Elenivasiliki Δημοσ. 19 Απριλίου 2021 Δημοσ. 19 Απριλίου 2021 Καλησπέρα θα φύγω από την δουλειά μου τους είπα ότι θα δώσω περιθώριο μέχρι τέλος του μήνα και θα παραιτηθώ μεγάλη εβδομάδα και η λογίστρια του μαγαζιού λέει ότι δεν γίνεται μεγάλη εβδομάδα και ότι θα πρέπει να την κάνουμε τώρα να έχουμε 3-4 εργάσιμες μέρες μπροστά να την καταθέσουμε την αίτηση ξέρετε αν ισχύσει αυτό ? Είμαι 2.5 χρόνια ασφαλισμένη αορίστου χρόνου εκεί και τώρα είμαι σε αναστολή
vasilllis Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Noμιζω ηλεκτρονικα γινονται ολα πλεον.Δεν βλεπω τον λογο να μην γινεται μεγαλη εβδομαδα.
poulinos Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 1 hour ago, Elenivasiliki said: Καλησπέρα θα φύγω από την δουλειά μου τους είπα ότι θα δώσω περιθώριο μέχρι τέλος του μήνα και θα παραιτηθώ μεγάλη εβδομάδα και η λογίστρια του μαγαζιού λέει ότι δεν γίνεται μεγάλη εβδομάδα και ότι θα πρέπει να την κάνουμε τώρα να έχουμε 3-4 εργάσιμες μέρες μπροστά να την καταθέσουμε την αίτηση ξέρετε αν ισχύσει αυτό ? Είμαι 2.5 χρόνια ασφαλισμένη αορίστου χρόνου εκεί και τώρα είμαι σε αναστολή εργασιμες μερες ειναι οι πιο πολλες μεγαλη εβδομαδα και οι δημοσιες υπηρεσιες ανοιχτες.
SilentVoice Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 14 ώρες πριν, Elenivasiliki είπε Καλησπέρα θα φύγω από την δουλειά μου τους είπα ότι θα δώσω περιθώριο μέχρι τέλος του μήνα και θα παραιτηθώ μεγάλη εβδομάδα και η λογίστρια του μαγαζιού λέει ότι δεν γίνεται μεγάλη εβδομάδα και ότι θα πρέπει να την κάνουμε τώρα να έχουμε 3-4 εργάσιμες μέρες μπροστά να την καταθέσουμε την αίτηση ξέρετε αν ισχύσει αυτό ? Είμαι 2.5 χρόνια ασφαλισμένη αορίστου χρόνου εκεί και τώρα είμαι σε αναστολή Απλά δηλώνεις παραίτηση την ημέρα που θέλεις ΕΣΥ και να είναι η τελευταια σου εργάσιμη. Εφόσον το δηλώνεις νωρίτερα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για ότι χρειάζεται και δεν είναι αρμοδιοτητα σου να σκέφτεσαι πως θα το δηλώσει ο εργοδότης σου και ποιος θα το κάνει. Την αμέσως επόμενη εργάσιμη , αν έχεις βρει αλλού δουλειά, θα πρέπει να σε έχει διαγράψει απο το Εργάνη ο προηγούμενος εργοδότης, για να μπορέσει να σε δηλώσει ο νέος.
koulkos Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, SilentVoice είπε Την αμέσως επόμενη εργάσιμη , αν έχεις βρει αλλού δουλειά, θα πρέπει να σε έχει διαγράψει απο το Εργάνη ο προηγούμενος εργοδότης, για να μπορέσει να σε δηλώσει ο νέος. Δηλαδή αν δεν δηλωθεί η οικειοθελής αποχώρηση από τον προηγούμενο εργοδότη δεν μπορεί να δηλώσει ο νέος την πρόσληψη;
SilentVoice Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 23 λεπτά πριν, koulkos είπε Δηλαδή αν δεν δηλωθεί η οικειοθελής αποχώρηση από τον προηγούμενο εργοδότη δεν μπορεί να δηλώσει ο νέος την πρόσληψη; Όχι, γιατί θα φανεί στην Εργανη να εργάζεται ταυτόχρονα και ίδιες ώρες σε 2 εταιρείες. Μόνο αν δεν συμπίπτουν οι ώρες δεν θα έχει πρόβλημα. 1
stefanos_13 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Λογικά δεν θα θέλει να σε χάσει η επιχείρηση -η οποία σε έβγαλε σε αναστολή και πληρώνεσαι λογικα μια χαρα θα πάρεις και δώρο Πάσχα κτλ,σωστά?- κατά την εβδομάδα των εορτών καθώς η αγορά ενδέχεται να ανοίξει και θα θέλουν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα. Δεν ξέρω τι σχέση έχεις με τους εργοδότες σου αλλά προσωπικά εάν ισχύει αυτό που γράφω θα έμενα μια βδομάδα παραπάνω να τους βοηθήσω. 1
koulkos Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 40 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Όχι, γιατί θα φανεί στην Εργανη να εργάζεται ταυτόχρονα και ίδιες ώρες σε 2 εταιρείες. Μόνο αν δεν συμπίπτουν οι ώρες δεν θα έχει πρόβλημα. Μάλιστα. Πέρασες και δεν ακούμπησες. Και να σε ρωτήσω μιας και είσαι γνώστης. Υπογράφω χθες 19/4/21 την αποχώρηση μου και ο πρώην εργοδότης μου την καταθέτει στο Εργάνη μέχρι 23/4/21 όπως του δίνει δικαίωμα ο νόμος. Εγώ πρέπει να περιμένω μέχρι 23/4/21 και δεν μπορώ να προχωρήσω στο νέο εργοδότη δηλαδή; Τα σκέφτεστε και τα λέτε; Μην απαντάτε ρε αν δεν ξέρετε κάτι, τόσο δύσκολο σας είναι;
SilentVoice Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, koulkos είπε Μάλιστα. Πέρασες και δεν ακούμπησες. Και να σε ρωτήσω μιας και είσαι γνώστης. Υπογράφω χθες 19/4/21 την αποχώρηση μου και ο πρώην εργοδότης μου την καταθέτει στο Εργάνη μέχρι 23/4/21 όπως του δίνει δικαίωμα ο νόμος. Εγώ πρέπει να περιμένω μέχρι 23/4/21 και δεν μπορώ να προχωρήσω στο νέο εργοδότη δηλαδή; Τα σκέφτεστε και τα λέτε; Μην απαντάτε ρε αν δεν ξέρετε κάτι, τόσο δύσκολο σας είναι; Όταν υπέγραψες την παραίτηση δεν έγραφε πάνω ποιά είναι η τελευταία σου εργάσιμη ημέρα; Επίσης πρέπει να σου δώσει να υπογράψεις και αντίγραφο από την Εργανη όπου φαίνεται η τελευταία εργάσιμη να είναι 19/4/21. Αν δεν σε έχει διαγράψει από την Εργανη, όπως είπα νωρίτερα,ΔΕΝ μπορεί ο νέος εργοδότης να σε δηλώσει ίδια ημέρα και ώρες ταυτόχρονα. Το μόνο που μπορεί ο νέος εργοδότης είναι να περιμένει να σε δηλώσει ο προηγούμενος μέχρι της 19/4 για να σε βάλει στην επόμενη εργάσιμη.
koulkos Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 16 ώρες πριν, SilentVoice είπε Όταν υπέγραψες την παραίτηση δεν έγραφε πάνω ποιά είναι η τελευταία σου εργάσιμη ημέρα; Επίσης πρέπει να σου δώσει να υπογράψεις και αντίγραφο από την Εργανη όπου φαίνεται η τελευταία εργάσιμη να είναι 19/4/21. Αν δεν σε έχει διαγράψει από την Εργανη, όπως είπα νωρίτερα,ΔΕΝ μπορεί ο νέος εργοδότης να σε δηλώσει ίδια ημέρα και ώρες ταυτόχρονα. Το μόνο που μπορεί ο νέος εργοδότης είναι να περιμένει να σε δηλώσει ο προηγούμενος μέχρι της 19/4 για να σε βάλει στην επόμενη εργάσιμη. Γράφει την τελευταία εργάσιμη και υπογράφω και το αντίγραφο. Ο πρώην εργοδότης έχει 4 μέρες περιθώριο να την ανεβάσει. Και σε ξαναρωτάω, πιστεύεις ότι γίνεται κάποιος έλεγχος στο Εργάνη όπου εμποδίζεται μια νέα πρόσληψη επειδή δεν έχει κατατεθεί αποχώρηση ή απόλυση; Και αν έχει πεθάνει ο λογιστής του πρώην εργοδότη ή ο ίδιος ο πρώην εργοδότης θα περιμένω εγώ πότε θα ανέβει η αποχώρηση; Ή αν ξεχάσει να την ανεβάσει και είναι εκπρόθεσμος εγώ ακόμη θα περιμένω; Φίλε, εκτίθεσαι. Το σύστημα το δουλεύω από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, σε επιχειρήσεις με 50 άτομα, σε επιχειρήσεις εστίασης με υποκαταστήματα που ο εργοδότης έχει 2-3 εταιρίες, με δανεισμούς, με αποχωρήσεις-προσλήψεις καθημερινά. Δεν υφίσταται τέτοιος έλεγχος από το σύστημα όσο και να το αναφέρεις. Το αν επιτρέπεται να απασχολείσαι σε 2 δουλειές με το ίδιο ωράριο είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν έχω χρόνο να σου εξηγήσω όλα τα σενάρια. Το θέμα είναι ένα, το σύστημα ΔΕΝ κάνει κανένα έλεγχο αν φαίνεσαι δηλωμένος αλλού γιατί απλούστατα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες για τον χ,ψ λόγο δεν δηλώνεται μια αποχώρηση/απόλυση άμεσα. Θα ήταν εντελώς χαζό να υπάρχει το όριο των 4 ημερών (παλιά ήταν 8 ) αν γινόταν τέτοια αναστάτωση. Για του λόγου το αληθές, μπες να κάνεις μια πρόσληψη ενός ατόμου που ξέρεις σίγουρα ότι εργάζεται, βάλε όλα τα απαραίτητα πεδία εκτός από ένα (για να μην φύγει η πρόσληψη) και δες αν σου βγάλει μήνυμα. 1
SilentVoice Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, koulkos είπε Το αν επιτρέπεται να απασχολείσαι σε 2 δουλειές με το ίδιο ωράριο είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν έχω χρόνο να σου εξηγήσω όλα τα σενάρια. Το θέμα είναι ένα, το σύστημα ΔΕΝ κάνει κανένα έλεγχο αν φαίνεσαι δηλωμένος αλλού γιατί απλούστατα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες για τον χ,ψ λόγο δεν δηλώνεται μια αποχώρηση/απόλυση άμεσα Ο έλεγχος δεν γίνεται επιτόπου. Αν συμπίπτουν οι ώρες σε 2 εργοδότες θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις. ΝΑΙ κάποια στιγμή θα γίνει έλεγχος. Ο νέος εργοδότης δεν θα μπλέξει με την εργανη για διπλή καταχώρηση. Ίσως υπάρχουν κάποιοι που το ρισκάρουν. ΝΟΜΙΚΑ πάντως ισχύει αυτό που είπα και σταμάτα να προκαλείς. Δεν γίνεται να συμπίπτουν οι ώρες και οι ημέρες από 2 εργοδότες στο ίδιο πρόσωπο.
koulkos Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Συνεχίζεις και κουράζεις σε κάτι που δεν ξέρεις και είσαι αυτός που προκαλεί γράφοντας ανακρίβειες τις οποίες κάποιος μπορεί να πάρει σοβαρά. Αφού ξεκαθαρίσαμε ότι δεν γίνεται κάποιος συστημικός έλεγχος που να αποτρέπει την πρόσληψη, πάμε και στα υπόλοιπα. Όλα τα παρακάτω στη θεωρία (νομικά) γιατί στην πράξη αν δεν γίνει κάποια καταγγελία είναι απίθανο να συμβεί κάτι. Από τη στιγμή που στον 1ο εργοδότη έχεις εξαντλήσει το νόμιμο ωράριο ( ημερήσιο και εβδομαδιαίο) αυτομάτως η σύμβαση εργασίας με τον 2ο εργοδότη καθίσταται άκυρη. Δεν σου οφείλεται μισθός και ο εργοδότης οφείλει να σε διώξει. Ο 2ος εργοδότης όμως πως ξέρει αν υπάρχει πρόσληψη αλλού; Μάντεψε, δεν το ξέρει. Σκας εσύ μύτη λοιπόν και λες θέλω τη δουλειά, κάνε μου πρόσληψη. Και στην κάνει. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορεί να εξακριβώσει αν εσύ έχεις κάποια ενεργή πρόσληψη αλλού, αυτό που ισχυριζόσουν δηλαδή μέχρι πριν από 2 μηνύματα. Όταν και αν λάβει γνώση της 1ης πρόσληψης, λογικά θα κινηθεί νομικά και τέλος πάντων δικό του θέμα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπει στο Εργάνη για να διορθώσει την πρόσληψη (το οποίο και τεχνικά δεν μπορεί να το κάνει). Γράφεις ότι ο έλεγχος δεν γίνεται επιτόπου. Μα δεν ξέρεις πότε και αν γίνει έλεγχος. Αν κάποια στιγμή γίνει έλεγχος για να βρεθούν π.χ. διπλοεργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης (γιατί αυτό μας νοιάζει), το ΙΚΑ θα καλέσει τους εργοδότες και θα διερευνήσει τι συμβαίνει. Αν ο 1ος εργοδότης δεν έχει απλά δηλώσει την αποχώρηση, θα προσκομίσει το υπογεγραμμένο αντίγραφο της αποχώρησης, θα πληρώσει ότι είναι να πληρώσει για το εκπρόθεσμο και θα λυθεί το θέμα. Αυτή είναι και η συνηθέστερη περίπτωση που πλέον αμφιβάλλω αν υπάρχουν παραπάνω από μερικές δεκάδες και για χρονικά διαστήματα μικρότερα του έτους. Ίσως σε εταιρίες που είναι σε αδράνεια ή για τον χ,ψ λόγο δεν υπάρχει έλεγχος. Η περίπτωση να έχει γίνει δολίως από τον εργαζόμενο είναι κάτι περισσότερο από σπάνια. Δεν συμφέρει από όποια πλευρά και να το πιάσεις. Περιττό να εξηγήσω γιατί το ΙΚΑ θα ήταν υπερευχαριστημένο με αυτά που θα έπαιρνε χωρίς κανένα αντίκρισμα. Τέλος, όλη η νομοθεσία των παραπάνω έρχεται από το 70' και το 80' και δεν έχω βρει δεδικασμένο σε τέτοια υπόθεση. Ίσως να υπάρχει αλλά δεν έχω βρει. Ξέρω όμως ένα. Ο 2ος εργοδότης δεν κάνει καμιά είδους διόρθωση γιατί απλούστατα δεν μπορεί να γνωρίζει. Αν γνωρίζει (αποδεδειγμένα) και δεν προβεί στις απαραίτητες κινήσεις τότε θα υποστεί τις συνέπειες. Όλα όσα έγραψες λοιπόν αφενός δεν ισχύουν, αφετέρου δεν έχουν πρακτική εφαρμογή. Το μόνο που πέτυχες είναι ότι απαγορεύεται η απασχόληση στο ίδιο ωράριο (και μάλιστα πλήρους απασχόλησης γιατί αν μιλάμε για ίδιο 4ωρο πχ στο περνάω από το ΙΚΑ σε μία μέρα), πράγμα που δεν βρίσκει εφαρμογή μιας και σπανίζουν οι περιπτώσεις. Αν για κάποιο λόγο διαφωνείς με τα παραπάνω, μοιράσου τα φώτα σου παρακαλώ.
nika81995 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Καλησπέρα σας λόγω και εγώ ότι δήλωσα παραίτηση σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ εργαζόμουνα από τον περασμένο Ιούνιο είχα προειδοποιήσει ότι θα φύγω στις αρχές Απρίλη έκατσα τους βοήθησα μέχρι την περασμένη Τετάρτη και ο λόγος αυτός γιατί φεύγω για καλοκαιρινή σεζόν.. θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα γιατί ο εργοδότης μου τυχαίνει να είναι και λογιστής μου... Από τον Ιούνιο πέρυσι μέχρι τον Απρίλη στις 19 .. πέρα το μισθό μου ο οποίος ήταν έξι κατοστάρικα δηλωμένος με 40 ώρες τη βδομάδα απασχόληση... Δεν έχω λάβει ούτε δώρο Χριστουγέννων . Ούτε μία μία μέρα άδεια... Θα ήθελα να ρωτήσω για να τα ξεκαθαρίσω λίγο στο μυαλό μου αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και έχει την πρόθεση.. πόσες μέρες άδεια δικαιούμαι από τον περασμένο Ιούνιο 16 του μηνός που έγινε η πρόσληψη.. και αν βέβαια Μου χρωστάει μέρες άδειας σε αυτές που ήμασταν στην αναστολή δηλαδή τους μήνες νοέμβριο-δεκέμβριο Γενάρη Φλεβάρη και Μάρτη.... Για το δώρο Χριστουγέννων μου είχε πει ότι όταν ανοίξουν τα μαγαζιά με το καλό θα μας το πίστωση... Όποιος μπορεί και θα είναι να βοηθήσει δεκτή κάθε συμβούλη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα