BrouX Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Ως δοκιμος σε στρατιωτικες σχολες θα παιρνεις 125 150 ευρω καπου εκει ειναι,αφου τελειωσεις και αν τελειωσεις γιατι παιζει να φυγεις απο τις πρωτες μερες ο μισθος σου θα ειναι απο 800 μεχρι 1000 ταβανι αντε αν παρεις καμια ειδικοτητα ποιο εξειδικευμενη αν υπαρχει για την αεροπορια να πας ταβανι μεχρι 1500 αναλογα και τον βαθμο π.χ στο ναυτικο αν πας σε υποβρυχιο αλλαζει απο το να εισαι σε καποιο αλλο πλοιο οπως αλλαζει αμα πας σε ειδικες δυναμεις απο οτι σε αλλες σωματα τα νουμερα ειναι + - οσο αφορα την ειδικοτητα σκεψου οτι υπαρχουν 10 ειδικοτητες και ειστε π.χ 100 ατομα (η σειρα σου) ο 1ος που θα ειναι ο αριστος αυτος παει οπου θελει εκεινος ο 2ος διαλεγει οπου θελει ο 3ος το ιδιο και παει λεγοντας ομως παιζει οτι σε καθε ειδικοτητα εχει περιοσμενες θεσεις η ειδικοτητα σου μπορει να εχει 5 θεσεις οποτε σκεψου τι πανικος θα γινει το μονο σιγουρο ειναι οτι μηνας μπει μηνας βγει ο μισθος θα μπει πολυτεχνιο τωρα φοβερη σχολη δυσκολη σχολη πολλες προοπτικες 5+2 χρονια μισθους τι να σου πω μπορει 700 μπορει και 7κ μπορει και 1κ μπορει και καποια χρονια ανεργος ποσο το αγαπας ομως; ποσο θα ασχολιθεις μαζι του; Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από BrouX 1
thanasisxask Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 16 λεπτά πριν, BrouX είπε Ως δοκιμος σε στρατιωτικες σχολες θα παιρνεις 125 150 ευρω καπου εκει ειναι,αφου τελειωσεις και αν τελειωσεις γιατι παιζει να φυγεις απο τις πρωτες μερες ο μισθος σου θα ειναι απο 800 μεχρι 1000 ταβανι αντε αν παρεις καμια ειδικοτητα ποιο εξειδικευμενη αν υπαρχει για την αεροπορια να πας ταβανι μεχρι 1500 αναλογα και τον βαθμο π.χ στο ναυτικο αν πας σε υποβρυχιο αλλαζει απο το να εισαι σε καποιο αλλο πλοιο οπως αλλαζει αμα πας σε ειδικες δυναμεις απο οτι σε αλλες σωματα τα νουμερα ειναι + - οσο αφορα την ειδικοτητα σκεψου οτι υπαρχουν 10 ειδικοτητες και ειστε π.χ 100 ατομα (η σειρα σου) ο 1ος που θα ειναι ο αριστος αυτος παει οπου θελει εκεινος ο 2ος διαλεγει οπου θελει ο 3ος το ιδιο και παει λεγοντας ομως παιζει οτι σε καθε ειδικοτητα εχει περιοσμενες θεσεις η ειδικοτητα σου μπορει να εχει 5 θεσεις οποτε σκεψου τι πανικος θα γινει το μονο σιγουρο ειναι οτι μηνας μπει μηνας βγει ο μισθος θα μπει πολυτεχνιο τωρα φοβερη σχολη δυσκολη σχολη πολλες προοπτικες 5+2 χρονια μισθους τι να σου πω μπορει 700 μπορει και 7κ μπορει και 1κ μπορει και καποια χρονια ανεργος ποσο το αγαπας ομως; ποσο θα ασχολιθεις μαζι του; Δεν φτάνει τα 125 ευρώ ο δόκιμος. 1500€ μισθό δεν το βλέπει αξιωματικός (με 20 χρόνια υπηρεσίας) παντρεμένος με 2 παιδιά. Οι πρώτοι 30 που θα μπουν στην σχολή με τους μεγαλύτερους βάθμους, με μεγαλύτερο ποσοστό από την γενική σειρά και το υπόλοιπο ποσοστό από τις ειδικές κατηγορίες, θα διαλέξουν ειδικότητα αλλά αναλογικά ΚΑΙ αυτοί (δηλαδή θα υπάρχουν 30 θέσεις με αναλογία στις ειδικότητες πχ δεν θα μπορούν να πάρουν όλοι μηχανικοί αεροσκαφών). Οι υπόλοιποι θα μοιραστούν σε ομάδες πχ των 18 και θα τραβάνε κλήρο με αριθμούς από το ένα έως το 18, από αυτά τα 18 άτομα θα διαλέγουν ειδικότητα, οι οποίες ειδικότητες θα είναι μοιρασμένες σε κάθε γκρουπ των 18, αναλογικά (πχ 10 μηχανικοί 5 ηλεκτρονικοί 2 ηλεκτρολόγοι και ένας εγκαταστάσεων) Η ειδικότητα με την μεγαλύτερη εξέλιξη είναι αυτή του μηχανικού αεροσκαφών. 1
FilipposMD Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 SakisXlr, μερικές σκέψεις για τον προβληματισμό σου, σε συνέχεια όσων σου έγραψαν κι άλλοι. - Καλό είναι ότι προσπαθείς να σκεφτείς μεσοπρόθεσμα. Οι περισσότεροι 17χρονοι σκέφτονται μόνο πού θα έχουν καλύτερη φοιτητική ζωή. Όμως θα έπρεπε να σκέφτεσαι ΜΑΚΡΟπρόθεσμα. Στην πραγματικότητα, για τα οικονομικά σου σε βάθος χρόνοι, μικρή σημασία έχει αν θα βγεις στην αγορά εργασίας στα 23 ή στα 28 σου. Σκέψου ότι λογικά θα δουλεύεις μέχρι τα 65-70 σου (αν και σε 50 χρόνια μπορεί το όριο συνταξιοδότησης να είναι τα 80), οπότε τα 5 χρόνια είναι πολύ μικρό κομμάτι της εργασιακής σου ζωής. Αν π.χ. παίρνεις 1000/μήνα από τα 23 σου από τη ΣΜΥΑ και ένας φίλος σου πάει στην ΗΜΜΥ και παίρνει 1150/μήνα, όταν θα πάρετε σύνταξη θα έχει βγάλει περισσότερα λεφτά από σένα. Άρα αυτό που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει είναι οι προοπτικές στις αμοιβές και όχι πόσα θα παίρνεις στα 25 σου. - Επίσης, πολύ βασικό. Η δεκαετία 18-28 (ετών) δεν είναι ούτε για επενδύσεις σε ακίνητα, ούτε για αποταμίευση. Είναι ο καιρός για επενδύσεις στον εαυτό σου. Να βρεις κάτι που σου αρέσει να κάνεις και να χτίσεις τα θεμέλια για την υπόλοιπη ζωή σου. Οι εποχές που έμπαινες στο δημόσιο ή έβρισκες μια δουλειά και καθόσουν σε αυτή μέχρι να γεράσεις έχουν ήδη περάσει. Μιλάμε ότι η πιο παραγωγική σου ηλικία θα είναι το 2040-2050. Οι μισές δουλειές που υπάρχουν σήμερα μπορεί να γίνονται από ΑΙ και οι δουλειές που έχουν ζήτηση να μην υπάρχουν καν σήμερα. Για να επιβιώσεις επαγγελματικά πρέπει να έχεις χτίσει γερά θεμέλια και να είσαι έτοιμος να προσαρμοστείς στις νέες συνθήκες. - Γράφω τα παραπάνω με δεδομένο ότι -φαίνεται να- έχεις γονείς που μπορούν να σε στηρίξουν στη διάρκεια των σπουδών σου. Προφανώς υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ανάγκη να δουλέψει από τα 18 για να επιβιώσει. Εκεί δεν υπάρχει επιλογή. Αλλά αν έχεις την επιλογή, μου φαίνεται πολύ κοντόφθαλμο να ασχολείσαι με το πότε θα βγάλεις τα πρώτα σου λεφτά. Το έχω γράψει και αλλού. Ξέρω άτομο που δεν ήθελε να εξαρτάται από τους γονείς του και έψαχνε για δουλειές του ποδαριού στη φοιτητική του ζωή, με αποτέλεσμα να αργήσει να πάρει πτυχίο και να μην συνεχίσει τις σπουδές του. Το αποτέλεσμα είναι να είναι κοντά στα 40 και να μην έχει μπορέσει να ανεξαρτητοποιηθεί. - Το σχέδιο για επενδύσεις σου είπαν κι άλλοι ότι είναι εντελώς ανεδαφικό. Στη ΣΜΥΑ θα παίρνεις λίγο πάνω από 100 το μήνα. Με βάση αυτά που είπες, εσύ υπολογίζεις να έχεις 6 γκαρσονιέρες που να σου δίνουν 350 ευρώ το μήνα ενοίκιο στα 30 σου. Ακόμα κι αν σου πάρουν οι γονείς σου 6 γκαρσονιέρες, πρέπει να σκεφτείς ότι τα ακίνητα έχουν έξοδα. Το ενοίκιο φορολογείται (ας πούμε κατά μέσο όρο 25% για τα ποσά που μιλάς) και τα σπίτια χρειάζονται συντήρηση. Χονδρικά εκτιμάται ότι κάθε χρόνο χρειάζεται να ξοδεύεις το 1% του ποσού αγοράς για συντήρηση. Αν π.χ. έχεις δώσει 200.000 για τις γκαρσονιέρες, υπολόγιζε κανένα 2χίλιαρο για συντήρηση. Ξαφνικά τα 2100 γίνονται 1400 ή κάπου εκεί. Κι αυτό χωρίς να υπολογίζεις διαστήματα που μένουν ξενοίκιαστα, οικονομικές κρίσεις, ασφάλιση, συμβολαιογράφους, μεσίτες, λογιστές κτλ. Όσο για το χρηματιστήριο, ρώτα τους γονείς σου τι έγινε το 1999. Καλή τύχη!
gii Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 11 λεπτά πριν, FilipposMD είπε SakisXlr, μερικές σκέψεις για τον προβληματισμό σου, σε συνέχεια όσων σου έγραψαν κι άλλοι. - Καλό είναι ότι προσπαθείς να σκεφτείς μεσοπρόθεσμα. Οι περισσότεροι 17χρονοι σκέφτονται μόνο πού θα έχουν καλύτερη φοιτητική ζωή. Όμως θα έπρεπε να σκέφτεσαι ΜΑΚΡΟπρόθεσμα. Στην πραγματικότητα, για τα οικονομικά σου σε βάθος χρόνοι, μικρή σημασία έχει αν θα βγεις στην αγορά εργασίας στα 23 ή στα 28 σου. Σκέψου ότι λογικά θα δουλεύεις μέχρι τα 65-70 σου (αν και σε 50 χρόνια μπορεί το όριο συνταξιοδότησης να είναι τα 80), οπότε τα 5 χρόνια είναι πολύ μικρό κομμάτι της εργασιακής σου ζωής. Αν π.χ. παίρνεις 1000/μήνα από τα 23 σου από τη ΣΜΥΑ και ένας φίλος σου πάει στην ΗΜΜΥ και παίρνει 1150/μήνα, όταν θα πάρετε σύνταξη θα έχει βγάλει περισσότερα λεφτά από σένα. Άρα αυτό που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει είναι οι προοπτικές στις αμοιβές και όχι πόσα θα παίρνεις στα 25 σου. - Επίσης, πολύ βασικό. Η δεκαετία 18-28 (ετών) δεν είναι ούτε για επενδύσεις σε ακίνητα, ούτε για αποταμίευση. Είναι ο καιρός για επενδύσεις στον εαυτό σου. Να βρεις κάτι που σου αρέσει να κάνεις και να χτίσεις τα θεμέλια για την υπόλοιπη ζωή σου. Οι εποχές που έμπαινες στο δημόσιο ή έβρισκες μια δουλειά και καθόσουν σε αυτή μέχρι να γεράσεις έχουν ήδη περάσει. Μιλάμε ότι η πιο παραγωγική σου ηλικία θα είναι το 2040-2050. Οι μισές δουλειές που υπάρχουν σήμερα μπορεί να γίνονται από ΑΙ και οι δουλειές που έχουν ζήτηση να μην υπάρχουν καν σήμερα. Για να επιβιώσεις επαγγελματικά πρέπει να έχεις χτίσει γερά θεμέλια και να είσαι έτοιμος να προσαρμοστείς στις νέες συνθήκες. - Γράφω τα παραπάνω με δεδομένο ότι -φαίνεται να- έχεις γονείς που μπορούν να σε στηρίξουν στη διάρκεια των σπουδών σου. Προφανώς υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ανάγκη να δουλέψει από τα 18 για να επιβιώσει. Εκεί δεν υπάρχει επιλογή. Αλλά αν έχεις την επιλογή, μου φαίνεται πολύ κοντόφθαλμο να ασχολείσαι με το πότε θα βγάλεις τα πρώτα σου λεφτά. Το έχω γράψει και αλλού. Ξέρω άτομο που δεν ήθελε να εξαρτάται από τους γονείς του και έψαχνε για δουλειές του ποδαριού στη φοιτητική του ζωή, με αποτέλεσμα να αργήσει να πάρει πτυχίο και να μην συνεχίσει τις σπουδές του. Το αποτέλεσμα είναι να είναι κοντά στα 40 και να μην έχει μπορέσει να ανεξαρτητοποιηθεί. - Το σχέδιο για επενδύσεις σου είπαν κι άλλοι ότι είναι εντελώς ανεδαφικό. Στη ΣΜΥΑ θα παίρνεις λίγο πάνω από 100 το μήνα. Με βάση αυτά που είπες, εσύ υπολογίζεις να έχεις 6 γκαρσονιέρες που να σου δίνουν 350 ευρώ το μήνα ενοίκιο στα 30 σου. Ακόμα κι αν σου πάρουν οι γονείς σου 6 γκαρσονιέρες, πρέπει να σκεφτείς ότι τα ακίνητα έχουν έξοδα. Το ενοίκιο φορολογείται (ας πούμε κατά μέσο όρο 25% για τα ποσά που μιλάς) και τα σπίτια χρειάζονται συντήρηση. Χονδρικά εκτιμάται ότι κάθε χρόνο χρειάζεται να ξοδεύεις το 1% του ποσού αγοράς για συντήρηση. Αν π.χ. έχεις δώσει 200.000 για τις γκαρσονιέρες, υπολόγιζε κανένα 2χίλιαρο για συντήρηση. Ξαφνικά τα 2100 γίνονται 1400 ή κάπου εκεί. Κι αυτό χωρίς να υπολογίζεις διαστήματα που μένουν ξενοίκιαστα, οικονομικές κρίσεις, ασφάλιση, συμβολαιογράφους, μεσίτες, λογιστές κτλ. Όσο για το χρηματιστήριο, ρώτα τους γονείς σου τι έγινε το 1999. Καλή τύχη! Σύμφωνα σε όλα αλλά δεν είναι μικρό πράγμα στην μετά την πανδημία Ελλάδα να έχεις σίγουρη δουλειά παιδιά
tzitzikas2 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 7 ώρες πριν, zenwalk23 είπε Αν τελειωσεις ΗΜΜΥ Βολου στα 23, στα 30 σου θα παιρνεις κοντα στα 2k για πλακα. Χαχαχαχα μάλλον τρολλαρεις μπρο! Χαχα σε καλό σου. Εγω τελείωσα ημμυ Α.Π.Θ είμαι 43 και δεν φτάνω αυτό το ποσό, όπως και πολλοί φίλοι συνάδελφοι. Μπορεί και να τα παιρνει αλλά αν μείνει Ελλάδα μάλλον δεν θα τα παίρνει.εξω παίζουν $$ εδώ παίζουν @@. 1
Papakaliati Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Κανείς δεν παίρνει λεφτά επειδή τελείωσε μια σχολή στη Ελλάδα. Δεν έχουμε ούτε Χάρβαρντ στην Ελλάδα, ούτε ΜΙΤ. Η διαφορά που προσφέρουν οι σχολές τημμυ είναι ότι θα σε φέρουνε σε επαφή με ορισμένους τομείς τεχνολογίας (ρομποτική, automotive), που σε άλλες σχολές ισως να μην ερχόσουν σε επαφή. Άλλο αυτό εξαρτάται από την θέληση και ικανότητα του εκάστοτε φοιτητή, πρέπει να το κυνήγισεις. Όλα αυτά από προσωπική εμπειρία, όντας τελειόφοιτος ΗΜΜΥ. Αλήθεια ποιος νέος 17 χρόνων σκέφτεται να αγοράσει μια γκαρσονιέρα ώστε να παίρνει το νοίκι , τέρμα λάθος σκέφτηκα. Καλά ανέφερε το παλικάρι , κάτω από 30 (και 40 θα σου πω εγώ) χτίζεις τον ευατο σου. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από Papakaliati
tzitzikas2 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Καλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συγκρίνουμε mit κτλ με σχολές ημμυ Ελλάδα. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι τεχνολογικές σχολές δεν είναι συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας. Έτσι ακόμα και να τελειώσεις μπορεί να σου πάρει κάποιο διάστημα να βρεις μια δουλειά σχετική. Άσε που μόλις τελειώσεις εργασιακά δεν είσαι έτοιμος. Μια καλή λύση είναι μεταπτυχιακό στο εξωτερικό π.χ στην Ολλανδία, και εργασία εκεί. Έξω έχει ενδιαφέρον αντικείμενα να εργαστείς και με προοπτικές. Επίσης διαφωνώ που πολλοί πάνε σε στρατιωτικές σχολές για επαγγελματική αποκατάσταση μόνο. Εκεί εγκλωβίζεσαι και δεν εξελίσσεσαι και πνευματικα, και επαγγελματικά και μισθολογικα. Ο στρατός περιορίζει γενικότερα πόσο μάλλον αν είσαι υπαξιωματικός. Για αυτό θέλει ώριμη σκέψη πριν καταλήξεις.
thanasisxask Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε Καλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συγκρίνουμε mit κτλ με σχολές ημμυ Ελλάδα. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι τεχνολογικές σχολές δεν είναι συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας. Έτσι ακόμα και να τελειώσεις μπορεί να σου πάρει κάποιο διάστημα να βρεις μια δουλειά σχετική. Άσε που μόλις τελειώσεις εργασιακά δεν είσαι έτοιμος. Μια καλή λύση είναι μεταπτυχιακό στο εξωτερικό π.χ στην Ολλανδία, και εργασία εκεί. Έξω έχει ενδιαφέρον αντικείμενα να εργαστείς και με προοπτικές. Επίσης διαφωνώ που πολλοί πάνε σε στρατιωτικές σχολές για επαγγελματική αποκατάσταση μόνο. Εκεί εγκλωβίζεσαι και δεν εξελίσσεσαι και πνευματικα, και επαγγελματικά και μισθολογικα. Ο στρατός περιορίζει γενικότερα πόσο μάλλον αν είσαι υπαξιωματικός. Για αυτό θέλει ώριμη σκέψη πριν καταλήξεις. Διαφωνώ, αν θέλεις μπορείς να περάσεις σε πανεπιστήμια (που αυτή τη στιγμή σπουδάζουν αρκετά παιδιά) οπότε το πνευματικό το λύσαμε. Η επαγγελματική εξέλιξη, συγκεκριμένα στην ΠΑ, έχει να κάνει πολύ με την ειδικότητα που θα επιλέξεις. Σου ανοίγονται αρκετές ευκαιρίες μιας και η εργασιακή εμπειρία στα αεροσκάφη τις ΠΑ μετράει πολύ στον "έξω" κόσμο.
zenwalk23 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 18 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Χαχαχαχα μάλλον τρολλαρεις μπρο! Χαχα σε καλό σου. Εγω τελείωσα ημμυ Α.Π.Θ είμαι 43 και δεν φτάνω αυτό το ποσό, όπως και πολλοί φίλοι συνάδελφοι. Μπορεί και να τα παιρνει αλλά αν μείνει Ελλάδα μάλλον δεν θα τα παίρνει.εξω παίζουν $$ εδώ παίζουν @@. Δεν τρολλαρω. Μαλλον κατι εχεις κανει λαθος. 1 1
tzitzikas2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 44 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε Δεν τρολλαρω. Μαλλον κατι εχεις κανει λαθος. δεν νομίζω... Υπάρχουν απόφοιτοι ΗΜΜΥ στον κλάδο των μηχανικών υπολογιστών ή σε μερικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών που δουλεύουν κάποια χρόνια σε καλές εταιρείες και όντως λαμβάνουν αυτά τα χρήματα. Αλλά στον κατασκευαστικό κλάδο μελέτες, επιβλέψεις Η/Μ ούτε κατα διάνοια φίλε μου τέτοια χρήματα και στα 30 κι όλας. Εχω παρα πολλούς φίλους/γνωστούς συναδέλφους ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους, πολιτικούς μηχανικούς κτλ υπαλλήλους (με μπλοκάκι φυσικά!) είτε ελεύθερους επαγγελματίες (εκεί να δεις πόσα μένουν με φόρο, ασφαλιστικές εισφορές και έξοδα γραφείου) και ούτε κατα διάνοια αυτά τα χρήματα (2Κ/μήνα). Σε Η/Μ ελάχιστοι λαμβάνουν τέτοιες αμοιβές. Ακόμα και σε καλές εταιρείες. Δεν ξέρω που εργάζεσαι και τι εμπειρίες έχεις, αλλά δεν τα γνωρίζεις καλά. Συγκεκριμένα να σου πώ οτι ξέρω αρκετούς Ε.Ε. συναδέλφους που χρωστάνε αρκετά χιλιάρικα σε ασφαλιστικές εισφορές. Αρκεί ο καθένας να κάνει μια έρευνα σε αγγελίες εργασίες, να πάει σε συνεντεύξεις και να μάθει πόσοι απόφοιτοι ημμυ βγαίνουν κάθε χρόνο. Τώρα για τον εργασιακό παράδεισο παρουσιάζεις στον κλάδο των μηχανικών στην Ελλάδα δεν ξέρω τι πηγές έχεις. Καλύτερα να μας πείς γιατί υπάρχουν πολλοί νέοι που παρακολουθούν και πιθανόν να λάβουν λάθος αποφάσεις. Στον κλάδο των Η/Μ είμαι απο το 2005 και ξέρω πολύ καλά τι γίνεται. Στο εξωτερικό έχει ευκαιρίες και με καλούτσικα λεφτά (οχι βέβαια αυτά που έπαιζαν πριν μια δεκαετία σε χώρες όπως ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία κτλ. ακόμα και εκεί τελείωσαν οι πολύ μεγάλοι μισθοί). Σας νέος μηχανικός σε Η/Μ έργα-μελέτες (και μιλάμε για 12ωρα+ και Σαββάτα, ακόμα και Κυριακές εργοτάξιο) πάνω απο 1200Ε δεν βλέπεις ούτε κατα διάνοια. Προσωπικά στην ηλικία των 30 (πριν 13 χρόνια δηλαδή) είχα πάει σε πολλές συνεντεύξεις σε κατασκευαστικές εταιρείες με Η/Μ, φωτοβολταικά, ΑΠΕ και πάνω απο 800Ε καθαρά δεν έδινε κανείς. Αυτά, ας μας πείς τις εμπειρίες σου και να μιλήσεις συγκεκριμένα θα έλεγα όχι αόριστα. Είπα οτι εν μέρει εξαιρώ τον κλάδο των Μηχανικών υπολογιστών αλλά και πάλι, σε λίγες εταιρείες λαμβάνεις αυτά τα $$
zenwalk23 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Εγω μιλαω για προγραμματισμο. Η συγκεκριμενη σχολη στον συγκεκριμενο κλαδο πληρωνεται παρα πολυ καλα. (δεν εχω τελειωσει ΗΜΜΥ) 2
tzitzikas2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε Εγω μιλαω για προγραμματισμο. Η συγκεκριμενη σχολη στον συγκεκριμενο κλαδο πληρωνεται παρα πολυ καλα. (δεν εχω τελειωσει ΗΜΜΥ) εξαρτάται που θα εργαστείς. Αν εργαστείς σε εταιρεία όπως η beta cae, ναι εκεί θα πληρωθείς καλά αλλά σίγουρα πρώτο μισθό δεν θα λάβεις 2Κ. Αργότερα ναι. Αλλα σε εταιρείες όπως intracom, intralot, nokia, cosmote αυτά τα χρήματα ούτε κατα διάνοια! Εχω πρώην συμφοιτητές γνωστούς και φίλους που δούλευαν/δουλεύουν σε αυτές τις εταιρίες και γνωρίζω. Το αν εσύ δουλεύεις προγραμματιστής σε μια Α εταιρεία και λαμβάνεις αυτά ή και περισσότερα χρήματα, δεν σημαίνει οτι παντού θα λάβεις ως προγραμματιστής πάνω απο 2Κ/μήνα. Ας μας πουν και άλλοι ημμυ ή μη τις εμπειρίες τους ως προγραμματιστές. Επειδή όμως ο νηματοθέτης ανέφερε το τμήμα ημμυ και όχι κάποια σχολή αποκλειστικά προγραμματισμού, νομίζω η τοποθέτησή σου γενικότερα είναι λάθος γιατί αναφέρεις μόνο ένα εργασιακό/επιστημονικό πεδίο τον απόφοιτων ημμυ. Μεγάλο ποσοστό αποφοίτων έχει κατεύθυνση Η/Μ και εκεί είναι πιο δύσκολα... Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από tzitzikas2
zenwalk23 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 H δικη σου ειναι λαθος που γραφεις για πρωτο μισθο ενω ξεκαθαρα μιλαω για 7 χρονια μετα το πτυχιο. Υπαρχει ζητηση και καλες αμοιβες στον κλαδο του προγραμματισμου και ειδικα ατομα απο σχολες με υψηλο επιπεδο μαθηματικων, οπως ειναι οι ΗΜΜΥ, πληρωνονται αρκετα παραπανω. Εχω παραδειγματα απο 3 απο τις εταιρειες που αναφερεις με μισθο κοντα στα 2k, ο ενας μαλιστα ΗΜΜΥ ΑΠΘ με κατευθυνση Ενεργειακου. Η σχολη των ΗΜΜΥ στην Ελλαδα σου δινει την δυνατοτητα να απασχοληθεις σε 2-3 απο τους πιο καλοπληρωμενους κλαδους στην Ελλαδα. Αν θες να πας ΣΜΥΑ για την "οικονομικη εξασφαλιση" κατι εχεις αξιολογησει λαθος. 1
tzitzikas2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν μιλάω για 1ο μισθό. Είμαι χρόνια στον κλάδο των Η/Μ και ξέρω τι γίνεται πολύ καλά. αν διαβάζεις παραπάνω ποστ μου δεν είμαι υπέρ επιλογών στρατιωτικών σχολών. αναφέρω και τους λόγους. Κάπου μπερδεύεσαι... Στον κατασκευαστικό τομέα (Η/Μ μελέτες-έργα) ακόμα και μετά απο 7 χρόνια εμπειρία δεν παίζουν τέτοια χρήματα. Και είναι δύσκολη εργασία κυρίως το εργοτάξιο. Πάρα πολλές ώρες, πίεση και έχεις και να συνεννοηθείς με πολλά άτομα, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν βγάλει ούτε το γυμνάσιο.. Στους υπολογιστές τα είπαμε, διαφέρουν τα πράγματα. Αλλά και εκεί οι δουλειές με 2Κ δεν είναι και η πλειοψηφία. Εσύ τι νομίζεις οτι οι εταιρείες στην Ελλάδα είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα?? Προφανώς κινούνται με βάση την κατάσταση (προς τα κάτω) που τους επιτρέπει η νομοθεσία. Αν ξεφύγουν πολύ προς τα πάνω σε έξοδα, ξεφεύγουν και απο τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν όμως και εταιρείες που δεν έχουν ιδιαίτερο ανταγωνισμό στο προιόν λογισμικού που παράγουν, και έχουν μεγάλα κέρδη και αμείβουν καλά. Βέβαια για να σε προσλάβουν περνάς δια πυρός και σιδήρου και πρέπει να ξεχωρίζεις. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από tzitzikas2
Papakaliati Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε Δεν μιλάω για 1ο μισθό. Είμαι χρόνια στον κλάδο των Η/Μ και ξέρω τι γίνεται πολύ καλά. αν διαβάζεις παραπάνω ποστ μου δεν είμαι υπέρ επιλογών στρατιωτικών σχολών. αναφέρω και τους λόγους. Κάπου μπερδεύεσαι... Στον κατασκευαστικό τομέα (Η/Μ μελέτες-έργα) ακόμα και μετά απο 7 χρόνια εμπειρία δεν παίζουν τέτοια χρήματα. Και είναι δύσκολη εργασία κυρίως το εργοτάξιο. Πάρα πολλές ώρες, πίεση και έχεις και να συνεννοηθείς με πολλά άτομα, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν βγάλει ούτε το γυμνάσιο.. Στους υπολογιστές τα είπαμε, διαφέρουν τα πράγματα. Αλλά και εκεί οι δουλειές με 2Κ δεν είναι και η πλειοψηφία. Εσύ τι νομίζεις οτι οι εταιρείες στην Ελλάδα είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα?? Προφανώς κινούνται με βάση την κατάσταση (προς τα κάτω) που τους επιτρέπει η νομοθεσία. Αν ξεφύγουν πολύ προς τα πάνω σε έξοδα, ξεφεύγουν και απο τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν όμως και εταιρείες που δεν έχουν ιδιαίτερο ανταγωνισμό στο προιόν λογισμικού που παράγουν, και έχουν μεγάλα κέρδη και αμείβουν καλά. Βέβαια για να σε προσλάβουν περνάς δια πυρός και σιδήρου και πρέπει να ξεχωρίζεις. Οι εταιρίες φυσικά και δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά ούτε και οι senior software engineers που μπορουν να σηκωσουνε προτζεκ στην πλατη τους. Η διαφορα ειναι οτι οι εταιριες δεν μπορουν να προσελκισουν τους σενιορς του εξωτερικου, ενω οι senior που διαμενουν Ελλαδα μια χαρα μπορουν να συνεργαστουν με εταιρια του εξωτερικου. Στις εταιριες που πρεπει να περνάς δια πυρός και σιδήρου, μην μπερδευεσαι, δεν πρεπει να εισαι απο τους καλυτερους, οι καλύτεροι δεν θα συνεργαστούν με Ελληνικές εταιρίες. Πρέπει να είσαι απλά best from the rest. Οσοι τελειωσαν ΗΜΜΥ και πηγανε προς κατασκευαστικο τομεα, περα απο το λαθος ταιμιγκ στην Ελλαδα, ουτε στο εξωτερικο μπορουνε να βρουνε κατι ιδιαιτερο απο αμοιβες. Τις αμοιβές δεν τις φτιάχνει το κράτος με το κατώτατο μισθό, αλλά ο ανταγωνισμός. Ότι αναφέρω είναι από εμπειρίες φίλων και γνωστών, όχι από προσωπική εμπειρία. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από Papakaliati
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα