satsok2 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Γειά χαρά. Το νερό σε όλες τις βρύσες στο σπίτι έχει μια περίεργη μυρωδιά. Χώμα. Η και μούχλα. Παραδόξως η μυρωδιά είναι λίγο πιο έντονη στο θερμό. Ειδοποίησα την ΕΥΔΑΠ και έγινε δειγματοληψία. Περιμένοντας τα αποτελέσματα, αναρωτιόμουν αν τα φίλτρα νερού κεντρικής παροχής μπορεί να είναι αποτελεσματικά και αν είναι εύκολα στην τοποθέτηση από οποιοδήποτε υδραυλικό ή χρειάζονται εξειδικευμένους εγκαταστάτες. Αν έχει κάποιος κάτι / κάποιον να προτείνει (πχ με pm) - ευπρόσδεκτος.
adsl2+ Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Αν το σπίτι είναι παλιό το προβλημα είναι οι σωλήνες ,καλείς υδραυλικό να ελέγξει από το ρολόι μέχρι τις βρύσες . Τα φίλτρα κεντρικής τοποθετούνται εύκολα από τον υδραυλικό
satsok2 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Σήμερα μίλησα με την ΕΥΔΑΠ. Το νερό ποιοτικά λέει δε φαίνεται να έχει πρόβλημα, όμως διαπίστωσαν και εκείνοι μια μυρωδιά (?!) και θα έρθουν να κάνουν καθαρισμό (έκπλυση) της παροχής. Το έχει ξανακούσει κανείς; 5 ώρες πριν, adsl2+ είπε Αν το σπίτι είναι παλιό το προβλημα είναι οι σωλήνες ,καλείς υδραυλικό να ελέγξει από το ρολόι μέχρι τις βρύσες . Τα φίλτρα κεντρικής τοποθετούνται εύκολα από τον υδραυλικό Να πω ότι κάλεσα υδραυλικό και μου έλεγε ότι πρώτη φορά το ακούει σαν πρόβλημα. Και έτσι πήρα στην ΕΥΔΑΠ. Αν δε λυθεί τελικά, έχετε να προτείνετε κάποιον που να γνωρίζει για έλεγχο ή από φίλτρα κεντρικής παροχής;
adsl2+ Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Αυτά έδω https://www.qwaterfilters.com/product/filtro-kentrikis-paroxis-triplo-10-3-4/ έχω βάλει στο χωριό Κυλλήνη και έχω σωθεί . Οταν αποφασίσεις να τα βάλεις ρώτα έναν υδραυλικό για την τοποθέτησή τους , για τα φίλτρα το e-shop θα σου πει τι να παραγγείλεις ,υπόψιν υπάρχουν και άλλα φίλτρα, ψάξε στο διαδίκτυο να πάρεις περισσότερες ιδέες
DimosthenisG Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 11 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Αυτά έδω https://www.qwaterfilters.com/product/filtro-kentrikis-paroxis-triplo-10-3-4/ έχω βάλει στο χωριό Κυλλήνη και έχω σωθεί . Οταν αποφασίσεις να τα βάλεις ρώτα έναν υδραυλικό για την τοποθέτησή τους , για τα φίλτρα το e-shop θα σου πει τι να παραγγείλεις ,υπόψιν υπάρχουν και άλλα φίλτρα, ψάξε στο διαδίκτυο να πάρεις περισσότερες ιδέες Εσύ αφού έβαλες το φίλτρο, πίνεις το νερό βρύσης?
adsl2+ Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, DimosthenisG είπε Εσύ αφού έβαλες το φίλτρο, πίνεις το νερό βρύσης? έχω στη μια από τις τρεις θέσεις φίλτρο ενεργού άνθρακα και πινω το νερό
satsok2 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Πήρα τηλέφωνο μια εταιρεία με φίλτρα και ρώτησα αν έχουν κάποιο υδραυλικό με τον οποίο συνεργάζονται. Η απάντηση που πήρα είναι ότι δεν προτείνουν φίλτρα κεντρικής παροχής στην περίπτωση μου γιατι καλό είναι πχ το χλώριο του νερού να μην απομακρύνεται νωρίς στο δίκτυο του σπιτιού. Η λύση που πρότειναν είναι φίλτρο μόνο στη βρύση της κουζίνας. Ούτως ή άλλως θα περιμένω να δω τι θα γίνει και με τον καθαρισμό από την ΕΥΔΑΠ. Αν κατάλαβα σωστά θα ξαναπάρουν δείγμα.
troi.g Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Στις 23/4/2021 στις 5:10 ΜΜ, satsok2 είπε Πήρα τηλέφωνο μια εταιρεία με φίλτρα και ρώτησα αν έχουν κάποιο υδραυλικό με τον οποίο συνεργάζονται. Η απάντηση που πήρα είναι ότι δεν προτείνουν φίλτρα κεντρικής παροχής στην περίπτωση μου γιατι καλό είναι πχ το χλώριο του νερού να μην απομακρύνεται νωρίς στο δίκτυο του σπιτιού. Η λύση που πρότειναν είναι φίλτρο μόνο στη βρύση της κουζίνας. Ούτως ή άλλως θα περιμένω να δω τι θα γίνει και με τον καθαρισμό από την ΕΥΔΑΠ. Αν κατάλαβα σωστά θα ξαναπάρουν δείγμα. Πολύ σωστά σου είπαν για το χλώριο. Όσον αφορά την ΕΥΔΑΠ , πρώτη φορά το ακούω.
kage Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Φίλτρο κεντρικής είναι αυτό π κρατάει μόνο χώματα 90 /100μm Το άλλο π θες για να πίνεις νερό είναι 1 μm ή 0.5 όπως αυτά π διαφημίζουν στην tv ή κάτι πιο επίσημο δοκιμασμένο αλλά compact είναι της doulton Επεξ/σία 24 Απριλίου 2021 από kage
satsok2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Βρήκα κάποιο στο σκρουτζ που λέει ότι είναι 0.1 μm. Βασικά μου το έβγαλε σαν δημοφιλέστερο προιόν με ~100 αξιολογήσεις και 4.7/5. Οπότε, θα το σκεφτώ και προς αυτή την κατεύθυνση. Το πρόβλημα είναι ότι πλένοντας πχ τα δόντια στο μπάνιο, το ίδιο νερό έχω. Η και χειρότερα, γιατί η μυρωδιά είναι πιο έντονη στο ζεστό. Οπως και να έχει η δειγματοληψία έγινε στη βρύση της κουζίνας, σε κρύο και μετά από συγκεκριμένη διαδικασία (αποστειρώσαν με καμινέτο τη βρύση κλπ). Ελπίζω να ξανακάνουν δειγματοληψία όπως κατάλαβα. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από satsok2
sphinxgr Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Σχετικά με τα φίλτρα νερού, κάνεις κάποιες ερωτήσεις που είναι αρκετά "παιδικές" σε σχέση με αυτά που έχουν συζητηθεί εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/207601-φίλτρα-νερού/. Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο θα δεις σε τι επίπεδο έχει φτάσει το θέμα. Εγώ αφιέρωσα πάντως ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ και τελικά ξέρεις που κατέληξα? ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΚΑΠΟΥ. Οπότε το άφησα και πίνω χωρίς φίλτρο😛 Χονδρικά να έχεις κατα νου, δεν ειναι μια παράμετρος που πρέπει να κοιτάξεις, αλλά 10άδες. Πχ 0.1 μm δεν λεει κάτι. Γιατί μπορεί να το βάλεις, να κρατάει το χώμα αλλά να ριξει την πίεση του νερου και τελικά να έρχεται νερό στο σπίτι. Για αρχή εν ολίγοις, βρες την αιτία του προβλήματος και έπειτα θα προσανατολιστείς στη λύση. Πως μπορείς να βρεις το αίτιο? Χημική ανάλυση του νερου σου. Το εργαστηριο θα σου δώσει τι δεν παει καλά και απο που μπορει να προέρχεται. Παράλληλα θα πρεπει να γίνει σε άλλο σημειο (άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας αν είσαι σε πολυκατοικια( να καταλάβεις αν το πρόβλημα ειναι δικό σου ή το έχουν και άλλοι κλπ Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από sphinxgr 1
satsok2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε Σχετικά με τα φίλτρα νερού, κάνεις κάποιες ερωτήσεις που είναι αρκετά "παιδικές" σε σχέση με αυτά που έχουν συζητηθεί εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/207601-φίλτρα-νερού/. Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο θα δεις σε τι επίπεδο έχει φτάσει το θέμα. Εγώ αφιέρωσα πάντως ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ και τελικά ξέρεις που κατέληξα? ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΚΑΠΟΥ. Οπότε το άφησα και πίνω χωρίς φίλτρο😛 Χονδρικά να έχεις κατα νου, δεν ειναι μια παράμετρος που πρέπει να κοιτάξεις, αλλά 10άδες. Πχ 0.1 μm δεν λεει κάτι. Γιατί μπορεί να το βάλεις, να κρατάει το χώμα αλλά να ριξει την πίεση του νερου και τελικά να έρχεται νερό στο σπίτι. Για αρχή εν ολίγοις, βρες την αιτία του προβλήματος και έπειτα θα προσανατολιστείς στη λύση. Κοίτα. Θέλω να δω τι θα γίνει με τον καθαρισμό/έκπλυση της παροχής. Ίσως το καλύτερο θα ήταν να γίνει μια δειγματοληψία στην παροχή κάτω και μια στην 1η βρύση του σπιτιού. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξέρω αν φταίει το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ ή το πρόβλημα είναι μέσα στην πολυκατοικία ή το διαμέρισμα μου. Παλιότερα στην πολυκατοικία υπήρχε πρόβλημα με τις ρίζες κάποιου δέντρου (μια λεύκα). Γίνει δε γίνει κάτι, αν το φίλτρο αφαιρεί έστω τη μυρωδιά, μου δίνει κάποια εναλλακτική στο εμφιαλωμένο.
sphinxgr Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 26 λεπτά πριν, satsok2 είπε Κοίτα. Θέλω να δω τι θα γίνει με τον καθαρισμό/έκπλυση της παροχής. Ίσως το καλύτερο θα ήταν να γίνει μια δειγματοληψία στην παροχή κάτω και μια στην 1η βρύση του σπιτιού. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξέρω αν φταίει το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ ή το πρόβλημα είναι μέσα στην πολυκατοικία ή το διαμέρισμα μου. Παλιότερα στην πολυκατοικία υπήρχε πρόβλημα με τις ρίζες κάποιου δέντρου (μια λεύκα). Γίνει δε γίνει κάτι, αν το φίλτρο αφαιρεί έστω τη μυρωδιά, μου δίνει κάποια εναλλακτική στο εμφιαλωμένο. Αν η πολυκατοικία σου είναι πάνω από 40 ετών πάντως, μια καλή λύση θα ήταν να τραβήξεις νέα εξωτερική παροχή απο το ρολόι σου. Ούτως ή άλλως θα γίνει κάποια στιγμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα