Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς σχετικά με αυτό το θέμα. Πρόσφατα έψαχνα για αγορά καινούριας καρέκλας γραφείου και μέσα από αναζήτηση έπεσα πάνω σε κάποια άλλα φορουμ που ανέφεραν ότι υπάρχει κίνδυνος από πολλές καρέκλες να εκραγούν και να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ακόμα και τον θάνατο. Έχει σημειωθεί ένας θάνατος μέχρι στιγμής και ένας σοβαρός τραυματισμός (και τα 2 περιστατικά στο εξωτερικο) ενώ υπάρχουν και πολλά βιντεάκια στο youtube και στο google και εξηγούν πως, πότε και γιατί μπορει να συμβεί κάτι τέτοιο. Το έχει ξανα δει κανείς αυτό το θέμα; Γνωρίζετε ποιες καρέκλες είναι "λιγότερο" επικίνδυνές; 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα σκεφτεί κανείς ότι οι μισοί άνθρωποι στον κόσμο κάθονται σε τέτοιες καρέκλες, το να έχουν συμβεί 5-10 περιστατικά είναι μια αμελητέα πιθανότητα να γίνει και σε εσένα. Οπότε δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να σου απαντήσει στο ποιες είναι πιο επίφοβες.

Υ.γ για τους δύσπιστους: Ναι έχει γίνει αυτό, σκάει η μπουκάλα που κάνει το πάνω κάτω, και πετάγεται το παλούκι και σου μπαίνει στον κώλο. Well, προφανώς δεν μπαίνει μέσα ακριβώς, αλλά σε σακατεύει άσχημα και πας από αιμορραγία

https://cdn.worldofbuzz.com/wp-content/uploads/2019/05/49180822_10214218771235706_2138937212836773888_n.jpg?strip=all&lossy=1&quality=92&resize=304%2C380&ssl=1

https://external-preview.redd.it/71kGNanzHBgvdmFlQjqExQAAoRNCd29jLIqhjDmFB-0.jpg?auto=webp&s=71bdbc2fac23efab02a326c99a3185e800770b73

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Άμα σκεφτεί κανείς ότι οι μισοί άνθρωποι στον κόσμο κάθονται σε τέτοιες καρέκλες, το να έχουν συμβεί 5-10 περιστατικά είναι μια αμελητέα πιθανότητα να γίνει και σε εσένα. Οπότε δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να σου απαντήσει στο ποιες είναι πιο επίφοβες.

Υ.γ για τους δύσπιστους: Ναι έχει γίνει αυτό, σκάει η μπουκάλα που κάνει το πάνω κάτω, και πετάγεται το παλούκι και σου μπαίνει στον κώλο. Well, προφανώς δεν μπαίνει μέσα ακριβώς, αλλά σε σακατεύει άσχημα και πας από αιμορραγία

Ναι συμφωνώ για αυτό άνοιξα το συγκεκριμένο θέμα μήπως κάποιος το έχει ψάξει λίγο παραπάνω γιατί μόνο και στην ιδέα είναι λίγο κάπως. Προφανώς και είναι πολύ λίγα τα περιστατικά παγκοσμίως αλλά  ποτέ δεν ξες... Επίσης κάπου διάβασα ότι υπάρχουν μπουκάλες που δεν περιέχουν αυτό το "αέριο" που προκαλεί την έκρηξη αλλά δεν ανέφεραν ποιες και που υπάρχουν

Επεξ/σία από jimpap19
Δημοσ.
11 ώρες πριν, jimpap19 είπε

Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς σχετικά με αυτό το θέμα. Πρόσφατα έψαχνα για αγορά καινούριας καρέκλας γραφείου και μέσα από αναζήτηση έπεσα πάνω σε κάποια άλλα φορουμ που ανέφεραν ότι υπάρχει κίνδυνος από πολλές καρέκλες να εκραγούν και να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ακόμα και τον θάνατο. Έχει σημειωθεί ένας θάνατος μέχρι στιγμής και ένας σοβαρός τραυματισμός (και τα 2 περιστατικά στο εξωτερικο) ενώ υπάρχουν και πολλά βιντεάκια στο youtube και στο google και εξηγούν πως, πότε και γιατί μπορει να συμβεί κάτι τέτοιο. Το έχει ξανα δει κανείς αυτό το θέμα; Γνωρίζετε ποιες καρέκλες είναι "λιγότερο" επικίνδυνές; 

2 περιστατικά παγκοσμίως όλα και όλα, πως περιμένεις να βγάλουμε στατιστικά?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, jimpap19 είπε

Γνωρίζετε ποιες καρέκλες είναι "λιγότερο" επικίνδυνές; 

οι παλιές ξύλινες καρέκλες - πολυθρόνες χωρίς πάνω κάτω, το ξύλο σκαλιστό ή επενδεδυμένο με δέρμα, όπως και να το κάνεις δίνει άλλο στυλ στο γραφείο σου!

Κι αν το πάνω κάτω είναι τόσο αναγκαίο φρόντισε να είναι με βιδωτό τρόπο όπου θα την προσαρμόζεις μια φορά στο τόσο.

Επεξ/σία από 1nsom-n1k
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα που το θυμήθηκα και λέτε για ατυχήματα με καρέκλες. 

Το 2005 έγινε ανακαίνιση στο σπίτι της γιαγιάς και ο θείος μου έφερε κάτι καρέκλες για την κουζίνα που είχε ακόμα στο δωμάτιο υπηρεσίας και στις οποίες είχε μόνο ακουμπήσει επάνω στον μεταλλικό σκελετό την βάση για να κάθεσαι αλλά δεν την είχε βιδωσει από το κάτω μέρος με τις βίδες. Το αποτέλεσμα ήταν μια φορα που μπήκα να ψάξω κάτι στην αποθήκη και λέω να κάτσω εκεί, η βάση έφυγε και εγώ έκανα ελεύθερη πτώση με τον κωλο μέχρι να σφηνωσω όλος ανάμεσα στον μεταλλικό σκελετό της καρέκλας και να προσπαθώ να σηκωθώ και να βγω. Πάλι καλά που δεν υπήρχε κάποιο αιχμηρό μέρος από τον σκελετό η σίδερο θα είχα τραυματιστεί σοβαρά, την γλίτωσα απλά με πόνους λίγες γρατσουνιές και φυσικά σοκ αφού έγινε ξαφνικά. Οι καρέκλες δεν είχαν τον κλασσικό σχεδιασμό που ξέρουμε με τα τέσσερα ποδια.

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, mecanomecano είπε

https://pointerclicker.com/can-office-chairs-explod

Πιο πιθανο ειναι να σε απαγαγουν εξωγηινοι

Ένα τυχαίο site που απλά δίνει μια εξωφρενική πιθανότητα από το μυαλό του αρθρογράφου. Πως αποδεικνύεται αυτό που λέει; 

Και το πρώτο μέτρο προστασίας που προτείνει είναι αγόρασε επώνυμη ακριβή καρέκλα... 😄 

Επεξ/σία από 1nsom-n1k
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/4/2021 στις 7:23 ΜΜ, 1nsom-n1k είπε

Ένα τυχαίο site που απλά δίνει μια εξωφρενική πιθανότητα από το μυαλό του αρθρογράφου. Πως αποδεικνύεται αυτό που λέει; 

Και το πρώτο μέτρο προστασίας που προτείνει είναι αγόρασε επώνυμη ακριβή καρέκλα... 😄 

H απαντηση μου ηταν πιο πολυ tongue-in-cheek μιας και το θεμα ειναι εξωφρενικο :lol:

Παντως το να παρει κανεις κατι επωνυμο/ακριβοτερο αντι για φτηνη κινεζια -αν εχει καποιες αμφιβολιες για θεματα ασφαλειας-ειναι καλη ιδεα για οποιο προιον και να μιλαμε.

Επεξ/σία από mecanomecano
Δημοσ.

Εντάξει μεταξύ σοβαρού και αστείου οι ακριβότερες και οι επώνυμες καρέκλες, διαθέτουν μπουκάλες τύπου 4 οι οποίες έχουν περάσει όλα τα "τεστ"  έτσι ώστε να καλύπτουν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Βέβαια αυτές οι καρέκλες είναι όλες πάνω από 200+ ευρώ δυστυχώς.

• Like 1
Δημοσ.

Βεβαια παμε και λιγο βασει κοινης λογικης. Εαν θελεις κατι ποιοτικο, ανθεκτικό και πολλες φορες ποιο ανετο/σωστο για να χρησιμοποιηθεί για αρκετες ωρες εργασιες εννοείται δεν θα πας στις ποιο φτηνες κατηγοριες. Το φτηνο,αναλογα και με τη χρηση βεβαια,θα το πληρωσεις περισσοτερες φορες απο το πιο ακριβο και στην ουσια θα σου ερθει μια ή αλλη.Μου χαρισαν επειδη επιανε χωρο μια διευθυντικη 8ετιας σχετικα ακριβη(500+) η οποια ειχε φτυσει η μπουκαλα. Την αντικατεστησα και η καρεκλα οποτε τη χρησιμοποιω ειναι λες και φτιαχτηκε στα μετρα μου,καμια σχεση με οποιαδηποτε φτηνοσειρα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και μιλάμε για καρέκλες. Εμένα έχει χαλάσει το μαξιλάρι της πολυθρόνας μου και καμιά φορά το πόδι μου (το πάνω μέρος στη μέση) ακουμπάει πάνω στο σίδερο που στηρίζει το μαξιλάρι. Δε το καταλαβαίνω αμέσως και μετά από ώρα με κόβει άσχημα. Τώρα εξαιτίας του την παράτησα. Για να πω την αλήθεια ήταν κακή επιλογή εξαρχής. Θα πρέπει να τα σκάσω χοντρά για να επιλύσω το πρόβλημα της καρέκλας και του γραφείου.....

Επεξ/σία από aizensama24
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...