Antonis94 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι στην αναζήτηση για αγορά headphones τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για μουσική και για gaming και το budget μου είναι μέχρι 200€. Είμαι ανάμεσα στα sennheiser HD 599 (150€) και τα Phillips fidelio x2hr (180€). Η μουσική που ακούω είναι κυρίως rock, metal, pop και hip hop. Να προσθέσω επίσης ότι έχω για dac/amp την sound blasterx g6. Ποια πιστεύετε από τα 2 συμφέρουν για αγορά και αν έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά είμαι όλος αυτιά. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2021 από Antonis94 1
mecanomecano Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Συνονόματε-κι εμενα Αντωνη με λενε -δεν θα επαιρνα Sennheiser για metal με εξαιρεση τα HD 25.IMO τα καλυτερα ακουστικα για rock ειναι τα Grado αλλα δεν βλεπω να υπαρχουν ελλαδα πλεον.Πρεπει να τα παρεις απο αμερικη(ειναι made in USA).Αλλα για μουσικη με ηλεκτρικες κιθαρες-rock-metal-ειναι ιδανικα.ΜΙα παραλλαγη των Grado ειναι τα Alessandro που ειναι Grado "tuned" για μουσικους. http://alessandro-products.com/headphones-2/ Ειχα παρει απο εκει τα MS1 3 φορες για εμενα και φιλους.Φανταστικο vfm για rock και pop.Το τοπ Alessandro το Music Series Pro ειναι ΙΜΗΟ το καλυτερο rock ακουστικο στον κοσμο. Απο ελλαδα κλασσικη αξια ειναι τα Beyer DT770/880/990 και τα βρισκεις σε καλες τιμες.Το 770 ειναι κλειστο εχει πιο πολυ μπασο το 990 ειναι ανοιχτο με αεριvο φωτεινο ηχο ιδανικο για gaming(το αγαπημενο του ninja) και ταινιες το 880 ειναι πιο monitor.Ολα τα full size Beyer εχουν αυτα τα υπεροχα υπερανετα ασημι velour pads που ειναι σημα κατατεθεν της εταιριας επισης ειναι made in Germany. Εναλλακτικα : τα AKG K612/K702 πολυ καλος ηχος μονιτορ,κλασικη σχεδιαση απο μια ιστορικη εταιρια,καλες τιμες στην ελλαδα αλλα πιο δυσκολοοδηγητα και μαλλον οχι τοσο για gaming οσο τα Beyer Εναλλακτικα 2: τα Meze Audio 99 Neo αν θελεις μπασο πιο "τουμπανο" .Τα Meze ειναι ρουμανικα ακουστικα που κατασκευαζονται στην Κινα,ακουγεται λιγο ανοητο αλλα ειναι ωραια ακουστικα για μπασοφιλους. Η g6 εχει καλο ενισχυτη ακουστικων εισαι ΟΚ απο εκει. Phillips εχω ξυριστικη μηχανη ειναι τελεια. Αλλα προσωπικα ακουστικα Phillips δεν θα επαιρνα γνωμη μου ειναι αυτη. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2021 από mecanomecano 2
Antonis94 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 8 ώρες πριν, mecanomecano είπε Συνονόματε-κι εμενα Αντωνη με λενε -δεν θα επαιρνα Sennheiser για metal με εξαιρεση τα HD 25.IMO τα καλυτερα ακουστικα για rock ειναι τα Grado αλλα δεν βλεπω να υπαρχουν ελλαδα πλεον.Πρεπει να τα παρεις απο αμερικη(ειναι made in USA).Αλλα για μουσικη με ηλεκτρικες κιθαρες-rock-metal-ειναι ιδανικα.ΜΙα παραλλαγη των Grado ειναι τα Alessandro που ειναι Grado "tuned" για μουσικους. http://alessandro-products.com/headphones-2/ Ειχα παρει απο εκει τα MS1 3 φορες για εμενα και φιλους.Φανταστικο vfm για rock και pop.Το τοπ Alessandro το Music Series Pro ειναι ΙΜΗΟ το καλυτερο rock ακουστικο στον κοσμο. Απο ελλαδα κλασσικη αξια ειναι τα Beyer DT770/880/990 και τα βρισκεις σε καλες τιμες.Το 770 ειναι κλειστο εχει πιο πολυ μπασο το 990 ειναι ανοιχτο με αεριvο φωτεινο ηχο ιδανικο για gaming(το αγαπημενο του ninja) και ταινιες το 880 ειναι πιο monitor.Ολα τα full size Beyer εχουν αυτα τα υπεροχα υπερανετα ασημι velour pads που ειναι σημα κατατεθεν της εταιριας επισης ειναι made in Germany. Εναλλακτικα : τα AKG K612/K702 πολυ καλος ηχος μονιτορ,κλασικη σχεδιαση απο μια ιστορικη εταιρια,καλες τιμες στην ελλαδα αλλα πιο δυσκολοοδηγητα και μαλλον οχι τοσο για gaming οσο τα Beyer Εναλλακτικα 2: τα Meze Audio 99 Neo αν θελεις μπασο πιο "τουμπανο" .Τα Meze ειναι ρουμανικα ακουστικα που κατασκευαζονται στην Κινα,ακουγεται λιγο ανοητο αλλα ειναι ωραια ακουστικα για μπασοφιλους. Η g6 εχει καλο ενισχυτη ακουστικων εισαι ΟΚ απο εκει. Phillips εχω ξυριστικη μηχανη ειναι τελεια. Αλλα προσωπικα ακουστικα Phillips δεν θα επαιρνα γνωμη μου ειναι αυτη. Φίλε μου Αντώνη συνονόματε σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την πλήρη ανάλυση σου, ίσως καταλήξω σε ένα από τα τρία beyer διότι σύμφωνα με την περιγραφή σου μου κίνησε το ενδιαφέρον. Μακάρι να μπορούσα να πάω σε κατάστημα να τα ακούσω από κοντά για να αποφασίσω αλλά λόγω covid είναι δύσκολο και έτσι πάω στα τυφλά. Τόσα χρόνια είμαι με gaming ακουστικά και είπα να ξεκινήσω το ταξίδι μου στον κόσμο των audiophile 😁 Και πάλι σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου να είσαι καλά!!
Dr.Tesla Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Για safe επιλογή πας στα AKG371. Harman neutral ζευγάρι και σχετικά άνετο. Καλή επιλογή στα 100ευρώ για ένα στάνταρ ξεκίνημα στα close back. Philips Fidelio X2HR-00 και SHP9500. Και τα δύο είναι η χαρά του modder. Σαν να δίνεις σε μικρό παιδί playmobil. Θα προσπεράσω pad swap και πιο βαριά mod, και θα αφήσω μόνο το σημαντικότερο. Αντιδρούν ΠΑΡΑ πολύ καλά σε equalization. Είναι αρκετά σπάνιο ένας σεταρισμένος driver να αντέξει EQ σε όλο το εύρος χωρίς να δείξει Bass bleed ή distortion. Ειδικά στα 150 X2HR και 100 τα SHP είναι καλές επιλογές. Πρόσεξε όμως τα SHP είναι αρκετά έντονα στο treble και μπορεί να κουράσουν πού γρήγορα. Συγκεκριμένα οι προτάσεις από beyerdynamic είναι πολύ καλές αλλά όχι safe. Έχουν δικαιολογημένα τη φήμη για επιθετικό treble που πολλές φορές δίνει την ψευδαίσθηση του μεγάλου soundstage. Προσωπικά τα έχω αποφύγει γιατί ανακάλυψα με το δύσκολο τρόπο πόσο ευαίσθητος είμαι σε sharp treble. Καλό θα είναι να μην κάνεις κίνηση για αγορά πριν ακούσεις κάποιο από αυτά που σκέφτεσαι. Θα φανεί περίεργο αλλά ο ήχος στον οποίο έχεις μάθει είναι πολύ μακρυά από αυτά που συζητάμε. Αξίζει περισσότερο από κάθε αγορά να δώσεις χρόνο στο βιβλιοθήκη σου για να πας σε lossless. Παράλληλα με το κομμάτι της πηγής, θα ξεκινήσεις να δίνεις χρόνο στα ακουστικά. Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και το γούστο προσωπικό. Μπορείς να το πειράξεις για να το φέρεις στα μέτρα σου, ή να το αφήσεις όπως το σχεδίασαν. Μετά από κάθε ζευγάρι ακουστικά ( γιατί ποτέ δεν είναι ένα) αλλάζουν αυτά που ζητάς. Μην κάνεις το λάθος να δώσεις 200 ευρώ με το καλημέρα, αν δεν έχεις σκοπό να ανέβεις και να δεις τι υπάρχει παραπάνω. Όλα έχουν αξία στο να σου μάθουν τι ψάχνεις σε ένα ζευγάρι ακουστικά. Koss Porta Pro - Koss KPH30i - AKG371 - MH751 ( το rebrand to OEM Takstar Pro 82) - 2o χέρι SHP9500 1
mecanomecano Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα beyer εχουν φωτεινο ηχο με εναν τονισμο στα πριμα,ειναι γεγονος-οπως γεγονος ειναι οτι αυτο αρεσει σε πολυ κοσμο.Το αν ειναι αυτο που θελεις μονο αν ζησεις μαζι τους θα το καταλαβεις.Δεν υπαρχει ενα ακουστικο να τα κανει τα παντα καλα και να πεις "αυτο ειναι,με αυτο θα μεινω".Μπορει να σου αρεσουν για gaming /ταινιες και οχι τοσο για μουσικη.Σε γενικες γραμμες μεταξυ AKG/Beyer προτιμω να ακουω μουσικη(οποιοδηποτε ειδος) απο AKG παρα απο Beyer γιατι τα βρισκω πιο μουσικα.Αλλα τα Beyer ειναι πολυ αγαπητα για gaming και ταινιες for a good reason.Ειναι το στοιχειο τους. Εδω ο Tyll Hertsens ενας θρυλος για τον κοσμο των ακουστικων,ιδρυτης της Headroom (η πρωτη εταιρια στη ιστορια που εφτιαξε hi-end ενισχυτες ακουστικων),μιλαει για τα Beyer DT880 Τα Koss Porta Pro και KSC75 ειναι μια καλη αρχη για να παρεις καλο ηχο με λιγα $$.Και ακριβοτερα ακουστικα να παρεις αξιζει να τα εχεις κι αυτα.Οπως και το K240 το workhorse της AKG που βγαινει εδω και δεκαετιες στην ελλαδα το βρισκεις στα 50 ευρω ειναι steal σε αυτη την τιμη. Αλλα τα πιο visceral ακουστικα απο οσα εχω χρησιμοποιησει για να ακουω rock ειναι τα Grado.Ειχα για χρονια τα μεταλλικα Grado SR325 την πρωτη εκδοση μαυρο χρωμα (σπανια σημερα) με τα περιφημα flat pads (σχεδιαση του Joseph Grado αυτα) .Τα ειχα παρει 350 ευρω το 2003 απο την Audio Spectrum που τοτε εφερνε τα Grado στην ελλαδα. Με ενισχυτη Headroom "The Beast" Maxed η ενεργεια που ειχαν αυτα τα ακουστικα οταν επαιζαν punk rock/metal ηταν κατι το ασύλληπτο.Ηταν λες και βρισκομουν μεσα σε mosh pit.Μετα απο ακροασεις 1-2 ωρων ημουν εξουθενωμένος .Συγκριτικα ολα τα αλλα (Sennheiser HD600,Stax) ηταν "πολυθρονες" Ενα ωραιο που μου ειχε πει ενας Αμερικανος ειναι "Η διαφορα των Grado απο τα αλλα ακουστικα ειναι η διαφορα του ιδρωτα απο τις κολωνιες" Απο την αλλη δεν ηταν ανετα (απο μεταλλο σχετικα βαρια.πιεζαν τα αυτια) και δεν πολυκανανε για gaming και ταινιες.Τελικα τα εδωσα στον ανηψιο μου (νεοτερος αντεχει ακομα το ανελέητο κοπανημα ) Σημερα βγαινουν σαν SR325e (ασημι) και Alessandro MS2e με αλλα pads. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2021 από mecanomecano 1
Antonis94 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Κατάλαβα, τελικά παίζουν πάρα πολλά από πίσω. Με τον καιρό θα τα μάθω τώρα που ξεκίνησα. Είχα διαβάσει πολύ καλά σχόλια για τα 599 και τα x2hr, λέγανε ότι είναι steal κοντά σε αυτά τα λεφτά και είπα να πάρω ένα από τα 2, αλλά επειδή έχω συνηθίσει άλλους ήχους ίσως να φαινόντουσαν κάπως περίεργα στην αρχή. Μάλλον θα πάω στα akg371 που είναι μία πιο safe επιλογή και πιο μουσικά που είπατε. Κοντά στα 115 ευρώ που τα βρήκα φαίνονται τίμια. Θα το ψάξω λίγο παραπάνω για τα συγκεκριμένα γιατί δεν τα είχα ακουστά. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για τις συμβουλές, τα κείμενα ήταν ευχάριστα να κάθομαι να τα διαβάζω και έμαθα μερικά πράγματα παραπάνω.
mecanomecano Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα 371 ειναι κλειστα ακουστικα,οπως τα DT770.Καταρχην πρωτα απο ολα θα πρεπει να αποφασισεις αν θελεις κλειστα η ανοικτα ακουστικα.Τα κλειστα προσφερουν απομόνωση σε καποιο βαθμο -δεν ακουνε οι αλλοι τι ακους και δεν ακους εσυ τους γυρω σου.Αλλα κατα κανονα δεν εχουν τοσο καλο ηχο οσο τα ανοικτα ακουστικα.Εχουν μια χαρακτηριστική "κλειστοφοβικοτητα" και στερουνται τον αερινο ακριβη ηχο ενος καλου ανοικτου ακουστικου.Εκτος αν μιλαμε για state of the art closed ακουστικα οπως τα θρυλικα Sony MDR-R10 που κανανε και 2 χιλιαδες δολλαρια.Δεν υπαρχει λογος να παρεις κλειστου τυπου (closed) ακουστικα αν δεν χρειαζεσαι την απομόνωση αυτη. Τα akg371 και beyer dt770 ειναι κλειστα ,τα akg k612/702 ,τα HD 599 ,τα DT990,τα Koss και Grado ειναι ανοιχτα .Τα beyer dt880 και akg k240 ειναι ημι-ανοιχτα (semi-open) που ειναι μια ενδιαμεση κατηγορια. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2021 από mecanomecano 1
camel555 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 22 ώρες πριν, Antonis94 είπε Καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι στην αναζήτηση για αγορά headphones τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για μουσική και για gaming και το budget μου είναι μέχρι 200€. Είμαι ανάμεσα στα sennheiser HD 599 (150€) και τα Phillips fidelio x2hr (180€). Η μουσική που ακούω είναι κυρίως rock, metal, pop και hip hop. Να προσθέσω επίσης ότι έχω για dac/amp την sound blasterx g6. Ποια πιστεύετε από τα 2 συμφέρουν για αγορά και αν έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά είμαι όλος αυτιά. Έχω ακριβώς την ίδια κάρτα και με αυτήν οδηγώ τα DT 770 Pro (250 ohm), με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχω ρυθμίσει τον ήχο στο Direct μιας και δεν είμαι fan των EQ γενικά. Έχουν πάρα πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα με πολύ ισορροπημένες μεσαίες , χαμηλές και ψηλές. Ξεκούραστος ήχος. Πολύ άνετα ακουστικά και η επένδυσή τους φιλική στα αυτιά. Κατασκευή vintage με μέταλλο και πλαστικό που όπως είπε ένας, θυμίζουν την πλάτη των καθισμάτων του υπογείου του Λονδίνου την δεκαετία των 80s 😊 (το πλαστικό είναι ανώτερης ποιότητας). Από τις καλύτερες αγορές imho. 1
Antonis94 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, mecanomecano είπε Τα 371 ειναι κλειστα ακουστικα,οπως τα DT770.Καταρχην πρωτα απο ολα θα πρεπει να αποφασισεις αν θελεις κλειστα η ανοικτα ακουστικα.Τα κλειστα προσφερουν απομόνωση σε καποιο βαθμο -δεν ακουνε οι αλλοι τι ακους και δεν ακους εσυ τους γυρω σου.Αλλα κατα κανονα δεν εχουν τοσο καλο ηχο οσο τα ανοικτα ακουστικα.Εχουν μια χαρακτηριστική "κλειστοφοβικοτητα" και στερουνται τον αερινο ακριβη ηχο ενος καλου ανοικτου ακουστικου.Εκτος αν μιλαμε για state of the art closed ακουστικα οπως τα θρυλικα Sony MDR-R10 που κανανε και 2 χιλιαδες δολλαρια.Δεν υπαρχει λογος να παρεις κλειστου τυπου (closed) ακουστικα αν δεν χρειαζεσαι την απομόνωση αυτη. Τα akg371 και beyer dt770 ειναι κλειστα ,τα akg k612/702 ,τα HD 599 ,τα DT990,τα Koss και Grado ειναι ανοιχτα .Τα beyer dt880 και akg k240 ειναι ημι-ανοιχτα (semi-open) που ειναι μια ενδιαμεση κατηγορια. Για να ειμαι ειλικρινής φίλε μου δεν με απασχολεί αν είναι κλειστού ή ανοιχτού τύπου διότι στην παρούσα φάση μένω μόνος οπότε δεν με νοιάζει αν με ακούει κάποιος ή όχι 😅 Ντρέπομαι που το λέω αλλά πραγματικά δεν ήξερα ότι τα ανοιχτά ακουστικά έχουν καλύτερο ήχο από τα κλειστά. Είμαι rookie σε αυτόν τον τομέα όπως είχα αναφέρει εξάλλου. 11 λεπτά πριν, camel555 είπε Έχω ακριβώς την ίδια κάρτα και με αυτήν οδηγώ τα DT 770 Pro (250 ohm), με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχω ρυθμίσει τον ήχο στο Direct μιας και δεν είμαι fan των EQ γενικά. Έχουν πάρα πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα με πολύ ισορροπημένες μεσαίες , χαμηλές και ψηλές. Ξεκούραστος ήχος. Πολύ άνετα ακουστικά και η επένδυσή τους φιλική στα αυτιά. Κατασκευή vintage με μέταλλο και πλαστικό που όπως είπε ένας, θυμίζουν την πλάτη των καθισμάτων του υπογείου του Λονδίνου την δεκαετία των 80s 😊 (το πλαστικό είναι ανώτερης ποιότητας). Από τις καλύτερες αγορές imho. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Και εγώ τα cloud 2 που έχω στην g6 το έχω ρυθμίσει στο direct. Για τα είδη μουσικής που ανέφερα αξίζουν τα συγκεκριμένα;
mecanomecano Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα DT 770 θα εντυπωσιασουν αλλα αν εχεις μεγαλη πειρα απο open και semi-open θα καταλαβεις την διαφορα.Αντωνη αφου μενεις μονος σου καλυτερα να πας σε dt880 η dt990 αν αποφασiσεις για beyer ειναι πιο λογικο. Βασικος λογος που τα Grado εχουν την ενεργεια που εχουν ειναι οτι ειναι open.Πολλοι εχουν ζητησει,ακομα και παρακαλεσει ,τονJohn Grado να σχεδιασει και κλειστα ακουστικα αλλα ο ιδιος εχει πει ξεκαθαρα οτι δεν γινεται,οτι ειναι αδυνατον να μεταφερθει η ενεργεια και ο δυναμισμος των ανοικτων ακουστικων του σε ενα "κλειστο" σχεδιο 1 ώρα πριν, Antonis94 είπε Για να ειμαι ειλικρινής φίλε μου δεν με απασχολεί αν είναι κλειστού ή ανοιχτού τύπου διότι στην παρούσα φάση μένω μόνος οπότε δεν με νοιάζει αν με ακούει κάποιος ή όχι 😅 Ακομα κι αν εισαι μελος υπερ-ομαδας ειναι χρησιμα Επεξ/σία 21 Απριλίου 2021 από mecanomecano
camel555 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 6 ώρες πριν, Antonis94 είπε Για να ειμαι ειλικρινής φίλε μου δεν με απασχολεί αν είναι κλειστού ή ανοιχτού τύπου διότι στην παρούσα φάση μένω μόνος οπότε δεν με νοιάζει αν με ακούει κάποιος ή όχι 😅 Ντρέπομαι που το λέω αλλά πραγματικά δεν ήξερα ότι τα ανοιχτά ακουστικά έχουν καλύτερο ήχο από τα κλειστά. Είμαι rookie σε αυτόν τον τομέα όπως είχα αναφέρει εξάλλου. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Και εγώ τα cloud 2 που έχω στην g6 το έχω ρυθμίσει στο direct. Για τα είδη μουσικής που ανέφερα αξίζουν τα συγκεκριμένα; Ναι, αυτά τα είδη μουσικής ακούω περίπου και εγώ, με προτεραιότητα progressive house, minimal, britpop, rap etc. Μια λεπτομέρεια μόνο επειδή είδα ότι θες ακουστικά και για gaming. Με την συγκεκριμμένη κάρτα είχα θέματα με το μικρόφωνο. Είχα σκοπό να κρατήσω τα DT 770 pro και να πάρω σκέτο μικρόφωνο (desktop ή κλιπ), ωστόσο με κανένα από τα 2 μικρόφωνα (των 3-5 ευρώ έκαστο) δεν κατάφερα να το λειτουργήσω. Μερικοί προτείνουν την απενεργοποίηση του Direct και την ενεργοποίηση του SPDIF-Out Direct (Setup - Speakers - Output Mode), μιας και το direct δεν λειτουργεί με μικρόφωνο συνδεδεμένο διότι ακολουθεί άλλο path ο ήχος κλπ. Επειδή από τα ακουστικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και επειδή συνεργάζονται πάρα πολύ καλά με την καρτα dac αυτή, για ακρόαση μουσικής είναι πολύ καλός συνδυασμός, οπότε κράτησα την κάρτα (και τα ακουστικά εννοείται). Αγόρασα για gaming τα Corsair HS50 Pro, τα συνδέω και παθαίνω το ξενέρωμα, άκουγα την φωνή 2 φορές... Επειδή όπως προείπα, ούτε τα σκέτα μικρόφωνα των 3-5 ευρώ δούλεψαν, άρχισα να ψάχνω παραπάνω για την κάρτα και όπως ανέφερα, έχει θεματάκια με μικρόφωνα... Είπα ή θα είναι θέμα drivers ή settings... Εννοείται install/uninstall το Sound Blaster Connect , εγκατάσταση του Sound Blaster Command (το οποίο η ίδια η εταιρία το προτείνει για την G6, το κάνει update ενω το Connect το έχει αφήσει από το 19...), ούτε το νέο πρόγραμμα δούλεψε. Ούτε μονό mini- ξack στην αριστερή θύρα μπροστά, ούτε με καλώδιο Υ που έδινε η Corsair κατάφερα να το λύσω... Τελικά η δεύτερη φωνή σταμάτησε μετά από πολύ ψάξιμο και διάβασμα σε ξένα forum, απενεργοποιώντας το Direct και ενεργοποιώντας το SPDIF-Out Direct, Headphones στο Audio Effects, Mic Recording Volume 0dB στο Microphone Boost (με bold γιατί αυτό κατά 99% διόρθωσε το πρόβλημα). Εννοείται όλα τα χαζά settings στο Acoustic Engine στο OFF... Επειδή κατά πάσα πιθανότητα εάν βάλω σε gaming τα DT770 Pro με τα μικρόφωνα των 3-5 ευρώ θα δουλεύουν και επειδή έχω πετάξει την συσκευασία των Corsair, κατέληξα στα DT 770 Pro για μουσική και στα Corsair για gaming.... 1
Dr.Tesla Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Antonis94 είπε Ντρέπομαι που το λέω αλλά πραγματικά δεν ήξερα ότι τα ανοιχτά ακουστικά έχουν καλύτερο ήχο από τα κλειστά. Είμαι rookie σε αυτόν τον τομέα όπως είχα αναφέρει εξάλλου. Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο σε απόλυτες έννοιες όταν μιλάς για ήχο. Κανένα Open back δεν μπορεί να πιάσει τα χαρακτηριστικά του μπάσου από ένα close back ίδιας ποιότητας. Είναι φυσικά αδύνατο να δημιουργήσεις αντανάκλαση ήχου από μία ανοιχτή πλάτη. Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια το μπάσο να κάνει σβήσιμο, που το ονομάζουν roll-off. Ένα close back ζευγάρι έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα όσο αναφορά τον τρόπο που χτυπάει το μπάσο. Στην αντίθετη περίπτωση κανένα closed back δεν μπορεί να πιάσει τον αέρα που έχει ένα open back. Νιώθεις πως έχεις χώρο και μπορείς να παίξεις καλύτερα με το σετάρισμα στο treble. Επομένως, θα σου δώσουν μεγαλύτερο χώρο στον ήχο, ως soundstage , depth. Είναι γενικά πιο ατμοσφαιρικά. Για να έχεις μία εικόνα του πόσο μπορεί να διαφέρουν, Έχω ένα ζευγάρι Audio Technica ATH-M40X Τα ακουστικά δεν έχουν μεγάλο soundstage, τα νιώθεις ρηχά. Αλλά έχουν σωστή τοποθέτηση των οργάνων στο χώρο. Το μπάσο χτυπάει σωστά και γρήγορα χωρίς να το νιώθεις μουντό σε τραγουδια με αρκετά kickdrums. Από τα αλλά που έχω κερδίζουν πολύ στο mid bass και στο πόσο καλά προσαρμόζονται στις ηχογραφήσεις. Πάντα τα προτιμώ για rock, αλλά ποτέ για ορχήστρες - Jazz. Για ανοιχτά έχω Phillips SHP9500. Δεν κατάφερα ποτέ να τα ακούσω stock λόγω του treble. Πριν τη μία ώρα είχα πονοκέφαλο, αλλά είναι καθαρά προσωπικό το θέμα. Τα έφερα στα μέτρα μου με EQ. Από την ώρα που τα άλλαξα είναι άλλος κόσμος. Έχουν χώρο στη σκηνή αλλά οι θέσεις στις ορχήστρες είναι ασαφής όταν συγχέονται οι ήχοι. Για να μην παρεξηγηθεί μιλάω για σενάρια που ψάχνεις αν οι 2ες φωνές είναι δεξιά ή δεξιότερα από κάποιο όργανο. Το μπάσο έχει βάρος στη νότα αλλά όχι νεύρο. Χτυπάει και απλώνει (impact τα κλειστά, και roll-off τα ανοιχτά αν θες να το ψάξεις). Ωστόσο, δεν συγχωρούν κακή ηχογράφηση. Έχω βρει ήχο σε intro από soundtrack, γύρισα στα M40X και δεν μπορούσα να τον διακρίνω. Αλλά έχω σταματήσει να ακούω τραγούδια γιατί χτυπάει ο αέρας από την ανάσα του τραγουδιστή στο μικρόφωνο. Προφανώς και τα δύο παραδείγματα είναι υπερβολικά αλλά στη μέση έχεις την πραγματικότητα. Σαν εμπειρία είναι η ατμόσφαιρα και ο χώρος που σου δίνουν. Για ψείρες έχω τα ER2-XR. Αλλά είναι ένας άλλος κόσμος πολύ πιο δύσκολος, αν δεν έχεις ξεκινήσει από μία λογική βάση. Η μόνη συμβουλή που έχω είναι να ξεκινήσεις safe. Τα AKG371 έχουν την ποιότητα του ήχου που ζητάς, χωρίς ιδιαιτερότητες. Τα Grado έχουν βάρος στο μπάσο, τα beyer ιδιαίτερο treble. Είναι διαφορές που χωρίς μια ουδέτερη βάση δεν μπορείς να διακρίνεις. Ότι και να σου γράψουμε εδώ θες καιρό πάνω σε διαφορετικά ζευγάρια για να τα βρεις, που τελικά ίσως να μην σε ενδιαφέρει. Σαν συγκριτικό να πω μόνο πως τα περισσότερα που έχουμε γράψει παίζουν στη 1.5 φορά κόστος από τα AKG. Και μερικά με εκδόσεις 150Ω που δεν θα μπορέσεις ποτέ να χρησιμοποιήσεις με το κινητό σε ένα ταξίδι αν δεν κοιτάξεις για portable DAC/AMP ή εξαιτίας του ότι είναι ανοιχτά. Για εμένα, το πρώτο ζευγάρι στα audiophile είναι αυτό που θα λιώσεις στη χρήση και θα σου μάθει να εκτιμάς το 2ο. Το μόνο σίγουρο είναι πως με κανένα δεν θα απογοητευτείς. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2021 από Dr.Tesla 1
mecanomecano Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Στα κλειστα μπορεις να παρεις γερο μπασσο ισχυει.Γιαυτο και του πρoτεινα και τα Meze αν θελει δυνατο μπασσο.Υπαρχει ομως και κατι αλλο.Τα κλειστα ακουστικα κατα κανονα εφαρμοζουν μεγαλυτερη πιεση στα αυτια ωστε να δημιουργησουν seal "σφραγισμα" καθως αυτη ειναι η σχεδιαση τους.Ολα αυτα τα κλειστα beyer DT770 akg371 Audio Technica pro ειναι φτιαγμενα πρωτίστως για μουσικους και χρηση σε στουντιο δηλ η απομονωση παρα η ανεση ειναι το κυριο μελημα τους.Για χρηση στο σπιτι η πιεση αυτη μπορει να τα κανει λιγοτερο ανετα απο αντιστοιχα ανοικτα.Και πιο ζεστα το καλοκαιρι.Τα 770 ειναι πιο "σφικτα" στο κεφαλι απο τα 880 και 990 το νιωθω αυτο οταν τα φοραω και με κουραζουν πιο γρηγορα.Επιπλεον και τα μαξιλαρακια στα 770 ειναι πιο σκληρα για τον ιδιο λογο.Οταν τα βλεπεις νομιζεις οτι τα pads των beyer 770/880/990 ειναι τα ιδια,δεν ειναι ομως.Αυτα των 880/990 ειναι πιο μαλακα και ανετα.To "pro" που εχουν σαν χαρακτηριστικο μερικα beyer επισης σημαινει μεγαλυτερη πιεση στο κεφαλι για αυτα τα μοντελα. Ειναι σαφως πιο δυσκολο να σχεδιαστει ενα εξαιρετικο κλειστο ακουστικο παρα ενα ανοικτο.Σχεδον ολα τα hi-end full size ακουστικα ειναι ανοικτου τυπου και ειναι αναμενομενο.Και μερικα εχουν killer μπασο οπως τα Audeze και τα Pioneer SE-M1.Αλλα και τα mid-price DT990 εχουν ηδη πολυ καλο μπασο Επεξ/σία 22 Απριλίου 2021 από mecanomecano 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα