Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

εχω κανει διαφορες συζητησεις με μελη σε διαφορα θεματα για το τι σετακι αναβαθμισης να παω αλλα μιας και αρχιζω τις αγορες σε λιγες μερες ειπα να δημιουργησω ενα topic συγκεκριμενα για αυτο για να εχω ολες τις προτασεις σας συγκεντρωμενες.

Στο συστημα της υπογραφης λοιπον θελουμε να αλλαξουμε CPU-Mobo-RAM στα περιπου 400 ευρο. Πρωτη σκεψη ειναι οτι κοιταω προς intel λογω τιμων (δεν περιμενα να το πω ποτε αυτο), συγκεκριμενα κοιταω απο 10400 μέχρι 11600 και οτι υπαρχει ενδιαμεσα τους. Να παω full budget ας πουμε με μια πιθανοτητα αναβαθμισης λογω B560 μητρικης ή να παω για 10700 και να αλλαχτει ακομα και μετα απο πολλα πολλα χρονια. Αν αποφασισω για 10700 αξιζει καλυτερα ο 11600 λογω γενιας η SC δυναμης ή οι 2 πυρηνες θα μου φανουν πιο χρησιμοι για το μελλον? Φυσικα ολα αυτα εχουν σχεση και με την αμεση διαθεσιμοτητα, ας πουμε 11600 δεν εβρισκα με αμεση παραδοση και οι Β560 ειναι πολυ λιγες προς το παρον. 

[Επισης να ρωτήσω κάτι, οι f επεξεργαστες (πχ 10600f) σημαινει οτι αν δεν εχω GPU ανεξαρτητη δεν θα έχω εικόνα έτσι?]

Η αναβαθμιση εχει να κανει με το gaming. Ο i5 4460 δείχνει τα χρονια του πλεον και δεν παλευεται. Στο μελλον θα αγοραστει και 2k οθονη που νομιζω ειναι οτι πρέπει για την 3060ti. 

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10700F η πιο συμφέρουσα αγορά αυτή τη στιγμή κατά την άποψή μου (και ναι δεν έχει iGPU η -F σειρά). Από κοντά ο 11400. Ότι και από τα δύο πάρεις είναι πολύ καλές επιλογές για gaming.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Thanks 1
Δημοσ.

F σωστά είπες σημαίνει χωρίς ενσωματωμένα γραφικά όποτε κατά συνέπεια όχι εικόνα χωρίς gpu.

Για πες μου τώρα, σε πιο σενάριο σου βγήκε 11600/mb/ram μέχρι τα 400; Νομίζω είναι εκτός του budget σου. Φυσικά οτι πιο vfm κυκλοφορεί είναι ο 10400. Σε περίπτωση που πας για 10700 θεωρητικά είναι περισσότερο future proof λόγω των 2 έξτρα πυρήνων που μπορεί τα περισσότερα παιχνίδια να μην τους εκμεταλλεύονται, για την ώρα, σε ένα έτος εύκολα αλλάζει. Ανάλογα του τι επιλέξεις θα αντιστοιχίσεις και μητρική που του ταιριάζει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Για πες μου τώρα, σε πιο σενάριο σου βγήκε 11600/mb/ram μέχρι τα 400

βγαινει παραπανω αλλα ειναι μια υπερβαση που οπως καταλαβαινεις σκεφτομαι να κανω και ας παει 450. 

7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ανάλογα του τι επιλέξεις θα αντιστοιχίσεις και μητρική που του ταιριάζει

εστω οτι παω για 10700f τι θα διαλεγες? Κοιταζω τις πιο φθηνες οπως καταλαβαινεις και ειμαι σε διλημμα αν πρεπει να παω προς GB Z490 UD η MSI Z490 A PRO ή μιας υποστηριζει ψηλα ρολογια στις μνημες να παω προς Asrock B560 Pro4...Δεν εχω ξαναπαρει Asrock και δεν εχω εμπειρια καμια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα συγκριτικά η gb δεν τα πάει καλά, αναμεσα στις άλλες 2 με βρίσκεις σύμφωνο. Για 20 ευρώ οτι σου αρέσει καλύτερα και ανάλογα τι προτιμάς. Προτιμάς να έχεις pcie4 σε περίπτωση που βάλεις 11η γενιά ή ξεκλείδωτη μητρική αν βάλεις κάποια στιγμή ξεκλείδωτο cpu; Πάντως και με μία καλή Β460 ο Ι7 πάει τις μνήμες 2933, δεν το λες και άσχημα αν θες να πας οικονομικά. Asrock δεν είχα ούτε εγώ όμως η συγκεκριμένη φαίνεται να έχει καλό quality και δυνατά vrm

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Καλησπέρα,

εχω κανει διαφορες συζητησει με μελη σε διαφορα θεματα για το τι σετακι αναβαθμισης να παω αλλα μιας και αρχιζω τις αγορες σε λιγες μερες ειπα να δημιουργησω ενα topic συγκεκριμενα για αυτο για να εχω ολες τις προτασεις σας συγκεντρωμενες.

Στο συστημα της υπογραφης λοιπον θελουμε να αλλαξουμε CPU-Mobo-RAM στα περιπου 400 ευρο. Πρωτη σκεψη ειναι οτι κοιταω προς intel λογω τιμων (δεν περιμενα να το πω ποτε αυτο), συγκεκριμενα κοιταω απο 10400 μέχρι 11600 και οτι υπαρχει ενδιαμεσα τους. Να παω full budget ας πουμε με μια πιθανοτητα αναβαθμισης λογω B560 μητρικης ή να παω για 10700 και να αλλαχτει ακομα και μετα απο πολλα πολλα χρονια. Αν αποφασισω για 10700 αξιζει καλυτερα ο 11600 λογω γενιας η SC δυναμης ή οι 2 πυρηνες θα μου φανουν πιο χρησιμοι για το μελλον? Φυσικα ολα αυτα εχουν σχεση και με την αμεση διαθεσιμοτητα, ας πουμε 11600 δεν εβρισκα με αμεση παραδοση και οι Β560 ειναι πολυ λιγες προς το παρον. 

[Επισης να ρωτήσω κάτι, οι f επεξεργαστες (πχ 10600f) σημαινει οτι αν δεν εχω GPU ανεξαρτητη δεν θα έχω εικόνα έτσι?]

Η αναβαθμιση εχει να κανει με το gaming. Ο i5 4460 δείχνει τα χρονια του πλεον και δεν παλευεται. Στο μελλον θα αγοραστει και 2k οθονη που νομιζω ειναι οτι πρέπει για την 3060ti. 

10700f  με msi z490 a pro, αλλά στα 140€ δεν αξίζει .... Μητρική των 125€ είναι.... 
Οπότε κοίτα σε b560 του 100αρικου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Οπότε κοίτα σε b560 του 100αρικου

ATX δεν υπαρχει ουτε για πλακα, απο 125 και πανω...1 mini και 1 micro υπαρχουν στα 100 και 93...

29 λεπτά πριν, leros2004 είπε

msi z490 a pro

vs της Asrock B560 που εγραψα που κοστιζει 125 τι λες?

38 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Προτιμάς να έχεις pcie4 σε περίπτωση που βάλεις 11η γενιά ή ξεκλείδωτη μητρική αν βάλεις κάποια στιγμή ξεκλείδωτο cpu

Δεν εχω ασχοληθει και δεν εχω σκοπο να ασχοληθω στο μελλον με το OC...Το pcie4 ακομα απο τι καταλαβαινω δεν παιζει ρολο, στο μελλον ομως μαλλον θα ειναι δυνατο οποτε θα το προτιμουσα. Αρα μαλλον παω για την B560. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, 3DJIN είπε

εγω λεω να ανεβασεις μπατζετ και να πας σε 10700kf ,ram 16GB 3600,z490

και το κρατας πολλα χρονια

Ραμ 3200 με 3600 εχει καμια διαφορα?

Z490 το σκεφτομαι, αλλα με Β560 μπορω να περασω στην νεα γενια συν το pcie 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπόψιν το pcie 4 θα το εκμεταλλευτείς μόνο όταν θα βάλεις cpu 11th gen, μέχρι τότε θα δουλεύει σαν pcie 3. Στους  Intel, σε όσα συγκριτικά έχω δει εγώ τουλάχιστον, πάνω από 3200hz δεν έχει διαφορές, τουλάχιστων όχι σοβαρές - αισθητές

edit

και με Ζ490 μπορείς να βάλεις 11th gen απλά δε θα έχεις το pcie 4

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βασικά δεν ακούγεται καθόλου λογικό ούτε έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Πως να δημιουργήσεις throttle; Από θερμοκρασίες στον cpu; Πως θα τραβήξει παραπάνω αφού είναι κλειδωμένος; Κάτι δεν βγάζει νόημα αλλά βάση λογικής θα έλεγα οτι δεν ισχύει αυτό που λες οτι διάβασες. Ωστόσο ανέμενε και άλλες απαντήσεις μήπως γνωρίζει κάποιος περαιτέρω

Δημοσ.
Στις 17/4/2021 στις 6:30 ΜΜ, Αλεξανδρος A.92 είπε

καπου διαβαζα για τις Z490 οταν χρησιμοποιουνται απο κλειδωμενους επεξεργαστες οτι ανεβαζουν τα ρευματα και τις θερμοκρασιες και εχεις πολυ throttle, Ισχυει αυτο?

Eαν ισχυει σε καποια περιπτωση (που δεν ισχυει) θα συμβει στην περιπτωση που εσυ θα κατσεις να σκαλισεις τα pl1 pl2 (power limits) του cpu.

Δεν νομιζω οτι σε αφορουν τετοιες καταστασεις.

Τιποτα δεν θα γινει και κανενα παρομοιο θεμα δεν θα εχεις εαν απλα στησεις το σετακι σου και το δουλεψεις.

Aποψη μου 10700f και Β560 Crucial Ballistix 16GB 460-465 ευρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...