Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,θα ήθελα τις γνώσεις σας,σε μια μικρή πολυκατοικία στην οποία μένει και συγγενικο μου πρόσωπο ,έχουν εμφανιστει σε μεγάλες ποσότητες τα παρακάτω έντομα,στις βεράντες στους τοίχους και στην ταράτσα,μήπως κάποιος ξέρει τι είναι?Και καμία λύση ώστε να λυθεί το πρόβλημα,ευχαριστω

IMG-bf8516e74c5a0a1594a88108f1d22cc7-V.jpg

Επεξ/σία από Lews
Δημοσ.
15 ώρες πριν, stormrain είπε

Clover mites.

Ακριβώς. Θα εξαφανιστούν όσο απότομα εμφανίστηκαν σε 2-3 εβδομάδες. Δεν είναι επικίνδυνα να πίνουν αίμα ξέρω 'γω ή να κολλάνε στον άνθρωπο

Δημοσ.

Πριν από πολλά χρόνια κάποιος που είχε εμπειρίες από ζωή στη φύση κ.λπ. μου είχε πει πως οτιδήποτε έχει έντονο χρώμα (κόκκινο εν προκειμένω) είναι κατά κανόνα και επικίνδυνο. Ο λόγος είναι πως ξεχωρίζει εύκολα από τους θηρευτές και αν δεν έχει κάποιο άλλο μηχανισμό άμυνας (π.χ. δηλητήριο) θα είχε εξαφανιστεί.

Μου φάνηκε λογικό. Μετά σκέφτηκα πολύχρωμους παπαγάλους που μια χαρά επιβιώνουν. Τελικά τι ισχύει;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 9-11 είπε

Πριν από πολλά χρόνια κάποιος που είχε εμπειρίες από ζωή στη φύση κ.λπ. μου είχε πει πως οτιδήποτε έχει έντονο χρώμα (κόκκινο εν προκειμένω) είναι κατά κανόνα και επικίνδυνο. Ο λόγος είναι πως ξεχωρίζει εύκολα από τους θηρευτές και αν δεν έχει κάποιο άλλο μηχανισμό άμυνας (π.χ. δηλητήριο) θα είχε εξαφανιστεί.

Μου φάνηκε λογικό. Μετά σκέφτηκα πολύχρωμους παπαγάλους που μια χαρά επιβιώνουν. Τελικά τι ισχύει;

Μα μόλις απάντησαν στον TS ότι το συγκεκριμένο έντομο είναι Clover Mites, είναι κατακόκκινο και εντελώς ακίνδυνο για ανθρώπους/ζώα. Τι πιστεύεις ότι ισχύει; 

Δημοσ.
12 hours ago, 9-11 said:

αυτο που λες ισχυει αλλα οχι σε ολα.πχ το blue ring octopus κανει μπαμ και ναι σκοτωνει για πλακα.αλλα δεν ισχυει σε ολα τα πλασματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, 9-11 είπε

Αυτο που λες ισχυει σε αρκετα ειδη (και φυτα και ζωα). Προφανως οχι σε ολα...

Καποια ειδη δηλητηριωδη εχουν ...φανταχτερο χρωμα που ξεχωριζει και ...προειδοποιει τους επιδοξους θηρευτες κλπ.

Αυτο πολλες φορες βεβαια το ...εκμεταλλεύονται και ειδη ακινδυνα. Δηλαδη καποιο ειδος το οποιο ειναι ακινδυνο ...υιοθετει και μιμειται χαρακτηριστικα ενος επικίνδυνου ειδους οπως π.χ. το χρωμα και ετσι προστατευεται και αυτο απο τους φυσικους του εχθρους.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι η πεταλουδα Μοναρχης  η οποια εχει δυσαρεστη γευση για τους επιδοξους θηρευτες της και η πεταλουδα viceroy η οποια ειναι ευγεστη για τους θηρευτες της αλλα επειδη μιμειται την εμφανιση της πεταλουδας Μοναρχης αποφευγει και αυτη τους θηρευτες της!

spacer.png

https://www.biology4u.gr/?p=2684

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
Στις 24/4/2021 στις 12:31 ΜΜ, 9-11 είπε

Το χρώμα στα ζώα έχει να κάνει με πολλούς λόγους. Δεν σημαίνει ό,τι πλουμιστό = επικίνδυνο. Το χρώμα μπορεί να κάνει με το καμουφλάζ, την αναπαραγωγή, την προστασία... Ακόμα και με την ηλικία και την εποχή. Επίσης, συνήθως τα αρσενικά είναι τα πιο εντυπωσιακά σε εμφάνιση, ώστε να προσελκύουν τα θηλυκά. Τα θηλυκά είναι πιο μουντά, πράγμα που λειτουργεί ως κάλυψη, για να επιβιώνουν περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και τα επικίνδυνα είδη, όπως είναι ο μπλε βάτραχος. Αλλά, πολλά λειτουργούν και βάσει μιμητισμού, προκειμένου να επιβιώνουν με σήματα τάχα "είμαι επικίνδυνος, γι' αυτό πρόσεξε να μη με φας". Άρα, είναι πολύ γενικευμένο αυτό που σου είπε. Δεν ισχύει σε όλα τα είδη. 

Άλλο ένα παράδειγμα είναι η αράχνη eresus sandaliatus. Παρά την τρομακτική της εμφάνιση, είναι καθόλα ακίνδυνη. 

Κόκκινο χρωματισμό φέρουν τ' αρσενικά. 

https://live.staticflickr.com/65535/47960058692_4d89f4ea35_b.jpg

Δημοσ.

Εγώ θα είχα βγάλει το φλογοβόλο! Better safe than sorry.

Τις προάλλες έβλεπα ένα βιντεάκι στο YouTube στο οποίο ένα «Αλογάκι της Παναγίας» κομμάτιαζε & καταβρόχθιζε με χαρακτηριστική άνεση θηράματα μεγαλύτερου μεγέθους, ακόμα και πουλιά, ενώ ήταν ζωντανά.

Flamethrower. Flamethrower. Flamethrower.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα ξεκινήσει κανείς τα ντοκιμαντέρ, άστα να πάνε τι θα δει.

Έτσι είναι η φύση. Αδίστακτη μπροστά στην επιβίωση. 

Επεξ/σία από Mrs. Hyde

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...