rubadub Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Καλημέρα παιδια. Άνοιξα το pc σήμερα και άκουσα τον ωραίο ήχο των beeps... Ένα μεγάλο και 3 μικρά. Βγάζω τα πάντα από πάνω και αφήνω μια μνήμη μόνο, το ίδιο. Ξαναβάζω μνήμες και έκτοτε δεν μπαίνει καν στο bios. δηλαδή, στο power on ξεκινούν οι ανεμιστήρες του κουτιού και είτε δεν ξεκινάει καν ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή (οποτε και κόβει ρεύμα , ξαναδινει κτλ) η ξεκινάει και ο του επεξεργαστή και μένει εκεί, δεν ακούγονται δλδ καν το κλασικό beep. Έλεγα μήπως φταίει το bios, για αυτο δοκιμασα να βγάλω την μπαταρία του bios, να κάνω reset κρατώντας το power on και το reset τίποτα. Η motherboard είναι gigabyte με z77, dual bios. Καμία ιδέα;
JDROGAS Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Απο τη σελιδα της gigabyte. Graphic card error 1 long beep and 3 short beep
rubadub Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Ευχαριστώ πολύ,το είχα δει αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα από ότι φαίνεται... Πλέον δεν εχω καθόλου beeps, άσχετα με το τι αφήνω κουμπωμενο...
JDROGAS Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Eιχα κι εγω μια Ζ77 που ηταν πολυ δυσκολη με τις μνημες.Εμενα σκαλωνε κι εκανε restart συνεχεια. Δοκιμασε κανε ενα boot χωρις μνημες,και μετα βαλε εστω μια να δεις. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από JDROGAS
rubadub Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Update, έβαλα μνήμες και gpu, συνεχίζει να κάνει λούπα πριν μπει bios, μετά από 4-5 λούπες ακούγεται το κλασικό beep και η οθόνη μένει στην αρχική splash με το πληκτρολόγιο να ακούει μόνο στο ctl alt del.... Κάτι μου λέει ότι είναι psu...
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, rubadub είπε Κάτι μου λέει ότι είναι psu... Ποιο είναι;
rubadub Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Αυτό https://www.google.com/url?q=https://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-rs-620-realpower-m620-620w-p-PER.806617&sa=U&ved=2ahUKEwjR-MnX_5jwAhWzgP0HHYaACRwQFjAAegQICRAB&usg=AOvVaw0czshOnXRFad7w_BwwaVCr
JDROGAS Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 4 λεπτά πριν, rubadub είπε Update, έβαλα μνήμες και gpu, συνεχίζει να κάνει λούπα πριν μπει bios, μετά από 4-5 λούπες ακούγεται το κλασικό beep και η οθόνη μένει στην αρχική splash με το πληκτρολόγιο να ακούει μόνο στο ctl alt del.... Κάτι μου λέει ότι είναι psu... Μπορει και να ειναι υποθετικα,αλλα κανε ενα boot που σου λεω χωρις μνημες,και μη βαζεις καρτα αφου εχεις ενσωματωμενα γραφικα. Μόλις τώρα, rubadub είπε Αυτό https://www.google.com/url?q=https://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-rs-620-realpower-m620-620w-p-PER.806617&sa=U&ved=2ahUKEwjR-MnX_5jwAhWzgP0HHYaACRwQFjAAegQICRAB&usg=AOvVaw0czshOnXRFad7w_BwwaVCr Ειναι λιγακι παλιο βλεπω.....😁 Εχεις κανενα spare να δοκιμασεις;
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, rubadub είπε Αυτό Βλέπω μας έρχεται από το μακρινό 2008. Από πότε το έχετε; Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από Τέρης Α.
rubadub Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Update : έβγαλα για 2η φορά την κάρτα γραφικών και το άφησα με την Onboard, με έβγαλε στην οθόνη για Bios restore το οποίο και έκανε, και μπήκα windows. shut down, power on Και όλα καλα μεχρι εδω, παρόλο που είχα ξανακάνει αυτή την δοκιμή... Βάζω κάρτα γραφικών, και το boot σταματαει στο splash του bios, χωρίς όμως να μπαίνει σε λουπ και χωρίς να ακούω beeps για πρόβλημα gpu... το πληκτρολόγιο αποκρίνεται μόνο στο ctr-atl-del, ενώ όσα restart Και να έκανα είχα το ίδιο αποτέλεσμα. σκέφτομαι να ξανακάνω ότι bios update βρω, και σαν επόμενο βήμα να δοκιμάσω άλλο psu... αλλά, λόγο των beeps ( 1 μακρυ και 3 μικρά) που είχα την πρώτη (και μόνο!) φορά, φοβάμαι για κάρτα γραφικών.. βέβαια τα Beeps αυτά τα είχα μόνο όταν εμφανίστηκε το πρόβλημα και ποτέ σε ότι άλλο δοκίμασα... αν είναι κάρτα την πάτησα την περίοδο αυτή, και είναι και καινούρια (1650 super, το πολύ 6μήνου).... το Psu το έχω σίγουρα απο το 2012, δεν θυμάμαι αν το είχα και στο προηγού΄μενο pc οπότε πιθανόν να το έχω απο το 2008 αφού το είχα πάρει καινούριο σίγουρα.... παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, αν έχετε κάποια άλλη ιδέα καλοδεχούμενη. 1
TopCLR Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 11 λεπτά πριν, rubadub είπε και είναι και καινούρια (1650 super, το πολύ 6μήνου).... το Psu το έχω σίγουρα απο το 2012, δεν θυμάμαι αν το είχα και στο προηγού΄μενο pc οπότε πιθανόν να το έχω απο το 2008 Ελπίζω να το "έπιασες" το μήνυμα! Έπρεπε να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό από την αρχή!!! 2
rubadub Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, TopCLR είπε Ελπίζω να το "έπιασες" το μήνυμα! Έπρεπε να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό από την αρχή!!! αυτό θα κάνω, δυστυχώς δεν έχω κάποιο πρόχειρο... ρωτάω στον αέρα, αλλά παίζει να έκανε ζημιά το τροφοδοτικό στην κάρτα; γιατί μέχρι εχθές δούλευε μια χαρα και δεν είχα καμία ένδειξη, ενώ δεν είχα δει κάτι περίπεργο ούε στο open hardware monitor ΠΟυ έτρεχα...
duffyduck Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δεν μπορείς να ξέρεις αν έκανε ζημιά στην κάρτα. Αλλα νομίζω πως μάλλον δεν εκανε ζημια στην καρτα. Απλά ζορίζεται το τροφοδοτικό. Κανε το εξής: Αποσύνδεσε σκληρούς δισκους, ssd, dvd drives, ολες τις usb συσκευες, ασε μόνο μια μνημη, βγαλε μπαταρια ή κανε clear cmos, βγαλε την καρτα γραφικων. Και αφου τα κανεις ολα αυτα, ανοιξε τον. Εφοσον κανει post, κλειστον, βαλε την καρτα γραφικων και δοκιμασε να τον ανοιξεις ξανα. α) Αν ποσταρει σημαινει οτι μαλλον φταιει το τροφοδοτικο. Στην περιπτωση αυτη δοκιμασε να βαλεις βημα βημα τα υπολοιπα, ξεκινωντας απο τις μνημες και στη συνεχεια με δισκους κλπ. β) Αν δεν ποσταρει τοτε πρεπει να δοκιμασεις την καρτα σε αλλο pc ή να βαλεις αλλο τροφοδοτικο στο δικο σου.
b-boy_steve Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δεν νομιζω να φταιει η gpu... Αλλα και να φταιει εχει εγγυηση να φανταστω.
nekio Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 3 ώρες πριν, rubadub είπε Καλημέρα παιδια. Άνοιξα το pc σήμερα και άκουσα τον ωραίο ήχο των beeps... Ένα μεγάλο και 3 μικρά. Βγάζω τα πάντα από πάνω και αφήνω μια μνήμη μόνο, το ίδιο. Ξαναβάζω μνήμες και έκτοτε δεν μπαίνει καν στο bios. δηλαδή, στο power on ξεκινούν οι ανεμιστήρες του κουτιού και είτε δεν ξεκινάει καν ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή (οποτε και κόβει ρεύμα , ξαναδινει κτλ) η ξεκινάει και ο του επεξεργαστή και μένει εκεί, δεν ακούγονται δλδ καν το κλασικό beep. Έλεγα μήπως φταίει το bios, για αυτο δοκιμασα να βγάλω την μπαταρία του bios, να κάνω reset κρατώντας το power on και το reset τίποτα. Η motherboard είναι gigabyte με z77, dual bios. Καμία ιδέα; Δοκίμασε καινούργια μπαταρία για το bios και θα είσαι κομπλέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα