mixaliskan Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Μετά από έρευνα για μικρό SUV που θέλω να πάρω κοντά στα 20.000 ευρώ, μου άρεσε το Suzuki Vitara στα 1.400cc και 129ps. Πολύ καλο οδηγικά με χαμηλές καταναλώσεις καθώς είναι ημιυβριδικό και ικανοποιητικούς χώρους χωρίς να είναι θηρίο. Είδα στην έκθεση την πλούσια έκδοση η οποία περιελαμβάνει και την πανοραμική ηλιοροφή που κλείνει με κουρτινάκι. Είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακή αλλά έχω τους εξής προβληματισμούς: 1. Σε περίπτωση πρόσκρουσης ή ανατροπής πόσο ασφαλές είναι; 2. Το "κουρτινάκι" είναι αρκετό για τις μέρες με αρκετή ηλιοφάνεια και το καλοκαίρι μήπως οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές (φαινόμενο του θερμοκηπίου). 3. Πόσο εύκολα χαλάνε αυτοί οι μηχανισμοί; Αυξάνει σημαντικά το κόστος συντήρησης; Όποιος είναι κάτοχος αυτοκινήτου με ηλιοροφή θα το εκτιμούσα πολύ να με διαφωτίσει με κυριότερο ερώτημα το θέμα της ασφάλειας καθώς έχω έναν γιο 2,5 ετών και δεν θα ήθελα με τίποτα να διακινδυνεύσω να πάθει κάτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια. ΥΓ. Είδα επίσης τα Hyundai kona, Fiat 500x, Renault captur (στις εκδόσεις 1000cc με 120ps) Και Opel croosland (1200cc - δε μου άρεσε καθόλου στην οδήγηση). Εάν έχετε να προτείνετε και κάποιο άλλο μικρό SUV που δεν έχω δει-σκεφτεί κοντά στα 20.000 ευρώ θα το εκτιμούσα επίσης.
paylidis Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mixaliskan είπε 1. Σε περίπτωση πρόσκρουσης ή ανατροπής πόσο ασφαλές είναι; 2. Το "κουρτινάκι" είναι αρκετό για τις μέρες με αρκετή ηλιοφάνεια και το καλοκαίρι μήπως οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές (φαινόμενο του θερμοκηπίου). 3. Πόσο εύκολα χαλάνε αυτοί οι μηχανισμοί; Αυξάνει σημαντικά το κόστος συντήρησης 1) σαφώς και δεν είναι το ίδιο ασφαλές με τον κανονικό μεταλλικο ουρανό, αλλά εάν φτάσεις να τουμπάρεις πίστεψε με το τελευταίο που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι αυτό... 2) όχι δεν είναι αρκετό και είναι γεγονός ότι τα αυτοκίνητα με τις πανοραμικές βράζουν το καλοκαίρι (αυτός ήταν κ ο λόγος που δεν έδωσα μερικες λίγες εκατοντάδες ευρώ για να τη βάλω πριν μερικούς μήνες που πηρα Αμαξι). Πολλοί βάζουν αντηλιακή μεμβράνη και βοηθά αρκετά στη μείωση θερμοκρασίας. 3) χαλάνε πιο εύκολα από ότι νομίζεις (παθών πριν από 14 χρόνια σε πανοραμική Mercedes). Το κόστος επισκευησ ήταν οσο ένα φθηνό μικρό παλιό μεταχειρισμένο αυτοκινητο (1800 αντιπροσωπεία, την έφτιαξα με 950 έξω-δε ξέρω τι απέγινε με είχε αρρωστήσει εκεινο το Αμαξι από ζημιές και πήρε πόδι πολύ γρήγορα...). Λέγεται παντως ότι πλέον δεν χαλάνε τόσο εύκολα... προσωπικα αν κ έδωσα 30 χιλιάρικα κ ήταν επιπλέον καμία 700€, δε το ρίσκαρα... όμορφη δε λέω κ καμία φορά τις βλέπω κ τις ζηλεύω αλλά να μου λειπει το βύσσινο με τις ζημιές... Επεξ/σία 16 Απριλίου 2021 από paylidis
Shyn Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Ευλογα ερωτηματα, που η αληθεια ειναι οτι δεν τα εχω ψαξει. Με θερμοκρασιες παντως δεν εχω παρατησει να εχω θεμα. Οτι νεο αυτοκινητο και να επαιρνα θα εβαζα ηλιοροφη. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2021 από Shyn
Burgos Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Εγώ θα το έπαιρνα με ηλιοροφή χωρίς σκέψη. Τα περισσότερα μου αυτοκίνητα είχαν ηλιοροφή και τώρα στο ένα που πήρα χωρίς το μετάνιωσα ήδη. Το τζάμι της ηλιοροφής είναι αρκετά σκούρο από μόνο του και αν κλείσεις και το σκίαστρο απλά θα είναι πιο φωτεινό το σαλόνι χωρίς να καίει ο ήλιος. Τώρα όσον αφορά τις ζημιές δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν την έπαθα ποτέ. Σκέψου πως έχω ακόμα μια 147 του 2003 στην οποία η ηλιοροφή άνοιγε χειμώνα καλοκαίρι καθημερινά για ώρες και ακόμα δεν έχει πρόβλημα. Αν βέβαια πάθεις ζημιά το κόστος αλλαγής είναι αρκετά μεγάλο και σαφώς είναι καλό να το γνωρίζεις από την αρχή. 1
tedkald Δημοσ. 19 Απριλίου 2021 Δημοσ. 19 Απριλίου 2021 Oλες οι ηλιοροφές μοιάζουν δελεαστικές αλλά μακροπρόθεσμα θα έχεις προβλήματα στεγανότητας και / ή μηχανισμών.
G.bar Δημοσ. 19 Απριλίου 2021 Δημοσ. 19 Απριλίου 2021 Εννοείται με ηλιοροφή. Δυστυχώς στο δικό μου δεν υπήρχε ούτε καν σαν επιλογή και είναι το μόνο που μου λείπει. Στην τελική αν είναι να χαλάσει μετά από 10 χρόνια είναι και φυσιολογικό, πολλά θα χαλάσουν μέχρι τότε. Στης γυναίκας μου πάντως σε fiat 500 του '10 δουλευει όπως την πρώτη μέρα, και έχει ανοιγοκλείσει χιλιάδες φορές στη κυριολεξία.
JailbrokenDiesel Δημοσ. 19 Απριλίου 2021 Δημοσ. 19 Απριλίου 2021 εννοειται με ηλιοροφη. αυτοκινητα με μεγαλο εσωτερικο, δειχνουν 3 φορες καλυτερα κ μεγαλυτερα (απο μεσα σαν αισθηση) με ηλιοροφη. χαρουμενος κατοχος Subaru Forester 2003 με ηλιοροφη και χωρις ενα προβλημα σχεδον 20 χρονια
sakisma Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δες το Ford Puma που είναι το καλύτερο της κατηγορίας αλλά ξεπερνάς τις 20 χιλιάδες ελαφρώς. Την πανοραμική οροφή σε θέματα ασφαλείας μην τη φοβάσαι. Δε θα κάνει τη διαφορά. Τα cabrio τότε δε θα έπρεπε να κυκλοφορούν. Το καλοκαίρι, με το κουρτινάκι κλειστό, δεν έχει διαφορά στη θερμοκρασία. Κάνει το εσωτερικό του αυτοκινήτου πιο ευχάριστο, πιο φωτεινό , χαζεύουν και λίγο τα παιδιά αλλά μέχρι εκεί. Εάν υπάρχει καλώς, εάν δεν υπάρχει, δε χάνεις και τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα