Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο διάδοχος του δημοφιλούς Mavic Air 2 ονομάζεται Air 2S και έρχεται με καλοδεχούμενες αναβαθμίσεις στο ίδιο κόστος.

Όπως και στο mini 2, έτσι και στο Air 2S η DJI επέλεξε να παραλείψει το Mavic από την ονομασία του, με την εταιρεία παρ’ όλα αυτά να κάνει μεγάλες αναβαθμίσεις στο μέγεθος και την ανάλυση του αισθητήρα. Το Air 2S έχει αισθητήρα CMOS 20MP μεγέθους 1 ίντσας και μέγεθος pixel 2.4μm, σε σύγκριση με τον αισθητήρα των 48MP μεγέθους 1/2 ίντσας και μέγεθος pixel 0.8μm.

Το DJI Air 2S μπορεί να καταγράψει βίντεο σε ανάλυση έως και 5.4K (5472 x 3078 pixels) σε 24/25/30fps ενώ σε ανάλυση 4K η εγγραφή γίνεται σε έως και 60fps (το Mavic Air μπορούσε να καταγράψει 4K στα 30fps). Σημαντικό το γεγονός ότι το βίντεο του Air 2S εγγράφεται σε έως 150Mbps bitrate. Υποστηρίζει λειτουργία ζουμ έως 4x σε ανάλυση 5.4K και έως 8x σε 1080p ενώ υποστηρίζει εγγραφή σε χρωματικές παλέτες Normal-8bit, D-Log 10-bit και HLG 10-bit.

Όσον αφορά το σχεδιασμό του, το νέο drone της DJI είναι σχεδόν όμοιο με τον προκάτοχό του και φαίνεται να χρησιμοποιεί την ίδια 3.500mAh μπαταρία. Βέβαια, το Air 2S είναι κατά 25g βαρύτερο και ως εκ τούτου έχει μειωμένο χρόνο πτήσης με την εκτίμηση της εταιρείας να αναφέρει αυτονομία για 31 έως 33 λεπτά. Το επιπλέον  βάρος προέρχεται από δύο πρόσθετους αισθητήρες στο εμπρόσθιο μέρος με τους οποίους η DJI ενεργοποιεί τη λειτουργία Binocular Zooming. Με τη λειτουργία αυτή το drone μπορεί να εντοπίζει εμπόδια από πιο μακριά και σε υψηλότερες ταχύτητες.

Όπως και το Mavic Air 2, το DJI Air 2S έχει λειτουργία αποφυγής εμποδίων σε 4 πλευρές του (πίσω, μπροστά, πάνω, κάτω) ενώ δεν έχει αισθητήρες για αποφυγή από αριστερά ή δεξιά. Υποστηρίζει το τελευταίας γενιάς OcuSync με μέγιστο εύρος ελέγχου τα 12 χιλιόμετρα, λίγο περισσότερο από το Air 2. Επίσης, υπάρχει μία λειτουργία που ονομάζεται MasterShot, η οποία συνδυάζει όλα τα προγραμματισμένα σταντ που μπορεί να εκτελέσει στον αέρα με μία μόνο ενέργεια από τον χρήστη. Ο χρήστης επιλέγει αυτό που θέλει να καταγράψει και το drone κάνει όλη τη δουλειά.

dji-air2s-fly-more-combo.jpg.6e15beb21614625e0ab5a797d8a46782.jpg

Το DJI Air 2S διατίθεται στα 999€ με τη συσκευασία να περιλαμβάνει το drone, μία μπαταρία συν το φορτιστή, 3 ζευγάρια έλικες και το χειριστήριο DJI RC-N1. Με 1.299€ μπορεί κάποιος να αγοράσει το Fly More πακέτο το οποίο περιλαμβάνει 3 μπαταρίες, τέσσερα φίλτρα ND και μία τσάντα ώμου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

C label(class) συμφωνα με τους νεους κανονισμους εχει?Αλλιως δεν .........

Επεξ/σία από donstefano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα χαρτιά μοιάζει τέλειο....

Όταν βλέπεις review αρχίζει να μην είναι τόσο ονειρικό...Για να μην πολυλογώ τα μισά modes δουλεύουν μόνο υπο συγκεκριμένα καρέ - ανάλυση - iso κλπ κλπ με crop στα 4k 60 , περίεργο follow κλπ κλπ 

φυσικά το youtube γέμισε με κλασσικά πληρωμένα review με τίτλο τύπου ‘best mavic yet’ ? 
‘most cinematic drone’ κλπ

edit* σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό έτσι.Παραμένει πολύ δυνατό drone απλά στα χαρτιά και εκ πρώτης όψης μοιάζει να είναι καλύτερο.Αλλά βλέπω πως το pro παραμένει καλύτερη επιλογή.

tracking όχι και πολύ promising...

DJI Air 2S Active Track vs Skydio 2: Tested & Footage! - YouTube

Επεξ/σία από Chocobo
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Όποιος έχει το mavic air 2 προφανώς δεν αξίζει η μετάβαση σε αυτό καθώς για την αγορά του 2s θα χρειαστεί 500 ευρώ έξτρα (λαμβάνουμε υπόψιν ότι η κόμπο έκδοση του mavic air μεταχειρισμένο πιάνει 850 ευρώ) 

Οποιος σκέφτεται για αγορά νέου drone σίγουρα είναι μια καλή επιλογή, μέχρι προφανώς να κυκλοφορήσει το mavic 3 pro 

• Like 2
Δημοσ.

Από πτητικής άποψης είναι σχεδόν το ίδιο με το Air2 , εφόσον οι επιπλέον αισθητήρες είναι λίγο.....αδιάφοροι.

Από καταγραφικής/δημιουργικής άποψης όμως, έχουμε ουσιαστικές διαφορές που ενδεχομένως δικαιολογούν το επιπλέον κόστος κτήσης.

Σημαντικότερο ατού, το μέγεθος του αισθητήρα. Για έναν φωτογράφο/κινηματογραφιστή είναι τεράστια η διαφορά από την 1/2".

(διαφορές μεγεθών, στην φωτογραφία)

Φυσικά και δεν αναφέρεται το brand Hasselblad πουθενά πλέον, αλλά θεωρώ ότι το color science θα είναι ανάλογο του Pro2.

Εκτός από τον αισθητήρα και όσα αυτό συνεπάγεται (καλύτερο δυναμικό εύρος, περισσότερη πληροφορία σε χαμηλό φωτισμό κλπ), εξίσου σημαντικό είναι η μετάδοση σε 150Mbps, τα +2 χλμ επιπλέον απόστασης κλπ.

Επίσης, ο φακός πλέον είναι ο πιο ευρυγώνιος του συστήματος (στα 22mm)  δίνοντας μεγαλύτερες γωνίες λήψης.

Φυσικά, δεν θα κλείσουμε τα μάτια στους περιορισμούς (crop στα 4Κ κλπ), όμως υπάρχει το ενδεχόμενο διόρθωσης σε μελλοντικό update.

Για τον μέσο χρήστη, φυσικά και δεν συντρέχει κανένας λόγος αγοράς (πόσο δε μάλλον αναβάθμισης από Air2!!).

Για όσους αφορά όμως το δημιουργικό κομμάτι, θεωρώ ότι είναι μία ολοκληρωμένη και ορθώς τιμολογημένη πρόταση.

svl-sensorsizes.jpg

• Like 4
Δημοσ.

Πάντως από τότε που έφυγα από την DJI και πήγα στην Autel, δεν ξανά γυρνάω πίσω πάλι ότι και αν βγάλει η DJI. Όποιος έχει Autel ή έχει χειριστεί καταλαβαίνει πολύ καλά τι λέω.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Milkywaygrad είπε

Πάντως από τότε που έφυγα από την DJI και πήγα στην Autel, δεν ξανά γυρνάω πίσω πάλι ότι και αν βγάλει η DJI. Όποιος έχει Autel ή έχει χειριστεί καταλαβαίνει πολύ καλά τι λέω.

Ποιο έχεις φίλε;

Δημοσ.

Αυτο με τα 12 χλμ ισχυει για αμερικη και fcc mode παλι λογικα. Εδω Ελλαδα με ce mode γνωριζουμε ποσο αποσταση δινουν? 5χλμ?

Στις 18/4/2021 στις 9:22 ΠΜ, Milkywaygrad είπε

Σε σχεση με ποιο λες? εννοω ποιο dji ειχες πριν? Εγω εχω το mavic pro platinum, ειχα και fantom 4 pro αλλα θεωρω πως δεν υπαρχει κανενας λογος(εφοσον δεν εχω τρελες απαιτησεις σε καμερα) να παρω οποιοδηποτε αλλο, δεν θα ξανα υπαρξει τοσο 'ελευθερο΄ drone απο αποψη παραμετροποιησεων-hack ξανα! Επισης με custom μπαταρια εχω περιπου 40 λεπτα πραγματικης πτησης οταν τα 31-33 του air 2s ειναι ουσιαστικα 25 αληθινα.

Να μην αναφερουμε το θεμα του υψομετρου στα 500μ κλιεδωμενο σε ολα πλεον....

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, murcielago580 είπε

Σε σχεση με ποιο λες? εννοω ποιο dji ειχες πριν? Εγω εχω το mavic pro platinum, ειχα και fantom 4 pro αλλα θεωρω πως δεν υπαρχει κανενας λογος(εφοσον δεν εχω τρελες απαιτησεις σε καμερα) να παρω οποιοδηποτε αλλο, δεν θα ξανα υπαρξει τοσο 'ελευθερο΄ drone απο αποψη παραμετροποιησεων-hack ξανα! Επισης με custom μπαταρια εχω περιπου 40 λεπτα πραγματικης πτησης οταν τα 31-33 του air 2s ειναι ουσιαστικα 25 αληθινα.

Είχα το Mavic 2 Pro, έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλά DJI drones, από το Mavic Pro το παλιό μέχρι και το P4 V2. Σε αυτό που έγραψα δεν έκανα σύγκριση ενός drone της DJI με ένα Autel. Ήταν γενικευμένο. Ότι έχω δουλέψει μέχρι τώρα σε Autel είναι καλύτερο και πιο αξιόπιστο από ότι της DJI (τουλάχιστον κατα τη δική μου εμπειρία). Μερικά υπέρ είναι η μεγάλη αυτονομία (38 πραγματικά λεπτά πτήσης, χειριστήριο με οθόνη σε περίπτωση που δεν έχεις κινητό μαζί σου (παρέχει αρκετές πληροφορίες και πολύ καλή εικόνα), πολύ ομαλός έλεγχος της κάμερας, απίστευτα μεγάλη ακρίβεια στο home point (κάτι που δεν είχα στην DJI), ανώτερη αίσθηση χειρισμού, δεν έχω προς το παρόν πολλά κλειδωμένα σημεία κλπ. Επίσης τώρα έβγαλε και το smart controller το οποίο, από ότι λέγεται, θα είναι πραγματικά ανώτερο και πιό φωτεινό (2000nits).

Γνωρίζω ότι είναι μια εταιρία που προορίζει τα drone της για Pro και Enterprise solutions και δεν έχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε μοντέλα. Τώρα για παράδειγμα λανσάρεται το VTOL dragonfish της Autel με τιμή στα 130000 Ευρώ.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 19/4/2021 στις 10:12 ΠΜ, murcielago580 είπε

Αυτο με τα 12 χλμ ισχυει για αμερικη και fcc mode παλι λογικα. Εδω Ελλαδα με ce mode γνωριζουμε ποσο αποσταση δινουν? 5χλμ?

Τι εννοεις custom μπαταρια? Που την βρηκες? Επισης για τα 500 μετρα υψομετρο το pro εχει παραπανω? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Manthos91 είπε

Τι εννοεις custom μπαταρια? Που την βρηκες? Επισης για τα 500 μετρα υψομετρο το pro εχει παραπανω? 

Στείλε μου μνμ και θα σου πω περαιτέρω. Αλλά ναι ισχύουν όσα είπα. Το ξεκλειδώσεις το υψόμετρο και υπάρχει κ custom μεγαλύτερη μπαταρία.

Στις 19/4/2021 στις 10:24 ΠΜ, Milkywaygrad είπε

Είχα το Mavic 2 Pro, έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλά DJI drones, από το Mavic Pro το παλιό μέχρι και το P4 V2. Σε αυτό που έγραψα δεν έκανα σύγκριση ενός drone της DJI με ένα Autel. Ήταν γενικευμένο. Ότι έχω δουλέψει μέχρι τώρα σε Autel είναι καλύτερο και πιο αξιόπιστο από ότι της DJI (τουλάχιστον κατα τη δική μου εμπειρία). Μερικά υπέρ είναι η μεγάλη αυτονομία (38 πραγματικά λεπτά πτήσης, χειριστήριο με οθόνη σε περίπτωση που δεν έχεις κινητό μαζί σου (παρέχει αρκετές πληροφορίες και πολύ καλή εικόνα), πολύ ομαλός έλεγχος της κάμερας, απίστευτα μεγάλη ακρίβεια στο home point (κάτι που δεν είχα στην DJI), ανώτερη αίσθηση χειρισμού, δεν έχω προς το παρόν πολλά κλειδωμένα σημεία κλπ. Επίσης τώρα έβγαλε και το smart controller το οποίο, από ότι λέγεται, θα είναι πραγματικά ανώτερο και πιό φωτεινό (2000nits).

Γνωρίζω ότι είναι μια εταιρία που προορίζει τα drone της για Pro και Enterprise solutions και δεν έχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε μοντέλα. Τώρα για παράδειγμα λανσάρεται το VTOL dragonfish της Autel με τιμή στα 130000 Ευρώ.

Έχεις δοκιμάσει να το πας ψηλά? Τι υψομετρο μπορεί να φτάσει? Είναι κλειδωμένο να ανεβαίνει έως πχ 500 μετρα κ μετά δεν σε αφήνει άλλο η πάει όσο κρατάει η μπαταρία?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...