Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είχα πάρει κάτι πράγματα από το LTT store στον καναδά, το πακέτο έκανε να έρθει κάπου ένα μήνα και τώρα είναι στο ΕΛΤΑ στην περιοχή μου από όπου στάλθηκε ένα σημείωμα ότι έχω να πληρώσω τελωνείο 25 ευρώ. Τα 10 από τα 25 ευρώ είναι ΦΠΑ και τα υπόλοιπα είναι τέλη εκτελωνισμού. Μπορώ να μην τα πληρώσω; Δεν με ειδοποίησε κανείς ότι το πακέτο θα έπρεπε να εκτελωνιστεί ώστε να αρνηθώ πριν το εκτελωνίσουν και τώρα πρέπει να πληρώσω στο ταχυδρομέιο για να παραλάβω. Έτσι γίνεται κανονικά;

Μπορώ να μην πληρώσω; Δεν θα το σκεφτόμουν αν ήταν λιγότερα λεφτά αλλά το κόστος τελωνείου + τα μεταφορικά που πλήρωσα, είναι σχεδόν ισότιμα με την παραγγελία μου.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αυτό λέει η νομοθεσία και δε χρειάζεται να σε ρωτήσουν. Μπορούσες να το ψάξεις πριν παραγγείλεις.

Μπορείς να μην παραλάβεις, αλλά ενδεχομένως να χάσεις και τα χρήματα που αρχικά έδωσες. Δε σημαίνει ότι θα το επιστρέψουν το προιόν στον αρχικό αποστολέα, αφού μπορούν πολύ εύκολα να επιλέξουν να το καταστρέψουν(συνήθως όμως το επιστρέφουν).

Δική σου απόφαση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πακέτα από χώρες εκτός Ε.Ε με συνολική αξία πάνω από 22 ευρω μαζί με τα έξοδα αποστολής, αν έρθουν μέσω ΕΛΤΑ (ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος), έχουν τέλη εκτελωνισμου ένα 15αρι συν τον ΦΠΑ. 

Για να σου βγήκε 10 ευρώ ο ΦΠΑ λογικά κάπου στα 40 με 45 ευρώ θα ήταν η αξία αγοράς που πληρωσες. Αν ερχόταν με courier θα ήταν ο εκτελωνισμός παραπάνω.

Άρνηση παραλαβής = χάσιμο χρημάτων αγοράς, το ξεκαθαρίζουν όλοι οι sellers.

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
Μόλις τώρα, christakos07 είπε

Αυτό λέει η νομοθεσία και δε χρειάζεται να σε ρωτήσουν. Μπορούσες να το ψάξεις πριν παραγγείλεις.

Μπορείς να μην παραλάβεις, αλλά ενδεχομένως να χάσεις και τα χρήματα που αρχικά έδωσες. Δε σημαίνει ότι θα το επιστρέψουν το προιόν στον αρχικό αποστολέα, αφού μπορούν πολύ εύκολα να επιλέξουν να το καταστρέψουν(συνήθως όμως το επιστρέφουν).

Δική σου απόφαση.

Έχω κάνει δεκάδες παραγγελίες από εξωτερικό, ποτέ δεν πλήρωσα τελωνείο ενώ πολλές φορές πέρασε από εκεί το πακέτο μου. Μου έχουν στείλει πακέτα από Discord και Google και διάφορους διαγωνισμούς προγραμματισμού, ποτέ δεν χρεώθηκα τίποτα.

Δημοσ.

Πήρες μποξερακια του linus; 😂

Στο θέμα μας. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Είτε θα πληρώσεις και θα παραλάβεις το προϊόν, είτε θα αρνηθείς να πληρώσεις, αλλά μην περιμένεις να πάρεις λεφτά πίσω. Η νομοθεσία εφαρμόζεται στην προκειμένη περίπτωση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos_12345 είπε

Έχω κάνει δεκάδες παραγγελίες από εξωτερικό, ποτέ δεν πλήρωσα τελωνείο ενώ πολλές φορές πέρασε από εκεί το πακέτο μου. Μου έχουν στείλει πακέτα από Discord και Google και διάφορους διαγωνισμούς προγραμματισμού, ποτέ δεν χρεώθηκα τίποτα.

τα χεις κάνει σαλάτα. 

το εξωτερικό δεν είναι 1. είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι ελεύθερη τελωνειακά...και ο υπόλοιπος πλανήτης που όλα εκτελωνίζονται.

Επίσης τα πακέτα δώρο από διαγωνισμούς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ με αποδεικτικό αγοράς μέσω εμπορικής συναλλαγής.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

τα χεις κάνει σαλάτα. 

το εξωτερικό δεν είναι 1. είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι ελεύθερη τελωνειακά...και ο υπόλοιπος πλανήτης που όλα εκτελωνίζονται.

Επίσης τα πακέτα δώρο από διαγωνισμούς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ με αποδεικτικό αγοράς μέσω εμπορικής συναλλαγής.

Εκτός ΕΕ εννοούσα. Τα δώρα πως τα βλέπουν αυτοί; Ανοίγουν το δέμα; Μου έχουν έρθει δέματα που έχω πληρώσει και αργότερα μου επέστρεψαν τα λεφτά λόγω συνεργασίας και κόστιζαν πάνω από 22 ευρώ

4 λεπτά πριν, george1807 είπε

Πήρες μποξερακια του linus; 😂

Στο θέμα μας. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Είτε θα πληρώσεις και θα παραλάβεις το προϊόν, είτε θα αρνηθείς να πληρώσεις, αλλά μην περιμένεις να πάρεις λεφτά πίσω. Η νομοθεσία εφαρμόζεται στην προκειμένη περίπτωση.

Μπουκάλι και μπλούζα. Περίμενα το πακέτο και ήρθε το cheque αντί αυτού :(

• Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Αν οι παραγγελίες ήταν κάτω από τα 22 ευρω μαζί με τα έξοδα αποστολής λογικό να μην πέρασαν τελωνείο. Αν όμως είναι πάνω από τα 22, σε χώρες εκτός ΕΕ πληρώνεις τελωνείο. Σε ορισμένες περιπτώσεις ανοίγουν το δέμα στο τελωνείο για έλεγχο αν τους φαίνεται μικρή η τιμή και ζητάνε αποδεικτικά στοιχεία για την τιμή διότι μπορεί να κάνουν αναπροσαρμογη. 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Well, fuck. Ευχαριστώ, θα πληρώσω και δεν παραγγλένω πάλι από εκεί 

Γενικά όταν φέρνεις εκτός ΕΕ έχουν γίνει ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΙ στον εκτελωνισμό (όριο 22ευρώ) , ενώ σύντομα θα καταργηθεί το όριο και θα σου εκτελωνίζουν από 1ο ευρώ.

Δεν φταίει το LTT , όσοι δεν έχουν ειδικές προβλέψεις σαν το amazon.com ώστε να σε προ-χρεώνουν με έξοδα εκτελωνισμού είναι πολύ πλέον ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πιθανό να "σταματήσουν" στο ελληνικό τελωνείο για να επιβληθούν τέλη. Αν φέρνεις πράγματα εκτός ΕΕ αξίας άνω των 22ευρώ θα σου τυχαίνει όλο και ποιο συχνά.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dinos_12345 είπε

Καλησπέρα.

Είχα πάρει κάτι πράγματα από το LTT store στον καναδά, το πακέτο έκανε να έρθει κάπου ένα μήνα και τώρα είναι στο ΕΛΤΑ στην περιοχή μου από όπου στάλθηκε ένα σημείωμα ότι έχω να πληρώσω τελωνείο 25 ευρώ. Τα 10 από τα 25 ευρώ είναι ΦΠΑ και τα υπόλοιπα είναι τέλη εκτελωνισμού. Μπορώ να μην τα πληρώσω; Δεν με ειδοποίησε κανείς ότι το πακέτο θα έπρεπε να εκτελωνιστεί ώστε να αρνηθώ πριν το εκτελωνίσουν και τώρα πρέπει να πληρώσω στο ταχυδρομέιο για να παραλάβω. Έτσι γίνεται κανονικά;

Μπορώ να μην πληρώσω; Δεν θα το σκεφτόμουν αν ήταν λιγότερα λεφτά αλλά το κόστος τελωνείου + τα μεταφορικά που πλήρωσα, είναι σχεδόν ισότιμα με την παραγγελία μου.

Ευχαριστώ

O Linus έχει ήδη βγάλει εκατομμύρια, και εσείς αγοράζεται τις κινεζιες του (όλο το merchandise είναι φθηνιαρικες κινεζιες), Ω ρε τι σου κανει το marketing

• Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

O Linus έχει ήδη βγάλει εκατομμύρια, και εσείς αγοράζεται τις κινεζιες του (όλο το merchandise είναι φθηνιαρικες κινεζιες), Ω ρε τι σου κανει το marketing

Βλέπω τον Linus από το 2010, νομίζω ότι τόσα χρόνια η δουλειά που έχει κάνει είναι εξαιρετική και θέλω να τον υποστηρίξω, ακόμα και αν βγάζει εκατομμύρια. Τρώει τόσος κόσμος από τον Linus (έχει πάρα πολύ προσωπικό) και έχω σωθεί από κακές αγορές από τα βίντεο του, σίγουρα έχω κερδίσει πολύ περισσότερο από τα 60 ευρώ που έδωσα τώρα. 

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DimosthenisG είπε

Έμένα δεν μου φαίνονται για κινεζιές, ίσα ίσα έχει αφιερώσει χρόνο και προσωπικό ώστε να φτιάξουν σχέδια για το merch. Επιπλέον τόσο δωρεάν περιεχόμενο σου δίνει, κακό είναι να δώσεις κάτι πίσω άμα θες; Στην τελική σου μένει και ένα παγούρι. Αλλά στην Ελλάδα έχουμε μάθει στο τσάμπα και ότι ο δημιουργός περιεχομένου σαν τον youtuber μας χρωστάει και βγάζει τα βίντεο που εμείς απολαμβάνουμε...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, george1807 είπε

Έμένα δεν μου φαίνονται για κινεζιές, ίσα ίσα έχει αφιερώσει χρόνο και προσωπικό ώστε να φτιάξουν σχέδια για το merch. Επιπλέον τόσο δωρεάν περιεχόμενο σου δίνει, κακό είναι να δώσεις κάτι πίσω άμα θες; Στην τελική σου μένει και ένα παγούρι. Αλλά στην Ελλάδα έχουμε μάθει στο τσάμπα και ότι ο δημιουργός περιεχομένου σαν τον youtuber μας χρωστάει και βγάζει τα βίντεο που εμείς απολαμβάνουμε...

καλα καλα, εσυ πληρωνε 20 δολαρια για ενα μπουκαλι που κοστιζει 0.5 που φτιαχνει ο κινεζος

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...