Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην κοινότητα.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση απο adsl σε vdsl 100, με απογοητευτικά όμως αποτελέσματα.

Το πρόβλημα είναι ότι πιάνω μόνο 10 mbps download. Το upload είναι και αυτό 10mbps.

Στην adsl σύνδεσή μου επιάνα 8 mbps download και 1 mbps upload.

Παραθέτω και μια εικόνα απο το control panel

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Η σύνδεση έχει γίνει στην κεντρική μπρίζα του σπιτιού, βάζω και 2 εικόνες της μπρίζας γιατί δεν είναι η  κλασική διπλή.

Επίσης διάβασα τον οδηγό για τα bridge taps. Δεν έχω κάποια αλλή συσκευή σε άλλη μπρίζα. Το τηλέφωνο έχει συνδεθέι στην θύρα του ρουτερ.

Να αναφέρω ακόμα, ότι έκανα ριστάρτ το ρουτερ και χρειαστηκέ καμία ώρα για να συγχρονίσει.

Μπορώ να κάνω κάτι από μέρους μου, προτού το δηλώσω σαν βλάβη, ώστε να έρθει τεχνικός;

Επεξ/σία από billpao
Δημοσ.
  Στις 14/4/2021 στις 5:03 ΜΜ, billpao είπε

Καλησπέρα.

Με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά που παραθέτεις θα έπρεπε να πιάνεις 90 και εάν όχι 100.

Συγκεκριμένα :

με εξασθένηση 11.2 στο κατέβασμα σου και 0.3 στο ανέβασμα σου θα έπρεπε υπό ιδανικές συνθήκες να την τερμάτιζες τη γραμμή σου.

Στην θέση σου θα δοκίμαζα τα εξής απλά βήματα για αποκλεισμό διαφόρων ενδεχομένων :

1. άλλο router ( μικρή πιθανότητα αλλά υπαρκτή )
  2. αλλαγή πρίζας τηλεφώνου
  3. δοκιμή στην εισαγωγή του χώρου (ένωση καλωδίου ΟΤΕ με το σπίτι)

Σε περίπτωση που δεν αποδώσει τίποτα από αυτά καλείς τον πάροχο σου προφανώς για (υπερ)χαμηλό συγχρονισμό.

Επίσης με πάσα επιφύλαξη μπορώ να πω πως μπορεί να έχεις και μονόπολο. Δηλαδή το ζευγάρι σου να μην πατάει σωστά στην ρεγκλέτα της καμπίνας.

Πράμα απίθανο αλλά στην Ελλάδα ζούμε, όλα μπορούμε να τα περιμένουμε. 🤪

• Thanks 1
Δημοσ.
  Στις 14/4/2021 στις 7:12 ΜΜ, genikos85 είπε

Καλησπέρα.

Με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά που παραθέτεις θα έπρεπε να πιάνεις 90 και εάν όχι 100.

Συγκεκριμένα :

με εξασθένηση 11.2 στο κατέβασμα σου και 0.3 στο ανέβασμα σου θα έπρεπε υπό ιδανικές συνθήκες να την τερμάτιζες τη γραμμή σου.

Στην θέση σου θα δοκίμαζα τα εξής απλά βήματα για αποκλεισμό διαφόρων ενδεχομένων :

1. άλλο router ( μικρή πιθανότητα αλλά υπαρκτή )
  2. αλλαγή πρίζας τηλεφώνου
  3. δοκιμή στην εισαγωγή του χώρου (ένωση καλωδίου ΟΤΕ με το σπίτι)

Σε περίπτωση που δεν αποδώσει τίποτα από αυτά καλείς τον πάροχο σου προφανώς για (υπερ)χαμηλό συγχρονισμό.

Επίσης με πάσα επιφύλαξη μπορώ να πω πως μπορεί να έχεις και μονόπολο. Δηλαδή το ζευγάρι σου να μην πατάει σωστά στην ρεγκλέτα της καμπίνας.

Πράμα απίθανο αλλά στην Ελλάδα ζούμε, όλα μπορούμε να τα περιμένουμε. 🤪

Επέκταση  

Μάλιστα, οπότε θέλει λίγο ψάξιμο το πράγμα.

1. Το ρούτερ δεν νομίζω να φταίει, το εψαξα και θεωρείται απο τα καλά, ετσι κι αλλιώς δεν ξέρω αν θα μου δώσει η νόβα άλλο.

2 .Θα δοκιμάσω να το συνδέσω σε αλλη μπρίζα μέσα στο σπίτι (αν εννοείς αυτό :P ), το μόνο που φοβάμαι είναι μην χρειαστεί πάλι μια ώρα για να συγχρονίσει. Θα το κάνω προτού ξαπλώσω μάλλον.

3. Τώρα αυτό δεν έχω ιδέα πως γίνεται, αν και νομίζω κατάλαβα τι εννοείς.

Ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.
  Στις 14/4/2021 στις 7:58 ΜΜ, billpao είπε

Μάλιστα, οπότε θέλει λίγο ψάξιμο το πράγμα.

1. Το ρούτερ δεν νομίζω να φταίει, το εψαξα και θεωρείται απο τα καλά, ετσι κι αλλιώς δεν ξέρω αν θα μου δώσει η νόβα άλλο.

2 .Θα δοκιμάσω να το συνδέσω σε αλλη μπρίζα μέσα στο σπίτι (αν εννοείς αυτό :P ), το μόνο που φοβάμαι είναι μην χρειαστεί πάλι μια ώρα για να συγχρονίσει. Θα το κάνω προτού ξαπλώσω μάλλον.

3. Τώρα αυτό δεν έχω ιδέα πως γίνεται, αν και νομίζω κατάλαβα τι εννοείς.

Ευχαριστώ πάντως.

Επέκταση  

Άμα η γραμμή σου είναι VOIP και σε άλλη πρίζα να δοκιμάσεις ενδεχομένως δε θα έχεις αποτέλεσμα , αλλά μια δοκιμή δε βλάπτει.

Έχεις και NOVA (τρέχα γύρευε δήλαδη). Ίντα 'παθες μρε μπαρή μου, όπως λένε και στο χωριό μου.

Σχετικά με το 3 , μπορείς να καλέσεις έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο να κάνει εκείνος τις καλωδιακές εργασίες.

Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να μετράς εσύ με το ρούτερ.

Εάν μπορώ να βοηθήσω με αναλυτικές οδηγίες (aka έκθεση) ενημέρωσε με.😁

• Thanks 1
Δημοσ.
  Στις 14/4/2021 στις 8:09 ΜΜ, genikos85 είπε

Άμα η γραμμή σου είναι VOIP και σε άλλη πρίζα να δοκιμάσεις ενδεχομένως δε θα έχεις αποτέλεσμα , αλλά μια δοκιμή δε βλάπτει.

Έχεις και NOVA (τρέχα γύρευε δήλαδη). Ίντα 'παθες μρε μπαρή μου, όπως λένε και στο χωριό μου.

Σχετικά με το 3 , μπορείς να καλέσεις έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο να κάνει εκείνος τις καλωδιακές εργασίες.

Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να μετράς εσύ με το ρούτερ.

Εάν μπορώ να βοηθήσω με αναλυτικές οδηγίες (aka έκθεση) ενημέρωσε με.😁

Επέκταση  

Voip είναι η γραμμή...

Τώρα για το 3 πιο σέηφ μου ακούγεται να καλέσω ηλεκτρολόγο (δεν είναι και δικό μου το σπίτι).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να βγάλεις ένα screenshot από την καρτέλα WAN στα αριστερά; Βασικά δες αν έχει ρυθμίσεις για DSL Modulation. Αν έχει, απενεργοποίησε το Vectoring, άφησέ το να συγχρονίσει και μετά ενεργοποίησέ το και περίμενε να συγχρονίσει ξανά.

Επεξ/σία από infin1tyGR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 14/4/2021 στις 8:40 ΜΜ, Βαγγ3λης είπε

Δοκίμασε να αποσυνδέσεις τις άλλες πρίζες.

Δεν έχω κατι συνδεδεμένο στις άλλες, να τις βγάλω οφφ τελείως εννοείς; Είναι πολλες...

Στις 14/4/2021 στις 8:37 ΜΜ, infin1tyGR είπε

Μπορείς να βγάλεις ένα screenshot από την καρτέλα WAN στα αριστερά; Βασικά δες αν έχει ρυθμίσεις για DSL Modulation. Αν έχει, απενεργοποίησε το Vectoring, άφησέ το να συγχρονίσει και μετά ενεργοποίησέ το και περίμενε να συγχρονίσει ξανά.

Το ξετικάρω, αλλά ενεργοποιείται πάλι μόνο του (δεν υπάρχει apply)

Επεξ/σία από billpao
Δημοσ.
  Στις 14/4/2021 στις 10:57 ΜΜ, billpao είπε

Δεν έχω κατι συνδεδεμένο στις άλλες, να τις βγάλω οφφ τελείως εννοείς; Είναι πολλες...

Το ξετικάρω, αλλά ενεργοποιείται πάλι μόνο του (δεν υπάρχει apply)

Επέκταση  

Οπως σου ειπε αποσυνδεσε τελειως τις αλλες μπριζες και αλλαξε με καινουργια αυτη στην φωτογραφια. Αν ημουν μοντεμ θα ντρεπομουν να συνδεθω σε τετοια μπριζα ουτε 1mbps δεν θα σου εδινα.

Δημοσ.
  Στις 15/4/2021 στις 9:25 ΜΜ, gbras είπε

Οπως σου ειπε αποσυνδεσε τελειως τις αλλες μπριζες και αλλαξε με καινουργια αυτη στην φωτογραφια. Αν ημουν μοντεμ θα ντρεπομουν να συνδεθω σε τετοια μπριζα ουτε 1mbps δεν θα σου εδινα.

Ωραία θα κάτσω μέσα στο ΣΚ να τις αποσυνδέσω, υπάρχει κάποιος οδηγός ή κατι; Παώ και ξεβιδώνω μια μια τις πρίζες και βγάζω τις συνδέσεις ή ολα γίνονται απο την master πρίζα;

Δημοσ.

Λοιπόν είπα να δοκιμάσω και σε αλλό δωμάτιο το ρουτερ (με τηλεφωνική πρίζα σύγχρονου τύπου, όχι σαν και αυτή που έχω στην εικόνα) και σχεδόν τερμάτισε, το θέμα είναι οτι βγαζει πολλά CRC errors. Με το να αποσυνδέσω τις άλλες πρίζες, πιστεύετε οτι θα διορθωθουν; Παραθέτω εικόνα

Δημοσ.
  Στις 17/4/2021 στις 11:04 ΠΜ, billpao είπε

Λοιπόν είπα να δοκιμάσω και σε αλλό δωμάτιο το ρουτερ (με τηλεφωνική πρίζα σύγχρονου τύπου, όχι σαν και αυτή που έχω στην εικόνα) και σχεδόν τερμάτισε, το θέμα είναι οτι βγαζει πολλά CRC errors. Με το να αποσυνδέσω τις άλλες πρίζες, πιστεύετε οτι θα διορθωθουν; Παραθέτω εικόνα

Επέκταση  

Καλησπέρα. 
Δοκίμασε και στις υπόλοιπες πρίζες να δεις τα αποτελέσματα. Εάν έχεις τα ίδια "κακά" αποτελέσματα στις άλλες πρίζες , τότε εκεί που είσαι τώρα είναι η κεντρική σου πρίζα.

Όσον αφορά τα CRC , αποσυνδέεις τα "κακά" πριζάκια και βλέπεις τα αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και οι τελευταίες λύσεις : ηλεκτρολόγος και η υποστήριξη του παρόχου.

Στη διάθεση σου.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...