Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Μετά από περίπου 10+ χρόνια με το pc μου κι αφού έχει αρχίσει τελευταία να κάνει  ''νερά'' και οι ανάγκες μου έχουν αλλάξει,

σκέφτομαι να στήσω ένα καινούριο με την βοήθεια σας.

Προτεραιότητα είναι να το κρατήσω κι αυτό πολλά χρόνια.Διαβάζω βέβαια και από ανάλογα post παιδιών πιο πάνω,για το τι επικρατεί στον χώρο της τεχνολογίας(κάρτες γραφικών κλπ).

Οι εργασίες που θα κάνω είναι browsing,office,youtube,τηλεδιασκέψεις(zoom,webex),photo editing (photoshop,lightroom) και στο μέλλον ίσως video editing.

Η σύνθεση ας είναι από διαφορετικά μαγαζιά,θα κρατήσω το κουτί μου γιατί είναι μεγάλο και ευρύχωρο,δεν θα χρειαστώ προς το παρόν περιφερειακά (ποντίκι,πληκτρολόγιο,οθόνη,ηχεία) και επίσης δεν με ενδιαφέρει η συναρμολόγηση (υπάρχει άνθρωπος) αλλά ούτε και τα windows.

Επίσης θα χρειαστεί και ένας μεγάλος εξτρά δίσκος σαν αποθηκευτικός χώρος για τις φωτογραφίες.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Tελικά δεν πέτυχε η αναβάθμιση, ε;... 😥

Πήγε πολύ καλά μέχρι τώρα,απλά τελευταία κάνει ''νερά''.Κι επειδή φοβάμαι μην με αφήσει στην μέση (μαθήματα) και τρέχω,σκέφτομαι μετά από τόσα χρόνια να το αλλάξω.

Δημοσ.

Pc και πολλά χρόνια, εξαρτάται τι απαιτήσεις θα έχεις μετά από  χρόνια. Συνήθως με το ζόρι κρατάνε πάνω από 3-4 χρόνια τα pc κι αυτό γιατί η ανάπτυξη τρέχει φοβερά και οι εφαρμογές ακολουθούν. Αυτό που προτείνεται διαρκώς σαν vfm (σε φάση που θα νομίζει κανείς οτι κάνουμε copy-paste) είναι

b460-b560 mobo/10400/16gb ram/250gb nvme/ 450-550 80+ bronze psu

Το κόστος περίπου 450-500 ευρώ ανάλογα των part που θα διαλεχτούν. 6c/12t cpu, ικανό λίγο πολύ για όλες τις δουλειές, ιδανικό για οτι ζητάς και σε καλή τιμή. Η εποχή περίεργη, όχι μόνο λόγω gpu, αλλά γιατί προς το τέλος του χρόνου έρχονται σημαντικές αλλαγές στο hardware (ddr5 μνήμες). Αν επενδύσεις σε pc για πολλά χρόνια, σε λίγους μήνες μάλλον θα κλαις την σπατάλη.

Σκέψου τι θες, πες αν θα σε κάλυπτε κάτι τέτοιο, αν είναι μέσα στο budget σου και εδώ είμαστε να σου προτείνουμε επιμέρους κομμάτια

Δημοσ.

Αυτό το budget,ίσως και λίγο παραπάνω είναι εντάξει.

Αυτό που προέχει είναι να δουλεύω γρήγορα στο Lightroom/Photosop,

ειδικά στο Lightroom όταν κάνει export,να μην ζορίζονται και κολλάνε από πίσω άλλα προγράμματα που δουλεύουν παράλληλα.

Δημοσ.

Νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα. Ιδανικά θα ήταν να έχεις και ξεχωριστή gpu αλλά και πάλι με τα ενσωματωμένα θα είσαι οκ. Αν θες να ανέβεις κάνεις οτι θες. Εδώ μιλάμε για το καλύτερο value 4 money. Θεωρώ οτι θα σε καλύψει ο 10400, μετά μπορείς να πας σε 10600k, 10700, 11500, ανάλογη μητρική και σε χρήματα όσο θες ανεβαίνεις. Σκέψου τα λιγάκι και εδώ είμαστε

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα. Ιδανικά θα ήταν να έχεις και ξεχωριστή gpu αλλά και πάλι με τα ενσωματωμένα θα είσαι οκ. Αν θες να ανέβεις κάνεις οτι θες. Εδώ μιλάμε για το καλύτερο value 4 money. Θεωρώ οτι θα σε καλύψει ο 10400, μετά μπορείς να πας σε 10600k, 10700, 11500, ανάλογη μητρική και σε χρήματα όσο θες ανεβαίνεις. Σκέψου τα λιγάκι και εδώ είμαστε

Ευχαριστώ πολύ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...