Crybal Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Προσπαθησα να κανω αναβαθμιση στο λαπτοπ φιλης (5ετιας με i5) και δεν μου εδινε δυνατοτητα διατηρησης αρχειων και προγραμματων.Μόνο διατηρηση αρχειων και διαγραφη ολων.Αναβαθμισα drivers,απεγκατεστησα antivirus,antimalware και οτι αλλο παρομοιο ειχε αλλα παλι τα ιδια.Δοκιμασα και προηγουμενη εκδοση windows 10 παλι τα ιδια.Καμια προταση?
micos000 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Να κάνεις καθαρή εγκατάσταση αφού πάρεις backup γιατί αλλιώς η φίλη θα σου φέρει το λάπτοπ στο κεφάλι.
Crybal Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Αυτό το έχουμε απορρίψει καθώς έχει ενα κάρο προγράμματα και δεν υπαρχει περίπτωση να περασω μια μερα εκει...ασε που πρεπει καποια να τα βρω.Οποτε ψαχνουμε λύση με τα υπαρχοντα δεδομενα
afm Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 12 ώρες πριν, Crybal είπε Προσπαθησα να κανω αναβαθμιση στο λαπτοπ φιλης (5ετιας με i5) και δεν μου εδινε δυνατοτητα διατηρησης αρχειων και προγραμματων.Μόνο διατηρηση αρχειων και διαγραφη ολων.Αναβαθμισα drivers,απεγκατεστησα antivirus,antimalware και οτι αλλο παρομοιο ειχε αλλα παλι τα ιδια.Δοκιμασα και προηγουμενη εκδοση windows 10 παλι τα ιδια.Καμια προταση? Προφανώς προσπαθείς να κάνεις αναβάθμιση από dvd ή κάποιο stick γι' αυτό σου δίνει αυτές τις επιλογές. Για να διατηρήσεις και τα προγράμματα και τα αρχεία πηγαίνεις στη σελίδα της Microsoft και επιλέγεις " Άμεση λήψη εργαλείου ". Τρέχεις το Media creation tool που κατέβασες. Αφού κάνεις αποδοχή των όρων επιλέγεις "Άμεση αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή". Περιμένεις να κατέβουν τα windows, κάνεις αποδοχή στην νέα άδεια και μετά θα ξεκινήσει να κάνει έλεγχο για ενημερώσεις. Όταν τελειώσει σε πάει στην σελίδα "έτοιμοι για εγκατάσταση." Επιλέγεις "Αλλαγή των στοιχείων που θα διατηρηθούν". Στην νέα καρτέλα που θα ανοίξει επιλέγεις "Διατήρηση προσωπικών αρχείων και εφαρμογών". Επόμενο και εγκατάσταση Ο υπολογιστής θα κατεβάσει πάλι ενημερώσεις (αν υπάρχουν) και θα εγκαταστήσει τα win10 διατηρώντας τα αρχεία σου και τις εφαρμογές σου ακριβώς όπως ήταν στα win7 Φυσικά πριν κάνεις οτιδήποτε back up, back up, back up...... Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να πάει στραβά. 1
Crybal Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Το εκανα 2 φορες.Μια με στικακι που ειχα την προηγουμενη εκδοση κι αλλη μια κατεβαζοντας το Media creation tool και δημιουργώντας ενα άλλο στικακι.Κατευθείαν "Άμεση αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή" δεν εκανα γιατι εαν κατι παει στραβα και προχωρησει μονο του χωρις να κρατησει τα προγραμματα θα με...σκίσει!! Εν τω μεταξυ ΠΑΝΤΑ μου εδινε την επιλογη απο τα 7ρια να κρατησω τα προγραμματα.Εχω κανει δεκαδες αναβαθμισεις.Τωρα το που ειδα αυτο στα 8.1 ελεγα μηπως ειναι καμια ιδιοτροπια τους. Back up εχει ηδη παρει,δεν ειναι προβλημα.Τα προγραμματα ειναι το προβλημα και θα ηθελα να το αποφυγω
micos000 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν τρέξεις το setup μέσα από το στικάκι ενώ είσαι στα windows νομίζω σου βγάζει επιλογή αν θέλεις να κρατήσεις τα προγράμματα. Ο δίσκος τι είναι; ssd ή μηχανικός; Μήπως να της έλεγες να βάλει έναν ssd 256άρη (αν της φτάνει) οπότε να κάνεις έναν κλώνο στον ssd και να δουλέψεις σε αυτόν; Επεξ/σία 22 Απριλίου 2021 από micos000 2
Τέρης Α. Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Όταν δεν γνωρίζουμε αν θα πετύχει η δοκιμή μας πάντα δουλεύουμε σε image! 2
Crybal Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Την επιλογη την βγαζει αλλα δεν αφηνει να την επιλέξω
afm Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Όπως σου λέει ο micos000, κάνε ένα αντίγραφο - κλώνο (σε ένα ssd κατά προτίμηση) και κάνε την αναβάθμιση χρησιμοποιώντας αυτόν. Αν κάτι πάει στραβά θα έχεις τον πρωτότυπο δίσκο. Τον ξαναβάζεις πάνω και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2021 από afm
Crybal Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Πιθανοτατα να το κάνω αυτο εαν βρω τοσο μεγαλο δισκο (εχει 1 tb) και φυσικά με αφησει να ανοιξω το λαπτοπ.Αλλιως τα περναμε απο πανω κι ας κατσει να τα ξαναπερασει μονη της τα προγραμματα.
micos000 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Η αλλαγή δίσκου σε λάπτοπ γίνεται συνήθως αφαιρώντας ένα μικρό καπάκι από κάτω στο μέγεθος μεσαίου smartphone. Συνήθως έχει ακόμα ένα πιο μικρό όπου είναι οι μνήμες και ο wireless adaptor. Εκτός αν είναι από τα μοντέρνα thin laptop που θέλει να βγει όλο το καπάκι από κάτω. Εγώ επιμένω να την πείσεις να βάλει έναν ssd και καθαρή εγκατάσταση και θα σε ευγνωμονεί μετά. Πάρτης και μια εξωτερική θήκη για τον 1ΤΒ και θα είναι μια χαρά. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2021 από micos000
Crybal Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Το ξερω,εχω ανοιξει δεκαδες λαπτοπ (με χειρότερο μου τα Toshiba).Απλά καποιοι δεν θελουν να τους το πειράζεις και δυσανασχετούν με το "ανοιγμα" (δεδομενου επίσης ότι το χρησιμοποιει για δουλεια) Επεξ/σία 23 Απριλίου 2021 από Crybal
micos000 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Ίσα-ίσα, που αν το χρησιμοποιούν για δουλειά θα πρέπει να είναι σε optimal κατάσταση το λάπτοπ και με τους μηχανικούς δίσκους δεν είναι. Εγώ πάντως δεν τους λέω για άνοιγμα λάπτοπ αλλά μόνο για αλλαγή δίσκου. Ποτέ δεν μου έτυχε να με ρωτήσει κανένας πως θα γίνει η αλλαγή.
Crybal Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Μπαααααα...δεν θελω να μπλεχτω και να μουρμουραει.Back up εχει παρει...οποτε αποφασισει ας μου πει τα τα διαγραψουμε ολα και να κανουμε ενα fresh install
afm Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Από την στιγμή που έχει ήδη backup και δεν κινδυνεύει να χάσει τα αρχεία της δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις απ' ευθείας "αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή" και να βγεις από πάνω. Στους δεκάδες υπολογιστές που έχω αναβαθμίσει ούτε μία φορά δεν μου παρουσίασε πρόβλημα. Απλά ενημέρωσε την ότι αυτός ο τρόπος ενέχει τον κίνδυνο να χάσει τα αρχεία της και τις εφαρμογές της (αν κάτι πάει στραβά). Αφού όμως έχει backup δεν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν τα αρχεία της αλλά μόνο ο φόβος να αναγκαστεί να περάσει πάλι τα προγράμματα της. Αλλά αυτό θα γίνει έτσι και αλλιώς αν κάνεις fresh install. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από afm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα