NMakris01 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Καλημερα σε όλους...! Θα ήθελα την βοήθεια σας με ένα θέμα που με απασχολεί... Κάθε χρόνο τέτοια εποχή την άνοιξη βρίσκω στο σπίτι κάτι μικροσκοπικά ζουζούνια μαύρου χρώματος 1-2 χιλιοστών.... Τα βλέπω να περπατάνε στους τοίχους... Ψεκάζω προφανώς, ηρεμώ για μερικές μέρες και μετά πάλι ξανά βρίσκω.... Έχω κάποιες φωλιές από σπουργίτια και φοβάμαι μήπως είναι κάποιου είδους ψείρα αλλά δεν έχω ιδέα πως ακριβώς είναι οι ψείρες των πτηνών.... θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας αν μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτά τα μικροσκοπικά έντομα διότι στο Google όσο και να έψαξα δεν κατάφερα να βρω κάτι.... Παραθέτω και μια εικόνα για να δείτε πως μοιάζει... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων..!
SB_1957 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 5 ώρες πριν, NMakris01 είπε Καλημερα σε όλους...! Θα ήθελα την βοήθεια σας με ένα θέμα που με απασχολεί... Κάθε χρόνο τέτοια εποχή την άνοιξη βρίσκω στο σπίτι κάτι μικροσκοπικά ζουζούνια μαύρου χρώματος 1-2 χιλιοστών.... Τα βλέπω να περπατάνε στους τοίχους... Ψεκάζω προφανώς, ηρεμώ για μερικές μέρες και μετά πάλι ξανά βρίσκω.... Έχω κάποιες φωλιές από σπουργίτια και φοβάμαι μήπως είναι κάποιου είδους ψείρα αλλά δεν έχω ιδέα πως ακριβώς είναι οι ψείρες των πτηνών.... θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας αν μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτά τα μικροσκοπικά έντομα διότι στο Google όσο και να έψαξα δεν κατάφερα να βρω κάτι.... Παραθέτω και μια εικόνα για να δείτε πως μοιάζει... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων..! Μάλλον είναι ψαράκι. https://teza.gr/entoma/psalida-psaraki-katapolemisi/ Πρέπει να βρεις από πού έρχονται και να κάνεις ένα πολύ σχολαστικό καθάρισμα και ψέκασμα με κάποιο εντομοκτόνο που να λέει στη συσκευασία ότι είναι και για ψαράκια. Οι φωλιές των πουλιών σίγουρα επιβαρύνουν την κατάσταση. Εμείς είχαμε παρόμοιο πρόβλημα με μυρμήγκια που ανεβοκατέβαιναν στις φωλιές που έφτιαχναν τα σπουργίτια μέσα στις υδρορροές!
NMakris01 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 29 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Μάλλον είναι ψαράκι. https://teza.gr/entoma/psalida-psaraki-katapolemisi/ Πρέπει να βρεις από πού έρχονται και να κάνεις ένα πολύ σχολαστικό καθάρισμα και ψέκασμα με κάποιο εντομοκτόνο που να λέει στη συσκευασία ότι είναι και για ψαράκια. Οι φωλιές των πουλιών σίγουρα επιβαρύνουν την κατάσταση. Εμείς είχαμε παρόμοιο πρόβλημα με μυρμήγκια που ανεβοκατέβαιναν στις φωλιές που έφτιαχναν τα σπουργίτια μέσα στις υδρορροές! Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την απάντηση....! Έτσι πιστεύω και εγώ ότι είναι ψαράκι.... Ο μόνος μου ενδοιασμος είναι ότι δεν έχουν αυτή την ''ουρα'' στο πίσω μέρος του σώματος τους όπως βλέπω στις φωτογραφίες για ψαράκια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα