Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Επειδή δεν παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό τον χώρο του hardware, θα ήθελα τις απόψεις σας σχετικά με τα παρακάτω.

Έχω ξεμείνει εδώ και μια δεκαετία με ένα pc AMD phenom x6 1090t, 16 gb ram, ssd, ΑΙΟ coolermaster και RX590 Nitro+, το οποίο είναι προσεγμένο και  λειτουργεί απροβλημάτιστα.

Μιας και ο πατέρας μου ξέμεινε από pc, λέω να του το στείλω πακέτο και να πάω στη παρακάτω σύνθεση:

• Asus Rog strix Z490-G Gaming (WI-FI) mATX
  • Intel Core i9-10850K 
  • G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-3600MHz (F4-3600C18D-16GVK) - πιθανότατα να γίνει 32gb
  • Be Quiet PURE LOOP 240mm
  • Be Quiet Straight Power 11 750W Full Modular 80 Plus Platinum
  • Kαρτα γραφικών θα παραμείνει η RX590
  • Case, SSD, nvme, HDD κτλ. υπάρχουν, οπότε μάλλον δεν θα αγοραστούν καινούργια

H χρήση του παραπάνω συστήματος θα είναι να τρέχει SAP , Οracle και excel για την δουλειά μου. Stata και R για το διδακτορικό, κανένα ελαφρύ πρόγραμμα ηχογράφησης για όποτε προλαβαίνω να παίξω μουσική, και μια στο τόσο κανένα παιχνιδάκι, κυρίως RPG. Επίσης, δεν σκοπεύω να αλλάξω πάλι pc για τα επόμενα 5+ χρόνια, οπότε θέλω κάτι σχετικά future proof ( δεν αναφέρομαι στη GPU ).

Θα ήθελα AMD Ryzen 9 είναι η αλήθεια,  αλλά βγαίνει πολύ πιο ακριβό, μιας και αυτά που έγραψα παραπάνω μου πάνε γύρω στα €880 (δεν θα αγοραστεί τίποτα από Ελλάδα). 

Πως σας φαίνεται η παραπάνω σύνθεση; Να το προχωρήσω ή να περιμένω μήπως βγει τίποτα καλύτερο;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από rg550
  • Like 1
Δημοσ.

Ολα πανω ραφι αυτα που εχεις διαλεξει κ ειναι pc για πολλα χρονια. Απο εκει κ περα οι επομενες γενιες ryzen/intel θα ειναι με μνημες ddr5, οποτε αν βιαζεσαι χτυπας το τερατακι που εχεις στο μυαλο σου αλλιως για μενα αξιζει να το καθυστερησεις μεχρι τοτε,αφου δεν φτιαχνεις pc καθε τρεις κ λιγο. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

ναι εννοείται καλυτερα του χρονου συνθεση με ddr5,

εδω περιιμενες τοσα χρονια τι ειναιι αλλο ενα....

αλλιως θα ξενερωσεις ασχημα αν παρεις κατι τωρα κ τα χριστουγεννα π.χ. βγουν πλατφορμες ddr5

με νεες τεχνολογιες κ καλυτερη αποδοση

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...