Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, σε γραφείο κάηκε η ασφάλεια ξαφνικά. Πιστεύω ότι έγινε λόγω πολλών συσκευών στον χώρο. Η ερώτηση μου είναι, για να αποφευχθεί το ίδιο πρόβλημα μελλοντικά, μπορεί να μπει ασφάλεια που να σηκώνει περισσότερα; Είμαι άσχετος από ηλεκτρολογία γι αυτό ρωτάω. Προφανώς αύριο θα πάρω ηλεκτρολόγο απλά θέλω να έχω μια εικόνα. 

Ευχαριστώ! 

Υ. Γ. Πληρωμένο το χω μάγκες, τσεκαρισμένο 😜

• Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, Kostasspil said:

Η ερώτηση μου είναι, για να αποφευχθεί το ίδιο πρόβλημα μελλοντικά, μπορεί να μπει ασφάλεια που να σηκώνει περισσότερα;

Χρειαζεται και μεγαλύτερο/πιο παχύ καλώδιο.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Συνηθως μπαινουν ασφαλειες αναλογες με τις διατομες διαθεσιμων καλωδιων, αν εχετε γενικα πολλες συσκευες θα ειχε ξαναπεσει.... μην ειναι καποιο βραχυκυκλωμα και παθεις ζημια...

μονο αμα το δει ηλεκτρολογος να πας σε μεγαλυτερη ασφαλεια, μην το κανεις μονος

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν θα το έκανα σίγουρα μόνος μου. Άρα δεν  θέλει αλλαγή μόνο η ασφάλεια, θα χρειαστεί και ο πίνακας κάτι. Ευχαριστω πολύ! 

Δημοσ.

Η ασφάλεια βρίσκεται εκεί για να ασφαλίζει το καλώδιο και όχι τις συσκευές.

Βάζοντας μεγλύτερη ασφάλεια στο ίδιο καλώδιο την επομενη φορά θα λείωσει το καλώδιο και όχι η ασφάλεια. 

Άρα 

Βάλτε τις συσκευές σε μπρίζες που αντιστοιχούν σε διαφορετικές ασφάλειες.

Κλείσε την μία για να δεις τι δουλεύει με αυτήν την ασφάλεια και τί με κάπια άλλη. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αρχικά να πω πως δεν ήταν καμένη, απλά είχε πέσει η ασφάλεια στο ρολόι.. 

Έβγαλα τα πάντα απ τις πρίζες και υπάρχει μια ασφάλεια στον πίνακα που όταν την σηκώνω, ρίχνει τον γενικό. Περιμένω τον ηλεκτρολόγο το απόγευμα να μου πει τι παίζει. Εγώ νομίζω πως είναι παραφορτωμενο, γιατί πρόσφατα έφερα έναν ψυκτη και άρχισα να έχω θέματα. Αλλά μου κάνει εντύπωση που και με βγαλμένα τα πάντα, πάλι πέφτει. 

Τεσπα, θα ενημερώσω! 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Αρχικά να πω πως δεν ήταν καμένη, απλά είχε πέσει η ασφάλεια στο ρολόι.. 

Έβγαλα τα πάντα απ τις πρίζες και υπάρχει μια ασφάλεια στον πίνακα που όταν την σηκώνω, ρίχνει τον γενικό. Περιμένω τον ηλεκτρολόγο το απόγευμα να μου πει τι παίζει. Εγώ νομίζω πως είναι παραφορτωμενο, γιατί πρόσφατα έφερα έναν ψυκτη και άρχισα να έχω θέματα. Αλλά μου κάνει εντύπωση που και με βγαλμένα τα πάντα, πάλι πέφτει. 

Τεσπα, θα ενημερώσω! 

Κάποιο πρόβλημα υπάρχει μάλλον και όχι απλά πολλές συσκευές. Κάποιο βραχυκύκλωμα, κάποια διαρροή. Άσε να το ψάξει ο ηλεκτρολόγος, μην βαλεις χέρι εσύ και δεν μας ξαναγράψεις εδώ ποτέ.

Δημοσ.
20 hours ago, Thresh said:

Χρειαζεται και μεγαλύτερο/πιο παχύ καλώδιο.

Αυτό ήταν το πρόβλημα. Αλλάχθηκε το καλωδιο μαζί με το ρελέ που κάηκε και όλα καλά. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...