Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, greekfragma είπε

βάρη και υποχρεώσεις είναι οι 2 ακριβείς λέξεις που ψάχνεις δίχως να μπερδεύεις τις άλλες μέσα που εμπεριέχονται στις 2 αυτές ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.

ναι έχω κάνει και ξέρω πολύ καλά τι ισχύει νομικά και γι αυτό το γράφω.

το τελειώσαμε το θέμα.

άπαξ και πουληθεί μισθωμένο ακίνητο, ο νέος ιδιοκτήτης ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ την ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ μίσθωση ΩΣ ΕΧΕΙ δίχως δικαίωμα αμφισβήτησης.

ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ.

Υ.Γ. περάστε μια βόλτα από αγγελίες πώλησης ακινήτων να ΔΕΙΤΕ αν γράφει μισθωμένο ή ελεύθερο. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ που αναγράφεται στα ΒΑΣΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ.

Αυτό ακριβώς. Όταν υπάρχει συμβόλαιο ενοικίασης για ένα ακίνητο, ο νέος ιδιοκτήτης αναλαμβάνει να το τηρήσει βάσει νόμου και δεν μπορει να κάνει τίποτα γι αυτό εκτός από το να διευκολύνει τον ενοικιαστή να φύγει νωρίτερα ΑΝ θέλει ο δεύτερος.

Επίσης άσχετα τι λέει το συμβόλαιο ενοικίασης ισχύει η τριετία και για τα 2 μέρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κακώς ανακατεύετε στην ολη ιστορια τον νεο ιδιοκτητη .Το συμβόλαιο που προβλέπει αποχώρηση αφορα τον ενοικιαστή και τον παλαιο ιδιοκτήτη.Απο την στιγμη που υπαρχει υπογεγραμμένος όρος για αποχώρηση  σε περίπτωση πώλησης τοτε αυτός νόμιμα μπορεί να εφαρμοστεί.Προφανώς ο αγοραστής δεν τον νοιαζει το πως και το τι και θα παρει το ακίνητό ελευθερο.Αν δεν υπάρχει ορος τοτε ισχύουν αυτα που λέτε εσεις οτι αν γινει μεταβιβαση το συμβολαιο του ενοικιαστή εξακολουθει να ισχυει.Ετσι ακριβώς με τον ιδιο ορο αγόρασα εγω και φυσικα δεν επωμίστηκα κανενα βαρος αφου  ο δικηγορος του προηγούμενου τον έδιωξε  με συνοπτικες διαδικασίες και εγω το πηρα αδειο.

Επεξ/σία από agiannesg59
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε

Κακώς ανακατεύετε στην ολη ιστορια τον νεο ιδιοκτητη .Το συμβόλαιο που προβλέπει αποχώρηση αφορα τον ενοικιαστή και τον παλαιο ιδιοκτήτη.Απο την στιγμη που υπαρχει υπογεγραμμένος όρος για αποχώρηση  σε περίπτωση πώλησης τοτε αυτός νόμιμα μπορεί να εφαρμοστεί.Προφανώς ο αγοραστής δεν τον νοιαζει το πως και το τι και θα παρει το ακίνητό ελευθερο.Αν δεν υπάρχει ορος τοτε ισχύουν αυτα που λέτε εσεις οτι αν γινει μεταβιβαση το συμβολαιο του ενοικιαστή εξακολουθει να ισχυει.Ετσι ακριβώς με τον ιδιο ορο αγόρασα εγω και φυσικα δεν επωμίστηκα κανενα βαροςαφου  ο προηγούμενος τον έδιωξε και εγω το πηρα αδειο.

η τελευταία σελίδα απαντήσεων είναι για το ΝΟΜΙΚΟ κομμάτι της μίσθωσης αν σε περίπτωση πώλησης μεταφέρεται στο ΝΕΟ ιδιοκτήτη η υποχρέωση της συνέχισης της μίσθωσης.

στον TS που άνοιξε το θέμα και υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΟΡΟ, απαντήσαμε οτι ΙΣΧΥΕΙ ο ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ και ΜΕΤΑ την μεταβίβαση στο ΝΕΟ ιδιοκτήτη.

Εντάξει τώρα; 

εβεριμποντι ιζ χαπι? λοκ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

η τελευταία σελίδα απαντήσεων είναι για το ΝΟΜΙΚΟ κομμάτι της μίσθωσης αν σε περίπτωση πώλησης μεταφέρεται στο ΝΕΟ ιδιοκτήτη η υποχρέωση της συνέχισης της μίσθωσης.

Προφανώς εκτός θέματος όπως παντα εδω μεσα οπου ενα θεμα αλλου ξεκιναει και αλλου καταληγει.ΟΚ keep walking........

Δημοσ.
Μόλις τώρα, agiannesg59 είπε

Προφανώς εκτός θέματος όπως παντα εδω μεσα οπου ενα θεμα αλλου ξεκιναει και αλλου καταληγει.ΟΚ keep walking........

εντάξει αυτοί που δε διαβάζουν ολόκληρα τα θέματα από την αρχή και απαντάνε άλλα ντ άλλων είναι κλασσικό μοτίβο. Είναι τουλάχιστον οι ίδιοι που το κάνουν επανειλλημένα και που γράφουν και αρλούμπες που δεν ισχύουν.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, greekfragma είπε

στον TS που άνοιξε το θέμα και υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΟΡΟ, απαντήσαμε οτι ΙΣΧΥΕΙ ο ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ και ΜΕΤΑ την μεταβίβαση στο ΝΕΟ ιδιοκτήτη.

Kαι εδω εισαι λαθος.Το θεμα αφορα τον παλιο ιδιοκτητη ο οποίος και το καθαρίζει πριν την πωληση.Ο καινούργιος το παίρνει καθαρο χωρίς κανενα ενοικιαστή και χωρίς κανενα ορο...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, agiannesg59 είπε

Kαι εδω εισαι λαθος.Το θεμα αφορα τον παλιο ιδιοκτητη ο οποίος και το καθαρίζει πριν την πωληση.Ο καινούργιος το παίρνει καθαρο χωρίς κανενα ενοικιαστή και χωρίς κανενα ορο...

Έχεις προσωπική εμπειρία ή το λες επειδή έτσι το φαντάζεσαι ;

Γιατί εγώ σε πραγματική περίπτωση όντας ενοικιαστής σε διαμέρισμα που πωλήθηκε, όταν μου ζητήθηκε να φύγω (το συμβόλαιο μου είχε λήξει και ήμουν σε σιωπηρή ανανέωση) επικαλέστηκα την τριετία 

Μου είπαν μα μου σου του, μίλησαν προφανώς με δικηγόρο (εγώ δε μίλησα με κανέναν) και μου έφεραν πρόσθετο συμβόλαιο με το όνομα του νέου ιδιοκτήτη  το οποίο ουσιαστικά έλεγε ότι γίνεται επέκταση του αρχικού και έληγε στην τριετία από την υπογραφή του αρχικού (προφανώς με τον αρχικό ιδιοκτήτη)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Μου είπαν μα μου σου του, μίλησαν προφανώς με δικηγόρο (εγώ δε μίλησα με κανέναν) και μου έφεραν πρόσθετο συμβόλαιο με το όνομα του νέου ιδιοκτήτη  το οποίο ουσιαστικά έλεγε ότι γίνεται επέκταση του αρχικού και έληγε στην τριετία από την υπογραφή του αρχικού (προφανώς με τον αρχικό ιδιοκτήτη)

Ετσι ακριβως ειναι.Εφοσον έχεις συμβόλαιο σε ισχυ χωρίς κάποιο προσθέτο ορο αυτο ακριβώς γίνεται.Δεν μπορουν να σε πετάξουν εξω.Ο TS oμως εχει υπογραψει ορο για αποχώρηση σε περιπτωση πώλησης που φυσικα ισχυει κανονικα ανεξαρτήτου συμβολαιου.

Επεξ/σία από agiannesg59
Δημοσ.
Μόλις τώρα, agiannesg59 είπε

Η τριρτεια

Ετσι ακριβως ειναι.Εφοσον έχεις συμβόλαιο σε ισχυ χωρίς κάποιο προσθέτο ορο αυτο ακριβώς γίνεται.Δεν μπορουν να σε πετάξουν εξω.Ο TS oμως εχει υπογραψει ορο για αποχώρηση σε περιπτωση πώλησης που φυσικα ισχυει κανονικα ανεξαρτήτου συμβολαιου.

Μα δεν είχα συμβόλαιο σε ισχύ, είχα κάνει ετήσιο και είχε περάσει ο χρόνος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ηταν πρωτο συμβόλαιό ισχυει τριετία κανονικα και ας ηταν ενός χρόνου.Αν ηταν ανανεωση τους επιασες κότσους η δεν ειχαν πρόβλημα να σε κρατήσουν ως ενοικιαστή

Επεξ/σία από agiannesg59
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε

Αν ηταν πρωτο συμβόλαιό ισχυει τριετία κανονικα και ας ηταν ενός χρόνου.Αν ηταν ανανεωση τους επιασες κοτσους.

Πάμε πάλι 

Ήμουν εκτός συμβολαίου 

Αλλά και ανανέωση να έκανα στον χρόνο για άλλον έναν χρόνο πάλι μετράει η τριετία 

Αυτό που δε γνωρίζω είναι τι γίνεται σε περίπτωση που υπάρχει όρος ότι πρέπει να βγει ο ενοικιαστής πιο νωρίς 

Βέβαια με τα λίγα που ξέρω, νομίζω ότι ισχύει το ότι ο νόμος είναι πάνω από τα ιδιωτικά συμφωνητικά, άρα ακόμα και αν έχω υπογράψει κάτι που δεν ευσταθεί, είναι πολύ πιθανόν να μπορώ να κάνω την πάπια κατόπιν 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xsterg είπε

φιλε Joshua21μεσιτης εισαι? εχεις γνωσεις πανω στα ακινητα εχω παρατηρησει, γι αυτο ρωτω. 

Όχι καμία σχέση, και προσωπικά τους μεσίτες δεν τους θεωρώ και τόσο γνώστες.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πάμε πάλι 

Ήμουν εκτός συμβολαίου 

Αλλά και ανανέωση να έκανα στον χρόνο για άλλον έναν χρόνο πάλι μετράει η τριετία 

Αυτό που δε γνωρίζω είναι τι γίνεται σε περίπτωση που υπάρχει όρος ότι πρέπει να βγει ο ενοικιαστής πιο νωρίς 

Βέβαια με τα λίγα που ξέρω, νομίζω ότι ισχύει το ότι ο νόμος είναι πάνω από τα ιδιωτικά συμφωνητικά, άρα ακόμα και αν έχω υπογράψει κάτι που δεν ευσταθεί, είναι πολύ πιθανόν να μπορώ να κάνω την πάπια κατόπιν 

αν υπάρχει ο όρος στο χειρόγραφο και υπάρχει και στο ηλεκτρονικό υπερισχύει ο όρος. αν υπάρχει ΜΟΝΟ στο χειρόγραφο μπορείς να πατήσεις στο οτι προστέθηκε εν αγνοία σου αργότερα. (οπότε μπλέκετε με δικαστικές διαδικασίες)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

αν υπάρχει ο όρος στο χειρόγραφο και υπάρχει και στο ηλεκτρονικό υπερισχύει ο όρος. αν υπάρχει ΜΟΝΟ στο χειρόγραφο μπορείς να πατήσεις στο οτι προστέθηκε εν αγνοία σου αργότερα. (οπότε μπλέκετε με δικαστικές διαδικασίες)

Αυτό το λες από δεδικασμένο ή από προσωπική εκτίμηση ;

Δημοσ.

Εφόσον υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό και με γνήσιο υπογραφής από συμβολαιογράφο δεν ισχύει η 3ετία. Αυτός που δέχτηκε τον όρο αποχωρεί από το σπίτι όπως δεσμεύτηκε να κάνει βάζοντας την υπογραφή του. Αν αρνηθεί τότε η λύση είναι μέσω της δικαστικής οδού

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...