Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο συστημα που ειναι στην υπογραφη μου (Office PC) με την ASUS H81M-C μητρικη, αποφασισα να κανω μια μικρη αναβαθμιση, και να βαλω αλλο ενα ντιμμακι DDR3  4Gb  RAM, και εναν SSD για να γινει πιο "σβελτο" και να ανασανει..!    

Εχει επανω την G.skill Aegis DDR3 4Gb RAM 1600mhz, και πηρα μια τετοια ακομα   https://www.e-shop.gr/ram-team-group-ted34g1600c1101-elite-4gb-ddr3-1600mhz-retail-p-PER.323402  για να την βαλω.  ΟΜΩΣ, το πισι ΔΕΝ μπουταρει με αυτες τις 2 μαζι..!   

λεω θα ειναι ασυμβατες μεταξυ τους.  επειδη ειχα κι αλλη TEAMGroup, ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ,  δοκιμασα μονο με τις 2  TEAMGROUP και παλι δεν μπουταρε.   αν βαλω μονο την μια, μπουταρει κανονικα...!!   

στο QVL list υπαρχει μια τεμα που ειναι κατα 99% ιδια. αρα λογικα δεν θα επρεπε να εχει θεμα...! 

ΓΙΑΤΙ συμβαινει αυτο? μηπως θελει καμια ρυθμιση στο BIOS?  οπως με τις θυρες USB, που επρεπε να αλλαξω μια ρυθμιση για να μπουταρω απο το στικακι?   

Εκανα και αναβαθμιση στο τελευταιο BIOS..!   

Καταγραφή.JPG

Δημοσ.

Μήπως το δεύτερο slot μνήμης που ήταν άδειο το (λογικά μεγάλο) διάστημα που είχες μόνο μια μνήμη, θέλει καθάρισμα από σκόνη/βρωμιά;

Στο manual (σελίδα 1-7) δεν αναφέρει κάποια ιδιαιτερότητα για λειτουργία με ένα dimm (π.χ. να λειτουργεί με το μοναδικό dimm στην θέση Α και όχι στην Β). Οπότε κάνε μια δοκιμή αν λειτουργεί με ένα dimm σε οποιαδήποτε θέση.

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, TopCLR είπε

Μήπως το δεύτερο slot μνήμης που ήταν άδειο το (λογικά μεγάλο) διάστημα που είχες μόνο μια μνήμη, θέλει καθάρισμα από σκόνη/βρωμιά;

Στο manual (σελίδα 1-7) δεν αναφέρει κάποια ιδιαιτερότητα για λειτουργία με ένα dimm (π.χ. να λειτουργεί με το μοναδικό dimm στην θέση Α και όχι στην Β). Οπότε κάνε μια δοκιμή αν λειτουργεί με ένα dimm σε οποιαδήποτε θέση.

με ενα ντιμακι λειτουργει, σε οποιαδηποτε απο τις 2 θεσεις το βαλω, που σημαινει οτι τα σλοτ λειτουργουν κανονικα...! 

εχω στειλει ενα mail στην ΤΕΑΜGroup,  και λεω να στειλω και ενα, και στην ASUS..!   αλλα μου φανηκε περιεργο να μην λειτουργει Dual Channel, και μαλιστα με ιδιες (σετ) μνημες...!! Αρα θεωρω η καποιο θεμα υπαρχει απο πλευρας μητρικης, η καποια ασυμβατοτητα με τις συγκεκριμενες μνημες..!   και δεν εχω και αλλο σετ προχειρο να δοκιμασω...!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην αποκλείσεις την πιθανότητα να φταίει το τροφοδοτικό. Μου έχει συμβεί, δεν το λέω έτσι. Αν έχεις κάποιο spare δοκίμασε το.

Επίσης δοκίμασε να κάνεις reset το bios πριν βάλεις τα 2 στικ

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

δοκιμασες ενα απλο βγαλσιμο επεξεργαστη?

επισης με αυξημενες τασεις στις μνημες?

load bios defaults θεωρω οτι εχεις δοκιμασει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...