Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω προβληματιστεί πολύ με την τύχη των ανακυκλώσιμων που πετάμε στους κάδους ανακύκλωσης.

Τελευταία σε 2 δήμους στην Κρήτη (Φαιστού και Γόρτυνας), δεν ξέρω και που αλλού έχουν τοποθετηθεί υπόγειοι κάδοι όπως αυτοί στο άρθρο:

https://e-mesara.gr/imos-gortynas-ypogeiopoiisi-kadon-se-agia-varvara-asimi-gergeri-kai-vagionia/?fbclid=IwAR0t5laIyoj1kjHX21v0GGFQp8JwJYKg8sP_9ceH-zUkBRz9-E4RUZSON74

όπου βάζεις τα σκουπίδια και έχει ένα σύστημα που τα συμπιέζει. Φαντάζομαι κάποιου είδους συμπίεση γίνεται και στα ειδικά απορριματοφόρα.

Αντίθετα υπάρχουν (σε άλλους δήμου) ξεχωριστοί κάδοι για κάθε κατηγορία υλικών (γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, ύφασμα, κομπόστ, πλαστικό, κλπ)

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, πως μπορεί να δουλέψει τεχνικά η ανακύκλωση ανάμεικτων υλικών που έχουν διαλυθεί και συμπυκνωθεί, υπάρχουν θέλω να πιστεύω τεχνολογίες και τρόποι, αλλά δεν είμαι σίγουρος, Έκανα μια έρευνα στο google αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι αξιόπιστο, τα περισσότερα αποτελέσματα είναι από εταιρίες διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών που προφανώς ευλογούν και τα γένια τους. Έχει κανείς γνώση επί του θέματος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...