DimosthenisG Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Είμαι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος, και είχα συμβόλαιο με φοιτητη Σεπτεμβριο 2018 με Σεπτεμβριο 2020 στο τάξις. Στις 5 Απριλίου 2021 έφυγε από το σπίτι , του έδωσα πίσω εγγύηση και όλα καλά. Όμως δε συζητήσαμε για την λήξη συμβολαίου στο τάξις. Μπήκα και έκανα λήξη σήμερα με ημερομηνία 31/3. Τώρα πρέπει να τον πάρω τηλέφωνο να κάνει και εκείνος το ίδιο? Επεξ/σία 21 Απριλίου 2021 από DimosthenisG
GREGORYMO Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 31 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε Είμαι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος, και είχα συμβόλαιο με φοιτητη Σεπτεμβριο 2018 με Σεπτεμβριο 2020 στο τάξις. Στις 5 Απριλίου 2021 έφυγε από το σπίτι , του έδωσα πίσω εγγύηση και όλα καλά. Όμως δε συζητήσαμε για την λήξη συμβολαίου στο τάξις. Μπήκα και έκανα λήψη σήμερα με ημερομηνία 31/3. Τώρα πρέπει να τον πάρω τηλέφωνο να κάνει και εκείνος το ίδιο? Πάρε τον τηλέφωνο να κάνει ΑΠΟΔΟΧΗ (της λύσης).
DimosthenisG Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Πάρε τον τηλέφωνο να κάνει ΑΠΟΔΟΧΗ (της λύσης). Αλλιώς τι γίνεται?
Joshua21 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 54 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε Είμαι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος, και είχα συμβόλαιο με φοιτητη Σεπτεμβριο 2018 με Σεπτεμβριο 2020 στο τάξις. Στις 5 Απριλίου 2021 έφυγε από το σπίτι , του έδωσα πίσω εγγύηση και όλα καλά. Όμως δε συζητήσαμε για την λήξη συμβολαίου στο τάξις. Μπήκα και έκανα λήξη σήμερα με ημερομηνία 31/3. Τώρα πρέπει να τον πάρω τηλέφωνο να κάνει και εκείνος το ίδιο? Η δική σου υποχρέωση τελείωσε από τη στιγμή που δήλωσες τη λύση, το τι θα κάνει αυτός δεν σε νοιάζει.
DimosthenisG Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Η δική σου υποχρέωση τελείωσε από τη στιγμή που δήλωσες τη λύση, το τι θα κάνει αυτός δεν σε νοιάζει. Μάλιστα, αλλά και αυτό δεν είναι πολύ σωστό, μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να λήγει ένα συμβόλαιο όποτε γουστάρει
Joshua21 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, DimosthenisG είπε Μάλιστα, αλλά και αυτό δεν είναι πολύ σωστό, μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να λήγει ένα συμβόλαιο όποτε γουστάρει Λάθος το έχεις καταλάβει, με αυτή τη διαδικασία ο ιδιοκτήτης δεν "λήγει ένα συμβόλαιο" μονομερώς όπως νομίζεις, απλά ενημερώνει την εφορία ότι η μίσθωση έχει λήξει.
GREGORYMO Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 23 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε Μάλιστα, αλλά και αυτό δεν είναι πολύ σωστό, μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να λήγει ένα συμβόλαιο όποτε γουστάρει Για αυτό ΚΑΛΟ είναι να κάνει ΑΠΟΔΟΧΗ ο ενοικιαστής. Εσύ του το λες. Δεν γίνεται με το ζορε.
DimosthenisG Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε Για αυτό ΚΑΛΟ είναι να κάνει ΑΠΟΔΟΧΗ ο ενοικιαστής. Εσύ του το λες. Δεν γίνεται με το ζορε. Μάλιστα Δηλαδή αποδοχή κάνει μόνο στην αρχή της ενοικίασης ο ενοικιαστής Στο τέλος κάνει η κάθε πλευρά το δικό της
GREGORYMO Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 9 ώρες πριν, DimosthenisG είπε Μάλιστα Δηλαδή αποδοχή κάνει μόνο στην αρχή της ενοικίασης ο ενοικιαστής Στο τέλος κάνει η κάθε πλευρά το δικό της ΟΧΙ. Ότι γίνεται στην αρχή, γίνεται και στο τέλος. Απλά, στην αρχή ο ενοικιαστής αναγκαστικά θα κάνει ΑΠΟΔΟΧΗ για να πάρει το μισθωτηριο. Στο τέλος, δεν έχει ενδιαφέρον αφού έχει φύγει από το σπίτι. Όμως, αν τον πάρεις τηλέφωνο, νομίζω ότι θα κάνει την αποδοχή.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Θα του παει μηνυμα σε taxis να αποδεχτει την λυση . Οπως στην αρχη για αποδοχη μισθωσης .
Joshua21 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Θα του παει μηνυμα σε taxis να αποδεχτει την λυση . Οπως στην αρχη για αποδοχη μισθωσης . Έτσι ακριβώς. Απλά την αποδοχή στην δήλωση μίσθωσης την κάνουν όλοι οι ενοικιαστές γιατί χωρίς την εκτύπωση από το taxis (που προϋποθέτει αποδοχή) δεν μπορούν να πάρουν λογαριασμούς στο όνομα τους, επίδομα ενοικίου κτλ, ενώ με την αποδοχή στη δήλωση λύσης πολλοί δεν ασχολούνται επειδή δεν τους χρησιμεύει σε τίποτα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Έτσι ακριβώς. Απλά την αποδοχή στην δήλωση μίσθωσης την κάνουν όλοι οι ενοικιαστές γιατί χωρίς την εκτύπωση από το taxis (που προϋποθέτει αποδοχή) δεν μπορούν να πάρουν λογαριασμούς στο όνομα τους, επίδομα ενοικίου κτλ, ενώ με την αποδοχή στη δήλωση λύσης πολλοί δεν ασχολούνται επειδή δεν τους χρησιμεύει σε τίποτα. Με μια ισως διαφορα .Παλια μισθωση που ειχε λξηει και δεν την ειχα κανει στο taxis γατι δεν ηταν υποχρεωτικο ειχε δυνατοτητα να την κανουμε μεχρι 28/2/2021 χωρις προβλημα .Την εκανα και μου εβγαλε μηνυμα να ενημερωσω τον παλιο ενοικοιαστη .
Joshua21 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Με μια ισως διαφορα .Παλια μισθωση που ειχε λξηει και δεν την ειχα κανει στο taxis γατι δεν ηταν υποχρεωτικο ειχε δυνατοτητα να την κανουμε μεχρι 28/2/2021 χωρις προβλημα .Την εκανα και μου εβγαλε μηνυμα να ενημερωσω τον παλιο ενοικοιαστη . Και τι με αυτό? Και εγώ έχω δει στο παρελθόν τέτοιο μήνυμα σε δήλωση μίσθωσης, στο οποίο εξηγούσε ότι επειδή λόγω τεχνικού προβλήματος εκείνη τη στιγμή η aade δεν ήταν εφικτό να στείλει ειδοποιήσεις με e-mail. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει: Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να κάνει δήλωση μίσθωσης επειδή αν δεν κάνει θα του επιβληθεί πρόστιμο, και επίσης είναι υποχρεωμένος να κάνει δήλωση λύσης μίσθωσης επειδή αν δεν κάνει η εφορία θα θεωρεί τη μίσθωση ενεργή με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο ενοικιαστής από τη μεριά του δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει αποδοχή δήλωσης μίσθωσης ή αποδοχή δήλωση λύσης με την έννοια πως αν δεν κάνει δεν θα έχει καμία απολύτως συνέπεια, δεν θα του επιβληθεί κανένα πρόστιμο. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2021 από Joshua21
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και τι με αυτό? Και εγώ έχω δει στο παρελθόν τέτοιο μήνυμα σε δήλωση μίσθωσης, στο οποίο εξηγούσε ότι επειδή λόγω τεχνικού προβλήματος εκείνη τη στιγμή η aade δεν ήταν εφικτό να στείλει ειδοποιήσεις με e-mail. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει: Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να κάνει δήλωση μίσθωσης επειδή αν δεν κάνει θα του επιβληθεί πρόστιμο, και επίσης είναι υποχρεωμένος να κάνει δήλωση λύσης μίσθωσης επειδή αν δεν κάνει η εφορία θα θεωρεί τη μίσθωση ενεργή με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο ενοικιαστής από τη μεριά του δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει αποδοχή δήλωσης μίσθωσης ή αποδοχή δήλωση λύσης με την έννοια πως αν δεν κάνει δεν θα έχει καμία απολύτως συνέπεια, δεν θα του επιβληθεί κανένα πρόστιμο. Προστιμο οχι αλλα δεν θα μπορει να παρει παροχη ΔΕΔΔΗΕ στο ονομα του αν δεν κανει αποδοχη. 1
Joshua21 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 28 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Προστιμο οχι αλλα δεν θα μπορει να παρει παροχη ΔΕΔΔΗΕ στο ονομα του αν δεν κανει αποδοχη. Αυτό δεν είπα και εγώ παραπάνω? 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Έτσι ακριβώς. Απλά την αποδοχή στην δήλωση μίσθωσης την κάνουν όλοι οι ενοικιαστές γιατί χωρίς την εκτύπωση από το taxis (που προϋποθέτει αποδοχή) δεν μπορούν να πάρουν λογαριασμούς στο όνομα τους, επίδομα ενοικίου κτλ, ενώ με την αποδοχή στη δήλωση λύσης πολλοί δεν ασχολούνται επειδή δεν τους χρησιμεύει σε τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα