Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μεταβίβαση ενός οχήματος σε εμένα. Το όχημα ανήκει στην γιαγιά μου και θέλω να το πάρω στο όνομα μου. Το πρόβλημα είναι ότι το αυτοκίνητο Δεν έχει πινακίδες από το 2009 και μάλλον η γιαγιά μου έχασε την βεβαίωση της ακινησίας. Πώς μπορεί να γίνει αυτό.? Να σημειωθεί ότι είναι 90 χρόνων και δεν θέλω να την ταλαιπωρήσω. Μπορώ κάνοντας εξουσιοδότηση να πάω πρώτον να πάρω από την ΔΟΥ της την βεβαίωση που έχασε και στην συνέχεια να προβώ στην μεταβίβαση? Ακόμα άκουσα ότι χρειάζεται και να περαστεί και ΚΤΕΟ στο όχημα. Αυτό όμως πρακτικά δεν υφίσταται καθώς το αυτοκίνητο έχει ζημιά και δεν κινείται. 

Τα φώτα σας γιατί πάω να τρελαθώ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Φάνης_χρυσ είπε

Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μεταβίβαση ενός οχήματος σε εμένα. Το όχημα ανήκει στην γιαγιά μου και θέλω να το πάρω στο όνομα μου. Το πρόβλημα είναι ότι το αυτοκίνητο Δεν έχει πινακίδες από το 2009 και μάλλον η γιαγιά μου έχασε την βεβαίωση της ακινησίας. Πώς μπορεί να γίνει αυτό.? Να σημειωθεί ότι είναι 90 χρόνων και δεν θέλω να την ταλαιπωρήσω. Μπορώ κάνοντας εξουσιοδότηση να πάω πρώτον να πάρω από την ΔΟΥ της την βεβαίωση που έχασε και στην συνέχεια να προβώ στην μεταβίβαση? Ακόμα άκουσα ότι χρειάζεται και να περαστεί και ΚΤΕΟ στο όχημα. Αυτό όμως πρακτικά δεν υφίσταται καθώς το αυτοκίνητο έχει ζημιά και δεν κινείται. 

Τα φώτα σας γιατί πάω να τρελαθώ...

Για να γίνει μεταβιβαση χρειαζονται τα παρακατω:

1. Πινακιδες

2. Τελη κυκλοφοριας, και βεβαιωση μη οφειλής τελών κυκλοφοριας.

3. Ασφαλεια.

4. ΚΤΕΟ

Επεξ/σία από Dinos1973
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε

1. Πινακιδες

3. Ασφαλεια.

4. ΚΤΕΟ

Από πότε χρειάζονται πινακίδες και ασφάλεια?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Από πότε χρειάζονται πινακίδες και ασφάλεια?

δεν μπορει να γίνει μεταβιβση εαν το οχημα δεν εχει πινακιδες και δεν ειναι ασφαλισμενο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dinos1973 είπε

δεν μπορει να γίνει μεταβιβση εαν το οχημα δεν εχει πινακιδες και δεν ειναι ασφαλισμενο.

Από πότε ρώτησα...

Εγώ πάλι τόσες μεταβιβάσεις έχω κάνει πρόσφατα, και σε καμία δεν ζήτησαν ούτε να δουν αν το όχημα έχει πινακίδες πάνω (δεν ζήτησαν καν να δουν το όχημα), ούτε έλεγξαν αν είναι ασφαλισμένο.

Αλήθεια, υπάρχει γραμμένο κάπου αυτό, έχεις να μας δείξεις κάποιο link κάτι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Από πότε ρώτησα...

Εγώ πάλι τόσες μεταβιβάσεις έχω κάνει πρόσφατα, και σε καμία δεν ζήτησαν ούτε να δουν αν το όχημα έχει πινακίδες πάνω (δεν ζήτησαν καν να δουν το όχημα), ούτε έλεγξαν αν είναι ασφαλισμένο.

Αλήθεια, υπάρχει γραμμένο κάπου αυτό, έχεις να μας δείξεις κάποιο link κάτι?

Για να εχεις την αδεια του οχηματος θα πρεπει το οχημα να εχει πινακηδες και να ειναι πληρωμενα τα τελη κυκλοφοριας. Εαν εχει το οχημα πινακιδες θα πρεπει να ειναι ασφαλισμενο.....τι δεν καταλαβενεις;

Επεξ/σία από Dinos1973
Δημοσ.

Για να εχεις την αδεια του οχηματος θα πρεπει το οχημα να εχει πινακηδες και να ειναι πληρωμενα τα τελη κυκλοφοριας. Εαν εχει το οχημα πινακιδες θα πρεπει να ειναι ασφαλισμενο.....τι δεν καταλαβενεις;

Εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι εδώ μιλάμε για τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για να γίνει μεταβίβαση οχήματος, και όχι για το τι πρέπει ή δεν πρέπει γενικότερα.

Τα τέλη κυκλοφορίας και η άδεια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσει ένα όχημα να μεταβιβαστεί, οι πινακίδες και η ασφάλιση δεν είναι.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι εδώ μιλάμε για τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για να γίνει μεταβίβαση οχήματος, και όχι για το τι πρέπει ή δεν πρέπει γενικότερα.

Τα τέλη κυκλοφορίας και η άδεια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσει ένα όχημα να μεταβιβαστεί, οι πινακίδες και η ασφάλιση δεν είναι.

Επαναλαμβανω ....για να εχεις αδεια κυκλοφορειας πρεπει να εχεις και πινακιδες, εαν εχεις πληρωσει τα τελη εχεις τις πινακιδες. Δεν μπορει να εχεις καταθεσει τις πινακιδες και να εχεις την αδεια κυκλοφοριας και να κανεις διαδικασιες μεταβιβασης.

Το οχημα εαν εχει καταθεσει πινακιδες / ακινησια θα πρεπει να ειναι παρκαρισμενο  σε ιδιωτικο χώρο, τότε μονο εξαιρείτε απο την ασφαλεια. 

25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

info

Χρειάζεται ασφάλεια για να γίνει μεταβίβαση;

Από την στιγμή που το αυτοκίνητο έχει πινακίδες κυκλοφορίας, απαιτείται βάσει νόμου να είναι ασφαλισμένο. Αυτό σημαίνει ότι, κατά τη μεταφορά της ιδιοκτησίας το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι ήδη ασφαλισμένο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και να παραμένει ασφαλισμένο μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης, οπότε και θα έχει περάσει στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη.

Δημοσ.

Επαναλαμβανω ....για να εχεις αδεια κυκλοφορειας πρεπει να εχεις και πινακιδες, εαν εχεις πληρωσει τα τελη εχεις τις πινακιδες. Δεν μπορει να εχεις καταθεσει τις πινακιδες και να εχεις την αδεια κυκλοφοριας και να κανεις διαδικασιες μεταβιβασης.

Το οχημα εαν εχει καταθεσει πινακιδες / ακινησια θα πρεπει να ειναι παρκαρισμενο  σε ιδιωτικο χώρο, τότε μονο εξαιρείτε απο την ασφαλεια. 

Όσες φορές και να το επαναλάβεις, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η αρχική σου τοποθέτηση ήταν λάθος.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

info

Από την στιγμή που το αυτοκίνητο έχει πινακίδες κυκλοφορίας, απαιτείται βάσει νόμου να είναι ασφαλισμένο. Αυτό σημαίνει ότι, κατά τη μεταφορά της ιδιοκτησίας το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι ήδη ασφαλισμένο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και να παραμένει ασφαλισμένο μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης, οπότε και θα έχει περάσει στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη.

Αυτό που σου λεει είναι ότι δεν το ζητάει κανείς στην μεταβίβαση ούτε ασφάλεια ούτε πινακίδες .Το ότι το ένα συνεπάγεται το άλλο είναι σωστό αλλά δεν χρειάζεται στην μεταβίβαση.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

info

Δεν βλέπω να γράφει κάπου ότι η ασφάλεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει μεταβίβαση.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

1. Πινακιδες

3. Ασφαλεια.

4. ΚΤΕΟ

Ασφάλεια μετά τήν μεταβίβαση είναι υποχρεώση του αγοραστή . Δέν το ενδιαφέρει το υπουργείο . Πρόσφατα αγόρασα Ι.Χ.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Ασφάλεια μετά τήν μεταβίβαση είναι υποχρεώση του αγοραστή . Δέν το ενδιαφέρει το υπουργείο . Πρόσφατα αγόρασα Ι.Χ.

πριν στο μεταβιβασουν ηταν ανασφαλιστο;

Δημοσ.

ρε παιδια κανετε το ευκολοτερο. τηλεφωνο στο συγκοινωνιων της περιοχης σου, τηλεφωνο σε κτεο, τηλεφωνο σε σχολη οδηγων, τηλεφωνο σε γραφειο ασφαλιστη. τοσες εναλλακτικες και τσακωνεστε σαν κοκορια εδω μεσα... στην εποχη των επικοινωνιων υπαρχουν λυσεις και μαλιστα χωρις καποιος να σηκωθει καν απο τον καναπε του...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, xsterg είπε

ρε παιδια κανετε το ευκολοτερο. τηλεφωνο στο συγκοινωνιων της περιοχης σου

Θα κάνω ότι δεν το είδα αυτό.

Ή μάλλον το παίρνω πίσω. Είναι εύκολο να πάρεις τηλέφωνο, το δύσκολο είναι να σου απαντήσουν 😅

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...