Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, αποφάσισα να σας γράψω γιατί πραγματικά ένιωθα την ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον. Σπουδάζω ιατρική και είμαι παρά πολύ αγχώδης. Δεν μπορώ να διαχειριστώ την αποτυχία και το μυαλό μου συνέχεια παίζει ξανά και ξανά εικόνες που θα ήθελα να ξεχάσω. Είναι σκέτο βασανιστήριο και δεν μπορώ να ξεφύγω. Θα ήθελα να σας περιγράψω ένα περιστατικό. Σε ένα μάθημα που εξετάστηκα έγραψα παρά πολύ καλά, τον μέγιστο βαθμό. Τυχαίνει ο υπεύθυνος του μαθήματος να είναι και γιατρός της μητέρας μου όποτε μόλις το έμαθε είπε ότι ήθελε να με γνωρίσει. Τελικά πήγα αλλά ένιωθα πολύ άβολα και αμήχανα. Το ύφος του ήταν άθλιο και επικριτικό και άρχισε να μου κάνει ερωτήσεις για να με πιάσει αδιάβαστη. Πάνω στο άγχος μου δεν απάντησα σωστά σε μια και γενικά δεν είχα την καλύτερη απόδοση. Ένιωσα απαίσια. Είχα μια ευκαιρία να αποδείξω ότι αξίζω και την κατέστρεψα. Καλύτερα να μην πήγαινα ποτε. Νιώθω απλά άχρηστη και δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Τι μπορώ να κάνω θα τρελαθώ

Δημοσ.

Αρχικά σκέψου ότι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι πιπιλάνε τα λάθη τους μέσα στο κεφάλι τους ακόμα και αν αυτά δεν είναι σημαντικά.

Δεν είναι περίεργο αυτό που σου συμβαίνει, αλλά σε υπερβολικό βαθμό δεν είναι καθόλου υγιές.

Προσωπικά με παίρνει κι εμένα από κάτω αρκετές φορές, όμως μετά σκέφτομαι τον συνομιλητή μου ή τους γύρω μου, είναι και αυτοί άνθρωποι και δεν έχω να τους δώσω λογαριασμό. Επίσης, κάτι που εμάς μας φαίνεται βουνό, για τους 3ους πιθανότατα είναι κάτι που δεν θα το θυμούνται την επόμενη μέρα ή την επόμενη ώρα.

Προσπάθησε να έχεις άγχος μόνο για αυτά που ενδιαφέρουν εσένα και μπορούν να επιρεάσουν τη ζωή σου και άσε τα μικρά πράγματα για τους μικρούς.

• Like 3
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση σου. Η αλήθεια είναι πως το ξέρω και το καταλαβαίνω ότι κολλάω σε μικροπράγματα αλλά δεν μπορώ με τίποτα να τα σταματήσω από το να εμφανίζονται συνέχεια στο μυαλό μου.  Χάνω τον ύπνο μου πολλές φορές και η διάθεση μου είναι πεσμένη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Και αυτός ο άνθρωπος απλά ένιωσα ότι ήθελε να με υποτιμήσει και το κατάφερε. Σίγουρα θα πιστεύει ότι δεν αξίζω παρόλο που έγραψα τόσο καλά. Απλώς νιώθω εκτεθειμένη. Συγγνώμη που σας βομβαρδίζω με τις σκέψεις μου πραγματικά θέλω να ξεφύγω από αυτές. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, HelkaK είπε

Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση σου. Η αλήθεια είναι πως το ξέρω και το καταλαβαίνω ότι κολλάω σε μικροπράγματα αλλά δεν μπορώ με τίποτα να τα σταματήσω από το να εμφανίζονται συνέχεια στο μυαλό μου.  Χάνω τον ύπνο μου πολλές φορές και η διάθεση μου είναι πεσμένη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Και αυτός ο άνθρωπος απλά ένιωσα ότι ήθελε να με υποτιμήσει και το κατάφερε. Σίγουρα θα πιστεύει ότι δεν αξίζω παρόλο που έγραψα τόσο καλά. Απλώς νιώθω εκτεθειμένη. Συγγνώμη που σας βομβαρδίζω με τις σκέψεις μου πραγματικά θέλω να ξεφύγω από αυτές. 

Πρέπει να μιλήσεις με ψυχίατρο γρήγορα. Μυρίζομαι κάποια ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Δεν είμαστε ιατρικό φόρουμ εδώ. Σαν ιατρός οφείλεις να είσαι μπροστάρης και να πάρεις το θάρρος, να επισκεφτείς κάποιον ειδικό.

Μην ψάχνετε συμβουλές στα  φόρα, από τον κάθε άγνωστο ξερόλα(συμπεριλαμβανομένου εμού).

Καλή συνέχεια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αμα δεν τρολαρεις και πραγματικα σπουδαζεις ιατρικη και νομιζεις οτι μεσα σε ενα φορουμ θα λυσεις τα ψυχολογικα σου προβληματα,θα σου ελεγα με σιγουρια να την αφησεις την ιατρικη και να ασχοληθεις με κατι αλλο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, cumulus είπε

Αμα δεν τρολαρεις και πραγματικα σπουδαζεις ιατρικη και νομιζεις οτι μεσα σε ενα φορουμ θα λυσεις τα ψυχολογικα σου προβληματα,θα σου ελεγα με σιγουρια να την αφησεις την ιατρικη και να ασχοληθεις με κατι αλλο.

Αυτο.Υποψιαζομαι οτι πολλα απο αυτα τα topics ξεκινανε απο το ιδιο ατομο που εχει διαφορα προφιλς

Δημοσ.

Να εχεις παντα στο μυαλο σου οτι ο εαυτος σου ειναι πιο σημαντικος απο οποιονδηποτε αλλο ειδικα απο ανθρωπους που δεν τους γνωριζεις καν. Το σημαντικο ειναι να εισαι εσυ καλα. Θα το σκεφτεσαι μεχρι να το πιστεψεις πραγματικα..

Επισης αυτο το τραγουδακι βοηθαει πολυ. Μπορει να φαινεται χαζο αλλα ειναι ολη η ουσια..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...