agiannesg59 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Πάμε πάλι Ήμουν εκτός συμβολαίου Αλλά και ανανέωση να έκανα στον χρόνο για άλλον έναν χρόνο πάλι μετράει η τριετία Αυτό που δε γνωρίζω είναι τι γίνεται σε περίπτωση που υπάρχει όρος ότι πρέπει να βγει ο ενοικιαστής πιο νωρίς Βέβαια με τα λίγα που ξέρω, νομίζω ότι ισχύει το ότι ο νόμος είναι πάνω από τα ιδιωτικά συμφωνητικά, άρα ακόμα και αν έχω υπογράψει κάτι που δεν ευσταθεί, είναι πολύ πιθανόν να μπορώ να κάνω την πάπια κατόπιν Με έχεις μπερδεψει ταμαλα.ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΝΒΟΛΑΙΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΜΙΣΘΩΣΗΣ (ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ)ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟΥ TS.Οτι έχεις υπογράψει ισχυει κανονικα εκτός αν πας στο δικαστηριο και βγαλει αντίθετη αποφαση.........Δικαιολογιες του τυπου δεν ειδα τι υπογραψα η τα γραψαν μετα ειναι για γελια Το τι εκανεσ εσυ μονο εσυ το ξερεις............. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από agiannesg59
greekfragma Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Αυτό το λες από δεδικασμένο ή από προσωπική εκτίμηση ; δεδικασμένο. εσένα τι λέει το ηλεκτρονικό; αναφέρει τον όρο αυτό; το τελευταίο ηλεκτρονικό μισθωτήριο είναι ΑΝΑΝΕΩΣΗ ή ΑΡΧΙΚΟ (νέο) ;
Joshua21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Πάμε πάλι Ήμουν εκτός συμβολαίου Αλλά και ανανέωση να έκανα στον χρόνο για άλλον έναν χρόνο πάλι μετράει η τριετία Αυτό που δε γνωρίζω είναι τι γίνεται σε περίπτωση που υπάρχει όρος ότι πρέπει να βγει ο ενοικιαστής πιο νωρίς Βέβαια με τα λίγα που ξέρω, νομίζω ότι ισχύει το ότι ο νόμος είναι πάνω από τα ιδιωτικά συμφωνητικά, άρα ακόμα και αν έχω υπογράψει κάτι που δεν ευσταθεί, είναι πολύ πιθανόν να μπορώ να κάνω την πάπια κατόπιν Γενικότερα ο νόμος όχι, δεν είναι πάνω από τα ιδιωτικά συμφωνητικά, ο συγκεκριμένος όμως που ορίζει ελάχιστη διάρκεια 3 έτη είναι πάνω από τα μισθωτήρια, δες γιατί: Νόμος 1703/1987 (τροποποιημένος από τον ν. 2235/1994), άρθρο 2§1: «Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο.» 1 1
agiannesg59 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Στο πρωτο συμβολαιο και οχι στην ανανεωση.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 7 ώρες πριν, Jos3ph είπε Ο νέος ιδιοκτήτης δεν χρωστάει σε κανένα τίποτα , θα το πάει με το νόμο. Εφόσον δεν ιφίσταται συμβόλαιο μεταξύ του νέου ιδιοκτήτη και του ενοικιαστή , δεν μεταβιβάζεται το προηγούμενο συμβόλαιο , όπως επίσης δεν μεταβιβάζονται τα χρέη ( τα χρέη είναι του πρώην ιδιοκτήτη ) , φυσικά για να γίνει μεταβίβαση δεν πρέπει να υπάρχουν ορισμένα χρέη , αυτό είναι άλλη ιστορία. Κανείς λάθος, οποίος κάνει αγορά αναλαμβάνει και τα βάρη του ακινήτου, ενοικιαστής που δεν έχει τριετία δεν τον κουνάς ότι και να κανείς!
agiannesg59 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 23 λεπτά πριν, costas1973 είπε Κανείς λάθος, οποίος κάνει αγορά αναλαμβάνει και τα βάρη του ακινήτου, ενοικιαστής που δεν έχει τριετία δεν τον κουνάς ότι και να κανείς! Κανείς λάθος, οποίος κάνει αγορά αναλαμβάνει και τα βάρη του ακινήτου, ενοικιαστής που έχει τριετία δεν τον κουνάς ότι και να κανείς! fixed
m3ltd0wn Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Απλά πράγματα : Άρθρο 614 - Αστικός Κώδικας - Εκποίηση του μισθίου Στη μίσθωση ακινήτου που αποδεικνύεται με έγγραφο βέβαιης χρονολογίας, αν ο εκμισθωτής κατά τη διάρκεια της μίσθωσης μεταβιβάσει σε τρίτον την κυριότητα του μισθίου ή παραχωρήσει άλλο εμπράγματο δικαίωμα που αποκλείει στο μισθωτή τη χρήση, ο νέος κτήτορας υπεισέρχεται στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις της μίσθωσης, εκτός αν έγινε αντίθετη συμφωνία στο μισθωτήριο έγγραφο. Αν το εμπράγματο δικαίωμα που παραχώρησε ο εκμισθωτής στον τρίτο δεν αποκλείει στο μισθωτή τη χρήση, ο τρίτος έχει υποχρέωση να μην την παρεμποδίσει. Άρθρο 615 - Αστικός Κώδικας Στη μίσθωση ακινήτου που δεν αποδεικνύεται με έγγραφο βέβαιης χρονολογίας ή που περιέχει τον όρο, ότι σε περίπτωση εκποίησης του μισθίου ή παραχώρησης εμπράγματου δικαιώματος που αποκλείει τη χρήση του μισθωτή ο νέος κτήτορας θα έχει δικαίωμα να αποβάλει το μισθωτή, ο νέος κτήτορας μπορεί να καταγγείλει τη μίσθωση πριν από ένα μήνα, αν η μίσθωση έχει διάρκεια έως ένα έτος και πριν από δύο μήνες, αν έχει διάρκεια μακρότερη από ένα έτος.Σε περίπτωση που ο νέος κτήτορας καταγγείλει τη μίσθωση, διατηρούνται ακέραια τα δικαιώματα του μισθωτή απέναντι στον εκμισθωτή για αποζημίωση.
kage Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δευτερευουσες κατοικίες κάνουν βραχυχρόνιας κανονικα... Για πρώτες κατοικίες Οι φήμες λένε ότι αν στο 6μηνο κάνεις νέο συμβόλαιο τοτε ισχύει η νέα συμφωνία κ όχι η 3ετια..μια άλλη φήμη λέει ότι απλά με δεύτερο νέο συμβόλαιο taxis πάλι δεν ισχύει η 3ετια... Τώρα όλα αυτά δεν ξέρω π στηρίζονται αλλα έχουν γραφτεί αρκετά... Απλά ζητάς αλλαγή σε 3μηνο ή 6μηνο για ειδοποίηση..
greekfragma Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 δεν αφήνουμε τις φήμες και να διαβάζουμε τι έχει γραφτεί που ισχύει ΝΟΜΙΚΑ από μένα και τον m3ltd0wn; έλεος πια σταματήστε να ξεχειλώνετε ένα θέμα που έχει απαντηθεί και για τον TS αλλά και για το 2ο ερώτημα στις τελευταίες σελίδες σχετικά με την μεταφορά των υποχρεώσεων και βαρών στον επόμενο ιδιοκτήτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις