Xplodes3 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Καλησπέρα έχω το παρακάτω σύστημα: -Intek 8700k 3,7gz (overclocking στα 5gh) windows 10 pro -Asus prime370a (με το τελευταίο bios εγκατεστημένο ) -ram g-skill 16gb στα 3200 -Nvidia GIGABYTE G1 1080 8G *Το πρόβλημά μου είναι πως μετά από φορματ και εν ωρα gaming ,ενώ έχω κανει σε όλα update και όλα είναι ρυθμισμένα σε performance mode , η cpu παιζει απο 80-100% με αποτέλεσμα να πέφτουν τα frames και πολλές φορες να κρασαρει το game. Η gpu συνήθως στα 55-65% και κάποιες φορές φτάνει για 2-3 sec το 100%.(έχω κάνει και τη ρύθμιση μέσα από τα Windows 10pro για επιτάχυνση της gpu σε συγκεκριμένα προγράμματα - παιχνίδια) Θεωρώ πως δεν είναι λογικό να βρίσκεται σε τόσο υψηλά ποσοστά .Ενημερωτικά χρησιμοποιώ 2 οθόνες (αυτή που παίζω 144χερτζ και η βοηθητική 60χερτζ) Υπάρχει περίπτωση μετά από τα νέα update της microsoft και της nvidiα να διορθωθεί το πρόβλημα? Έχω κανει τα παντα ..καποια βοηθεια όποιος μπορεί ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων .....
Xplodes3 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) The Division 1 9 ώρες πριν, vasilisga είπε Σε τι παιχνίδια συμβαίνει αυτό? The Division 1 αλλα ακομα και στο φιφα πιανει 50-60 πολλα θεωρω γι αυτο το παιχνιδι Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από Xplodes3
vasilisga Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 όταν στου βαράει 100αρια όπως λες μπορείς με τον task manager να δεις ποιο process είναι αυτό που σου τρώει τη περισσότερη cpu? αν όντως γίνεται από το παιχνίδι 2 τινά μπορώ να φανταστώ α) με το o/c δεν τα έχεις καταφέρει και τόσο καλά β) θερμοαγώγιμη πάστα πότε άλλαξες τελευταία φορά; επίσης από άποψη σκόνης, ψύκτρα και κουτί γενικότερα τι λένε;
ilos Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 - Τσέκαρε από το process manager ότι όντως το cpu usage προέρχεται από τα games και όχι τίποτε άλλο περίεργο (malware/miners κλπ) που μπορεί να έχει κολλήσει το σύστημα. Ελπίζω να μιλάμε πάντα για original games γιατί με cracks κλπ μπορεί να τρέχει οτιδήποτε μέσα από το ίδιο το παιχνίδι. -Τσέκαρε την συχνότητα, το voltage και τα temps και δες αν είναι περίπου στα ίδια όπως ήταν τόσο καιρό. Δες αν έχει αλλάξει κάτι όπως μικρότερες συχνότητες ή υπερβολικό ρεύμα από τη μητρική και κατ'επέκταση μεγαλύτερα temps και thermal throttling. -Τέλος μπορεί απλά να τα έχουν παίξει/μολυνθεί τα windows και να μη φαίνεται αυτό εύκολα, οπότε κάνε ένα format + clean install. 11 ώρες πριν, Xplodes3 είπε (έχω κάνει και τη ρύθμιση μέσα από τα Windows 10pro για επιτάχυνση της gpu σε συγκεκριμένα προγράμματα - παιχνίδια) Ποια ρύθμιση εννοείς το HAGS? 1
Xplodes3 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 13 λεπτά πριν, ilos είπε - Τσέκαρε από το process manager ότι όντως το cpu usage προέρχεται από τα games και όχι τίποτε άλλο περίεργο (malware/miners κλπ) που μπορεί να έχει κολλήσει το σύστημα. Ελπίζω να μιλάμε πάντα για original games γιατί με cracks κλπ μπορεί να τρέχει οτιδήποτε μέσα από το ίδιο το παιχνίδι. -Τσέκαρε την συχνότητα, το voltage και τα temps και δες αν είναι περίπου στα ίδια όπως ήταν τόσο καιρό. Δες αν έχει αλλάξει κάτι όπως μικρότερες συχνότητες ή υπερβολικό ρεύμα από τη μητρική και κατ'επέκταση μεγαλύτερα temps και thermal throttling. -Τέλος μπορεί απλά να τα έχουν παίξει/μολυνθεί τα windows και να μη φαίνεται αυτό εύκολα, οπότε κάνε ένα format + clean install. Ποια ρύθμιση εννοείς το HAGS? Καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση . Τα εχω τσεκαρει ολα και λειτουργούν όπως πριν, οι θερμοκρασιες λογικες, original game, φορματ εχω κανει 4-5 φορες , όσον αφορα τη ρυθμιση εννοω δεξι κλικ/display settings / graphic settings /graphic perfomance preference. Εψαξα και για malware ολα καθαρα. Το high cpu usage προερχεται ξεκαθαρα απο το game όπως διακρινω στο task manager. Εκανα κατι αλλο κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου μπηκα task manager/δεξι κλικ στο game /go to details/και στο set affinity αντι για 11cpu επελεξα τους 6 με αποτελεσμα να μην ανεβαινει η cpu πανω απο 60-75% αλλα να έχω καποια frame drops κατα τη διαρκεια απο 120 στα 80-90.Δεν ξερω αν βοηθαει αυτο...
ilos Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 14 λεπτά πριν, Xplodes3 είπε Καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση . Τα εχω τσεκαρει ολα και λειτουργούν όπως πριν, οι θερμοκρασιες λογικες, original game, φορματ εχω κανει 4-5 φορες , όσον αφορα τη ρυθμιση εννοω δεξι κλικ/display settings / graphic settings /graphic perfomance preference. Εψαξα και για malware ολα καθαρα. Το high cpu usage προερχεται ξεκαθαρα απο το game όπως διακρινω στο task manager. Εκανα κατι αλλο κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου μπηκα task manager/δεξι κλικ στο game /go to details/και στο set affinity αντι για 11cpu επελεξα τους 6 με αποτελεσμα να μην ανεβαινει η cpu πανω απο 60-75% αλλα να έχω καποια frame drops κατα τη διαρκεια απο 120 στα 80-90.Δεν ξερω αν βοηθαει αυτο... Αυτή η ρύθμιση όπως και η άλλη για το VRR από πάνω είναι μόνο για τα Apps/UWP τίτλους που είναι μέσω windows store, κοινώς δεν επηρεάζει τίποτα από games πλην των συγκεκριμένων. Αν και από μερικούς είχα ακούσει ότι το VRR έκανε κάτι προβληματάκια σε games εκτός store, οπότε θα το είχα απενεργοποιημένο. Η μόνη ρύθμιση που αλλάζει πράγματα είναι το HAGS (μειώνει και ελάχιστα το cpu usage σε DX12 τίτλους). Αλλά και πάλι μην περιμένεις τρελές αλλαγές. Είναι του τύπου +1 έως 5% πάνω στο 1 game και -1 έως -5% σε κάποιο άλλο. όπως είναι και το resizable BAR δηλαδή.😁 Αφού έχεις κάνει format από τότε και παρουσιάζει την ίδια συμπεριφορά, κάτι παίζει ή με το σύστημα ή με τα ίδια τα windows ή ακόμα και με κάτι άλλο όπως bios ή drivers. Δοκίμασε διαφορετικά σετάκια drivers, μήπως και στρώσει ή κάποιο άλλο bios στην mobo. Προβληματικός driver ακόμα και από άσχετη συσκευή μπορεί να οδηγήσει σε υψηλό cpu usage το σύστημα. Χαζομάρες τύπου iCUE, Dragon Center και λοιπά mobo bloatware είναι επίσης πολλές φορές culprits.
duffyduck Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε αυτό: Σε ένα φίλο ο driver του lan του δημιουργούσε παρόμοιο πρόβλημα, τον άλλαξε, έβαλε ένα πιο παλιό και το πρόβλημα λύθηκε. Οπότε άλλαξε τον driver για το lan. Βάλε μια νεότερη ή ακόμη και μια πιο παλιά έκδοση που ξέρεις ότι δουλεύει. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από duffyduck
Xplodes3 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Το δοκίμασα και αυτό αλλά δυστυχώς καμία διαφορά....
Xplodes3 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Εντωμεταξύ όταν τρέχω benchmark του game μου βγάζει αυτό
Aris_ Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 αν εχει μεγάλη απόκλιση το bench απο το τι βλέπεις εσυ που παίζεις τότε τα ingame settings θέλουν setαρισμα
Xplodes3 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Έχεις να προτείνεις κατι για μεγαλύτερη χρήση gpu Και λιγότερη cpu? απο το nvidia panel
Aris_ Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 όλα τα settings SMAA, anisotropic, textures, πήγαινε στο Nvidia panel δωσε dsr και ανέβασε το AA με enhance game settings 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα