Επισκέπτης Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Καλημέρα έχω ένα πρότζεκτ το έχω τελειώσει - έτσι νόμιζα - όμως ανακάλυψα ότι έχω το εξής θέμα....πως μπορώ να ελέγξω ότι οι πλευρές του τριγώνου που θα μου δώσει ο χρήστης αντιστοιχούν σε ορθή γωνία?? Εψαξα στο google όμως δεν βρήκα κάτι
Lanike71 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Πολύ γρήγορα...Σε βοηθάει αυτό; How To Find Any Angle In Any Triangle Given All 3 Side Lengths (The Cosine Rule Angle Formula). - YouTube
k33theod Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Κοίτα ένα βιβλίο μαθηματικών. Νομίζω δύο διανυσματα είναι κάθετα όταν α χ β = -1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, Lanike71 είπε Πολύ γρήγορα...Σε βοηθάει αυτό; How To Find Any Angle In Any Triangle Given All 3 Side Lengths (The Cosine Rule Angle Formula). - YouTube 1 λεπτό πριν, k33theod είπε Κοίτα ένα βιβλίο μαθηματικών. Νομίζω δύο διανυσματα είναι κάθετα όταν α χ β = -1 Μάλλον δεν το έθεσα σωστά στην αρχή...τον μαθηματικό τρόπο τον ξέρω στην c++ δεν ξέρω πως να τον εφαρμόσω float a, b, c, per; cout<<"Dwse thn ypotinousa: \n"; cin>>a; cout<<"Dwse thn deyterh pleura: \n"; cin>>b; cout<<"Dwse thn trhth pleura: \n"; cin>>c; per=a+b+c; cout << "Perimetros trigwnou: " << per << "\n\n" ; στον παραπάνω κώδικα ουυσιαστικα σκέφτηκα σε μία επανάληψη να βάλω πως εαν a^2=!b^2+c^2 τότε να ξαναδώσει πλευρές όμως δεν μπορώ να κάταλάβω το πως
Lanike71 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Πρέπει να δώσεις και άλλες πληροφορίες... Πρέπει να δίνει συνέχεια πλευρές τριγώνου; Ως πότε; Μέχρι να βρεθεί ορθογώνιο; Δες λίγο C++ While Loop (w3schools.com)
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 21 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Πρέπει να δώσεις και άλλες πληροφορίες... Πρέπει να δίνει συνέχεια πλευρές τριγώνου; Ως πότε; Μέχρι να βρεθεί ορθογώνιο; Δες λίγο C++ While Loop (w3schools.com) το θέμα μου είναι εαν δίνει πολλές φορές λάθος πλευρες...από αυτο το site διαβάζω χδδ
k33theod Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Κατ αρχήν από που προκύπτει ότι παίρνοντας 3 μήκη, μπορεί να σχηματιστεί τρίγωνο. Το πρόβλημα έχεις κάτι λάθος.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, k33theod είπε Κατ αρχήν από που προκύπτει ότι παίρνοντας 3 μήκη, μπορεί να σχηματιστεί τρίγωνο. Το πρόβλημα έχεις κάτι λάθος. ενα τριγωνο έχει 3 πλευρες
Lanike71 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, k33theod είπε Κατ αρχήν από που προκύπτει ότι παίρνοντας 3 μήκη, μπορεί να σχηματιστεί τρίγωνο. Το πρόβλημα έχεις κάτι λάθος. Μάλλον θεωρείται δεδομένο. Μεταβλητή που θα κρατάει true-false αν είναι ορθογώνιο. Όσο είναι false, θα δίνεις πλευρές. Όταν γίνει true, θα βγεις εκτός while. Εύκολο είναι.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 7 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Μάλλον θεωρείται δεδομένο. Μεταβλητή που θα κρατάει true-false αν είναι ορθογώνιο. Όσο είναι false, θα δίνεις πλευρές. Όταν γίνει true, θα βγεις εκτός while. Εύκολο είναι. απλή while ή while do??
k33theod Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 16 λεπτά πριν, vense97 είπε ενα τριγωνο έχει 3 πλευρες 3,3,7 είναι πλευρές τριγώνου; όχι φυσικά
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 11 λεπτά πριν, k33theod είπε 3,3,7 είναι πλευρές τριγώνου; όχι φυσικά ένα ορθογώνιο τρίγωνο έχει 3 πλευρές οι 2 που κάνουν ορθή γωνία λέγονται κάθετες και η απεναντι τους υποτινουσα
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, Lanike71 είπε Μάλλον θεωρείται δεδομένο. Μεταβλητή που θα κρατάει true-false αν είναι ορθογώνιο. Όσο είναι false, θα δίνεις πλευρές. Όταν γίνει true, θα βγεις εκτός while. Εύκολο είναι. εαν μια float θελώ να την χρησιμοποιήσω απο την void sxhmata::emtri() στην void sxhmata::pertri() πως το κάνω??
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) void sxhmata::emtri() { float y, v, a, per, em; cout<<"Dwse ypsos trigwnou: "; cin>>y; cout<<"Dwse vash trigwnou: "; cin>>v; em=0.5*(y*v); a=sqrt((y*y)+(v*v)); //βρήκα λύση χωρίς επανάληψη, απλός έχω την εξής απορία στην c++ την δύναμη γιατι δεν την δέχεται με αυτον τον τρόπο y^2 ??? cout << "Emvadwn trigwnou: " << em << "\n\n"; cout<<"upotinousa: "; cout<<a<<"\n"; per=y+v+a; cout << "Perimetros trigwnou: " << per << "\n\n" ; Επεξ/σία 16 Απριλίου 2021 από vense97
Moderators Kercyn Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Moderators Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Επειδή φαίνεται ότι έχεις κενά σε βασικότατα πράγματα, αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι να το πάρεις τελείως απ' την αρχή και να αφήσεις τις απόπειρες πασαλείμματος που επιχειρείς γιατί δε θα σε οδηγήσουν πουθενά. Απλώς θα συνεχίσεις να ταλαιπωρείσαι χωρίς να σου δουλεύει τίποτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα