Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μιας και τελειωνει η χρονια και μας βρισκει με ενα μικρο κερδος θα ηθελα να ρωτησω τι ακριβως πρεπει να κανω. Τα λεφτα τα ειχα στη revolut και τα μετεφερα στην IBKR. Καταλαβαινω οτι στην Αμερικη υπαρχει διαφορετικος υπολογισμος, καθως σε καθε πωληση μετοχων το realised κερδος υποκειται σε φορο; 

Τα λεφτα θα τα κρατησω στην IBKR, πρεπει να δηλωσω κατι για την φορολογικη δηλωση του 2022; Θα πρεπει να κρατησω το ακριβες ποσο που θα υπαρχει στον λογαριασμο την 31/12/2021;

Στα κρυπτονομισματα απο την αλλη εχω χασουρα. Τα ειχα στη Binance πλεον τα εχω βαλει σε wallet.

Αυτο που ειχα κανει στη φετινη δηλωση ηταν να δηλωσω το ποσο που ειχα επενδυσει σε μετοχες/κρυπτο στον αντιστοιχο κωδικο. Το ιδιο κανω και για την επομενη;

Στις 4/8/2021 στις 1:57 ΠΜ, vs_skg είπε

Καταρχας δεν φορολογείται η υπεραξια απο μετοχες για την κλιμακα που συζητάμε

Τι εννοεις;

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα ,πάρα πολυ ενδιαφέρον thread..   ,  εχω καποια εμβασματα απο Ελληνική τράπεζα προς Ν26 και προς Κράκεν  το 2021 καποια στιγμη εκανα καποιες αγορές που σιγά σιγά ψάχνω να βρω αυτές τις συναλλαγές για οταν και αν... χρειαστεί για  να φορολογηθούν.  τα "received" φαίνονται και στο  ledger  και στο wallet  λείπει μονο να βρω και το ιστορικό απο τα ανταλακτηρια αλλα αυτό ειναι καπως δυσκολο

Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι εχω μια αγορά ενός συγκεκριμένου asset στο οποιο δεν μπορώ να καλυψω αυτην την αγορά σύμφωνα  με τα κεφάλαια που ειχα κανει deposit και που εχω τα παραστατικά  , διοτι στις πολυ αρχές ειχα κανει ενα account με τα στοιχεία του πατέρα μου , ο οποίος έκανε μια αγορά δε θυμάμαι τωρα και τα εστειλε σε δικο μου λογαριασμό ( τα οποία χρήματα  ήταν δηλωμένα φυσικά ) και με αυτα τα χρηματα  αγορασα το συγκεκριμενο asset και ερωτώ   αν αυτό το ασετ κανει μια υπεραξία λόγου χάρη 100 000 $ και το αρχικο κεφάλαιο που δεν εχω τα παραστατικά  απο τραπεζα προς ανταλακτηριο για αυτό το συγκεκριμενο  αλλα εχω το ιστορικό αγορων απο το ανταλακτηριο τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση ?

υ.π υπόψην  οτι θα κάνω τροποποιητικές φέτος γιατί δεν δήλωσα κεφάλαια για επενδύσεις (δεν ξερω αν έπρεπε .. )

Επεξ/σία από ZELDA

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...