mpiftekisxxx Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 είχα παρατημένο ένα παλιο pc με coreduo. Το δούλεψα αυτές τις μέρες αλλά μου κάνει κόλπα. Σβήνει σε τυχαίους χρόνους χωρίς προφανή λόγο. Δηλαδή δεν είναι ότι κάνω κάτι και ζορίζεται. Αλλά γενικά το κάνει συχνά. ίσως μέσα με μισή ώρα να κλείσει. Όταν κλείσει και πατήσω αμέσως να το ανοίξω, δεν ανοίγει αμέσως. Μπορεί να περιμένω κανένα λεπτό, ίσως και λιγότερο, Πάντως αμέσως δεν ανάβει, αλλά θα ανάψει. Παρατήρησα ότι αν κλείσω το κουμπί του τροφοδοτικού τότε και το ξανα πατήσω θα ξεκινήσει ελαφρώς ταχύτερα. Άρα ίσως παίζει ρόλο που κόβω το ρεύμα. Έλεγξα θερμοκρασίες και ανεμιστηρες, όλα οκ. Έλεγξα μήπως κανένα βύσμα ή καμια μνήμη δε πατάει καλά. Πολλά μπορούν να φταίνε αλλά εσείς που έχετε εμπειρία τι πιστεύετε είναι το πιθανότερο; Να υποθέσω mainboard και τροφοδοτικό; Το ότι δεν ανάβει αμέσως πάντως, σημαίνει ότι δεν έχει να κάνει με το λειτουργικό.
jbgoode Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Το μυαλο μου παει στο τροφοδοτικο. Παντως κατι εμφανες ειναι οι πυκνωτες, ιδιως αν ειναι παλιουτσικια η μητρικη. Σκανε η φουσκωνουν και χειροτερευουν οσο περνα ο χρονος. 3
necromancer_t Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δοκίμασε με ένα άλλο τροφοδοτικό (αν δεν έχεις ψάξε να δανειστείς ένα) κι αν σου κάνει τα ίδια τσέκαρε αυτό που γράφει ο jbgoode από πάνω. Δες αν φαίνονται κομπλέ ή αν έχουν φουσκώσει οι πυκνωτές στη μητρική.
Τέρης Α. Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 11 ώρες πριν, mpiftekisxxx είπε Έλεγξα θερμοκρασίες Με ποιο πρόγραμμα;
nickol-us Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Spoiler Κάθε φορά που διαβάζω τον τίτλο, απαντάω μόνος μου "Τράβα το τσοκ" Έλεγξε την ψύκτρα ότι πατάει σωστά και ότι δεν έχει σπάσει κάνα ποδαράκι. Το ότι ξεκινάει μετά απο λίγη ώρα παραπέμπει σε υψηλές θερμοκρασίες που ενδεχομένως πέφτουν όταν περνάει η ώρα. Το τροφοδοτικό που αναφέρθηκε σαφώς και πρέπει να το δεις, αν έχεις κάποιο spare δοκίμασε το. Κάνε και ένα καλό φύσημα αν έχεις κάνα φυσερό.
mpiftekisxxx Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 το φύσηξα, το καθάρισα. κοίταξα να πατάει καλά η ψύχτρα. έβγαλα -ξαναέβαλα τη μνήμη..... τη θερμοκρασία την είδα στο bios. το είχα αφήσει ανοιχτό να βλέπω στροφές και θερμοκρασίες και ήταν όλα οκ. Επίσης στα windows κατέβασα το Core Temp (alcpu.com). Κι εμένα το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η θερμοκρασία αλλά μου έχει τύχει άλλη φορά με θερμοκρασία και γενικά είχε διαφορετική συμπεριφορά. δηλαδή ακόμα και στο bios χωρίς να κάνει τίποτα το Pc ανέβαζε πολύ θερμοκρασία. Κι όταν το ζόριζα με συμπίεση, έσβηνε ούτε σε 2 λεπτά. εδώ δε συμβαίνει αυτό. δεν έχει να κάνει με θερμοκρασία. οπότε θα ελέγξω για κανένα πυκνωτή που είπατε, θα κοιτάξω μήπως βρω τροφοδοτικό και βλέπουμε
Τέρης Α. Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 15 λεπτά πριν, mpiftekisxxx είπε θα κοιτάξω μήπως βρω τροφοδοτικό Το υπάρχον τι μάρκα είναι;
manolis940 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 29 λεπτά πριν, mpiftekisxxx είπε το φύσηξα, το καθάρισα. κοίταξα να πατάει καλά η ψύχτρα. έβγαλα -ξαναέβαλα τη μνήμη..... τη θερμοκρασία την είδα στο bios. το είχα αφήσει ανοιχτό να βλέπω στροφές και θερμοκρασίες και ήταν όλα οκ. Επίσης στα windows κατέβασα το Core Temp (alcpu.com). Κι εμένα το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η θερμοκρασία αλλά μου έχει τύχει άλλη φορά με θερμοκρασία και γενικά είχε διαφορετική συμπεριφορά. δηλαδή ακόμα και στο bios χωρίς να κάνει τίποτα το Pc ανέβαζε πολύ θερμοκρασία. Κι όταν το ζόριζα με συμπίεση, έσβηνε ούτε σε 2 λεπτά. εδώ δε συμβαίνει αυτό. δεν έχει να κάνει με θερμοκρασία. Αν ένα πόδι δεν έχει ασφαλίσει καλά μπορεί στο bios να φαίνεται μια χαρά η θερμοκρασία (δηλαδή 35C-40C) αλλά μόλις ζοριστεί να αρχίσει σιγά σιγά να ανεβάζει θερμοκρασία μέχρι να φτάσει στους 105C που πιθανών είναι και το TJunction του. Η ψύκτρα όταν είναι πάνω στην μητρική πρέπει να προσπαθείς να την κουνίσεις και εκείνη να μην κινείτε καθόλου και σε καμία κατεύθυνση. Ωστόσο ούτε εμένα μου μοιάζει με θερμοκρασία, αλλά το αργό ξεκίνημα είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται στον συνδυασμό HDD και windows XP ή Vista. Δεν μας δίνεις μερικά χαρακτηριστικά ακόμα για το PC, να σταματήσουμε να κάνουμε υποθέσεις ; 1
nikoskarampout Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Είχα πάθει ακριβώς το ίδιο στο παλιό pc, κατά 99% είσαι για αλλαγή τροφοδοτικού
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα