Takis__ Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα H μητερα μου υπογραψε μισθωτηριο συμβολαιο 1 ετους για νεα μετακομιση κυριας κατοικιας και αυτο εχει τον παρακατω ορο 2.Σε περίπτωση πώλησης του διαμερίσματος θα ειδοποιηθούν ένα (1) μήνα πριν και η σύμβαση δύναται να λυθεί και δεν υποχρεούται ο εκμισθωτής να καταβάλει κανενός είδους αποζημίωση στους μισθωτές , οι οποίοι παραιτούνται από τώρα ρητώς οιουδήποτε τυχόν δικαιώματός τους σχετικά με αυτό. Η μητερα μου και η ιδιοκτητρια δεν γνωριζαν τι λεει το συμβολαιο. Το συμβολαιο το εφτιαξε ο αδερφος της ιδιοκτητριας και η μητερα μου το υπογραψε χωρις να το διαβασει,γνωριζε την ιδιοκτητρια χρονια και βιαστηκε. Δεν της ειχε αναφερει τιποτα σχετικο η ιδιοκτητρια,το αντιθετο μαλιστα,οτι δεν το θελει το σπιτι και οτι θα ειναι σαν να ειναι δικο μας Δεν το εχω αποδεκτει στο taxis-net ακομα. Η ερωτηση ειναι : Iσχυει αυτος ο ορος?Γιατι διαβασα ακομα και εαν εχει συμφωνηθει κατι αλλο στο συμβολαιο(πχ πιο συντομη διαρκεια),δεν μπορει κανεις να μου κανει εξωση για 3 χρονια. Επισης ο λογος που το ρωταω τωρα ειναι γιατι δεν υπαρχει δυνατοτητα για νεα μετακομιση συντομα και συντρεχει προβλημα υγειας που την κανει αδυνατη. Ευχαριστω. (Ξαναεγραψα την αρχικη ερωτηση γιατι στην προσπαθεια μου να την κανω συντομη,εγινε μπερδεμενη) Επεξ/σία 20 Απριλίου 2021 από Takis__
NikosKallithea Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Αν εχει υπογράψει "ρητός" τι θελεις να μείνεις μεσα τρία χρόνια με τσαμπουκά. Βρες άλλο σπίτι. Με το ζόρι τσακωμό δεν τον καταλαβαίνω. 2
greekfragma Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Ο ιδιοκτήτης σου ξηγιέται σπαθί και σε ενημερώνει προκαταβολικά. Εσύ γιατί πας να κάνεις πονηράδα; Άπαξ και υπογράψεις τον πρόσθετο όρο καμία 3ετία δεν ισχύει. Και αν πιστολιάσεις το συμφωνητικό και μπαστακωθείς για παραπάνω, και πάτε δικαστικώς θα βρεθείς και κερατάς και δαρμένος να πληρώνεις και δικαστικά έξοδα και ότι άλλο σου ζητήσει. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2021 από greekfragma 1
Takis__ Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Το εβαλε στο συμβολαιο χωρις να το ξερω,οταν εγιναν οι συνομιλιες μηνες πριν μου ειπε θα μεινεις σαν να ειναι δικο σου το σπιτι δεν το θελω.Και ξαφνικα στο συμβολαιο διαβαζω 1 μηνα περιθωριο εαν πουληθει και λυσει συμβολαιου χωρις καμμια αποζημιωση. Ουτε πονηραδες ουτε τσαμπουκαδες θελω,το αναποδο,ο ιδιοκτητης μου απο οτι καταλαβα με το συμβολαιο ζηταει να αρνηθω την προστασια που παρεχει ο νομος σε περιπτωση πωλησης ακινητου. Και επειδη πλεον ειναι αργα για να βρω νεο σπιτι,ρωταω εαν υπαρχει καποια προστασια. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2021 από Takis__ 1
Jos3ph Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Αν ο αγοραστής το θέλει για ιδιοκατοίκιση , απλά φεύγεις. 2
greekfragma Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 6 λεπτά πριν, Takis__ είπε Το εβαλε στο συμβολαιο χωρις να το ξερω,οταν εγιναν οι συνομιλιες μηνες πριν μου ειπε θα μεινεις σαν να ειναι δικο σου το σπιτι δεν το θελω.Και ξαφνικα στο συμβολαιο διαβαζω 1 μηνα περιθωριο εαν πουληθει και λυσει συμβολαιου χωρις καμμια αποζημιωση. Ουτε πονηραδες ουτε τσαμπουκαδες θελω,το αναποδο,ο ιδιοκτητης μου απο οτι καταλαβα με το συμβολαιο ζηταει να αρνηθω την προστασια που παρεχει ο νομος σε περιπτωση πωλησης ακινητου. Και επειδη πλεον ειναι αργα για να βρω νεο σπιτι,ρωταω εαν υπαρχει καποια προστασια. κάτι δε μας λες... σε ποιό συμβόλαιο το έβαλε; στο χειρόγραφο ή στο ηλεκτρονικό του taxis; έχεις υπογράψει χειρόγραφο; έχεις κάνει αποδοχή το ηλεκτρονικό; απάντα ΟΛΑ όσα ρωτάω και θα σου δώσω σωστή και ακριβή απάντηση.
Takis__ Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Η μητερα μου υπεγραψε χειρογραφο συμβολαιο(4 μερες πριν,θα παμε απο τον μαιο).Η ιδιοκτητρια δεν διαλεξε τους ορους ουτε ηξερε τι ελεγε το συμβολαιο ουτε εκεινη ουτε η μητερα μου. Ο αδερφος της που ειναι συμβολαιογραφος,και τα εγραψε αυτα. Η προφωρικη συμφονια που ειχαμε δεν ειχε αναφερει ενδεχομενο πωλησεις,ποσο μαλλον αφερεση της προστασιας που παρεχει ο νομος προς τους ενοικιαστες. Taxis δεν εχω κανει αποδοχη ακομα. Το προβλημα μου ειναι οτι ειναι αργα για να βρω νεο σπιτι,και δεν υπαρχει η δυνατοτητα να φυγω οποιδηποτε στιγμη οπως ζηταει αυτος ο ορος(εαν πουληθει) Ευχαριστω για τις πληροφοριες Επεξ/σία 20 Απριλίου 2021 από Takis__
greekfragma Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 ρε φίλε μας τρολάρεις; τι απαντήσεις αχταρμάς είναι; ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα το χειρόγραφΟ έχει τέτοιο όρο ΜΕΣΑ; Η μητέρα σου υπέγραψε αλλά ΕΣΥ θα μείνεις μέσα μόνος σου ή με τη μητέρα σου; 1
Takis__ Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Σου ειπα οτι ρωτησες. Η μητερα μου υπεγραψε χειρογραφο και υπηρχε αυτος ο ορος μεσα. Η μητερα μου και η ιδιοκτητρια δεν γνωριζαν τι λεει το συμβολαιο,το ειχε φτιαξει ο αδερφος της ιδιοκτητριας. Taxis δεν εχουμε κανει αποδοχη ακομα. (θα μεινω εγω η μητερα μου και ο πατερας μου,με το συμβολαιο να ειναι στο ονομα της μητερας μου)
greekfragma Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Υπογράφεις συμβόλαιο δίχως να το διαβάσεις. ΜΠΡΑΒΟ! λουστείτε τα τώρα! Ή φτιάχνετε νέο μισθωτήριο με τους όρους που θέλετε ή αποδέχεσαι αυτό που υπέγραψες και μένετε ξεκρέμαστοι λόγω του ειδικού όρου που θα μπει σίγουρα και στο ηλεκτρονικό του taxis, αν ποτέ το ζητήσει ο ιδιοκτήτης να σας βγάλει με 1 μήνα ειδοποίηση 3η λύση ΔΕΝ υπάρχει. Το @@λί μας και την υπογραφή μας Τάκη προσέχουμε που τα βάζουμε.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Η ιδιοκτήτρια και ο ενοικιαστής δεν γνώριζαν ο ενας τι έγραψε και ο άλλος τι υπέγραψε. Πιάσε το αυγό και κούρεψε το Πηγαίνετε σε ενα δικηγόρο και πείτε του τα παραπάνω, θα σας καθοδηγήσει αυτός.
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, Takis__ είπε Ο ιδιοκτητης επιμενει το συμβολαιο να εχει τον προσθετο ορο 2.Σε περίπτωση πώλησης του διαμερίσματος θα ειδοποιηθούν ένα (1) μήνα πριν και η σύμβαση δύναται να λυθεί και δεν υποχρεούται ο εκμισθωτής να καταβάλει κανενός είδους αποζημίωση στους μισθωτές , οι οποίοι παραιτούνται από τώρα ρητώς οιουδήποτε τυχόν δικαιώματός τους σχετικά με αυτό. 30 λεπτά πριν, Takis__ είπε Η μητερα μου και η ιδιοκτητρια δεν γνωριζαν τι λεει το συμβολαιο,το ειχε φτιαξει ο αδερφος της ιδιοκτητριας. Ότι να ναι... Πάντως ο συγκεκριμένος όρος είναι άκυρος μια και η νομοθεσία προβλέπει "ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης 3 έτη ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί μικρότερο διάστημα". 1
Takis__ Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Μια τελευταια ερωτηση,το συμβολαιο αυτο ληγει σε 1 ετος. Εχει ισχυ οντος 1 ετος? Η το ελαχιστο ειναι η τριετια? Τουλαχιστον ισως να κανουμε καλυτερα συμβολαιο του χρονου ,η να εχω την δινατοτητα να φυγω εαν το επιλεξω. @Joshua21 Η ιδιοκτητρια ηθελα να γραψω,αλλα αυτος που εφτιαξε το συμφωνιτικο και επιμενει ειναι ο αδερφος της. Αρα 3 χρονια μπορω να μεινω μεσα ακομα και εαν το πουλησει,ακομα και εαν εχει αυτο τον ορο?Δεν εχω διαθεση για κατι τετοιο,απλα να μπορω να φυγω με ασφαλεια εαν συμβει θελω. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2021 από Takis__
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 4 λεπτά πριν, Takis__ είπε Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Μια τελευταια ερωτηση,το συμβολαιο αυτο ληγει σε 1 ετος. Εχει ισχυ οντος 1 ετος? Η το ελαχιστο ειναι η τριετια? Τουλαχιστον ισως να κανουμε καλυτερα συμβολαιο του χρονου ,η να εχω την δινατοτητα να φυγω εαν το επιλεξω. Μην μπερδεύεσαι, η συμβατική διάρκεια μίσθωσης παραμένει 1 έτος, αν θελήσεις μετά το ένα έτος να κάνεις τα χαρτιά για επίδομα ενοικίου πχ δεν θα μπορέσεις. 6 λεπτά πριν, Takis__ είπε @Joshua21 Η ιδιοκτητρια ηθελα να γραψω,αλλα αυτος που εφτιαξε το συμφωνιτικο και επιμενει ειναι ο αδερφος της. Αρα 3 χρονια μπορω να μεινω μεσα ακομα και εαν το πουλησει,ακομα και εαν εχει αυτο τον ορο? Με το "ότι να ναι" δεν αναφερόμουν στο ότι έγραψες ιδιοκτήτης αντί ιδιοκτήτρια, αλλά στο ότι έγραψες πως ο ιδιοκτήτης επιμένει να μπει κάποιος όρος ενώ η διαπραγμάτευση έχει τελειώσει, ενώ έχετε ήδη υπογράψει το μισθωτήριο. Και ναι, ακόμα και αν το πουλήσει μέσα στα επόμενα 3 έτη δεν μπορεί κανένας να σου κάνει έξωση με βάση τον συγκεκριμένο όρο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις