Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως πιστός και φιλότιμός εργένης ομολογώ πως πολλά πράγματα δεν τα έχω ψάξει.

Λειτουργώ με το τρόπο ότι μου λείπει το βάζω σε μία λίστα, πάω τα Σάββατα στο σούπερ μάρκετ, τα ψωνίζω και τέλος.

Τα πράγματα όμως δεν τα έχω ψάξει πάρα πολύ καλά, με αποτέλεσμα είτε να ξοδεύω πολλά χρήματα παραπάνω ή είτε  να τρώω πολύ ανθυγιεινά και για αυτό τον λόγο άνοιξα αυτό το thread.

Ξεκινάω με τις εξής ερώτησες:

1. Ποιες μάρκες προτιμάτε στα τρόφιμα; 

Για παράδειγμα:

Μάρκες γιαουρτιού υπάρχουν πολλές, όπως: ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, COMPLET, AΓΕΛΑΔΙΤΣΑ, LIDL, AB, ΓΑΛΠΟ κτλ.

Το ίδιο και στα κατεψυγμένα λαχανικά: Μπασμπά-Στάθης, LIDL, ΑΒ

Ψωμιά: Καραμολέγκος, Παπαδοπούλου κτλ.

Και όπως γνωρίζουμε δεν έχουν όλες οι μάρκες τις ιδίες τιμές, γεύσεις, συντηρητικά, συστατικά   και επιπρόσθετα πολλές μάρκες σούπερ-μάρκετ (ΑΒ, Σκλαβενίτης, economy)   στα τρόφιμα τους τα φτιάχνουν άλλες εταιρίες, δλδ πχ τα ψωμιά μάρκας economy (MyMarket μάλλον) μπορεί να τους τα φτιάχνει η Καραμολέγκος. Τα κατεψυγμένα λαχανικά του ΑΒ τα μπορεί να τα φτιάχνει ο Μπάρμπα-Στάθης. Στις συσκευασίες αν ψάξετε αναφέρεται η προέλευση του κάθε προϊόντος, βεβαία σίγουρα δεν θα έχουν την ιδιά ποιότητα.

 

2. Φρούτα και Λαχανικά, ψωνίζετε από Μανάβικό της Γειτονιάς ή Λαϊκή Αγορά ή από Σούπερ Μαρκέτ;

  Επίσης Δημητριακά όπως Νιφάδες Βρώμης (γνωστά και ως Quaker) ψωνίζετε χύμα από το μπακάλικό ή αν κάτι έχει μάρκα, προτιμάτε την μάρκα;

(Το Quaker είναι καλό παράδειγμα

 

3. Επεξεργασμένα Κρέατα, τα αποφεύγετε ή τα ψωνίζετε κι αυτά; 

Αναφέρομαι κυρίως στα Αλλαντικά: Σαλάμια, Ζαμπόν, Μπέικον, Λουκάνικα κοκ.

Ρωτάω γιατί απ' όσο ξέρω είναι καρκινογόνα και επίσης ανήκουν στην κατηγορία επεξεργασμένα κρέατα που σημαίνει πως δεν ξέρεις κρέας τρως.

Όπως για παράδειγμα πριν κάποια χρόνια είχε βρεθεί σε γνωστή μάρκα αλλαντικών, DNA Αλόγου.

Δυστυχώς όμως το αλογάκι που τρώγαμε ήταν αλογάκι του ιππόδρομού (ντοπαρισμένο) και μετά εμείς το καταναλώναμε.

 Αν δεν τα αποφεύγετε, προτείνετε κάποια μάρκα συγκεκριμένη;

 

4. Λόγω πως είμαι εργένης, δεν έχω αγοράσει κουζίνα και θα αργήσω. Προτιμώ να κάνω την δουλειά μου με εναλλακτικά πράγματα όπως Ρομποτάκια Κουζίνας, Ατμομάγειρες κτλ.

Με ενδιαφέρει η υγιεινή διατροφή, δλδ βραστά και ψητά.

Όχι τα κλασσικά Ελληνικά λαδερά όπως πράσινα φασολάκια, ρεβίθια κτλ.

Έχετε να προτείνετε κανένα είδος σωστό για μαγείρεμα;  

 

Επεξ/σία από MariosX
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, MariosX είπε

Μάρκες γιαουρτιού

Vitaline με στεβια προτιμώ εγω ώστε να είναι γλυκό χωρίς ζάχαρη να έχει και τς φρούτα του μέσα. 

Επίσης χωρίς ζάχαρη ρυζόγαλο Σταμου και κρέμα βανίλιας 

13 λεπτά πριν, MariosX είπε

Λαϊκή Αγορά

Μεγάλη διαφορά στην τιμή ή Λαϊκή, οπότε από λαϊκή 

14 λεπτά πριν, MariosX είπε

Επεξεργασμένα Κρέατα

Καθόλου, μόνο σε fastfood , ΟΤΑΝ παιρνω

14 λεπτά πριν, MariosX είπε

δεν έχω αγοράσει κουζίνα

Η knor έχει σούπες σε σκόνη και αρκεί ένας βραστήρας 

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ με αυτό που γράφεις ότι επειδή είσαι εργένης δεν αγοράζεις κουζίνα. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο, για μένα μια απλή φτηνή κουζίνα πρέπει να την πάρεις αφού σε ενδιαφέρει να μαγειρεύεις το φαγητό σου και να μη το παίρνεις έτοιμο.

  • Like 1
Δημοσ.

Γιαούρτι μόνο ό,τι λέει στα συστατικά ότι έχει γάλα και ανθόγαλα και τίποτε άλλο. Αν περιέχει κάτι άλλο δεν είναι γιαούρτι αλλά επιδόρπιο γιαουρτιού.

Κατεψυγμένα λαχανικά μόνο μπαρμπα Στάθη παίρνουμε. Όσες φορές δοκιμάσαμε άλλα δεν μας άρεσαν. Τα φασολάκια και τον αρακά μπορείς να τα βράσεις με καρότα και πατάτες και να τα φας αντί για σαλάτα. Δεν είναι απαραίτητο να τα μαγειρέψεις ως λαδερό φαγητό με σάλτσα.

Από αλλαντικά δεν παίρνουμε σαλάμια, παριζάκια, μορταδέλες κ.λπ. αλλά μόνο μπριζόλα, ζαμπόν και μπέικον. Λουκάνικα μόνο Μουτεβελής.

Όσπρια και ρύζια προτιμάμε αυτά που γράφουν ποιος είναι ο παραγωγός. Χύμα δεν παίρνουμε τίποτε από πουθενά καθώς δεν εμπιστευόμαστε τις συνθήκες φύλαξης και αποθήκευσης.

Φρούτα και λαχανικά από τη λαϊκή και από παραγωγούς όχι έμπορους, πρωί-πρωί που είναι όλα φρέσκα. Είναι λίγο πιο ακριβά από το σούπερ μάρκετ αλλά αξίζει. Το μεσημέρι είναι πιο φτηνά, καθώς ξεπουλάνε για να μη τα ξαναφορτώνουν και τα ξανακουβαλάνε πίσω. Αλλά είναι ρίσκο γιατί μπορεί να μη βρεις και τα καλύτερα!

Ψωμί κάνουμε μόνοι μας.

Από υγιεινή άποψη, τα βραστά και ψητά είναι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος. Τηγανητά πολύ σπάνια, μόνο κανά φρέσκο ψιλό ψαράκι και καμιά τηγανιτή πατάτα, αλλά μέχρι εκεί.

  • Moderators
Δημοσ.

1. Γιαουρτι παιρνω στραγγιστο Νουνου ή Ολυμπος. Το βρισκω οκ για τα γουστα μου, αλλα δεν ειμαι και ιδιαιτερα απαιτητικος. Απο κατεψυγμενα παιρνω Μπαρμπα Σταθη.

2. Φρουτα και λαχανικα αγοραζω απο ΑΒ γιατι γενικως μου αρεσει η ποιοτητα τους, τωρα προφανως της λαικης ισως να ειναι πιο φρεσκα και καλυτερης ποιοτητας, αλλα προσωπικα και να με πληρωνες δεν πηγαινα, ασε που δεν εχω χρονο το πρωι. Δημητριακα κλπ, δεν παιρνω ποτε χυμα γιατι δεν ειμαι σιγουρος για την ποιοτητα της φυλαξης τους, οποτε προτιμω να μην το ρισκαρω. Παιρνω κυριως τα Kellogg's Extra και κατι περιεργα που φερνει ο ΑΒ με πιπερι 😛

3. Aλλαντικα τα εχω κοψει τελευταια, αλλα επαιρνα ψητο κοτοπουλο ή  βραστη γαλοπουλα του Νιτσιακου και ενιοτε Fouantre και τα εβαζα με Εμενταλ σε τορτιγιες (ψωμι δεν τρωω).

 

Γενικως χρησιμοποιω πολυ ατμομαγειρα και φουρνακι ρομποτ, αλλα και τα λαδερα μην τα απορριπτεις, ειναι βολικα και αν δεν βαλεις εναν τονο λαδι πχ, ειναι μια χαρα. Στον ατμο παντως μπορεις να κανεις τα παντα με μηδενικο κοπο, απο ρυζι μεχρι μπιφτεκια και πατατες. Τηγανητα αν δεν εκανα που και που (μια φορα τον μηνα) ενα τηγανητο ρυζι στο wok που πεθαινω, εχω να βαλω κανονικο τηγανι καποια χρονια :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...