Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν εισαι ευχαριστημενος απο το build που φτιαξαμε ναι μια χαρα θα βγει παλι στα ιδια χρηματα,μιας και μιλησες για ιδιες επιδοσεις.

Για το γραφειο ομως ισως ειναι "too much" μπορεις εαν θελεις να γλυτωσεις μερικα χρηματα.

Το ιδιο ακριβως με λιγο καλυτερο δισκο (μιας και δεν υπαρχει διαθεσιμος ο ιδιος w/d που ειχαμε βαλει) βγαινει στα 679 ευρω.

333478035_Screenshot2021-10-26at23-18-38.png.9e07d470b4450a1fd3f2563db4e89c9e.png

Εαν στη θεση του 10600k και της Ζ490 βαλεις ας πουμε 10400 και Β460 θα γλυτωσετε περιπου 80 ευρω.Πιστευω οτι για εργασιες γραφειου ειναι υπεραρκετο το δευτερο σεναριο.

Αληθεια το εφτιαξες τελικα στο kavatza;

Ρωτω για να μαθαινουμε κι εμεις..........εμεινες ευχαριστημενος,ειχες σωστη αντιμετωπιση απο το καταστημα;

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 26/10/2021 στις 11:31 ΜΜ, JDROGAS είπε

Εαν εισαι ευχαριστημενος απο το build που φτιαξαμε ναι μια χαρα θα βγει παλι στα ιδια χρηματα,μιας και μιλησες για ιδιες επιδοσεις.

Για το γραφειο ομως ισως ειναι "too much" μπορεις εαν θελεις να γλυτωσεις μερικα χρηματα.

Το ιδιο ακριβως με λιγο καλυτερο δισκο (μιας και δεν υπαρχει διαθεσιμος ο ιδιος w/d που ειχαμε βαλει) βγαινει στα 679 ευρω.

333478035_Screenshot2021-10-26at23-18-38.png.9e07d470b4450a1fd3f2563db4e89c9e.png

Εαν στη θεση του 10600k και της Ζ490 βαλεις ας πουμε 10400 και Β460 θα γλυτωσετε περιπου 80 ευρω.Πιστευω οτι για εργασιες γραφειου ειναι υπεραρκετο το δευτερο σεναριο.

Αληθεια το εφτιαξες τελικα στο kavatza;

Ρωτω για να μαθαινουμε κι εμεις..........εμεινες ευχαριστημενος,ειχες σωστη αντιμετωπιση απο το καταστημα;

Καλησπέρα,

Πήρα τηλέφωνο αρχές Μαϊου και ζήτησα τα πράγματα αναλυτικά. Ζήτησα επίσης επιβεβαίωση μέσω μείλ για να είμαι 100 % σίγουρος. 

Η παραγγελία ήρθε αρχές Ιούνη και με ταλαιπώρησε μόνο η μεταφορική.  Κατά  τ' άλλα ευχαριστημένος.

Περιφερειακά δηλαδή, οθόνη, ηχεία, ακουστικά, και 2 ποντίκια, τα πήρα από e-shop.

Ποια είναι η γνώμη σου για τα wokrstations ; 

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικα μου αρεσει να φτιαχνω τα δικα μου build,και να βαζω ακριβως οτι εχω αναγκη και με προοπτικες για αναβαθμιση.Με ενοχλει να δεσμευομαι απο κατι που μου εχει ετοιμασει καποια εταιρια.

Το θεμα ειναι τι ακριβως ζητας σε σχεση με αναβαθμισεις αργοτερα κλπ κλπ.

Eιναι αρκετα αξιοπιστα και καποια εχουν και αρκετη εγγυηση,και για δουλεια γραφειου πολλες φορες εκμεταλλευεσαι τη μεγαλη εγγυηση και το after sales service.

Μπορει να εχουν καποιους περιορισμους ομως.

Συνηθως εχουν μητρικες της εκαστοτε εταιριας,μικρα τροφοδοτικα (αλλα και αρκετα αποδοτικα) ισως λιγες θυρες για ram,sata hdd, η m2 δισκους.

Εχεις καποιο συγκεκριμενο στο μυαλο σου;

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, JDROGAS είπε

Προσωπικα μου αρεσει να φτιαχνω τα δικα μου build,και να βαζω ακριβως οτι εχω αναγκη και με προοπτικες για αναβαθμιση.Με ενοχλει να δεσμευομαι απο κατι που μου εχει ετοιμασει καποια εταιρια.

Το θεμα ειναι τι ακριβως ζητας σε σχεση με αναβαθμισεις αργοτερα κλπ κλπ.

Eιναι αρκετα αξιοπιστα και καποια εχουν και αρκετη εγγυηση,και για δουλεια γραφειου πολλες φορες εκμεταλλευεσαι τη μεγαλη εγγυηση και το after sales service.

Μπορει να εχουν καποιους περιορισμους ομως.

Συνηθως εχουν μητρικες της εκαστοτε εταιριας,μικρα τροφοδοτικα (αλλα και αρκετα αποδοτικα) ισως λιγες θυρες για ram,sata hdd, η m2 δισκους.

Εχεις καποιο συγκεκριμενο στο μυαλο σου;

Εγώ πρότεινα να πάρουμε έναν ίδιο ή όπως μου έγραψες με τον 10400 για να γλιτώσουμε κάποια χρήματα εξάλλου θα εργαστεί ο νέος εργαζόμενος και δεν θα έχεις πολλούς υπολογισμούς. Θεωρώ ότι θα καλυφθεί με το σύστημα που προτείνεις και βλέπουμε σε ένα 8μηνο τι γίνεται.

Μου πρότειναν να πάρουμε ένα workstation της dell ( με μεγάλο ποσό 1000-2000 ευρώ) είτε intel xeon είτε i9.  Από skroutz λέγονται dell precision 3650 MT

Δημοσ.

Δεν γνωριζω τι εργασιες καλειται να καλυψει το pc.

Τωρα i9 και 32gb  ram που κοιταζω και καρτα γραφικων quadro.......τι να σου πω.

Σας ειναι χρησιμα ολα αυτα;

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ βλέπω και το ansys να ζητάει... μνήμη έστω  τουλάχιστον (δεν το γνωρίζω σαν πρόγραμμα, καθαρά από specs).

Για solid επειδή έχω άποψη θα πω οτι χωρίς quadro σίγουρα δεν είναι ευχάριστη η χρήση, σχεδόν επιβάλλεται. Τώρα από ραμ μπορεί να φτάνει και η 8gb, εξαρτάται από τα σχέδια - συναρμολογήματα. 16gb σίγουρα το minimum, αν φτιάχνετε επαγγελματικό μηχάνημα ξεκινήστε στα 32gb.

Cpu καλύτερα να πάτε σε 8core εφόσον σηκώνει η τσέπη. Κατα προτίμηση i7 k (10-11th gen) ή Amd zen 3 (>=5800x).

Νομίζω η καλύτερη επιλογή να φτιάξετε μηχάνημα στα μέτρα σας με κάποια quadro. Αν έχετε υπομονή κυκλοφορεί και η 12th gen σε λίγες μέρες αλλά θα πάρει κάποιον καιρό μέχρι να έρθουν σε φυσιολογικές τιμές. Ίσως μπορεί να πιάσετε καλύτερες τιμές στις προηγούμενες γενιές (ίσως και όχι, υπάρχει ένα μικρό ρίσκο).

• Like 1
Δημοσ.
Στις 28/10/2021 στις 12:38 ΜΜ, JDROGAS είπε

Το solidworks χωρις να εχω ιδια αποψη βλεπω οτι χρειαζεται 16gb+ ram και quadro.

Τα υπολοιπα δεν θελουν καποια ιδιαιτερα specs.

https://www.solidworks.com/support/system-requirements

Στις 28/10/2021 στις 3:25 ΜΜ, nickol-us είπε

Εγώ βλέπω και το ansys να ζητάει... μνήμη έστω  τουλάχιστον (δεν το γνωρίζω σαν πρόγραμμα, καθαρά από specs).

Για solid επειδή έχω άποψη θα πω οτι χωρίς quadro σίγουρα δεν είναι ευχάριστη η χρήση, σχεδόν επιβάλλεται. Τώρα από ραμ μπορεί να φτάνει και η 8gb, εξαρτάται από τα σχέδια - συναρμολογήματα. 16gb σίγουρα το minimum, αν φτιάχνετε επαγγελματικό μηχάνημα ξεκινήστε στα 32gb.

Cpu καλύτερα να πάτε σε 8core εφόσον σηκώνει η τσέπη. Κατα προτίμηση i7 k (10-11th gen) ή Amd zen 3 (>=5800x).

Νομίζω η καλύτερη επιλογή να φτιάξετε μηχάνημα στα μέτρα σας με κάποια quadro. Αν έχετε υπομονή κυκλοφορεί και η 12th gen σε λίγες μέρες αλλά θα πάρει κάποιον καιρό μέχρι να έρθουν σε φυσιολογικές τιμές. Ίσως μπορεί να πιάσετε καλύτερες τιμές στις προηγούμενες γενιές (ίσως και όχι, υπάρχει ένα μικρό ρίσκο).

Ναι 16αρα μνημη οπωσδήποτε. Με 8gb κολλάει υπερβολικά.  Με i5 εγώ είμαι μια χαρά δεν είχα θέμα, ωστόσο το σκεφτόμαστε και για i7. Απλά επειδή το μπατζετ είναι περιορισμένο προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή. 

Δεν χρησιμοποιούμε τεράστια μοντέλα, αλλά κανονικά.

Τώρα σκεφτόμαστε αν θα μπορούσαμε να βάλουμε και μια GPU αλλά βλέπω τις τιμές στα ύψη και μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα η ιδεά.

Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά σταθερού υπολογιστή. Τα περιφερειακά τα έχω οπότε με ενδιαφέρει μόνο η αφορά του "πύργου". Η χρήση που θα κάνω είναι απλές εργασίες γραφείου, browsing και ταινίες. Ίσως και λίγο παιχνίδι αλλά όχι τίποτα απαιτητικό. Το μπάτζετ μου είναι 500€ άντε λίγο παραπάνω αν κάτι αξίζει. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κοιτάξω; 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Nnoutas είπε

Παιδιά καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά σταθερού υπολογιστή. Τα περιφερειακά τα έχω οπότε με ενδιαφέρει μόνο η αφορά του "πύργου". Η χρήση που θα κάνω είναι απλές εργασίες γραφείου, browsing και ταινίες. Ίσως και λίγο παιχνίδι αλλά όχι τίποτα απαιτητικό. Το μπάτζετ μου είναι 500€ άντε λίγο παραπάνω αν κάτι αξίζει. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κοιτάξω; 

κοιτα αυτο απο cosmodata https://www.skroutz.gr/s/28541595/Expert-PC-Vega-8-v2-AMD-Ryzen-3-3200G-8GB-DDR4-RAM-240GB-SSD-Windows-10-Home.html

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Ευχαριστώ. Έχω δει και αυτό που φαίνεται να έχει καλύτερο επεξεργαστή. 

https://www.skroutz.gr/s/30575552/Praxi-Aerocool-SI-Ryzen-5-5600G-8GB-240GB-SSD-500GB-HDD-No-Os-Gaming-PC.html

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nnoutas είπε

Ευχαριστώ. Έχω δει και αυτό που φαίνεται να έχει καλύτερο επεξεργαστή. 

https://www.skroutz.gr/s/30575552/Praxi-Aerocool-SI-Ryzen-5-5600G-8GB-240GB-SSD-500GB-HDD-No-Os-Gaming-PC.html

Και τα δύο να τα αποφύγεις....

Γενικά μακρυά από έτοιμα pre build. Έχει αναλυθεί πολλές φορές γιατί, αν δεν γνωρίζεις και δεν μπορείς να ψάξεις να κάνω ένα κόπο να σου εξηγήσω.

Θα έλεγα να ανοίξεις δικό σου νήμα, να θέσεις τα ζητούμενα σου συμπληρώνοντας την φόρμα και να δούμε τι χρειάζεσαι και ποιο θα ήταν το καλύτερο σενάριο για αυτά που χρειάζεσαι...

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...