Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, stefstefan said:

Δεν παράγει λεφτά, τα λεφτά τα παράγουν οι Κεντρικές Τράπεζες, το bitcoin αποθηκεύει πλούτο. Η φούσκα στην οποία αναφέρεσαι σκάει εδώ και 10 χρόνια, αλλάξτε τροπάρι. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι ασχολήθηκες ήδη. Κι αν είναι να μιλήσεις για στατιστικά αποτελέσματα καλύτερα να παραθέσεις λινκ από αντίστοιχες έρευνες, αν ξες τι είναι αυτό ή απλά γράφεις για να γράφεις.

Εδώ και 10 χρόνια περιμένουμε να δούμε κάποιον με lmbo ή καμιά βίλα...

7 hours ago, costas1973 said:

Καταρρέει τρέξτε να πουλήσετε.......ρε γατάκια 6000 ήταν ένα χρόνο πριν, 600% έχει ανεβεί! 

...

Μόνο που το 99% των χρηστών επενδυτών έχουν χάσει τα λεφτά τους... υποθετικά μιλώντας θα μπορούσα κι εγώ να κερδίζω το τζοκερ, ή να επενδύσω σε κάποιο coin με αξία 0,0001$ και αυτό να πάει 0,1$ (1000x).

Η ουσία ποια είναι; ότι λίγοι κερδίζουν εις βάρος άλλων. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να κερδίσουν όλοι. γιατί αυτός που κερδίζει, κερδίζει από την χασούρα σου.

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, youraccount είπε

Η μεγαλύτερη απάτη του αιώνα με μεγάλη διαφορά. Είναι ηλίου φαϊνότερο ότι είναι μια τεράστια φούσκα αφού παράγει λεφτά από το τίποτα, ο απόλυτος δηλαδή ορισμός της. Το ότι ανεβαίνει ή κατεβαίνει δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ανέκαθεν υπήρχαν βλάκες που πίστευαν στο εύκολο χρήμα και ανέβαζαν τέτοια scams. Και ανέκαθεν υπήρχαν άνθρωποι που κέρδιζαν από χειραγώγηση.

Το καλύτερο πράγμα είναι να μην ασχολείται κάποιος και να κοιτάζει από μακριά την ανθρώπινη ηλιθιότητα. Άτομα που πιστεύουν ότι χωρίς κόπο θα καταφέρουν να πλουτίσουν δηλαδή και δίνουν και πιθανότητες. Στους 10.000 ίσως ο ένας και πάλι πολύ λέω. Αυτό το έχει δείξει η ιστορία.

Ο ορισμός του δεν πρόλαβα να επενδύσω στο Bitcoin νωρίς και τώρα εκεί που έφτασε δεν μπορώ. Το γνωστό σε όλους «όσα δεν φτάνει η αλεπού...». Μην απογοητεύεσαι φίλε υπάρχουν και μικρότερα νομίσματα με τεράστια πρότζεκτ και λειτουργίες. Ή μπορείς απλά να αφήσεις  εμάς τους ¨ηλίθιους¨ να ασχολούμαστε και να προσθέτουμε χρήματα στη τράπεζα μας. Άσε που καλύτερα κι όλας για εμάς, οσο λιγότεροι επενδύουν, τόσα περισσότερα κρυπτονομισματα μπορουμε να αγοράζουμε εμείς. Όταν ξυπνήσουν και αυτοί, θα έχουν εκτοξευθεί τόσο που θα δεκαπλασιαστεί (το λιγότερο) το κέρδος μας. Οπότε σε παρακαλώ συνέχισε να διαδίδεις την άποψη σου, μου είναι εξαιρετικά πολύτιμη !!! 

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
7 hours ago, chek2fire said:

ναι και προχθές μετέφερε ένας 600 εκατομμύρια σε bitcoin με μια συναλλαγή και πλήρωσε 8 δολάρια. 

Mεγάλο ποσό :D 

Kάτι άλλο που δεν μπορούν να κατανοήσουν όσοι δεν ασχολούνται με τα blockchain συστήματα είναι ότι το όριο των συναλλαγών ανά block είναι αναγκαίο ώστε να αποτρέπει το σπαμάρισμα.

Δλδ αν δεν υπήρχε αυτό το όριο κάποιος θα μπορούσε να σπαμάρει το δίκτυο με μικρές συναλλαγές και στην ουσία να το αχρηστεύσει. Τώρα δεν  μπορεί να το κάνει γιατί απλά έχει μεγάλο κόστος.

Ποιο σπαμ? ααα έτσι το λέμε τώρα για να αποτρέψουμε τον κόσμο να κάνει cashout και να έχει μεγαλύτερη χασούρα (κι άρα να κερδίσουν οι λίγοι)

Και 2ον, σπαμ οι 160κ συναλλαγές? τι να πει η VISA που μπορεί να εκτελεί δις συναλλαγές τη βδομάδα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, youraccount είπε

Η μεγαλύτερη απάτη του αιώνα με μεγάλη διαφορά. Είναι ηλίου φαϊνότερο ότι είναι μια τεράστια φούσκα αφού παράγει λεφτά από το τίποτα, ο απόλυτος δηλαδή ορισμός της. Το ότι ανεβαίνει ή κατεβαίνει δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ανέκαθεν υπήρχαν βλάκες που πίστευαν στο εύκολο χρήμα και ανέβαζαν τέτοια scams. Και ανέκαθεν υπήρχαν άνθρωποι που κέρδιζαν από χειραγώγηση.

Το καλύτερο πράγμα είναι να μην ασχολείται κάποιος και να κοιτάζει από μακριά την ανθρώπινη ηλιθιότητα. Άτομα που πιστεύουν ότι χωρίς κόπο θα καταφέρουν να πλουτίσουν δηλαδή και δίνουν και πιθανότητες. Στους 10.000 ίσως ο ένας και πάλι πολύ λέω. Αυτό το έχει δείξει η ιστορία.

Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τη είναι το ευρώ και τη είναι το δολάριο; Με τη συνδέεται η αξία τους; Μπορεί να τυπώνουν όσα χρήματα θέλουν γιατί μπορούν ;

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Ouranium είπε

Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τη είναι το ευρώ και τη είναι το δολάριο; Με τη συνδέεται η αξία τους; Μπορεί να τυπώνουν όσα χρήματα θέλουν γιατί μπορούν ;

ναι δεν υπαρχει αντιστοιχιση με φυσικο αγαθο...

Δημοσ.

Καλημέρα

Είμαι στη δουλειά αυτή τη στιγμή και δεν έχω χρόνο για να γράψω πολλά. Εκείνο που έχω να πω εν ολίγοις είναι ότι εικάζω ότι πλέον η περίοδος μεγάλης δημοτικότητας του Bitcoin σιγά-σιγά φτάνει στο τέλος της. Προφανώς μετά από τόσο μεγάλη άνοδο, λογικό είναι να περιμένουμε μαζικές ρευστοποιήσεις.
 Είμαστε πλέον σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαιτέρως δημοφιλή τα λεγόμενα Altcoins και ιδιαίτερα το Dogecoin. Προσωπικά έχω στραφεί προς τα εκεί, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι υποδεικνύω στους άλλους να πράξουν το ίδιο.

Μ' ένα φιλικό νιαούρισμα,

Ο Άσπρος Γάτος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν ιδέα είναι ωραία...αγοράζεις κάρτες γραφικών για mining, αράζεις και "παράγεις" κρυπτονόμισμα... Κολλημένος στον υπολογιστή σου...παρακολουθώντας τις τιμές και κάνοντας την "κίνηση" όταν "πρέπει" για να πάρεις ακόμα περισσότερα κρυπτονομίσματα...με σκοπό ίσως να τα ανταλλάξεις μια μέρα και ακόμα πιο "ίσως" να δέχονται συναλλαγές όλοι οι παραγωγοί και έμποροι αγαθών και υπηρεσιών κάποτε ώστε να αξιοποιήσεις την επένδυσή σου...αλλά πιθανώς κάποιος πολύ ισχυρός (=αυτός που έχει αγοράσει πολλαπλάσια νομίσματα από εσένα) να μπορεί να χειραγωγεί το νόμισμα εύκολα, και να μπορεί να σε καταστρέψει...σε μία μέρα...προκαλώντας ουσιαστικά μία απότομη υποτίμηση του νομίσματος... πολύ "χρηματιστηριακό" μου ακούγεται... 

Και το πιο ωραίο είναι ότι πρόκειται για κάτι άυλο (ούτε καν χαρτί ή μέταλλο...). Είναι ο καλύτερος τρόπος για ...ξέπλυμα χρήματος...Φυσικά όχι από τον μικροεπενδυτή... αλλά από τον μεγαλο-"καρχαρία"...

Επίσης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να απογυμνώσεις τον κόσμο από "πρώτη ύλη" ...καθυστερώντας πάρα πολύ την τεχνολογική ανάπτυξη...γιατί το software...καθυστερείται από έλλειψη hardware... Και ενώ όλοι εμείς ασχολούμαστε με τις κάρτες γραφικών και το gaming... ο Elon...μόλις καθυστέρησε τους ανταγωνιστές του στην εύρεση chips για τα αυτοκινούμενα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά του, τους πυραύλους του κλπ... Η καθυστέρηση των ανταγωνιστών...τον έκανε απλά τον 2ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου φέτος...  ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ!!!! (...μόνο αυτός φίλοι μου...)

Αυτές οι σκέψεις για πρωινό ....

Επεξ/σία από teovag
  • Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, teovag είπε

Σαν ιδέα είναι ωραία...αγοράζεις κάρτες γραφικών για mining, αράζεις και "παράγεις" κρυπτονόμισμα... Κολλημένος στον υπολογιστή σου...παρακολουθώντας τις τιμές και κάνοντας την "κίνηση" όταν "πρέπει" για να πάρεις ακόμα περισσότερα κρυπτονομίσματα...με σκοπό ίσως να τα ανταλλάξεις μια μέρα και ακόμα πιο "ίσως" να δέχονται συναλλαγές όλοι οι παραγωγοί και έμποροι αγαθών και υπηρεσιών κάποτε ώστε να αξιοποιήσεις την επένδυσή σου...αλλά πιθανώς κάποιος πολύ ισχυρός (=αυτός που έχει αγοράσει πολλαπλάσια νομίσματα από εσένα) να μπορεί να χειραγωγεί το νόμισμα εύκολα, και να μπορεί να σε καταστρέψει...σε μία μέρα...προκαλώντας ουσιαστικά μία απότομη υποτίμηση του νομίσματος... πολύ "χρηματιστηριακό" μου ακούγεται... 

Και το πιο ωραίο είναι ότι πρόκειται για κάτι άυλο (ούτε καν χαρτί ή μέταλλο...). Είναι ο καλύτερος τρόπος για ...ξέπλυμα χρήματος...Φυσικά όχι από τον μικροεπενδυτή... αλλά από τον μεγαλο-"καρχαρία"...

Επίσης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να απογυμνώσεις τον κόσμο από "πρώτη ύλη" ...καθυστερώντας πάρα πολύ την τεχνολογική ανάπτυξη...γιατί το software...καθυστερείται από έλλειψη hardware... Και ενώ όλοι εμείς ασχολούμαστε με τις κάρτες γραφικών και το gaming... ο Elon...μόλις καθυστέρησε τους ανταγωνιστές του στην εύρεση chips για τα αυτοκινούμενα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά του, τους πυραύλους του κλπ... Η καθυστέρηση των ανταγωνιστών...των έκανε απλά τον 2ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου φέτος...  ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ!!!! (...μόνο αυτός φίλοι μου...)

Αυτές οι σκέψεις για πρωινό ....

Και ολες καταριπτονται αν σκεφτεις οτι το ξεπλυμα γινοταν παντα...

• Like 1
Δημοσ.

Ξαναγυρνάμε στο '80-'90 ολοταχώς μου φαίνεται. Στην πολιτκή, η δεξιά πέφτει κι ανεβαίνει το κέντρο. Στον κόσμο η κόντρα Δύση-Ανατολή θεριεύει και στα e-καφενεία συζητιέται το χρηματιστήριο πάλι....συγνώμη το bitcoin.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Returntolobby είπε

Oouf xD
Σύντομα το ινσόμνια θα γεμίσει με αγγελίες του τύπου "μόνο light gaming & web browsing".
BTW έχω φτιάξει λίστα με τους "miners" του Insomnia για να αποφύγω αγορές με καμένες vram (προσωπική χρήση πάντα μόνο ;)).

φιλέ αν μπορείς στειλε μου και εμένα την λίστα γιατί τα τελευταία δυο χρονιά πολλές κάρτες από εδώ που εμφάνιζαν πρόβλημα μέσα στο επόμενο τρίμηνο  (και ακολουθούσα κανονικά όλα τα σέρβις, άλλαγμα πάστας ξεσκόνισμα και δεν την άφηνα ποτέ να πάει πάνω από 50 βαθμούς την καρτα αλλά παπαλα ιδικά με πυκνωτές και vrm) εχει παρατραβήξει το θέμα αυτό 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NotAliki177 είπε

Ποιο σπαμ? ααα έτσι το λέμε τώρα για να αποτρέψουμε τον κόσμο να κάνει cashout και να έχει μεγαλύτερη χασούρα (κι άρα να κερδίσουν οι λίγοι)

Και 2ον, σπαμ οι 160κ συναλλαγές? τι να πει η VISA που μπορεί να εκτελεί δις συναλλαγές τη βδομάδα.

VISA>??? 
Mήπως σου έχει διαφύγει σε ποιά θεση κεφαλαιοαγοράς βρίσκεται δαύτη???Μήπως σου  διαφεύγει οτι το BITCOIN σήμεραπου μιλάμε εχει τον διπλασιο όγκο συναλλαγών απο visa????

500bil vs 1tril σου λένε κάτι σαν αριθμοι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

πλς σταματήστε να συγκρίνετε cryptos με fiats. Εδώ σεισμοί/καταποντισμοί/πόλεμοι γίνονται και το fiat πέφτει 2-3% και αυτό προσωρινά.

πλς δλδ... αποδεχόμαστε τα cryptos για επένδυση (ειδατε, δεν ειπα τζογο) αλλα ως εκεί.

Είναι κομματάκι δύσκολο να γίνει αυτό, γιατί η ζωή όλων των ανθρώπων προς το παρόν προσδιορίζεται από το παραστατικό χρήμα. Ένας ακόμη λόγος που είναι δύσκολο να σταματήσει κάποιος να συγκρίνει αυτά τα δύο, είναι η πραγματικότητα κι εξηγώ... Το Bitcoin «γεννήθηκε» πριν από περίπου 12 χρόνια. Έστω ότι 12 χρόνια πριν, το 2009, είχα 5.000€ σε μετρητά και δεν τα ξόδεψα μέχρι το 2021. Αυτά τα 5.000€ έχουν τώρα αγοραστική αξία 4.352€. Με λίγα λόγια «έχασα» 648€ (στοιχεία από Historical inflation rates for Euro area με τη χρήση του https://calculla.com/compound_inflation) ήτοι -13% στην αξία των χρημάτων μου*. Άρα σε βάθος χρόνου, το παραστατικό χρήμα «πέφτει» πολύ παραπάνω από 2-3%. Σε ειδικές περιπτώσεις δε, πέφτει ακόμη περισσότερο (δες πως έχει πάει τα τελευταία 2 χρόνια η λίρα Τουρκίας, ακόμη και ΧΩΡΙΣ πόλεμο!). Και δεν είναι λίγες οι χώρες που έχουν πάνω από 10% ετήσιο πληθωρισμό. Κάποιος που ζει στη Συρία (που είχε πόλεμο) είδε μέσα σε ένα έτος να χάνει το 25% της αξίας των χρημάτων του. Αν κάνουμε την αναγωγή σε 5ετία, τότε θα έχει χάσει περίπου -76%(!!) της αξίας των fiat χρημάτων του. Πιστεύεις ότι αυτό ο άνθρωπος βλέπει το Bitcoin ως «επένδυση» ή «τζόγο» ή ως πιθανή «επιβίωση»;

Εκτός κι αν εννοούσες να μην τα συγκρίνουμε ως μέσο συναλλαγής, οπότε πάω πάσο 🙄 Ειδικά για το Bitcoin, θα συμφωνήσω κιόλας, ότι έτσι ως έχει κι αν δεν «τσουλήσουν» λύσεις τύπου Lightning Network, τότε δεν θα παίξει ως μέσο συναλλαγής.

*Κι ένα μικρό σποϊλεράκι

Spoiler

Αν το 2009 έβαζα 0,01€ (ένα σεντ) για να πάρω ένα Bitcoin, τώρα θα είχα ~45.000€. Και το κυριότερο ότι αυτά τα χρήματα, δεν θα έχουν βγει/χαθεί από κανένα άλλο πορτοφόλι, γιατί δεν είναι zero-sum game. Θα μου πεις ότι το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι extreme και θα σου πω ότι έχεις δίκιο. Αλλά οποιοδήποτε χρονικό διάστημα άνω της 3ετίας και να εξετάσουμε, το ευρώ (ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα) είχε πολύ χειρότερη επίδοση σε σχέση με το Bitcoin.

Επεξ/σία από Tony_Ts
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η κατάσταση είναι χάλια

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Πάντως δεν μπορώ να πω οι Αγγελίες GPU στο Insomnia ακολουθούν κατά πόδας τις εξελίξεις..

Λίγο σκαμπανέβασμα και άρχισαν οι πρώτες πτώσεις των εξωγήινων τιμών...όχι ότι επανήλθαν αλλά ας πούμε απο τον Άρη γύρισαν στην Σελήνη,,,μέχρι να φτάσουν την γήινη ατμόσφαιρα (ΑΝ) έχουμε ψωμί βέβαια ακόμα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, Tony_Ts said:

Είναι κομματάκι δύσκολο να γίνει αυτό, γιατί η ζωή όλων των ανθρώπων προς το παρόν προσδιορίζεται από το παραστατικό χρήμα. Ένας ακόμη λόγος που είναι δύσκολο να σταματήσει κάποιος να συγκρίνει αυτά τα δύο, είναι η πραγματικότητα κι εξηγώ... Το Bitcoin «γεννήθηκε» πριν από περίπου 12 χρόνια. Έστω ότι 12 χρόνια πριν, το 2009, είχα 5.000€ σε μετρητά και δεν τα ξόδεψα μέχρι το 2021. Αυτά τα 5.000€ έχουν τώρα αγοραστική αξία 4.352€. Με λίγα λόγια «έχασα» 648€ (στοιχεία από Historical inflation rates for Euro area με τη χρήση του https://calculla.com/compound_inflation) ήτοι -13% στην αξία των χρημάτων μου*. Άρα σε βάθος χρόνου, το παραστατικό χρήμα «πέφτει» πολύ παραπάνω από 2-3%. Σε ειδικές περιπτώσεις δε, πέφτει ακόμη περισσότερο (δες πως έχει πάει τα τελευταία 2 χρόνια η λίρα Τουρκίας, ακόμη και ΧΩΡΙΣ πόλεμο!). Και δεν είναι λίγες οι χώρες που έχουν πάνω από 10% ετήσιο πληθωρισμό. Κάποιος που ζει στη Συρία (που είχε πόλεμο) είδε μέσα σε ένα έτος να χάνει το 25% της αξίας των χρημάτων του. Αν κάνουμε την αναγωγή σε 5ετία, τότε θα έχει χάσει περίπου -76%(!!) της αξίας των fiat χρημάτων του. Πιστεύεις ότι αυτό ο άνθρωπος βλέπει το Bitcoin ως «επένδυση» ή «τζόγο» ή ως πιθανή «επιβίωση»;

Εκτός κι αν εννοούσες να μην τα συγκρίνουμε ως μέσο συναλλαγής, οπότε πάω πάσο 🙄 Ειδικά για το Bitcoin, θα συμφωνήσω κιόλας, ότι έτσι ως έχει κι αν δεν «τσουλήσουν» λύσεις τύπου Lightning Network, τότε δεν θα παίξει ως μέσο συναλλαγής.

*Κι ένα μικρό σποϊλεράκι

Reveal hidden contents

Αν το 2009 έβαζα 0,01€ (ένα σεντ) για να πάρω ένα Bitcoin, τώρα θα είχα ~45.000€. Και το κυριότερο ότι αυτά τα χρήματα, δεν θα έχουν βγει/χαθεί από κανένα άλλο πορτοφόλι, γιατί δεν είναι zero-sum game. Θα μου πεις ότι το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι extreme και θα σου πω ότι έχεις δίκιο. Αλλά οποιοδήποτε χρονικό διάστημα άνω της 3ετίας και να εξετάσουμε, το ευρώ (ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα) είχε πολύ χειρότερη επίδοση σε σχέση με το Bitcoin.

Αυτό δεν έχει να κάνει με το fiat. Και bitcoin να είχαμε εδώ και 12 χρόνια ως main currency οι τιμές στα προϊόντα πάλι θα είχανε ανέβει...

Παιδιά να κοιτάτε το τώρα και την πραγματικότητα, όχι το τι θα μπορούσε να γίνει... πχ αν είχες κρατήσει τα 5000 ευρώ που λες 12 χρόνια, σήμερα αγοράζεις καλύτερο αμάξι με 5000 ευρώ παρά πριν 12 χρόνια. Βέβαια στα τρόφιμα έχουν ανεβεί οι τιμές αλλά όπως είπα αυτό θα γινόταν ούτως ή άλλως.

Το άλλο που είπες για -76%. Ναι... λογικά αν γίνει πόλεμος θα σου πουλάνε τρόφιμα για bitcoin...

Επεξ/σία από NotAliki177

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...