Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως καταληγουν οι συζητησεις στο τελος , ο ενας να προσπαθει να πεισει, η να επιβαλει την αληθεια του στον αλλο?

Καντε την ερευνα σας, φιλτραρετε τις πληροφοριες και ακολουθηστε το δικο σας μοναδικο δρομο, χωρις να σας απασχολει τι κανει η τι πιστευει ο αλλος.

Καποιος εβαλε το καλοκαιρι 10000 $ σε altcoin το οποιο μεχρι τελη Φεβρουαριου εκανε 10x , μαζευοντας 100000 $.

Ενας αλλος εβαλε περσι 188000 $ στο dogecoin οταν ηταν πολυ χαμηλα , και με την προσφατη εκτοξευση του εβγαλε 1 εκατομμυριο.

Ενας τριτος εκανε leverage trading 100x και εχασε κατι εκατομμυρια.

Αναλογα με τα βιωματα παραπανω του καθενος , για καποιον ο χωρος των κρυπτονομισματων αποτελει scam, για αλλον τζογο , για τον ιδεολογο επενδυση για το μελλον της τεχνολογιας, για αυτον που ψαχνει καλυτερες επιδοσεις τοσο σε κερδη οσο και σε επιτοκια , ευκαιρια

Επεξ/σία από Damianus
  • Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 19/4/2021 στις 10:45 ΜΜ, georgebou21 είπε

`

Αποκλείεται.
Αφου σε άλλο ποστ που τους έλεγα για φουσκα μονο εγκεφαλικη βλάβη δεν μου είπαν ότι ειχα.

Ηταν σιγουροι ότι θα ανεβαινει για πάντα.

Μεχρι να γραψεις την σκέψη σου έφτασε στα επίπεδα που ήταν. Βαλε τα λεφτα σου στην τραπεζα με 0,01% 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, liberostelios είπε

Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που επενδύουν στο BTC είναι άνθρωποι που δε νοιάζονται ούτε για την αξία της τεχνολογίας, ούτε για το αν αυτή θα αντικαταστήσει τα fiat νομίσματα. Απλά αγοράζουν Χ για να πουλήσουν 2Χ.

Ναι και εγώ αυτό που λέω είναι ότι τέτοιου είδους άτομα άν και υπάρχουν ειναι η μειοψηφία (στην ελλάδα με τα πόστ που διαβάζω γενικότερα στο insomnia παίζει να είναι η πλειοψηφία  :P αλλά αυτό ειναι γιατί είμαστε ακόμη σε εποχές τουρκοκρατίας σε πολλά θέματα/νοοτροπίες) . 

 

Αλλά οι περισσότεροι σώφρονες άνθρωποι που έχουν βγάλει ένα απλό πανεπιστήμιο (ή έστω ένα λύκειο αλλά δεν σταμάτησαν εκει και συνέχισαν να διαβάζουν και να ψάχνουν) δεν βάζουν λεφτά έτσι στα τυφλά...

 

Μπορεί απλά στα τυφλά να απόκτησαν ενδιαφέρον (πχ να μην είχα ακούσει για bitcoin και να το μάθανε τώρα που πήγε 50+ χιλιάδες) αλλά δεν θα βάλουν κάποιο σοβαρό ποσό αν δεν μάθουν λεπτομέρειες για αυτό και αν δεν το πιστεύουν. 

 

Και δεν το λέω αυτό μονο για το bitcoin (αλλά ειδικά για λιγότερο γνωστές επενδύσεις) γενικά για τις επενδύσεις μιλάω. 

 

Να το πω πιο απλά μόνο άτομα τύπου "Θανάσης Καλημέρης"  (απο το κάτι τρέχει με τους δίπλα) έχουν το προφίλ του ατόμου που θα τζόγαρε χοντρά σεβαστά ποσά απλά λόγω ψυχολογίας. 

Και εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν ειναι σαν τον Καλημέρη.

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Και εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν ειναι σαν τον Καλημέρη.

Οι περισσοτεροι ειναι. Ακολουθούν το hype. Αλλιως δε θα ειχαμε τετοια φαινομενα, η αλλα του στυλ gamestop

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, fuz10n είπε

Οι περισσοτεροι ειναι. Ακολουθούν το hype. Αλλιως δε θα ειχαμε τετοια φαινομενα, η αλλα του στυλ gamestop

Το συμβάν με το GameStop είναι μοναδικό στο είδος του καταρχήν.

 

Κατα δεύτερον και εκει υπήρχε πρώτα λόγος ένας τύπος βρήκε ότι κάποιοι κάνουν short την τιμή της μετοχής του gamestop και πρότεινε σε άλλους να βάλουν ένα χεράκι για να αγοράσουν μετοχές να ανέβει η τιμή και "να την φέρουν" στους shortsellers που θα ήταν υποχρεωμένοι να αγοράσουν πίσω σε μεγαλύτερη τιμή. 

 

Και επαναλαμβάνω οι περισσότεροι δεν είναι έτσι εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα, μπορεί να επηρεάζονται απο το hype αλλά ΠΟΤΕ στα τυφλά πρώτα μαθαίνουν λεπτομέρειες και έπειτα πρέπει να πιστέψουν. 

 

Ο Θανασης Καλημέρης (και ο ακάλυπτος) ειναι απλά η καρικατούρα αυτών που δεν επένδυσαν ποτέ για αυτούς "του χρηματιστηρίου" 

 

Βέβαια καμία σχέση. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Tony_Ts είπε

Σε προηγούμενο Post παρέθεσα κάποια στοιχεία ότι στο 1% ανήκει ο μισός πλανήτης ήδη! Με αυτή τη λογική που παρουσιάζεις (το κεφάλαιο συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων) και με την παραπάνω πραγματικότητα, τελικά ό,τι και να κάνει η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη! Είτε πάω στη δουλειά μου για να βγάλω το ψωμί μου, είτε πάω στο πανεπιστήμιο για να μορφωθώ, είτε αποφασίσω να κάνω οικογένεια (δημιουργήσω περισσότερους «σκλάβους» των λίγων), το αποτέλεσμα θα είναι πάντα το ίδιο. Γιατί λοιπόν να πηγαίνουμε στη δουλειά, κλπ, κλπ;; Γιατί να γράφουμε σε αυτό το φόρουμ; Γιατί να υπάρχουμε αφού όλα είναι μάταια (σύμφωνα με τη θεώρηση που έδωσες);

Διότι προσπαθούμε για κάτι καλύτερο από αυτή την πραγματικότητα. Και το Bitcoin δημιουργήθηκε για να προκαλέσει (ίσως) αλλαγές σε αυτή την πραγματικότητα. Παρατέθηκαν ήδη στη συζήτηση δύο καταπληκτικά βίντεο (αυτό και αυτό) που εξηγούν τη σημερινή πραγματικότητα. Με το Bitcoin, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους(!) να καταφέρουν να βγουν από τη σύγχρονη σκλαβιά που ονομάζεται χρέος. Δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να αποκτήσουν (τουλάχιστο) μισό εκατομμύριο ευρώ απλά καπνίζοντας ένα τσιγάρο λιγότερο την ημέρα (η πλήρης ανάλυση των οικονομικών σε προηγούμενο Post μου). Και αυτή η δυνατότητα δόθηκε όταν το «κεφάλαιο» δεν ήξερε καν και δεν ασχολούνταν με το Bitcoin. Κι αντί οι άνθρωποι να αρπάξουν μια πιθανή ευκαιρία να ξεφύγουν από τη σκλαβιά του χρέους, αφορίζουν.

Μήπως τελικά η ανθρωπότητα όντως θέλει να είναι σκλαβωμένη. Μήπως ισχύουν αυτά που περιέγραφε ο Architect στον Neo σχετικά με τα Matrix; Μήπως τελικά θέλει (η ανθρωπότητα) τη δυστυχία και για αυτήν πασχίζει καθημερινά; Μήπως το κεφάλαιο υπάρχει εκεί γιατί εμείς το θέλουμε, εμείς το βάλαμε εκεί με την αδράνειά μας και την ηττοπάθειά μας;

Πιστεύω πως υπάρχει πολύ υλικό σε αυτό το νήμα συζήτησης για όποιον θέλει να δει, ψάξει, μάθει κάποια πράγματα. Όποιος πραγματικά θέλει, θα το κάνει. Όποιος δεν θέλει, δεν θα το κάνει όσα κι αν γραφούν εδώ. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες, και για τις διαφορετικές απόψεις (ασχέτως αν συμφωνώ ή όχι με αυτές) και για τις κατά τη γνώμη μου χρήσιμες πληροφορίες που παρατέθηκαν. Over and out from me.

Το κεφάλαιο έχει την τάση να συγκεντρώνεται.Τελεία.Δε μιλάμε για θεώρηση εδώ,μιλάμε για σκληρή πραγματικότητα.Δε χρειάζεται καν να ανατρέξουμε σε οικονομικές θεωρίες και μακροσκελείς συζητήσεις,μία ματιά στον κόσμο γύρω μας το επιβεβαιώνει απόλυτα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.Το ότι η φύση του ανθρώπου δεν αντιλαμβάνεται τη ματαιότητα και θα ελπίζει και θα προσπαθεί πάντα για το καλύτερο,είναι κι αυτό γεγονός.Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη της ανθρωπότητας.Αυτά που γράφεις παρακάτω,έχουν πράγματι φοβερό ενδιαφέρον και ναί,το κεφάλαιο εμείς του επιτρέπουμε να υπάρχει με την αδράνειά μας,αυτό πιστεύω κι εγώ.Ως ζώα αγέλης που είμαστε,έχουμε την τάση να αναδεικνύουμε ''βοσκούς''.Το προβλήμα φίλε μου με τους ανθρώπους,εκπαιδευμένους ή μη στα οικονομικά,είναι ότι εστιάζουν σε διάφορες τεχνοκρατικές λεπτομέρειες και χάνεται η μεγάλη εικόνα.Οι οικονομικές θεωρίες και οι κανόνες της οικονομίας που έχουμε θεσπίσει κι ακολουθούμε,θεωρητικά θα έπρεπε να είναι ένα εργαλείο που θα έπρεπε να λαμβάνει υπ΄'οψιν και να ακολουθεί τις ανάγκες των ανθρώπων για ευημερία.Αντ'αυτού,εμείς έχουμε αφήσει αυτούς τους κανόνες να δεσπόζουν στις ζωές μας και η αποτυχία είναι οικτρή..Ίσως τα κρυπτονομίσματα είχαν όπως λες μια δυναμική να προκαλέσουν κάποιες αλλάγες,αλλά πλέον,όπως όλα δείχνουν εντάσσονται όλο και περισσότερο στο γενικό σύστημα της αγοράς.Χωρίς να είμαι μάντης και πάντα με την επιφύλαξη πως μπορεί να κάνω και λάθος,θεωρώ την πορεία τους προδιαγεγραμμένη κι αυτό προσπάθησα να πω στο αρχικό μου post.Δε σου απαντώ επειδή διαφωνώ κάπου μαζί σου,ίσα-ίσα,πιστεύω πως αυτά που γράφεις έχουν περισσότερο νόημα από το να συζητάμε ότι το bitcoin δεν πληθωρίζεται κτλ,κτλ..

Δημοσ.
Στις 21/4/2021 στις 9:01 ΠΜ, fuz10n είπε

Ρε συ πραγματικα, το ιδιο μπορει να εκανε καποιος με μετοχες tesla. Τι ειναι αυτα που λες. Χρονομηχανες και μαντεια δεν υπαρχουν, μη στηνεις θεωριες με ενα μονο συγκεκριμενο προιον ενος συγκεκριμενου asset class... Προφανως αν επιλεξει καποιος το καλυτερο των τελευταιων 10 ετων και κανει θεωριες θα βγει τρισεκατομμυριουχος.

Το σχόλιό σου δεν είναι ακριβές καθώς στερείται «βάθους» εξέτασης της κατάστασης που εσύ ο ίδιος παρουσιάζεις ως ίδια ή παρόμοια. Η μετοχή Tesla ξεκίνησε στο «παραδοσιακό» (διεφθαρμένο, χειραγωγούμενο και αδιαφανές σύστημα) με περίπου $4 και πλέον έχει περίπου $720 (αύξηση περίπου 18.000%) .

Το Bitcoin ξεκίνησε σε ένα εντελώς νέο και πρωτόγνωρο σύστημα που είναι διάφανο και ανοικτό σε όλο τον πλανήτη (ακόμα και στους πληθυσμούς που δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα), με αξία μικρότερη από $0,01* και τώρα έχει περίπου $50,000 (αύξηση περίπου 500.000.000% κάτι που από όσο γνωρίζουμε δεν έχει συμβεί ξανά στην ιστορία για αντίστοιχο χρονικό διάστημα - αλλά αν έχεις να παραθέσεις στοιχεία για το αντίθετο θα χαρώ να τα εξετάσω).

Είναι προφανές πως τα πράγματα που εσύ παρουσιάζεις ως ίδια (ή παραπλήσια) είναι στην πραγματικότητα εντελώς διαφορετικά σε περισσότερα από ένα σημεία.

Επίσης με τη δική σου αναφορά σε «μαντεία, χρονομηχανές», γίνεται προφανές ότι μάλλον αγνοείς κάποια πράγματα ακόμα. Αυτά που λέω τώρα, τα έλεγα και πριν από 9 χρόνια (φυσικά δεν έχω την απαίτηση να το γνωρίζεις, απλά το αναφέρω). Και ίσως αυτά που λέω τώρα, να είναι πάλι επίκαιρα μετά από 9 χρόνια, όταν το κάθε Bitcoin ΙΣΩΣ κοστίζει εκατομμύρια. Ειδικά αν κι άλλα κράτη αποφασίσουν να κρατάνε μέρος των αποθεματικών τους σε Bitcoin (ως Reserve Currency)**. Αλλά το σημαντικό του Bitcoin ΔΕΝ είναι το πόσο κοστίζει!

Από το 2012 κάνω τέτοιες συζητήσεις και «θεωρίες» και τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζω σχόλια σαν το δικό σου. Όσο προφανές είναι ότι μπορεί οποιοσδήποτε να γίνει εκατομμυριούχος με «θεωρίες εκ των υστέρων», άλλο τόσο προφανές είναι πως θα χαρακτηριστεί αυτός που γνώριζε αυτές τις «θεωρίες» χρόνια πριν αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα με αυτή τη γνώση. Ο καθένας ας κρίνει από μόνος του πότε έμαθε για το Bitcoin, πόσο το έψαξε, τι αποφάσισε για αυτό ή τι έκανε ή δεν έκανε.

Καταλήγοντας... «I can only show you the door. You're the one that has to walk through it.» 😉 Αν επιμένεις στην άποψή σου περί χρονομηχανών και μαντείων, so be it. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις του και κρίνεται από αυτές.

*Η πρώτη «συναλλαγή Bitcoin» καταγράφηκε με τη γνωστή πίτσα των 10.000 Bitcoin. Ακόμη κι αν η πίτσα κόστιζε $50 (προφανώς πολύ λιγότερα αλλά τέλος πάντων), τότε η «ισοτιμία» του Bitcoin θα ήταν $0,005 ανά Bitcoin. Σε αυτή την περίπτωση η αύξηση της αξίας του μέσα σε 11 χρόνια είναι της τάξης του 1.000.000.000%. Ναι! Ένα δισεκατομμύριο τοις εκατό!)

**Ορίστε κι ένα εμπεριστατωμένο άρθρο από Frances Coppola. Όσοι έχετε συνομιλήσει μαζί της, θα έχετε καταλάβει ότι δεν είναι Pro-Bitcoin και συνήθως «κοντράρει» τους Bitcoiners.
https://www.americanexpress.com/us/foreign-exchange/articles/is-global-digital-reserve-currency-on-horizon/

Φυσικά μια αναζήτηση για «bitcoin Reserve Currency» θα φέρει πολλά περισσότερα αποτελέσματα, για όποιον θέλει να τα βρει, να τα μελετήσει και να κάνει τις δικές του προβλέψεις κι αναλύσεις.

Δημοσ.

@Tony_Ts Καλησπερα. Παρομοια την χαρακτηρισα ως προς το τι ρισκο παιρνεις επενδυοντας στο καθενα απο αυτα, καθως η πραγματικη γνωση για το τι θα συμβει σε 5-10 χρονια (πιστευω) ειναι ανυπαρκτη. Το btc ηταν ενα τεχνολογικο καινουριο asset class ας πουμε το οποιο επιασε για διαφορους λογους. Ακομη κανεις δε ξερει τι θα γινει, ολα ειναι εικασιες, και βασιζονται στη συμπεριφορα ανθρωπων σε ολο τον πλανητη και οχι σε κατανοητα απολυτως φαινομενα για να τα προβλεψει κανεις. Το ιδιο και για την εκαστοτε μετοχη. Μακαρι εσενα να σου κατσε, η αν το θες με δικους σου ορους να επιβεβαιωθηκες. Για μενα εξακολουθει να ειναι τυχη. Επιβεβαιωνεται εν μερει και με τα "ισως" που ο ιδιος λες.

Εντωμεταξυ απο το 2012 η ποσοστιαια ανοδος για τεσλα ειναι περιπου 73000%, μαλλον ξεχασες το σπλιτ, και αντιστοιχα του bitcoin απο 10€ στα 39300 σημερα ειναι περιπου 393000%. Απλα δηλαδη θα ειχες 5πλα χρηματα περιπου σημερα απο αν εβαζες στην τεσλα, με πολλαπλασιο ομως ρισκο, γιατι μεταξυ μας στα χρονια επενδυσεων πιο ευκολα μπορει να πετυχεις μια μετοχη παρα ενα καινουριο class. Αδυνατα και τα 2 αλλα λεμε τωρα.

Δημοσ.
Στις 19/4/2021 στις 10:45 ΜΜ, georgebou21 είπε

`

Αποκλείεται.
Αφου σε άλλο ποστ που τους έλεγα για φουσκα μονο εγκεφαλικη βλάβη δεν μου είπαν ότι ειχα.

Ηταν σιγουροι ότι θα ανεβαινει για πάντα.

Δείξε μου έναν που σου είπε οτι θα ανεβαίνει για πάντα. 1, όχι 2. 1. Μη βγάζεις πράματα απτο κεφάλι σου για να νικήσεις ένα e-επιχείρημα

Προφανώς δεν γίνεται να ανεβαίνει για πάντα, για πόλλους λόγους, ο κυριοτέρος είναι κάποια στιγμή θα επέλθει ο θερμικός θάνατος του συμπάντος. Δεν θα υπάρχει κανείς να αγοράζει bitcoin δηλαδή. 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 26/4/2021 στις 12:57 ΠΜ, fuz10n είπε

@Tony_Ts Καλησπερα. Παρομοια την χαρακτηρισα ως προς το τι ρισκο παιρνεις επενδυοντας στο καθενα απο αυτα, καθως η πραγματικη γνωση για το τι θα συμβει σε 5-10 χρονια (πιστευω) ειναι ανυπαρκτη. Το btc ηταν ενα τεχνολογικο καινουριο asset class ας πουμε το οποιο επιασε για διαφορους λογους. Ακομη κανεις δε ξερει τι θα γινει, ολα ειναι εικασιες, και βασιζονται στη συμπεριφορα ανθρωπων σε ολο τον πλανητη και οχι σε κατανοητα απολυτως φαινομενα για να τα προβλεψει κανεις (1). Το ιδιο και για την εκαστοτε μετοχη. Μακαρι εσενα να σου κατσε, η αν το θες με δικους σου ορους να επιβεβαιωθηκες. Για μενα εξακολουθει να ειναι τυχη. Επιβεβαιωνεται εν μερει και με τα "ισως" που ο ιδιος λες.

Εντωμεταξυ απο το 2012 (2) η ποσοστιαια ανοδος για τεσλα ειναι περιπου 73000%, μαλλον ξεχασες το σπλιτ (3), και αντιστοιχα του bitcoin απο 10€ στα 39300 σημερα ειναι περιπου 393000%. Απλα δηλαδη θα ειχες 5πλα χρηματα περιπου σημερα απο αν εβαζες στην τεσλα, με πολλαπλασιο ομως ρισκο (4), γιατι μεταξυ μας στα χρονια επενδυσεων πιο ευκολα μπορει να πετυχεις μια μετοχη παρα ενα καινουριο class. Αδυνατα και τα 2 αλλα λεμε τωρα.

Γεια χαρά. Σύντομες παρατηρήσεις:

  1. Ουδείς μπορεί να προβλέψει το μέλλον με ακρίβεια. Αλλά μπορεί να πάρει μερικά informed decisions (όπως λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι). Όποιος «είδε» ότι το Bitcoin είναι μια μοναδική στα ιστορικά χρονικά τεχνολογία, που δίνει τη δυνατότητα συναλλαγής/ανταλλαγής/αποθήκευσης αξίας απομακρυσμένα, χωρίς τον παράγοντα της εμπιστοσύνης (με την έννοια ότι εμπιστεύομαι κάποιον τρίτο να μεταφέρει την αξία), που ήταν ανοιχτή και ελεύθερη προς όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, ήταν αμέσως σε θέση να εκτιμήσει την ανεκτίμητη αξία του (pun intended), ειδικά στη σημερινή εποχή! Όποιος κατάλαβε το Bitcoin ως μια επένδυση, δυστυχώς έχασε το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας. Και κατά πάσα πιθανότητα δεν κέρδισε σημαντικά ή καθόλου, διότι όταν θα αγόρασε στο 1 ευρώ και θα πήγε η τιμή στα 3 ευρώ, τότε θα έσπευσε να πουλήσει. Αφού η εξασφάλιση κέρδους 100-200% στον σύγχρονο τζόγο (aka χρηματιστήριο, επενδύσεις κλπ) είναι κάτι πολύ ελκιστικό (αν όχι ανέφικτο για σύντομα χρονικά διαστήματα). Ή αν αγόρασε στα 10€ και μετά πήγε στα 7€, θα πούλησε από πανικό (συναισθηματική αντίδραση σε πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου).
  2. Ξεκίνησα το μέτρημα από το 2010 που η Tesla έκανε τη δημόσια προσφορά (IPO) κι όχι από το 2012 που ξεκίνησες να μετράς, ώστε να έχουμε μια όσο γίνεται πιο ομοιόμορφη σύγκριση. Αν ξεκινήσουμε τη σύγκρισή από οποιοδήποτε τυχαίο σημείο στο χρόνο, θα βγουν λάθος συμπεράσματα και νούμερα.
  3. Αν μετρήσουμε το Split της Tesla τότε θα πρέπει να μετρήσουμε και τα άλλα splits/forks, όπως Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Bitcoin Gold, και πάει λέγοντας, καθώς και κάποια Bitcoin faucets (που στην κυριολεξία μοίραζαν τσάμπα Bitcoin την περίοδο 2010-2012) εκτινάζοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά 😉
  4. Μεγάλα ρίσκα = πιθανότητες για μεγάλες αποδώσεις ή μεγάλες ζημιές. Νόμος! Διαφορετικά, αν δεν θέλουμε ρίσκο πάμε στο 0,55% των προθεσμιακών καταθέσεων 😅Αλλά και πάλι ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω. Όποιος βλέπει/είδε το Bitcoin μόνο ως επένδυση και προσπάθησε/εί να το χρησιμοποιήσει όπως μια μετοχή π.χ., καλύτερα να κρατηθεί μακρυά. Προσωπικά μιλώντας, το μόνο ρίσκο που είδα/βλέπω στο Bitcoin είναι να ανακαλυφθεί κάποιο σφάλμα στον κώδικα ή στην κρυπτογραφία, που να το καταστήσει ευάλωτο/άχρηστο. Ένα ρίσκο που όσο περνάει ο καιρός και δοκιμάζεται χωρίς να παρουσιάζει τέτοιες ατέλειες/προβλήματα, όλο και μικραίνει.

 

  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 27/4/2021 στις 8:42 ΜΜ, Tony_Ts είπε
  1. Προσωπικά μιλώντας, το μόνο ρίσκο που είδα/βλέπω στο Bitcoin είναι να ανακαλυφθεί κάποιο σφάλμα στον κώδικα ή στην κρυπτογραφία, που να το καταστήσει ευάλωτο/άχρηστο. Ένα ρίσκο που όσο περνάει ο καιρός και δοκιμάζεται χωρίς να παρουσιάζει τέτοιες ατέλειες/προβλήματα, όλο και μικραίνει.

Εστιάζω σε αυτή την διορατική παρατήρησή σου, διότι αν κάποια στιγμή στο άμεσο άμεσο μέλλον υιοθετηθούν επισήμως τα κρυπτονομίσματα από τα χρηματοπιστωτικά συστήματα, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπανόρθωτο παγκόσμιο οικονομικό κραχ.
Όλα χακάρονται κάποια στιγμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...