thpn1313 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Καλησπερα σε ολους. Είμαι σε ενα δίλλημα για την αγορα ενος αμαξιου μεταχειρισμενο. Το μπατζετ ειναι γυρω στα 5.500-6,000. Oι απαιτήσεις λογικες. Δηλαδή λογική καταναλωση για την αντιστοιχια των κυβικων, ασφάλεια και αξιοπιστία, και γενικά ενα σοβαρό αμαξί στος αθηναικούς δρόμους για καθημερινη χρήση. Κάτοχος ενος Corsa 1.2. Ο λόγος αλλαγης είναι ξεκάθαρα η αλλαγη κατηγορίας σε κάτι πιο γρήγορο και πιο δυνατό γιαυτό και όλα τα αμάξια που θα δειτε στην λιστα παρακάτω είναι μεγαλύτερου κυβισμού. Οι επιλογες που μου εχουν κινησει το ενδιαφέρον ειναι οι εξής: Suzuki Swift 1.6 Kia Ceed 1.4/1.6 Fiat Bravo 1.4 Opel Astra 1.6 Ολες οι γνώμες δεκτές. Απλά θα ήταν θεμιτό να τεκμηριώνονται ορθά και οχι να ειπώνονται δογματικά.
JDROGAS Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Απαντηση γενικη αφου γενικα εχεις θεσει το ερωτημα. Δεν γνωριζω χρονολογια-κινητηρες που κοιτας. Με κανενα δεν θα εχεις θεμα,αξιοπιστα ειναι ολα,το swift ειναι αρκετα μικροτερο σε σχεση με τα αλλα παντως. Τα kia πολυ καλα all around επιλογες αλλα κοιτα στα 1600 θα σου ελεγα.Γενικα οι Κορεατες ειναι λιγακι αισιοδοξοι οταν δηλωνουν ιπποδυναμη. Το astra εαν μιλαμε για το παλιο εαν κρινω απο τις τιμες που ψαχνεις εγω θα το απεκλεια,οχι γιατι εχει καποιο ελαττωμα,αλλα γιατι το θεωρω λιγακι πισω απο τα υπολοιπα και σχεδιαστικα,και σε κινητηρα αλλα και ποιοτητα κατασκευης. (τουλαχιστον στον εσωτερικο διακοσμο) Το bravo ειναι τιμιο και δεν θα σε κακοκαρδισει.
PLACEBO_89 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Στις 16/4/2021 στις 12:29 ΠΜ, thpn1313 είπε Καλησπερα σε ολους. Είμαι σε ενα δίλλημα για την αγορα ενος αμαξιου μεταχειρισμενο. Το μπατζετ ειναι γυρω στα 5.500-6,000. Oι απαιτήσεις λογικες. Δηλαδή λογική καταναλωση για την αντιστοιχια των κυβικων, ασφάλεια και αξιοπιστία, και γενικά ενα σοβαρό αμαξί στος αθηναικούς δρόμους για καθημερινη χρήση. Κάτοχος ενος Corsa 1.2. Ο λόγος αλλαγης είναι ξεκάθαρα η αλλαγη κατηγορίας σε κάτι πιο γρήγορο και πιο δυνατό γιαυτό και όλα τα αμάξια που θα δειτε στην λιστα παρακάτω είναι μεγαλύτερου κυβισμού. Οι επιλογες που μου εχουν κινησει το ενδιαφέρον ειναι οι εξής: Suzuki Swift 1.6 Kia Ceed 1.4/1.6 Fiat Bravo 1.4 Opel Astra 1.6 Ολες οι γνώμες δεκτές. Απλά θα ήταν θεμιτό να τεκμηριώνονται ορθά και οχι να ειπώνονται δογματικά. Σε αυτα τα χρηματα αν βρεις σε καλη κατασταση με λιγα σχετικα χλμ την corolla e12 1.6 05-06. Καλο γκαζι και πολυ τιμιο αυτοκινητο..!
MariosApc Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 έχοντας το bravo 120hp 1400cc 2011 στην οικογένεια,έχει καλή επιτάχυνση για μέσα στη πόλη και αν βγεις σε εθνική-αττική οδό πας άνετα 160χλμ,τελική το έχω παει 205 τερματισμένο.Το μόνο ζόρι είναι η κατανάλωση η οποία είναι υψηλή.Ντάξει αναλόγως και το πως πας αλλά εγώ μέσα στην αθήνα είχα δει 10λ/100
thpn1313 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Οι ανησυχίες μου για το καθε ενα απο αυτα τα μοντελα ειναι οι εξης: swift- κοντες σχεσεις στο κιβωτιο- πολυ μικρο σαν χωρους- περιορισμενη ανεση γενικοτερα σαν αμαξι-τραβηγμενη απο τα μαλλια καταναλωση ceed- περιεργο προβλημα με φουσκωμα του ταμπλο και περιεργη διαδικασια επανασυγκολλησης του- προβλημα με τα καθισματα(εμπρος) και ευαισθητα πλαστικα εσωτερικου bravo- μικροθεματακια λογο γενικης κατασκευης αμαξωματος- προσοχη στη μηχανη και στη διαρροη λαδιου astra-δεν εχω ιδεα αλλα αμα κρινω απο τη γενια που εχω το κορσα γιατι είναι στις ιδιες χρονολογιες εχει μετρια θεματακια στο συνολο Γενικα και τα 4 απο ολες τις αποψεις πληρουν τα κρητηρια μου (εκτος απο το σουιφτ που απλα μαρεσει υπερβολικα εξωτερικα) γιαυτο ειμαι και στο διλημμα Η τελικη αποφαση θα παιξει απο οτι βλεπω μεταξυ ceed 1.6 120hp και bravo 1.4 120hp ή 1.6 105-120hp (το κορολα δεν μαρεσει καθολου εξωτερικα και εσωτερικα και γενικα σε αυτα τα λεφτα και σε αυτα που ζηταω απο οτι εχω δει δεν με καλυπτει κατι αλλο) (σαφως και η καταναλωση παιζει με το ποδι του καθε ενα μας. 9 με 10 λιτρα για τουρμπατο μεσα στην πολη δεν ειναι θεμα... ξερω οτι απο το κορσακι που εχω θα ανεβω ενα 20% στην καταναλωση και για τα κερδη που θα εχω δεν ειναι προβλημα...και με ενδιαφερει αυτο ακριβως που αναφερεις mariosapc... ενα ανετο ταξιδακι γυρω στα 120-130 και να δωσει λιγο γκαζι σε μια προσπεραση δεν κανουμε ουτε ραλλυ ουτε κοντρες)
Rpanagos Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 11 ώρες πριν, thpn1313 είπε astra-δεν εχω ιδεα αλλα αμα κρινω απο τη γενια που εχω το κορσα γιατι είναι στις ιδιες χρονολογιες εχει μετρια θεματακια στο συνολο Τι θεματακια ειχε το κορσα? Βενζινη η πετρελαιο το εχεις?
SR20DET Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 για το budget των 5500-6000, θα κοιτούσα το corsa με τον 1400cc (βενζίνη). Το έχουμε στην οικογένεια και κινείται αξιοπρεπώς σε ταξίδι με 120-140km/h, με κατανάλωση γύρω στο 6.5lt/100km. Το θεωρώ πολύ value for money σε αυτά τα χρήματα.
thpn1313 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 το εχω οδηγησει το 1.4 το κορσακι(απο φιλο) και δεν εμεινα ευχαριστημενος γενικα οπως ειναι....αν εμενα σε κορσα μονο στον 1.6 θα πηγαινα αλλα πολλα τα λεφτα(και κακα τα ψεματα σε αυτο το μπατζετ θα προτιμουσα το αστρα)...και απο την εμπειρια που εχω και σε suzuki,seat,kia,bmw τεινω αρκετα στην ιαπωνικη αγορα πλεον για πληθωρα λογων...... βενζινη 1.2 δεν εβγαλε τιποτα τρελο ουτε με εχει αφησει στο δρομο ποτε τοσα χρονια που το εχω να ειναι καλα...απλα το σημαντικοτερο θεμα (και μοναδικο) που εβγαλε ηταν στον κινητηρα θεμα με τη θερμοκρασια που ανεβαζε και η ενδειξη μεσα στο αμαξι δεν αναβε....το προβλημα το ανακαλυψα τυχαια οταν ειχα θεμα με air-condition που δεν εβγαζε καθολου ζεστο, πηγα να το κοιταξουν και το βρηκαμε... να σου πω την αληθεια δεν θυμαμαι τι προβλημα ακριβως υπηρξε αλλα κοστισε περιπου 700-800 οποτε καταλαβαινεις(και ηταν θεμα κινητηρα αλλα ευτυχως φτιαχτηκε χωρις κανενα απολυτως θεμα)...( παντως με τακτικη συντηρηση και τα σερβις στην ωρα του οπως το εχω δεν εβγαλε αλλο θεμα και αμα κρινω απο ολα αυτα που διαβαζουμε καθημερινα σε φορουμ κτλπ, σαν συνολο ειμαι ευχαριστημενος απο θεμα αξιοπιστιας για την οπελ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα