Προς το περιεχόμενο

Από ΕΠΑΛ στην ιατρικη

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Michaela19 είπε

Έχω δεπυ (διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας) και δυσορθογραφια μια μορφή δυσλεξίας .Έκανα ότι μπορούσα με ορθογραφικό έλεγχο του word προκειμένου να γράψω ένα άρτιο συντακτικά και ορθογραφικό κείμενο.  Ξέρω ότι αυτό είναι μια αδυναμια μου .Προσπαθώ με τα κόπων και  βασάνων να το περιορίσω . Επισης ναι ένας γιατρός που μας δίδασκε στο ΕΠΑΛ και είχε δυσλεξία  με βοήθησε στο θέμα αυτό . Έκανε ο ίδιος  μαθήματα ορθογραφίας για να βελτιωθεί και δέχτηκε να με βοηθήσει και εμένα  . Έχω κάνει αρκετή πρόοδο . Βεβαια είναι κάτι που δεν διορθώνεται όσο και αν προσπαθείς πάντα θα κάνεις λάθη αλλά μπορείς να το περιορίσεις . Το δυσλεξικο παιδί θα γίνει δυσλεξικός ενήλικας. Προς πληροφόρηση σου  να ξες  τα μαθήματα της σχολής του πρώτου εξαμήνου τα έδωσα όλα προφορικά.  Εκεί δεν γίνεται να κλέψεις . Τα πέρασα όλα τα μαθήματα  τα δύο αυτά χρόνια που σπουδάζω . Αν θες να στα δείξω κιόλας .Ούτε παιδί γιατρού είμαι ούτε πήγα και τους κλαφτηκα .

Πραγματικά όμως ως κλινικός γιατρός την ανατομία θα χρειαστείς . Πρωσοπικα πήγα γενικό λύκειο στην πρώτη λυκείου τα κατάφερνα παρα πολύ καλά θα ήμουν παραστάτης στην β λυκείου αλλά τα παράτησα όλα και πήγα στο ΕΠΑΛ για να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά μου άρεζε και να ξεφύγω και απο το bulling που βίωνα .Εμαθα παθολογία τεχνική χειρουργείου και νοσηλευτική .Έμαθα να βάζω ενεσεις καθετήρες και  πήγαμε  για πρακτική σε νοσοκομείο!! Εγώ κιόλας πήγαινανα "μυστικά "και πλήρωνα φροντηστηριο (εκτός απο αυτο των πανελλαδικών μαθηματων )για να κάνω μαθήματα μαζί με τους μαθητές του γενικού στην β και στην γ λυκείου .Το έκανα αυτό για να έχω θεωρητικά βάσεις όταν θα περάσω .Μετά όταν μπήκα είδα ότι όλα τα κάνουμε από την αρχή ,οτι χρειαζομουν και έμαθα το κάναμε εκεί στην σχολή .Μας ξαναμαθεναν φυσική , βιολογία και βιοχημεια γιατί υπάρχουν και αρκετοί  μαθητές πριν αυτόν τον 8 του ΕΠΑΛ που δεν ήξεραν .Δεν λέω ότι δεν πρέπει να ξες βιολογία λέω απλά ότι και να την μάθεις στην σχολή την βιολογία δεν πειράζει δεν θα δυσκολευτείς πολύ . Εγώ προσωπικά την έκανα την βιολογία κατεύθυνσης του γενικού δύο χρόνια για να είμαι  ακόμα καλύτερα .Το ΕΠΑΛ ήταν το καλύτερο σχολείο που πήγα μου φέρθηκαν οι καθηγητές άψογα και τα παιδιά εκεί .Δεν το λέω για να πεισώ τον εαυτό μου πραγματικά ήταν τέλεια .Διάβαζα όλα τα μαθήματα και ήμουν προσηλωμένη στο στόχο μου και τον πέτυχα . Γνώρισα υπέροχους μεγάλους ανθρώπους που κάποιοι από αυτούς πήγαν στο ΕΠΑΛ για να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους η να βρουν μια καλή δουλειά . Γνώρισα και κάποια πολύ καλά παιδιά από το ΕΠΑΛ  λογω ότι αυξήθηκε το ποσοστό από εκεί εισαγωγής .Πλέον  καλή μαθητές  του 18 και του 19 πηγαίνουν στα ΕΠΑΛ.

Η δύναμη της θέλησεως μετράει πάνω από όλα. Εδώ υπήρχαν παιδιά με σύνδρομα που έδωσαν εξετάσεις όχι στην Ελλάδα και πέρασαν πανεπιστήμια (Ο Πάμπλο Πινέδα είναι ο πρώτος Ευρωπαίος κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου με σύνδρομο ντάουν  ), κουφοί άνθρωποι γίνονται δικηγόροι , τυφλοι τραγουδιστές και δεν μπορεί κάποιος που μπήκε από ΕΠΑΛ να  τελειώσει την ιατρική και να γίνει φοβερός γιατρος; Όλοι μπορούν αν το θέλουν πραγματικά.

Να ρωτήσω κάτι άλλο, πανελλαδικές έδωσες προφορικά; Μιλάμε για παράθυρο στο παράθυρο, εισαγωγή μέσω ΕΠΑΛ και προφορικών εξετάσεων. Που δε λέω, ορθώς το κράτος μεριμνά για περιπτώσεις παιδιών με δυσλεξία or whatever, αλλά τώρα φαίνεται πως ήρθες εδώ να γράψεις ένα motivational speech του στυλ "μπορείτε να πετύχετε τα πάντα αν το θέλετε".

Ναι, αν το θέλετε, αν δίνετε με άλλους τρόπους και εκμεταλλεύεστε (και καλά κάνετε βασικά) το "κολπάκι" των ΕΠΑΛ.

Περιμένω το επόμενο motivational θέμα από κάποια κοπέλα που πήγε να σπουδάσει Βουλγαρία, έμεινε έγγυος και ήρθε Ιατρική ΑΠΘ να μας πει και αυτή πως με κόπο και θέληση όλα γίνονται.

Πάντως πολύ θα ήθελα να ρωτήσω έναν καθηγητή στην Ιατρική για το μέσο επίπεδο αυτών που μπήκαν από ΕΠΑΛ και αυτών απο ΓΕΛ (αν και νομίζω ότι οι θέσεις απο ΕΠΑΛ είναι υπερβολικά λίγες για να θεωρηθεί αξιόπιστο το δείγμα).

Επεξ/σία από tasos30
  • Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, tasos30 είπε

Να ρωτήσω κάτι άλλο, πανελλαδικές έδωσες προφορικά; Μιλάμε για παράθυρο στο παράθυρο, εισαγωγή μέσω ΕΠΑΛ και προφορικών εξετάσεων. Που δε λέω, ορθώς το κράτος μεριμνά για περιπτώσεις παιδιών με δυσλεξία or whatever, αλλά τώρα φαίνεται πως ήρθες εδώ να γράψεις ένα motivational speech του στυλ "μπορείτε να πετύχετε τα πάντα αν το θέλετε".

Ναι, αν το θέλετε, αν δίνετε με άλλους τρόπους και εκμεταλλεύεστε (και καλά κάνετε βασικά) το "κολπάκι" των ΕΠΑΛ.

Περιμένω το επόμενο motivational θέμα από κάποια κοπέλα που πήγε να σπουδάσει Βουλγαρία, έμεινε έγγυος και ήρθε Ιατρική ΑΠΘ να μας πει και αυτή πως με κόπο και θέληση όλα γίνονται.

Πάντως πολύ θα ήθελα να ρωτήσω έναν καθηγητή στην Ιατρική για το μέσο επίπεδο αυτών που μπήκαν από ΕΠΑΛ και αυτών απο ΓΕΛ (αν και νομίζω ότι οι θέσεις απο ΕΠΑΛ είναι υπερβολικά λίγες για να θεωρηθεί αξιόπιστο το δείγμα).

Δεν έδωσα προφορικά γραπτά έδωσα . Κάτι που μου κόστισε στην έκθεση αλλά ευτυχώς οχι αρκετά πολύ επειδή κάνω πιο πολύ ορθογραφικά λάθη δεν μπερδεύω τα γράμματα  . Διαγνωστικά στο δημοτικό όταν η δασκάλα μου επέμενε να με δει κάποιος ειδικός γιατί ήμουν έκτη δημοτικού και δεν δικαιολογούνταν ο τρόπος που γράφω και τα ορθογραφικά που κάνω .Παρόλαυτα έδωσα όλες τις εξετάσεις μου γραπτά από το γυμνάσιο μέχρι τις παννελαδικες για να μην με στοχοποιήσουν.

Η αλήθεια ειναι ότι πήγα όπως είπα για να ασχοληθώ με αυτό που μου αρέσει πραγματικά και αφού μπορούσα να περάσω από εκεί είπα γιατί να μην το προσπαθήσω .Έφυγα από το γενικο αν θέλω να μιλήσω ειλικρινά γιατί δεν τους αντεχα εκεί . Μου Έγραφαν στις καρεκλες ότι ήμουν ηλίθια και τέτοια πράγματα Η διευθύντρια.ουτε καν ασχολήθηκε με το θέμα  .Εκείνη την στιγμή ήθελα να αλλάξω σχολείο ήμουν σε κακή ψυχολογική κατάσταση δεν υπήρχε κοντά στο τόπο μου γενικό είχε μακριά . Πήγα στο ΕΠΑΛ  που ήταν πιο κοντά και σκεφτηκα ,αφού είχε κάποιες θέσεις για πανεπιστήμιο θα μπορέσω να περάσω και από εκεί . Τελικα πέρασα .Έκανα αυτό που πραγματικά ήθελα και μόλις πέρασα στο πανεπιστήμιο έδωσα προφορικά για πρώτη φορά στην ζωή μου  χωρίς να φοβάμαι ότι θα στοχοποιηθω όπως στο γυμνάσιο,στο λύκειο, η στο δημοτικό . Οι θέσεις είναι εξαιρετικά λίγες 6 άτομα είναι μόνο και από αυτές στην σχολή μου τις έχουν τις 3  θέσεις μεγάλοι άνθρωποι με ήδη ένα πτυχίο πανεπιστήμιου στα χέρια τους .Εγώ προσωπικά και μια από τις κύριες που γνωρίζω . Τα περάσαμε τα μαθήματα .Μέχρι στιγμής εγώ κάτω από 8 δεν έχω γράψει σε κάποιο μάθημα αλλά λόγω του προβλήματος που έχω θέλω ένα 10.με 11 Ώρο διάβασμα την ημέρα  σίγουρα .

Επίσης και τα μαθήματα που δίνεις στο ΕΠΑΛ θέλουν διάβασμα και εκεί στις εξετάσεις διάβαζα ένα 8 Ώρο .

Νομίζω πλέον δεν μπορείς να πας από Βουλγαρίας ιατρικής  πανεπιστήμιο  σε ιατρικές σχολές .

Το έγραψα το μήνυμα περισσότερο για να δουν και κάποιο άλλοι ότι το ΕΠΑΛ δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζουν και έχει και πλεονεκτήματα .Αν πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να γράψει πάνω από 19.430.και να πάρει μια θέση ας το κάνει .Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην σχολή με καλό διάβασμα .

Επεξ/σία από Michaela19
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Michaela19 είπε

Δεν έδωσα προφορικά γραπτά έδωσα . Κάτι που μου κόστισε στην έκθεση αλλά ευτυχώς οχι αρκετά πολύ επειδή κάνω πιο πολύ ορθογραφικά λάθη δεν μπερδεύω τα γράμματα  . Διαγνωστικά στο δημοτικό όταν η δασκάλα μου επέμενε να με δει κάποιος ειδικός γιατί ήμουν έκτη δημοτικού και δεν δικαιολογούνταν ο τρόπος που γράφω και τα ορθογραφικά που κάνω .Παρόλαυτα έδωσα όλες τις εξετάσεις μου γραπτά από το γυμνάσιο μέχρι τις παννελαδικες για να μην με στοχοποιήσουν.

Η αλήθεια ειναι ότι πήγα όπως είπα για να ασχοληθώ με αυτό που μου αρέσει πραγματικά και αφού μπορούσα να περάσω από εκεί είπα γιατί να μην το προσπαθήσω .Έφυγα από το γενικο αν θέλω να μιλήσω ειλικρινά γιατί δεν τους αντεχα εκεί . Μου Έγραφαν στις καρεκλες ότι ήμουν ηλίθια και τέτοια πράγματα Η διευθύντρια.ουτε καν ασχολήθηκε με το θέμα  .Εκείνη την στιγμή ήθελα να αλλάξω σχολείο ήμουν σε κακή ψυχολογική κατάσταση δεν υπήρχε κοντά στο τόπο μου γενικό είχε μακριά . Πήγα στο ΕΠΑΛ  που ήταν πιο κοντά και σκεφτηκα ,αφού είχε κάποιες θέσεις για πανεπιστήμιο θα μπορέσω να περάσω και από εκεί . Τελικα πέρασα .Έκανα αυτό που πραγματικά ήθελα και μόλις πέρασα στο πανεπιστήμιο έδωσα προφορικά για πρώτη φορά στην ζωή μου  χωρίς να φοβάμαι ότι θα στοχοποιηθω όπως στο γυμνάσιο,στο λύκειο, η στο δημοτικό . Οι θέσεις είναι εξαιρετικά λίγες 6 άτομα είναι μόνο και από αυτές στην σχολή μου τις έχουν τις 3  θέσεις μεγάλοι άνθρωποι με ήδη ένα πτυχίο πανεπιστήμιου στα χέρια τους .Εγώ προσωπικά και μια από τις κύριες που γνωρίζω . Τα περάσαμε τα μαθήματα .Μέχρι στιγμής εγώ κάτω από 8 δεν έχω γράψει σε κάποιο μάθημα αλλά λόγω του προβλήματος που έχω θέλω ένα 10.με 11 Ώρο διάβασμα την ημέρα  σίγουρα .

Επίσης και τα μαθήματα που δίνεις στο ΕΠΑΛ θέλουν διάβασμα και εκεί στις εξετάσεις διάβαζα ένα 8 Ώρο .

Νομίζω πλέον δεν μπορείς να πας από Βουλγαρίας ιατρικής  πανεπιστήμιο  σε ιατρικές σχολές .

Το έγραψα το μήνυμα περισσότερο για να δουν και κάποιο άλλοι ότι το ΕΠΑΛ δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζουν και έχει και πλεονεκτήματα .Αν πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να γράψει πάνω από 19.430.και να πάρει μια θέση ας το κάνει .Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην σχολή με καλό διάβασμα .

Το Επαλ ειναι απαραδεκτο σαν επιπεδο γνωσεων συγκριτικά με το ΓΕΛ. 

Εσυ προφανως και περασες επειδη ο ανταγωνισμος απο ΕΠΑΛ ειναι ελαχιστος, και δεν υπαρχει μεριμνα για παιδια με ΔΕΠΥ στις εξετασεις των Γελ. 

Η Ιατρικη ειναι απο τις λιγες σχολες στην Ελλαδα που σε παιρνουν απο το χερι, αν εισαι προθυμος και ικανος. 

Εσυ προφανως και εισαι και τα 2, καλα εκανες κ εκμεταλλευτηκες τη δυνατοτητα που σου δινουν τα ΕΠΑΛ, ωστοσο εισαι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ που απλα επιβεβαιωνει τον κανονα. 

Υ.Γ. Τα επιχειρηματα περι επιπεδου των επαλ, ανατομιας κτλ δειχνουν κακή συλλογιστικη και προκαταλειψη, χαρακτηριστικα που πρεπει να διορθωσεις αν θελεις να σταδιοδρομήσεις επιτυχως στο επαγγελμα που διαλεξες.  

Επεξ/σία από xgol
  • Like 3
  • Sad 1

59 λεπτά πριν, xgol είπε

Το Επαλ ειναι απαραδεκτο σαν επιπεδο γνωσεων συγκριτικά με το ΓΕΛ. 

Εσυ προφανως και περασες επειδη ο ανταγωνισμος απο ΕΠΑΛ ειναι ελαχιστος, και δεν υπαρχει μεριμνα για παιδια με ΔΕΠΥ στις εξετασεις των Γελ. 

Η Ιατρικη ειναι απο τις λιγες σχολες στην Ελλαδα που σε παιρνουν απο το χερι, αν εισαι προθυμος και ικανος. 

Εσυ προφανως και εισαι και τα 2, καλα εκανες κ εκμεταλλευτηκες τη δυνατοτητα που σου δινουν τα ΕΠΑΛ, ωστοσο εισαι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ που απλα επιβεβαιωνει τον κανονα. 

Υ.Γ. Τα επιχειρηματα περι επιπεδου των επαλ, ανατομιας κτλ δειχνουν κακή συλλογιστικη και προκαταλειψη, χαρακτηριστικα που πρεπει να διορθωσεις αν θελεις να σταδιοδρομήσεις επιτυχως στο επαγγελμα που διαλεξες.  

Δεν ξέρω εμενα πάντως με βοήθησε η ανατομία στο μάθημα ανατομίας στην ιατρική είχα κάποιες βάσεις και δεν μπερδεύα κάποια πράγματα .

Όσο αναφορά το επίπεδο στα ΕΠΑΛ πραγματικά υπάρχουν και καλοί μαθητές που πάνε από το γυμνάσιο και το λύκειο με καλούς βαθμούς .Σίγουρα υπάρχουν και πολύ κακοι μαθητές .Μάλλον έφταιγε που εγώ στην ειδικότητα μου είχα πάρα πολλούς αποφοίτους από γενικό και μεγάλους ανθρώπους και έβγαλα λανθασμένο γενικό  συμπέρασμα . .Εγώ γενικώς έλεγα την εμπειρια μου γιατί αυτό είδα και μου έκανε και εμένα εντύπωση διότι όλα αυτά που αναφέρετε τα πίστευα αλλά από μέσα είδα κάτι άλλο .

Σε ευχαριστώ πάντως κάναμε μια πολύ καλή ζήτηση εύχομαι όπου και αν είσαι να είσαι καλά .Θα ακούσω την συμβουλή σου παρο αλλά αυτά. .Ξέρω τις αδυναμίες μου στο γραπτό λόγο και προσπαθώ να τις βελτιώσω .

• Like 2

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 23/4/2021 στις 2:30 ΜΜ, Michaela19 είπε

Δεν ξέρω εμενα πάντως με βοήθησε η ανατομία στο μάθημα ανατομίας στην ιατρική είχα κάποιες βάσεις και δεν μπερδεύα κάποια πράγματα .

Όσο αναφορά το επίπεδο στα ΕΠΑΛ πραγματικά υπάρχουν και καλοί μαθητές που πάνε από το γυμνάσιο και το λύκειο με καλούς βαθμούς .Σίγουρα υπάρχουν και πολύ κακοι μαθητές .Μάλλον έφταιγε που εγώ στην ειδικότητα μου είχα πάρα πολλούς αποφοίτους από γενικό και μεγάλους ανθρώπους και έβγαλα λανθασμένο γενικό  συμπέρασμα . .Εγώ γενικώς έλεγα την εμπειρια μου γιατί αυτό είδα και μου έκανε και εμένα εντύπωση διότι όλα αυτά που αναφέρετε τα πίστευα αλλά από μέσα είδα κάτι άλλο .

Σε ευχαριστώ πάντως κάναμε μια πολύ καλή ζήτηση εύχομαι όπου και αν είσαι να είσαι καλά .Θα ακούσω την συμβουλή σου παρο αλλά αυτά. .Ξέρω τις αδυναμίες μου στο γραπτό λόγο και προσπαθώ να τις βελτιώσω .

Αρχικά συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου και την επιτυχία σου. Εφόσον σου αρέσει η σχολή πλέον το αν θα τελειώσεις εξαρτάται μονο από την προσπάθεια σου και όχι από το λύκειο. Στο θέμα μας τώρα. Ο τομέας υγείας των ΕΠΑΛ τα τελευταία χρόνια εχει καλους μαθητες γελ που θελουν να μπουν ιατρική πο ευκολα και ατομα που έχουν ήδη πτυχίο αλλά δε θελουν να δωσουν κατατακτήριες.Αυτό από τη ια ανεβάζει το επίπεδο των μαθητων και κατ επέκταση των εισαχθέντων στην ιατρική, αλλά από την άλλη, ειδικά στην περίπτωση των ήδη πτυχιούχων, στερεί θέσεις από παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήρια και ιδιαίτερα, να το πω πιο απλά αν αυτη τη στιγμή πήγαινα επαλ και εδινα πανελλήνιες θα το θεωρούσα σαν να κλεβω εκκλησία ενα πράγμα. Για τη δυσλεξία επειδή έχω ενα μικρό θεματακι, και αν δεν προσέξω το γραπτό φαίνεται πχ όπως γραφω στα φορουμ ή τα σοσιαλ, χανω και μπερδευω γράμματα και δε βάζω πάντα τόνους. όταν πήγαια σχολείο είχα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, βοήθησε όμωςαρκετά το διάβασμα βιβλίων α περιορίσω τα λάθη μου. Αφού σου δίνουν το δικαίωμα να δίνεις προφορικά δεν θα έχεις θέμα. τωρα ια το διάασμα, για να βγαλεις βαθμούς σε μια σχολή ιατρικής το 8ωρο διάβασμα τη μέρα είναι μονόδρομος είτε έχεις δυσλεξία είτε όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...