Giannisx7x Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Καλησπέρα. Έχω μια ερώτηση γιατι είναι λίγο περίπλοκο το θέμα. Πριν ένα χρόνο απεβίωσε η γυναίκα μου απεβίωσε και τώρα θέλω να πουλήσω το αμάξι της στο εξωτερικό.(έχω βρει αγοραστή εκεί γιαυτο). Όπως έμαθα τώρα πρέπει να γίνει πρώτα η μεταβίβαση στο όνομα μου για να μπορώ μετά να του κάνω οριστική διαγραφή για εξαγωγή. Για να μην πληρώνω εφορία και ασφάλιση το είχα ακινητοποιήσει μετά τον θάνατο της. Τώρα μου είπαν ότι πρέπει πρώτα να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας για το 2021 και να το ασφαλίσω για να γίνει η μεταβίβαση στο όνομα μου. Αυτό μου φαίνεται πολύ περίεργο. Γιατί να πληρώσω τέλη κυκλ. αν δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ ξανά στην Ελλάδα... Ευχαριστώ !!
MadPax Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Για να κάνεις άρση ακινησίας και να πάρεις τις πινακίδες, πρέπει να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους, τι σου φαίνεται περίεργο; 1
greekfragma Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Με μαθηματική ακρίβεια ο αγοραστής από το εξωτερικό είναι συνηθισμένη κομπίνα για να σου φανε τα λεφτά ή το αμάξι. Καλή τύχη. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2021 από greekfragma 1
Joshua21 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 34 λεπτά πριν, Giannisx7x είπε Καλησπέρα. Έχω μια ερώτηση γιατι είναι λίγο περίπλοκο το θέμα. Πριν ένα χρόνο απεβίωσε η γυναίκα μου απεβίωσε και τώρα θέλω να πουλήσω το αμάξι της στο εξωτερικό.(έχω βρει αγοραστή εκεί γιαυτο). Όπως έμαθα τώρα πρέπει να γίνει πρώτα η μεταβίβαση στο όνομα μου για να μπορώ μετά να του κάνω οριστική διαγραφή για εξαγωγή. Για να μην πληρώνω εφορία και ασφάλιση το είχα ακινητοποιήσει μετά τον θάνατο της. Τώρα μου είπαν ότι πρέπει πρώτα να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας για το 2021 και να το ασφαλίσω για να γίνει η μεταβίβαση στο όνομα μου. Αυτό μου φαίνεται πολύ περίεργο. Γιατί να πληρώσω τέλη κυκλ. αν δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ ξανά στην Ελλάδα... Ευχαριστώ !! Επειδή θα γίνει πρώτα μεταβίβαση στο όνομα σου... αν ήταν ήδη στο όνομα σου τότε θα μπορούσες να κάνεις απευθείας τη διαδικασία της οριστικής διαγραφής για εξαγωγή χωρίς να πληρώσεις τέλη και ασφάλιστρα. Επίσης το σύνηθες είναι να εισάγονται μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, όχι να εξάγονται, για μένα αυτό είναι το περίεργο της υπόθεσης, να προσέξεις πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση. 1
Bitbit Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Να πουλήσεις το αυτοκίνητο στο εξωτερικό. Δηλαδή αλλοδαπός θα κοιτάξει να αγοράσει αυτοκίνητο από ελλάδα. Καλή τύχη, θα τη χρειαστείς.
Giannisx7x Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Μήπως υπάρχει δυνατότητα να πληρώσω τα τέλη κυκλ. για μερικούς μήνες η πρέπει πάντα για ολόκληρο χρόνο; Ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 46 λεπτά πριν, Giannisx7x είπε Μήπως υπάρχει δυνατότητα να πληρώσω τα τέλη κυκλ. για μερικούς μήνες η πρέπει πάντα για ολόκληρο χρόνο; Ευχαριστώ Όχι, επίσης θα πρέπει να περάσει και ΚΤΕΟ.
Joshua21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 13 ώρες πριν, Giannisx7x είπε Μήπως υπάρχει δυνατότητα να πληρώσω τα τέλη κυκλ. για μερικούς μήνες η πρέπει πάντα για ολόκληρο χρόνο; Ευχαριστώ Προς το παρόν όχι, από τον Μάιο θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Προς το παρόν όχι, από τον Μάιο θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα. Δεν ισχύει για την άρση ακινησίας για μεταβίβαση, θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη όλου του χρόνου πριν γίνει η μεταβίβαση. Το σύστημα δεν θα σου δώσει το έγγραφο μη οφειλής τελών κυκλοφορίας !
Joshua21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, costas1973 είπε Δεν ισχύει για την άρση ακινησίας για μεταβίβαση, θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη όλου του χρόνου πριν γίνει η μεταβίβαση. Το σύστημα δεν θα σου δώσει το έγγραφο μη οφειλής τελών κυκλοφορίας ! Καταρχήν δεν μιλάω για τι ισχύει τώρα, μιλάω για το τι ΘΑ ισχύσει από τον Μάιο και μετά σύμφωνα με τις δηλώσεις Σταϊκούρα. Επίσης από τη στιγμή που ΔΕΝ χρωστάς τέλη κυκλοφορίας, γιατί να μην σου δώσει βεβαίωση το σύστημα? Τα προηγούμενα έτη μια χαρά μπορούσες να κάνεις μεταβίβαση ενώ είχες πληρώσει μόνο τους υπολοιπόμενους μήνες του έτους από την άρση και μετά, τι θα αλλάξει φέτος?
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1ον αναφέρει ότι το έχει σε ακινητοποίηση, για να αρθεί και να μεταβιβασθεί θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη ολοκλήρου του χρόνου. 2ον η ρύθμιση που ΘΑ έρθει θα αφορά την άρση ακινησίας για χρήση όχι για πώληση που θα συνεχίσει να ισχύει το παραπάνω. 3ον για να μεταβιβάσεις όχημα θα πρέπει να πάρεις βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας (εκδίδεται από το taxinet) το σύστημα δεν θα εκδώσει την βεβαίωση εάν κανείς χρήση τις πληρωμής τελών με τον μήνα. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από costas1973
Joshua21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 9 ώρες πριν, costas1973 είπε 1ον αναφέρει ότι το έχει σε ακινητοποίηση, για να αρθεί και να μεταβιβασθεί θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη ολοκλήρου του χρόνου. 2ον η ρύθμιση που ΘΑ έρθει θα αφορά την άρση ακινησίας για χρήση όχι για πώληση που θα συνεχίσει να ισχύει το παραπάνω. 3ον για να μεταβιβάσεις όχημα θα πρέπει να πάρεις βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας (εκδίδεται από το taxinet) το σύστημα δεν θα εκδώσει την βεβαίωση εάν κανείς χρήση τις πληρωμής τελών με τον μήνα. Μπορείς να εξηγήσεις πως προκύπτουν όλα αυτά? Όπως έγραψα και πριν ξέρω περίπτωση που όχημα μεταβιβάστηκε χωρίς να έχει πληρώσει τα τέλη ολόκληρου του έτους. Έχεις μήπως κάποια εσωτερική πληροφόρηση από το υπουργείο για το ότι στην τροπολογία αυτής της χρονιάς που ΘΑ ψηφιστεί θα ισχύσουν αυτά τα εξωφρενικά που περιγράφεις τα οποία ΔΕΝ ίσχυαν τις προηγούμενες?
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Μπορείς να εξηγήσεις πως προκύπτουν όλα αυτά? Όπως έγραψα και πριν ξέρω περίπτωση που όχημα μεταβιβάστηκε χωρίς να έχει πληρώσει τα τέλη ολόκληρου του έτους. Άνοιξε την σελίδα του υπουργείου και θα μάθεις, η απλός ψάξε το στο διαδύκτιο! Εάν δεν πληρώσεις τα τέλη για ολόκληρο το χρόνια μεταβίβαση δεν γίνεται, το ξέρω, είδα, άκουσα, μου είπε ο τάδε που του το είπε ο ξάδερφος ..... είναι απλά τα πράγματα, κανείς μια απλή αναζήτησή και διαβάζεις.
Joshua21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 2 λεπτά πριν, costas1973 είπε Άνοιξε την σελίδα του υπουργείου και θα μάθεις, η απλός ψάξε το στο διαδύκτιο! Εάν δεν πληρώσεις τα τέλη για ολόκληρο το χρόνια μεταβίβαση δεν γίνεται, το ξέρω, είδα, άκουσα, μου είπε ο τάδε που του το είπε ο ξάδερφος ..... είναι απλά τα πράγματα, κανείς μια απλή αναζήτησή και διαβάζεις. Το "άει ψάξε" δεν είναι επιχείρημα, ή μάλλον είναι, καφενείου.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το "άει ψάξε" δεν είναι επιχείρημα, ή μάλλον είναι, καφενείου. Μόλις τώρα, costas1973 είπε Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα