Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που κάποιος γνωρίζει σχετικά με την σύνταξη του πατέρα μου.

Παίρνει αναπηρική σύνταξη εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα είχε μονιμοποιηθεί. Το 2016 καθώς συμπλήρωσε τα 60 χρόνια έκανε αίτηση μετατροπής σύνταξης από αναπηρική σε γήρατος που από ό,τι κατάλαβα το ποσό είναι αρκετά υψηλότερο καθώς έχει χαμηλό ποσοστό αναπηρίας. Με τα πολλά η διαδικασία ολοκληρώθηκε πρόσφατα και τώρα σύντομα θα λάβει την πρώτη σύνταξη γήρατος. Η ερώτηση μου είναι η εξής: 

Για όλα αυτά τα χρόνια που πήρε να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα λάβει την διαφορά στο ποσό μεταξύ σύνταξης αναπηρίας και γήρατος αναδρομικά;

Αν γνωρίζει κάποιος θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση! Ευχαριστώ!

Bonus ερώτηση: Αν ναι, το ποσό αυτό είναι ακατάσχετο; καθώς υπάρχουν και κάποια χρέη στην εφορία!

Επεξ/σία από giorgoc89
Δημοσ.

Μα είναι ήδη συνταξιούχος, παίρνει αναπηρική σύνταξη από το 2010 νομίζω. Το θέμα είναι ότι η αίτηση για μετατροπή από αναπηρική σε γήρατος έγινε από το 2016 και είχε πρόβλημα το σύστημα γι'αυτό εγκρίθηκε πρόσφατα. Ως εκ τούτου σχεδόν 5 χρόνια τώρα παίρνει σημαντικά χαμηλότερη σύνταξη λόγω προβλήματος στο σύστημα. Η λογική λέει ότι θα πρέπει να πληρωθεί αναδρομικά τα λεφτά που έχει χάσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω την απόφαση online? Κάπου είδα να λέει "ΕΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ" με ημερομηνία του προηγούμενου μήνα, είναι δυνατόν επειδή τους πήρε περίπου 5 χρόνια να επεξεργαστούν την αίτηση να μην πάρουμε λεφτά; 

Edit: Αυτό εννοείς; 

Screenshot 2021-04-18 161623.png

Επεξ/σία από giorgoc89
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μιλήσω γιατί με έκαψες πολύ τώρα... Μας είπαν σίγουρα ότι εγκρίθηκε αλλά δεν ξέρω αν αυτό που δείχνει ως εγκεκριμένο είναι κάτι διαφορετικό.

Screenshot 2021-04-18 162523.png

Anyway, thanks που ασχολήθηκες!

Επεξ/σία από giorgoc89

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...