να πω οτι συμφωνω με αυτο. Παντα το native (ειτε ειναι σε αναλυση ειτε σε frames) λειτουργει καλυτερα 

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Κοίτα το mafia που έπαιξα το πήγαινε μπάλα το απόλαυσα είχα κάποια frame drops αλλά ελάχιστα σε μερικά σημεία. Στα 60fps όμως 100 ούτε για πλάκα. Τώρα περνάω horizon zero dawn αύριο θα δω performance κτλ θα προσπαθήσω για 60αρι σταθερό. Τα πιο παλιά παιχνίδια πριν του 2018 τα πηγαίνει μπάλα από όσα έχω παίξει. 

α 60 οκ

Νομιζα εχεις 100hz

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, firepc είπε

Δεν μπορω να πω οτι συμφωνω με αυτο. Παντα το native (ειτε ειναι σε αναλυση ειτε σε frames) λειτουργει καλυτερα 

Ίσχυε όσο δεν υπήρχε το gsync/freesync. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

Ίσχυε όσο δεν υπήρχε το gsync/freesync. 

ναι φιλε μου απλα η 2Κ ειναι και αυτη ολιγον βαρια αναλυση. Μην την υποτιμας. Γι αυτο και θελω να μεινω στα 60 ή 75 fps. Απλα δεν θελω με τπτ να εχω framedrops. Θελω να μαξαρω χωρις να εχω framedrops.

Και η freesync οθονη με nvidia καρτα ειναι λιγο λαχειο αν δουλεψουν καλα μαζι

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, firepc είπε

α 60 οκ

Νομιζα εχεις 100hz

100αρα οθόνη έχω αλλά πάνω από 60 δεν έπιανε στο mafia. Shadow warrior 2 πχ που είχα από 75 μέχρι 100 και ως fps παιχνίδι ήταν εξαιρετικα γρήγορο και έκαναν δουλειά τα πολλά fps. Σε πιο αργά παιχνίδια όπως πχ το mafia και τα 60 είναι άψογα για μένα. Σε κάτι doom shadow warrior fast pace παιχνίδια επιβάλλονται τα 90 100fps.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

100αρα οθόνη έχω αλλά πάνω από 60 δεν έπιανε στο mafia.

ε να και αυτο ειναι ενα κριμα

τσπ, αν θες αυριο γραψε για το horizon

Δημοσ.

Έχω ακριβώς αυτή την οθόνη για μία μικτή χρήση Δουλειάς-Gaming. 

Πέρασα τα νούμερα του Rtings από απορία για να δω τι γίνεται, και πραγματικά έχει τρομερή ακρίβεια για τα 240 ευρώ της. Θα ήθελα πολύ να της τρέξω ενα calibration αλλά δεν έχω το εργαλείο. 

image.png.977a853030da9374b0ac767191489b98.png

Αν το σετάρεις με 2 τέτοιες για δουλειά το μόνο που ίσως σου φανεί άσχημο είναι πως δεν θα έχεις τα 144, για e-sports παιχνίδια. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr.Tesla είπε

Έχω ακριβώς αυτή την οθόνη για μία μικτή χρήση Δουλειάς-Gaming. 

Πέρασα τα νούμερα του Rtings από απορία για να δω τι γίνεται, και πραγματικά έχει τρομερή ακρίβεια για τα 240 ευρώ της. Θα ήθελα πολύ να της τρέξω ενα calibration αλλά δεν έχω το εργαλείο. 

image.png.977a853030da9374b0ac767191489b98.png

Αν το σετάρεις με 2 τέτοιες για δουλειά το μόνο που ίσως σου φανεί άσχημο είναι πως δεν θα έχεις τα 144, για e-sports παιχνίδια. 

Σε ευχαριστω πολυ φιλε. Θα τα βαλω οταν ερθει 👍

Για gaming θα την εχω. Με e-sports και Online, δεν ασχολουμαι

Α και κατι αλλο, ηθελα και ips. Μετα απο τοσα χρονια με VA panel..

39 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

οσο για το οτι τα φανς πανε τέρμα στα 4k, συνήθως γίνεται όταν φτάνουν μεγάλη θερμοκρασία οι μνήμες (άρα μάλλον θες pads/repaste)

αυτο εγινε σε μερικα παιχνιδια πχ jedi fallen order. Ισως να φταιει και το κακο τους optimization. Thx παντως θα το κοιταξω καποια στιγμη

Το πιο συχνο ηταν τα framedrops οταν τα ειχα max

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...