Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γνωρίζετε στο περιπου , ενδεικτική τιμή για ανακατασκευή της μηχανής mini cooper r56 2007 ? (καίει λάδια :P)

• Moderators
Δημοσ.

Αν και δεν ειμαι του αθλήματος, ενας φιλος εφτιαξε το δικο του μινι σε εναν τυπο στη Θεσσαλονικη, ο οποιος ασχολείται μονο με μινι και ειναι ψειρας. Εδωσε 5-6 χιλιαρικα αλλα τα φτιαξε ολα και το κανει 240+ αν θυμαμαι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/4/2021 στις 6:34 ΜΜ, ariccc είπε

γνωρίζετε στο περιπου , ενδεικτική τιμή για ανακατασκευή της μηχανής mini cooper r56 2007 ? (καίει λάδια :P)

Oταν λες καιει λαδια;

Τι ποσοτητα καιει και ποσα χλμ εχει το μοτερ και ποσα χλμ εχει το turbo;

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, tedkald είπε

Γνωστό πρόβλημα στους κινητήρες αυτής της γενιάς -  συνεργασίας Peugeot/BMW

Καλα αυτο ειναι θεμα μεγαλης συζητησης,αλλα οπως και να εχει μιλαμε για κινητηρα που μπορει να ειναι κατα ελαχιστο 9 ετων μεχρι και 15 ετων.

Οποτε μπορει να μην εχει να κανει με "προβλημα".

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tedkald είπε

Oι συγκεκριμένοι κινητήρες γενιάς Prince δεν έβγαζαν ούτε 100.000 χλμ. χωρίς επισκευή. 

Παραξενο γιατι εγω εχω τετοιον κινητηρα.......

Ο προηγουμενος μαλιστα μου εβγαλε 215000 χλμ χωρις προβλημα!

Δημοσ.

Ειναι πολυ μεγαλη συζητηση για να την ανοιξουμε σε φορουμ......😉

Με σωστη συντηρηση δεν ειχε/εχει κανενα θεμα με λαδια........αρκει να μπαινουν τα σωστα λαδια αλλα οχι οταν πια εχεις βαλει λαδια λαθος απο 0 χλμ.Ειναι ενα παρα πολυ σφιχτο μοτερ το οποιο απαιτει συγκεκριμενα λαδια απο την αρχη λειτουργιας του.

Τα υπολοιπα ειναι λαθη αρχικα της πεζω (που πηγα για πρωτο service το 2007 και μου εδωσαν να βαλω shell 10w40)

Ευτυχως ειχα προβλεψει και ειχα δικα μου......

Eιναι μεγαλη και πονεμενη ιστορια.

Το μοτερ εβγαλε παιδικες ασθενεις οπως ολα τα καινοτομα καινουργια μοτερ της εποχης.

Απο εμενα περασαν 3 τετοια και κανενα δεν ειχε θεμα με καταναλωση λαδιων.

Δημοσ.
Στις 24/4/2021 στις 9:39 ΜΜ, JDROGAS είπε

Oταν λες καιει λαδια;

Τι ποσοτητα καιει και ποσα χλμ εχει το μοτερ και ποσα χλμ εχει το turbo;

To  Μοτέρ μου ειναι Ν12 , έχω την standard έκδοση ,όχι το S. (2007 μοντέλο)
Έχω 133.000 χλμ και ξεκίνησε να καίει στα 132.000 περιπου.
Είναι δεύτερο χέρι οπότε δεν ξέρω ποσο καλή συντήρηση του έκανε ο προηγούμενος.

Σε ταξίδι , Αθήνα- Πατρα (220χλμ) , ξεκίνησα γεμάτος και έβαλα σχεδον 250ml όταν εφτασα.
Στο γύρνα , ήμουν πάλι γεμάτος και έιχε κάψει λιγότερο απο 250ml :P

Τώρα καθημερινα μέσα στην πόλη, κάνω περίπου 300χλμ την εβδομάδα, οπότε μέσα στον μήνα θα χρειαστώ σύνολο σιγουρα 1 λιτρο, και ίσως 500ml ακόμα.

Δεν ξέρω εαν σε βοηθησα; :P Την αλλη εβδομάδα το πάω για επισκευή, απλα δεν ξέρω ακριβή τιμη ακομα.
Επισης μου είπανε να αλλάξω και καδένα τωρα που θα ανοιξουμε το μοτερ.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ariccc είπε

Σε ταξίδι , Αθήνα- Πατρα (220χλμ) , ξεκίνησα γεμάτος και έβαλα σχεδον 250ml όταν εφτασα.

Τώρα καθημερινα μέσα στην πόλη, κάνω περίπου 300χλμ την εβδομάδα, οπότε μέσα στον μήνα θα χρειαστώ σύνολο σιγουρα 1 λιτρο, και ίσως 500ml ακόμα.

Δεν ξέρω εαν σε βοηθησα; :P Την αλλη εβδομάδα το πάω για επισκευή, απλα δεν ξέρω ακριβή τιμη ακομα.

Βάζεις τα λάδια βάσει προδιαγραφών που ορίζει ο κατασκευαστής ;  Πέρα απο το κάψιμο λαδιού , έχει αρχίσει να λαδώνει και μπουζί ; 

Εάν γίνουν σωστές μετρήσεις στο ρεκτιφιέ , πιστεύω δέ θα αντιμετωπίσεις πρόβλήμα . Καλό θα ήταν αφου θα μπείς στήν διαδικασία να αλλάξεις και καδένα και όλο το σέτ χρονισμού όπως και αντλία νερού , για να μήν πληρώνεις 2 φορές εργασία . Τα χιλιόμετρα είναι όντως πραγματικά ή είναι γυρισμένα ;

Δημοσ.
Στις 26/4/2021 στις 2:34 ΜΜ, meletis_m είπε

Βάζεις τα λάδια βάσει προδιαγραφών που ορίζει ο κατασκευαστής ;  Πέρα απο το κάψιμο λαδιού , έχει αρχίσει να λαδώνει και μπουζί ; 

Εάν γίνουν σωστές μετρήσεις στο ρεκτιφιέ , πιστεύω δέ θα αντιμετωπίσεις πρόβλήμα . Καλό θα ήταν αφου θα μπείς στήν διαδικασία να αλλάξεις και καδένα και όλο το σ όπως και αντλία νερού , για να μήν πληρώνεις 2 φορές εργασία . Τα χιλιόμετρα είναι όντως πραγματικά ή είναι γυρισμένα ;

Λαδια  απο τότε έτ χρονισμούπου το πήρα εγώ (2ο χέρι) βάζω 5w30 liqui moly, 5w30 λέει και ο κατασκευαστής.
Για το εαν λαδώνει το μπουζί δεν το γνωρίζω. Εαν λαδώνει και το μπουζί τι σημαίνει?

καδένα μαλλον θα αλλαξω για να γλιτώσωτην 2πλη εργασία.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ariccc είπε

Λαδια  απο τότε έτ χρονισμούπου το πήρα εγώ (2ο χέρι) βάζω 5w30 liqui moly, 5w30 λέει και ο κατασκευαστής.
Για το εαν λαδώνει το μπουζί δεν το γνωρίζω. Εαν λαδώνει και το μπουζί τι σημαίνει?

καδένα μαλλον θα αλλαξω για να γλιτώσωτην 2πλη εργασία.

Εάν λαδώνει μπουζί σημαίνει ότι το λάδι περνάει στο θάλαμο καύσης , δέν είναι καλό . Σε αρχική φάση μπορεί να ευθύνεται η φλάντζα ψευτοκάπακου αλλιώς μετά πιο πέρα δηλαδή τσιμουχάκια βαλβιδών και ελατήρια πιστονιών . Εάν τα λαδώνει θα σου κάνει και κομπιάσματα (κυρίως στις χαμηλές στροφές εώς 2500 ) .

Άλλαξε για εμένα καδένα και όλο το σέτ .

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/4/2021 στις 6:34 ΜΜ, ariccc είπε

Ρεκτιφιε  κανα 1500 ευρω ελαχιστο αν κυλινδροι πιστονια δεν εχουν λυωσει

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 26/4/2021 στις 10:33 ΠΜ, ariccc είπε

Τελικά το έκανες και ποσό σου κόστισε ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...