jniki10 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Μιλάμε για ένα corolla e11 sedan δεκαετίας '90 του παππού μου. Ξεκίνησε ένα πρωί να μην παίρνει μπρος πριν κάνα μήνα. Το βάλαμε σκαστο φορτιστηκε η μπαταρία σε ένα γνωστό ηλεκτρολόγο κ;ι συνεχίσαμε. Μετά από κάνα δυο μέρες πάλι τα ιδια, πήγα του πήρα μπαταρία και την άλλαξα. Μετά από λίγο καιρό παλι τα ίδια. Αφού το βάλαμε πάλι μπρος παίρνω το πολύμετρο και το δυναμό έδινε 14.8 βολτ. Έχω μετρήσει για διαρροές και παίρνω ένδειξη 0,01 Α όταν είναι σβηστό το αμάξι πιθανόν το ρολόι. Αποδεκτή τιμή πιστεύω για ένα τόσο παλιό αυτοκίνητο. Έχει κανείς κάποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει. Διάβασα κάπου να μετρήσω ωμική αντίσταση αποσυνδεοντας την μπαταρία. Μπορεί αυτό να μου δείξει κάτι παραπάνω από την μέτρηση της έντασης;
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Που ακριβώς θέλεις να μετρητης την αντίσταση. Στην μπαταρία;
Jos3ph Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Αν δεν κινείται το όχημα , να βγάζεις τον πόλο από την μπαταρία. Θα χρειατεί αργή φόρτιση μερικές ώρες η μπαταρία. Τις απώλειες τις μέτρησες παντού ; Με απώλειες 0,05 ο ηλεκτρολόγος με απέτρεψε να το ψάξω περισσότερο και με είπε , κάντο βόλτα κάθε 3 μέρες , οπότε από το να παω σε ακριβή λύση , ξοδεύω 10 ευρώ βενζίνη το μήνα. Δεν βγάζω την μπαταρία , γιατί το κινώ κάθε βδομάδα , οπότε το κινώ και μεσοβδόμαδα.
jniki10 Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Που ακριβώς θέλεις να μετρητης την αντίσταση. Στην μπαταρία; Έχοντας βγάλει την μπαταρία από το αυτοκίνητο να μετρήσω την αντίσταση του αυτοκινήτου κλείνοντας το κύκλωμα του θετικού με την γείωση. (Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά και δεν ξέρω αν έχει νόημα γιατί η γνώσεις που έχω δε φτάνουν σε αυτό το σημείο) 24 λεπτά πριν, Jos3ph είπε Αν δεν κινείται το όχημα , να βγάζεις τον πόλο από την μπαταρία. Θα χρειατεί αργή φόρτιση μερικές ώρες η μπαταρία. Τις απώλειες τις μέτρησες παντού ; Με απώλειες 0,05 ο ηλεκτρολόγος με απέτρεψε να το ψάξω περισσότερο και με είπε , κάντο βόλτα κάθε 3 μέρες , οπότε από το να παω σε ακριβή λύση , ξοδεύω 10 ευρώ βενζίνη το μήνα. Δεν βγάζω την μπαταρία , γιατί το κινώ κάθε βδομάδα , οπότε το κινώ και μεσοβδόμαδα. Το αμάξι κινείται γενικά. Το θέμα είναι πως μπορεί να το κάνει από τη μια μέρα στην άλλη ξαφνικά χωρίς λόγο.
Jos3ph Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 48 λεπτά πριν, jniki10 είπε Έχοντας βγάλει την μπαταρία από το αυτοκίνητο να μετρήσω την αντίσταση του αυτοκινήτου κλείνοντας το κύκλωμα του θετικού με την γείωση. (Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά και δεν ξέρω αν έχει νόημα γιατί η γνώσεις που έχω δε φτάνουν σε αυτό το σημείο) Το αμάξι κινείται γενικά. Το θέμα είναι πως μπορεί να το κάνει από τη μια μέρα στην άλλη ξαφνικά χωρίς λόγο. Βραχυκύκλωμα.... Κοινώς ψάξιμο , είναι και ξεχασμένο μοντέλο , ίσως αν βρεις κάποιον κάτοχο e11 να σου πει που μπορεί να έχει αδύναμα σημεία.
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 4 ώρες πριν, jniki10 είπε Έχοντας βγάλει την μπαταρία από το αυτοκίνητο να μετρήσω την αντίσταση του αυτοκινήτου κλείνοντας το κύκλωμα του θετικού με την γείωση. (Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά και δεν ξέρω αν έχει νόημα γιατί η γνώσεις που έχω δε φτάνουν σε αυτό το σημείο) Το αμάξι κινείται γενικά. Το θέμα είναι πως μπορεί να το κάνει από τη μια μέρα στην άλλη ξαφνικά χωρίς λόγο. Την αντίσταση του αυτοκινήτου σαν να λέμε αντίσταση φορτίου αποσυνδεμενου από την πηγή, μπορείς να την μετρήσεις. Αν εννοείς όμως να τοποθετήσεις τους ακροδέκτες του πολυμετρου επάνω στους πόλους της μπαταρίας έχοντας ρυθμισμένο στην αντίσταση, αυτό μην το κάνεις, το πιθανότερο είναι να υποστεί βλάβη το πολυμετρο.
jniki10 Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Την αντίσταση του αυτοκινήτου σαν να λέμε αντίσταση φορτίου αποσυνδεμενου από την πηγή, μπορείς να την μετρήσεις. Αν εννοείς όμως να τοποθετήσεις τους ακροδέκτες του πολυμετρου επάνω στους πόλους της μπαταρίας έχοντας ρυθμισμένο στην αντίσταση, αυτό μην το κάνεις, το πιθανότερο είναι να υποστεί βλάβη το πολυμετρο. Το πρώτο θέλω να κάνω ! 9 ώρες πριν, Jos3ph είπε Βραχυκύκλωμα.... Κοινώς ψάξιμο , είναι και ξεχασμένο μοντέλο , ίσως αν βρεις κάποιον κάτοχο e11 να σου πει που μπορεί να έχει αδύναμα σημεία. Αυτό ψάχνω κάποιον κάτοχο που να σκαμπαζει και λίγο. Σας ευχαριστώ πολύ. Θα ενημερώσω αν βρεθεί άκρη
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, jniki10 είπε Το πρώτο θέλω να κάνω ! Αυτό ψάχνω κάποιον κάτοχο που να σκαμπαζει και λίγο. Σας ευχαριστώ πολύ. Θα ενημερώσω αν βρεθεί άκρη OK, πάντως, δεν νομίζω να εντοπίσεις κάτι με αυτό εκτός αν υπάρχει βραχυκύκλωμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα