Προς το περιεχόμενο

HDMI 2.1 certified cable

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα παιδιά,

Είμαι στην διαδικάσια αγοράς καλωδίου hdmi 2.1. Σκέφτομαι την αγορά να την κάνω από το εξωτερικό, αφου εδω στην Ελλάδα τα πιστοποιημένα καλώδια είναι πανάκριβα.

έχω καταλήξει στα παρακάτω. Τα έχει δοκιμάσει κανείς ή καμία άλλη πρόταση σε αντίστοιχη τιμή?

https://www.amazon.co.uk/Cable-Etseinri-Certified-Ultra-48Gbps/dp/B08SLR3HW9/ref=sr_1_4?dchild=1&keywords=8k+hdmi+2.1+cable+etseinri+certified&qid=1619078619&sr=8-4

https://www.amazon.co.uk/Cable-Maxonar-Certified-Ultra-48Gbps/dp/B08P5PPWRB/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=8k+hdmi+2.1+cable+maxonar+certified&qid=1619078906&sr=8-3

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/4/2021 στις 1:32 ΜΜ, Mankon7 είπε

καλημέρα παιδιά,

Είμαι στην διαδικάσια αγοράς καλωδίου hdmi 2.1. Σκέφτομαι την αγορά να την κάνω από το εξωτερικό, αφου εδω στην Ελλάδα τα πιστοποιημένα καλώδια είναι πανάκριβα.

έχω καταλήξει στα παρακάτω. Τα έχει δοκιμάσει κανείς ή καμία άλλη πρόταση σε αντίστοιχη τιμή?

https://www.amazon.co.uk/Cable-Etseinri-Certified-Ultra-48Gbps/dp/B08SLR3HW9/ref=sr_1_4?dchild=1&keywords=8k+hdmi+2.1+cable+etseinri+certified&qid=1619078619&sr=8-4

https://www.amazon.co.uk/Cable-Maxonar-Certified-Ultra-48Gbps/dp/B08P5PPWRB/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=8k+hdmi+2.1+cable+maxonar+certified&qid=1619078906&sr=8-3

Καλησπερα.

Δεν εχω αποψη για τα δυο καλωδια που βρηκες στο Amazon αλλα ολα τα 2.1 της Club3d ειναι certified και μπορεις να τα βρεις και σε ελληνικα μαγαζια.

https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=hdmi+cable+2.1+club3d

https://www.club-3d.com/en/detail/2459/ultra_high_speed_hdmit_cable_10k_120hz_48gbps_m-m_1_m.-3.28_ft./

Φιλικα Βασιλης

Δημοσ.

Έχω μια Oled CX6 και εγώ ειμαι και εγώ στο ψάξιμο αφού έχω ψιλοθεματάκια με τα καλώδια που αγόρασα.Το πρώτο μάλλον ήταν ελαττωματικότατο έφυγε για αντικατάσταση.Το δεύτερο ένα CLub 3d  πιστοποιημένο 2,1 καλώδιο 22€ εχει δεν είναι φθηνό έχει ένα θέμα με το άνοιγμα στα 4Κ 120 που πάω να ανοίξω το μηχάνημα δεν βγάζει εικόνα και μπαίνει κανονικά οταν κάνω reset το κουμπί με ανοιχτό το PC.Η TV μάλλον δεν έχει θέματα αφού το hdmi η δουλεύει η οχι.Μάλλον κάτι δεν μπορεί να σηκώσει το καλώδιο η υπάρχει θέμα με τα windows..

Γενικά θέλει πολύ ψάξιμο το 2,1 καλύτερα να πάτε σε ακριβό παρά να κάνετε περιορισμούς λόγο τιμής.

Δημοσ.

Για πραγματικό 2.1 4K/120 8K/60 θέλετε να σηκώνει 40Gbps bandwidth. Θα το χρειαστείτε για κονσόλες βέβαια όπως PS5 Xbox X.

Αν απλά ψάχνετε καλώδιο να σηκώνει 4K/60 και το ugreen στα 8ευρω το διμετρο σας αρκεί. 

Γενικά το πρότυπο 2.1 έχει ακόμα λίγο δρόμο για τα standards που θα πρέπει να έχει και αρκετές εταιρίες που έβγαλαν υποστήριξη 2.1 έφαγαν ήδη καυτή πατάτα. 

Βλέπε ενισχυτές denon marantz yamaha με 2.1 bug

• Super Moderators
Δημοσ.
42 minutes ago, greekfragma said:

Για πραγματικό 2.1 4K/120 8K/60 θέλετε να σηκώνει 40Gbps bandwidth. Θα το χρειαστείτε για κονσόλες βέβαια όπως PS5 Xbox X.

Αν απλά ψάχνετε καλώδιο να σηκώνει 4K/60 και το ugreen στα 8ευρω το διμετρο σας αρκεί. 

Γενικά το πρότυπο 2.1 έχει ακόμα λίγο δρόμο για τα standards που θα πρέπει να έχει και αρκετές εταιρίες που έβγαλαν υποστήριξη 2.1 έφαγαν ήδη καυτή πατάτα. 

Βλέπε ενισχυτές denon marantz yamaha με 2.1 bug

Denon & Marantz από 15/5 θα αρχίσουν να στέλνουν δωρεάν σε όλους τους κατόχους HDMI adapter συσκευή πάνω στην οποία θα πέφτει το HDMI από την κονσόλα και στη συνέχεια απο εκεί θα πάει άλλο καλώδιο στον ενισχυτή για να λειτουργούν όλα χωρίς πρόβλημα. www.marantz.com/en-us/hdmiadapter 

Έχω τον Marantz SR5015

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, akmakas είπε

Έχω μια Oled CX6 και εγώ ειμαι και εγώ στο ψάξιμο αφού έχω ψιλοθεματάκια με τα καλώδια που αγόρασα.Το πρώτο μάλλον ήταν ελαττωματικότατο έφυγε για αντικατάσταση.Το δεύτερο ένα CLub 3d  πιστοποιημένο 2,1 καλώδιο 22€ εχει δεν είναι φθηνό έχει ένα θέμα με το άνοιγμα στα 4Κ 120 που πάω να ανοίξω το μηχάνημα δεν βγάζει εικόνα και μπαίνει κανονικά οταν κάνω reset το κουμπί με ανοιχτό το PC.Η TV μάλλον δεν έχει θέματα αφού το hdmi η δουλεύει η οχι.Μάλλον κάτι δεν μπορεί να σηκώσει το καλώδιο η υπάρχει θέμα με τα windows..

Γενικά θέλει πολύ ψάξιμο το 2,1 καλύτερα να πάτε σε ακριβό παρά να κάνετε περιορισμούς λόγο τιμής.

Να σε ρωτησω..

Γραφουν κατοχοι του καλωδιου της Club3d οτι ειδαν βελτιωση στην οπτικη ποιοτητα του Cosmote tv.

Δεν μου φαινεται και πολυ πιθανο να πω την αληθεια αλλα μηπως το εχεις δοκιμασει;

• Moderators
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, bill36 είπε

Γραφουν κατοχοι του καλωδιου της Club3d οτι ειδαν βελτιωση στην οπτικη ποιοτητα του Cosmote tv.

Αλλος λεει οτι καθαρισε  πριμα και μεσες και εγινε στακατο και πιο βαθυ το μπασο!!!!  Τι να πω, ισως προκειται για τρανταχτες περιπτωσεις placebo effect. Εκτος αν ξεκλειδωνουν αλλα φορματς που δεν υποστηριζε το "χαλια" παλιο τους καλωδιο πχ βαθος χρωματος, refresh rate, atmos κλπ και δεν το εχουν καταλαβει αλλα αυτα ειναι ειδικες περιπτωσεις, οποτε προς το placebo το βλεπω. Ειναι κατι συνηθες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Denon & Marantz από 15/5 θα αρχίσουν να στέλνουν δωρεάν σε όλους τους κατόχους HDMI adapter συσκευή πάνω στην οποία θα πέφτει το HDMI από την κονσόλα και στη συνέχεια απο εκεί θα πάει άλλο καλώδιο στον ενισχυτή για να λειτουργούν όλα χωρίς πρόβλημα. www.marantz.com/en-us/hdmiadapter 

Έχω τον Marantz SR5015

τρομερή λύση τι να σου πω ☠️:mad:

είμαι σε φάση που περιμένω τον Yamaha RX-V6A και αν δεν υποστηρίξουν μέσω firmware όπως λένε το 2.1 4Κ/120 θα τους τον φορέσω κολάρο για δωρεάν αντικατάσταση με τον επόμενο που θα υποστηρίζει αυτό που διαφημίζουν.

ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι η εξωτερική συσκευή θα χώσει αναγκαστικά latency

Επεξ/σία από greekfragma
  • Super Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, greekfragma said:

τρομερή λύση τι να σου πω ☠️:mad:

είμαι σε φάση που περιμένω τον Yamaha RX-V6A και αν δεν υποστηρίξουν μέσω firmware όπως λένε το 2.1 4Κ/120 θα τους τον φορέσω κολάρο για δωρεάν αντικατάσταση με τον επόμενο που θα υποστηρίζει αυτό που διαφημίζουν.

ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι η εξωτερική συσκευή θα χώσει αναγκαστικά latency

Δεν μπορώ να ξέρω ακόμη πως θα συμπεριφέρεται η νέα συσκευή αλλά για να μπουν στον κόπο να τη μοιράσουν (πόσο μάλλον όταν όλο αυτό γίνεται για μια gaming κονσόλα) φαντάζομαι πως έχουν τσεκάρει τα βασικά specs. Το πρόβλημα δεν ξέρω πως θα μπορούσε να λυθεί με ένα απλό firmware update μιας και η ασυμβατότητα οφείλεται σε hardware επίπεδο (chips από την Panasonic).

Εναλακτικά, μπορείς άνετα να συνδέσεις το Xbox series X με την τηλεόρασή σου (σε hdmi 2.1 θύρα) και να πάρεις και τον ήχο στον ενισχυτή σου μέσω eARC. :) 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν μπορώ να ξέρω ακόμη πως θα συμπεριφέρεται η νέα συσκευή αλλά για να μπουν στον κόπο να τη μοιράσουν (πόσο μάλλον όταν όλο αυτό γίνεται για μια gaming κονσόλα) φαντάζομαι πως έχουν τσεκάρει τα βασικά specs. Το πρόβλημα δεν ξέρω πως θα μπορούσε να λυθεί με ένα απλό firmware update μιας και η ασυμβατότητα οφείλεται σε hardware επίπεδο (chips από την Panasonic).

Εναλακτικά, μπορείς άνετα να συνδέσεις το Xbox series X με την τηλεόρασή σου (σε hdmi 2.1 θύρα) και να πάρεις και τον ήχο στον ενισχυτή σου μέσω eARC. :) 

Εγώ παρήγγειλα με βάση του τι διαφημίστηκε. Αν δε το φέρουν μέσω υποστήριξης όπως διαφήμιζαν απλά θα τους πω για αντικατάσταση με τον επόμενο που θα το υποστηρίξει. Αφού κάναν σχεδιαστική μλκια θα τη λουστούν. Το delay μη το θεωρήσεις ότι θα το έχουν σκεφτεί....Ντεπόν προσωρινής λύσης είναι η εξωτερική συσκευή για όσους δε θα καταλάβουν διαφορές ενώ κανονικά θα έπρεπε να κάνουν ανάκληση και αν δεν αλλάζει το τσιπ να δώσουν άλλον ενισχυτή νέα έκδοση με το σωστό. 

Έχει γίνει διεθνώς χαμός με το κράξιμο. Η γιαμαχα ακόμα σκέφτεται πως θα προχωρήσει γιατί φοβάται τη φήμη της. Έχει πέσει ήδη κράξιμο και ετοιμάζονται για νομικές κινήσεις στο Αμέρικα σε denon marantz owners club

• Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, greekfragma said:

Εγώ παρήγγειλα με βάση του τι διαφημίστηκε. Αν δε το φέρουν μέσω υποστήριξης όπως διαφήμιζαν απλά θα τους πω για αντικατάσταση με τον επόμενο που θα το υποστηρίξει. Αφού κάναν σχεδιαστική μλκια θα τη λουστούν. Το delay μη το θεωρήσεις ότι θα το έχουν σκεφτεί....Ντεπόν προσωρινής λύσης είναι η εξωτερική συσκευή για όσους δε θα καταλάβουν διαφορές ενώ κανονικά θα έπρεπε να κάνουν ανάκληση και αν δεν αλλάζει το τσιπ να δώσουν άλλον ενισχυτή νέα έκδοση με το σωστό. 

Έχει γίνει διεθνώς χαμός με το κράξιμο. Η γιαμαχα ακόμα σκέφτεται πως θα προχωρήσει γιατί φοβάται τη φήμη της. Έχει πέσει ήδη κράξιμο και ετοιμάζονται για νομικές κινήσεις στο Αμέρικα σε denon marantz owners club

Ποιο πιθανό θεωρώ πως είναι να αλλάξει το Xbox... 😛 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, bill36 είπε

Να σε ρωτησω..

Γραφουν κατοχοι του καλωδιου της Club3d οτι ειδαν βελτιωση στην οπτικη ποιοτητα του Cosmote tv.Δεν μου φαινεται και πολυ πιθανο να πω την αληθεια αλλα μηπως το εχεις δοκιμασει;

Φιλε μου cosmote Tv δεν έχω αλλά σίγουρα είδα καλή χρωματική απόδοση και άψογη λειτουργία σε όλες τις αναλύσεις..Μόνο αυτό το θέμα έχω που προανέφερα..

Λέτε να αγοράσω ένα display port με converter να κάνει δουλειά??😁

9 ώρες πριν, greekfragma είπε

Για πραγματικό 2.1 4K/120 8K/60 θέλετε να σηκώνει 40Gbps bandwidth. Θα το χρειαστείτε για κονσόλες βέβαια όπως PS5 Xbox X.Αν απλά ψάχνετε καλώδιο να σηκώνει 4K/60 και το ugreen στα 8ευρω το διμετρο σας αρκεί. Γενικά το πρότυπο 2.1 έχει ακόμα λίγο δρόμο για τα standards που θα πρέπει να έχει και αρκετές εταιρίες που έβγαλαν υποστήριξη 2.1 έφαγαν ήδη καυτή πατάτα. Βλέπε ενισχυτές denon marantz yamaha με 2.1 bug

Το θέλω για PC gaming και χρήση..4Κ 120 και Gsync..Με λίγα λόγια τα θέλω όλα!!!

Επεξ/σία από akmakas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, akmakas είπε

Φιλε μου cosmote Tv δεν έχω αλλά σίγουρα είδα καλή χρωματική απόδοση και άψογη λειτουργία σε όλες τις αναλύσεις..Μόνο αυτό το θέμα έχω που προανέφερα..

Λέτε να αγοράσω ένα display port με converter να κάνει δουλειά??😁

Το θέλω για PC gaming και χρήση..4Κ 120 και Gsync..Με λίγα λόγια τα θέλω όλα!!!

το πιθανότερο είναι να είχες placebo effect. εκτός αν έπεσες στην υπο-περίπτωση το προηγούμενο καλώδιο να ήταν τόσο μάπα που να έπαιζε σε ένα επίπεδο χαμηλότερα στο YCbCr 

για τη χρήση που το θες θέλεις καλώδιο που να σηκώνει 40Gbps καθαρό.

Σε φθηνά καλώδια θα το βρεις σε έως 1.5μέτρο.

Καλό ψάξιμο.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...