nice_kid Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Kαλησπερα σε ολους τους Insomniaκηδες φίλους-ες. Καλό Πάσχα. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα. Θα ηθελα μια βοηθεια απο καποιους που ισως γνωριζουν κατι παραπανω, γιατι μαλλον εγω ειμαι ασχετος (?) ή κατι δεν εχω κανει καλά (ισως). Δεν ξερω. Εχω αγορασει πριν λιγες ημερες το Πυκνωτικο Μικροφωνο BM-800 και 1 Εξωτερικη καρτα ήχου "U-PHORIA UM2" μέσω Skroutz. Μολις παρελαβα τα πραγματα, προσπαθησα να συνδεσω τα πραγματα για να εχω πχ βιντεοσυνομιλιες σε Skype, Viber, Facebook, κλπ αλλα δεν καταφερα τιποτε. Τι εχω κανει: 1 καλωδιο συνδεσα σε θυρα USB της Εξωτερικης καρτας ήχου (απο πισω πλευρα - φαινεται στην εικόνα) 1 καλωδιο XLR-Καρφί (με ανταπτορακι - το Χρυσό). Το προσπαθησα να το συνδεσω στην καρτα ηχου στην υποδοχη γι'ακουστικά ετσι οπως μου ειπε και ο τεχνικος εκει στο καταστημα απο οπου θα δουλευε (ελεγε) το μικροφωνο μου, τελικα τιποτα. Μετα δοκιμασα να συνδεσω το καλωδιο του μικροφωνου XLR-Καρφι (με το χρυσο ανταπτορακι φορεμενο) στην υποδοχη INST 2 τελικα τιποτα και αυτο, δεν μου το εβρισκε ουτε αυτο, εκει στην φορμα δοκιμης, στην ρυθμισεις του Ηχου εκει που εχω επιλεξει ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ BEHRINGER USB. Εβαλα μετα το καλωδιο του μικροφωνου μαζι με το χρυσο καρφακι-ανταπτορακι στην υποδοχη MIC/LINE 1 τελικά τιποτα και αυτο. Ουτε και εκει αναγνωρισε κατι στην φορμα δοκιμης ηχου στην καρτελα απο κατω εκει που λεει ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ BEHRINGER USB. Και αναρωτιεμαι: Mηπως εκει στο MIC/LINE 1 επρεπε να τοποθετησω καρφι XLR MALE - ΧLR FEMALE (φωτό κατω δεξια γωνια) μεταξυ μικροφωνου και υποδοχης για να μου αναγνωριστει το μικροφωνο και να δουλεψει; (και οχι αυτο που εχω στην εικονα στο γραφειο;;;;; Ασχετα αν χρησιμοποιησα το χρυσο καρφακι-ανταπτορακι) Γιατι αν ισχυει αυτο οτι πρεπει να χρησιμοποιησω το καλωδιο (κατω δεξια γωνια), τοτε τι μου ελεγε ο τεχνικος του μαγαζιου οτι το καλωδιο στο γραφειο της εικονας το βαζω στην υποδοχη ακουστικων και ειμαι ετοιμος;;;; (Εννοειται εχω κατεβασει και τους Drivers για την εξωτερικη καρτα ηχου). Εχει κανει καποιος μια τετοια εγκατασταση εστω κ με αλλο μικροφωνο ή αλλη καρτα ηχου (ή και την ιδια), ωστε να με βοηθησει; Γνωριζει κατι παραπανω; Βεβαια επειδη δεν ειχα καλωδιο (αυτο στην γωνια κατω δεξια της φωτός) XLR MALE - ΧLR FEMALE, το παρηγγειλα και αυτο, κι'ας ειναι αχρειαστο, δε πειραζει. Απλα να καταφερω να συνδεσω το μικροφωνο. Ξερω οτι κατι ΕΓΩ δεν εχω κανει καλα μαλλον, ουτε το μικροφωνο θεωρω οτι ειναι καμμενο, απλα κατι απο δικη μου ανοησια δεν εχω κανει κατι, ή εχω παραβλεψει. Σας Ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας. Καλο Πάσχα σε ολους μας. Γιώργος. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2021 από nice_kid
panoskatos Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Στις 22/4/2021 στις 7:09 ΜΜ, nice_kid είπε 1 καλωδιο συνδεσα σε θυρα USB της Εξωτερικης καρτας ήχου (απο πισω πλευρα - φαινεται στην εικόνα) 1 καλωδιο XLR-Καρφί (με ανταπτορακι - το Χρυσό). Το προσπαθησα να το συνδεσω στην καρτα ηχου στην υποδοχη γι'ακουστικά ετσι οπως μου ειπε και ο τεχνικος εκει στο καταστημα απο οπου θα δουλευε (ελεγε) το μικροφωνο μου, τελικα τιποτα. Για να καταλάβω , σου είπε ο τεχνικός να συνδέσεις το μικρόφωνο στην υποδοχή για ακουστικά ; Τέλος πάντων , τα πράγματα είναι απλά . Βάζεις αυτο το γιουφορια ( δεν το ξέρω σαν συσκευη αλλά τέσπα ) μέσο usb , την συσκευη τα windows την βλέπουν ; Πήγαινε στο device manager στην καρτέλα ¨Sound video and game controllers¨ και δες αν υπάρχει εκει , αν όλα είναι κομπλέ με drivers κτλ μετά άνοιξε control panel και άνοιξε το sound , πήγαινε στην δευτερη καρτέλα η οποία ειναι recording και όρισε το γιουφόρια σαν προεπιλογη , ως default . Ανοιξε και μια τα properties για να δεις που βρίσκονται οι σταθμες του μικροφώνου . Αφου όρισες λοιπόν το γιουφορία σου και το βλέπουν τα windows κανονικά πάτα ένα διακοπτάκι που βλέπω οτι εχει απο πίσω το μαραφέτι που αγόρασες και γράφει +48 , απο την στιγμή που το μικρόφωνό σου ειναι πυκνωτικό θέλει και phantom . Βάλε το μικρόφωνο σου στην πρώτη υποδοχή και λογικά θα λειτουργει .
nice_kid Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Στις 23/4/2021 στις 10:06 ΜΜ, panoskatos είπε Για να καταλάβω , σου είπε ο τεχνικός να συνδέσεις το μικρόφωνο στην υποδοχή για ακουστικά ; Τέλος πάντων , τα πράγματα είναι απλά . Βάζεις αυτο το γιουφορια ( δεν το ξέρω σαν συσκευη αλλά τέσπα ) μέσο usb , την συσκευη τα windows την βλέπουν ; Πήγαινε στο device manager στην καρτέλα ¨Sound video and game controllers¨ και δες αν υπάρχει εκει , αν όλα είναι κομπλέ με drivers κτλ μετά άνοιξε control panel και άνοιξε το sound , πήγαινε στην δευτερη καρτέλα η οποία ειναι recording και όρισε το γιουφόρια σαν προεπιλογη , ως default . Ανοιξε και μια τα properties για να δεις που βρίσκονται οι σταθμες του μικροφώνου . Αφου όρισες λοιπόν το γιουφορία σου και το βλέπουν τα windows κανονικά πάτα ένα διακοπτάκι που βλέπω οτι εχει απο πίσω το μαραφέτι που αγόρασες και γράφει +48 , απο την στιγμή που το μικρόφωνό σου ειναι πυκνωτικό θέλει και phantom . Βάλε το μικρόφωνο σου στην πρώτη υποδοχή και λογικά θα λειτουργει . Καλημερα. Όλα καλά. Παρέλαβα το καλωδιο " XLR Male - XLR Female" το συνδεσα στο "Mic/Line 1" και όλα καλά. Εκανα και τις απαραιτητες ρυθμισεις στο: * Adobe Audition 2021 * Audacity ...και ακουγεται τωρα μια χαρα. Και η συσκευη Behringer ειναι φοβερη οσον αφορα καθαρα την ενασχοληση σου ερασιτεχνικα πάντα... --------------------------- Εν τω μεταξυ ο υπαλληλος στο Τεχνικο τμημα που τον ειχα ρωτησει πριν το παραγγειλω, μου ειχες πει οντως αυτο το πραγμα... 😳 - Το καλωδιο USB θα το συνδεσεις μεταξυ συσκευης και θυρας USB στον υπολογιστη σου... - Το καλωδιο "XLR-Καρφί" θα το συνδεσεις μεταξυ πυκνωτικου μικροφωνου & υποδοχης ακουστικων και θα ακουγεσαι. (προφανως εννοουσε οτι αν φοραγα ακουστικά, και οχι οτι εγω στην πραγματικοτητα ηθελα να ακουγεται ο ηχος μου, η φωνη μου στα ηχεια) 😁 Τέλος καλά, όλα καλά. "Καλό Πάσχα σε όλους"
nice_kid Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Kαλησπερα σε ολους τους φιλους. Νεο προβλημα (μου) παλι. Εχω το συγκεκριμενο μικροφωνο (Φωτο 1), και μολις εχω κανει Format στον υπολογιστη μου, και αμεσως πριν εγκαταστησω το Audacity, στα ηχεια μου η φωνη μου ακουγεται μονο απο το Αριστερα-Εμπρος ηχειο μου. Γιατι δεν ακουγεται η φωνη μου πχ Στερεοφωνικα και στα 2 Εμπρος ηχεια μου; Τι πρεπει να κανω; Audacity Μολις εγκατεστησα και το Audacity για να ηχογραφω την φωνη μου (Φωτο 2), διαπιστωνω επισης οτι οντως ακουγεται και απο εκει μονο στο Left και οχι και στο Right μαζι. Πως μπορω να φτιαξω τον ήχο στα ηχεια ωστε η φωνη μου μεσω του μικροφωνου να ακουγεται σε ολα τα ηχεια μπροστα μου; Αλλα και στο Audacity και στα 2 Στερεοφωνικα καναλια; Για καρτα ηχου εχω την συγκεκριμενη στην εικονα 3, αλλα αυτην την εχω συνδεσει μια χαρα απο πισω στην μοναδα του υπολογιστη. Καποια βοηθεια; Καποιος που ειναι γνωστης σε τετοια Τεχνικα θεματα; Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.
vaggos231 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 στην φωτογραφια στο audacity αν δεις αριστερα γραφει μονοφωνικα, αυτο αλλαζει απο τις ρυθμισεις και βαζεις stereo. Μπακαλοτροπος ισως ειναι να ηχογραφεις σε 2 καναλια ταυτοχρονα και το δευτερο με καποιο τροπο να βγαινει απο την αλλη πλευρα. αλλα νομιζω οτι ειναι θεμα ρυθμισης, να βαλεις να ηχογραφει στερεοφωνικα δηλαδη. Αναφορά σε κείμενο How can I record in stereo? Audacity by default should already be set to record in stereo. If this is not the case, use Device Toolbar to select the playback and recording devices and to set the channels to "2 (stereo) Recording Channels". Alternatively you can open the Audacity Preferences, choose the "Devices" section on the left, then in the "Recording" panel, change the number of recording channels to "2 (Stereo)". Windows: Many USB recording devices, even if stereo, are seen as "microphones" so set by Windows to record in mono. If Audacity is set to record in stereo this will cause both channels to have the same content as one of the channels. To set Windows to record the device in stereo: By the system clock, right-click over the Speaker icon select Sounds then the Recording tab, and then click on the USB device in the list and click Properties. Click the Advanced tab set your required bit rate and sample rate from the Default Format dropdown (normally "2 channel 16-bit 44,100 Hz"). For a more detailed walk-through of the above steps for Windows (or if that does not work for your version of Windows), see Windows: accessing the Windows Sound controls.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα