my_box Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Innovator 5 Power Gamer 11500 Με Windows 10 - Επιτραπεζιοι υπολογιστες (PER.912882) (e-shop.gr) Μου ήλθε σε newsletter (E-shop) το ανωτέρω desktop με τιμή 579 ευρώ. Νομίζετε ότι είναι καλή προσφορά ? Η χρήση που κάνω είναι γενικά light (browsing, ταινίες, office ) και όχι gaming. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε γνώμη/βοήθεια .
nickol-us Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Aν μπορούσες να το αγοράσεις κομμάτι-κομμάτι και χωρίς windows θα έβγαινε πιο οικονομικά. Το μόνο που παίρνεις σε καλή τιμή ας το πούμε είναι τα windows. Αυτό όσο αφορά το αν είναι προσφορά. Αν εξαιρέσεις το τροφοδοτικό που "φοράει" είναι καλό συστηματάκι. Αρκεί για πολύ περισσότερο για τη χρήση που το θες και με την προσθήκη ακόμη 8gb ram είναι ικανός να παίξει και κάποια παιχνιδάκια με τα ενσωματωμένα γραφικά του. Αν θες μπορούμε να σου κάνουμε πρόταση και με λιγότερα χρήματα για σύνθεση από κάποιο μαγαζί αν σε ενδιαφέρει. 2
my_box Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 10 λεπτά πριν, nickol-us είπε Aν μπορούσες να το αγοράσεις κομμάτι-κομμάτι και χωρίς windows θα έβγαινε πιο οικονομικά. Το μόνο που παίρνεις σε καλή τιμή ας το πούμε είναι τα windows. Αυτό όσο αφορά το αν είναι προσφορά. Αν εξαιρέσεις το τροφοδοτικό που "φοράει" είναι καλό συστηματάκι. Αρκεί για πολύ περισσότερο για τη χρήση που το θες και με την προσθήκη ακόμη 8gb ram είναι ικανός να παίξει και κάποια παιχνιδάκια με τα ενσωματωμένα γραφικά του. Αν θες μπορούμε να σου κάνουμε πρόταση και με λιγότερα χρήματα για σύνθεση από κάποιο μαγαζί αν σε ενδιαφέρει. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, απλά θα προτιμούσα το κατάστημα να περιελάμβανε και την συναρμολόγηση καθ' ότι δεν το κατέχω ιδιαίτερα.Αν και αρχικά έψαχνα κάτι σε AMD ryzen 5 (3400-3500-3600) , δεν έχω πρόβλημα για κάποια vfm λύση σ' αυτό το εύρος χρημάτων. 16 λεπτά πριν, nickol-us είπε Aν μπορούσες να το αγοράσεις κομμάτι-κομμάτι και χωρίς windows θα έβγαινε πιο οικονομικά. Το μόνο που παίρνεις σε καλή τιμή ας το πούμε είναι τα windows. Αυτό όσο αφορά το αν είναι προσφορά. Αν εξαιρέσεις το τροφοδοτικό που "φοράει" είναι καλό συστηματάκι. Αρκεί για πολύ περισσότερο για τη χρήση που το θες και με την προσθήκη ακόμη 8gb ram είναι ικανός να παίξει και κάποια παιχνιδάκια με τα ενσωματωμένα γραφικά του. Αν θες μπορούμε να σου κάνουμε πρόταση και με λιγότερα χρήματα για σύνθεση από κάποιο μαγαζί αν σε ενδιαφέρει. Επίσης κάτι άλλο που κοίταζα σε AMD, αλλά με μία υπέρβαση του ποσού προς διάθεση, ήταν και το ακόλουθο. https://www.public.gr/product/computers-and-software/statheroi-ypologistes/desktop-pc/desktop-hp-amd-ryzen-5-4600g8gb128gb-ssd-and-1tb-hddamd-radeon-graphicsm01-f1002nv/prod13244439pp/
JDROGAS Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Eαν τους πεις να σου αλλαξουν τροφοδοτικο και να προσθεσουν αλλη μια μνημη των 8gb (που ειναι οι αδυναμοι κρικοι στη συνθεση) πιστευω θα σου βγει γυρω στα 650 ευρω.Επισης και η μητρικη ειναι λιγο χαμηλης κατηγοριας. Θεωρω οτι μπορουμε να φτιαξουμε καλυτερη συνθεση σε αυτα τα χρηματα. Το θεμα ειναι οτι ο 11500 δεν υπαρχει διαθεσιμος στο e-shop τουλαχιστον,εαν το θελεις συγκεκριμενα με αυτον τον επεξεργαστη. Βασικο ειναι να μπορεσεις να κανεις τη διαδικασια να "περασεις" windows παιρνοντας κι ενα κλειδακι με 5-10 ευρω. Η συναρμολογηση δεν ειναι προβλημα μπορουμε να φτιαξουμε μια συνθεση απο καταστημα που συναρμολογει (e-shop,cosmodata,priveshop,kavatza κλπ) και να το παρεις ετοιμο. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2021 από JDROGAS 3
nickol-us Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Σε αυτά που κοιτάς Ryzen έχουν όλα "καλά" ενσωματωμένα γραφικά. Δυστυχώς σε σύνθεση οι Ryzen λόγω ελλείψεων βγαίνουν ακριβοί και δεν του βρίσκεις. Η μόνη πραγματική αντιστοιχεία με τα ενσωματωμένα γραφικά των Ryzen είναι με αυτά του 11500. Οι 12η γενιά Intel δεν έχει καλο-κυκλοφορήσει και δύσκολα θα βρεις τα πάντα (μητρική-cpu) από ένα κατάστημα για συναρμολόγηση. Το κλασσικό συστηματάκι που είναι αρκετά vfm και προτείνεται καθημερινά στο φόρουμ είναι κάτι σαν το παρακάτω, όπου μπορείς να "παίξεις" με αντικαταστάσεις (μητρική, κουτί, nvme κλτ). Δεν έχει σε καμία περίπτωση τα ενσωματωμένα γραφικά των Ryzen ή του 11500 αλλά για την χρήση που θες υπερ-επαρκούν αφού θα μπορείς να βγάλεις μέχρι 4k/60hz video στην έξοδο. *μνήμη έβαλα μόνο 8 για να γίνει σωστή σύγκριση τιμών και με καλύτερο τροφοδοτικό στη σύνθεση. Ιδανικά προτείνεται 2 στικ για dual channel στην περίπτωσή σου θα μπορούσες να βάλεις και 2x4gb, εφόσον με αυτή την μητρική μπορείς να συμπληρώσεις κι άλλη στο μέλλον, ιδανικά όμως προτείνεται 2x8gb Το build του eshop με τον 11500 δεν είναι καθόλου κακό αν σκεφτείς οτι έχει και windows και εφόσον δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου συλλογή-συναρμολόγηση. Η μητρική δεν θα την έλεγα τόσο κακή αν και τα heatsinks φαίνοται πολύ basic ωστόσο υπάρχουν. Το μόνο κακό είναι το τροφοδοτικό αλλά κι αυτό το κρατάς όσο είσαι στην εγγύηση και το αντικαθιστάς με ένα καλύτερο στο μέλλον. Αντίστοιχη σύνθεση προσπάθησα και έβγαλα απο cosmodata όμως με χειρότερη μητρική, καλύτερο σαφώς τροφοδοτικό αλλά περίπου στα ίδια λεφτά οπότε σημαντικό όφελος δεν θα έχεις. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2021 από nickol-us 3
niko13 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Δικιο εχουν τα παιδια.. Μονο κερδος τα win. Με γρηγορη ματια φτιαχνεις το ιδιο με καλυτερη μητρικη, τροφοδοτικο, 16gb ram ελαχιστα παραπανω απο καταστημα που στο συναρμολογει αν θες(cosmodata) .Οποτε τρελη ευκαιρια δεν ειναι. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2021 από niko13 3
my_box Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Νομίζω και εγώ ότι πέρα από την σύνθεση του hardware είναι εύκολο να βρείς ένα από ταν πολλά κλειδιά win10 που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οπότε αυτό είναι το τελευταίο ζήτημα. Ο προβληματισμός μου είναι περισσότερο σε μία σύνθεση ανάμεσα σε Ryzen 5 (κατά προτίμηση με ενσωματωμένα graphics αφού δεν είμαι gamer) ή σε μία σύνθεση με Intel i5 (10400-10500 ή ακόμη και 10400F αν και γνωρίζω ότι προϋποθέτει κάρτα γραφικών). Και βέβαια το σφικτό Budget περιξ των 600 ευρώ είναι ένα άλλο ζητούμενο, όλα αυτά ιδανικά με 16gb ram καθώς και την αίσθηση μιας future proof σύνθεσης σε βάθος μιας πενταετίας τουλάχιστον, λόγω της μη απαιτητικής χρήσης πο κάνω. 1
niko13 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, my_box είπε Νομίζω και εγώ ότι πέρα από την σύνθεση του hardware είναι εύκολο να βρείς ένα από ταν πολλά κλειδιά win10 που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οπότε αυτό είναι το τελευταίο ζήτημα. Ο προβληματισμός μου είναι περισσότερο σε μία σύνθεση ανάμεσα σε Ryzen 5 (κατά προτίμηση με ενσωματωμένα graphics αφού δεν είμαι gamer) ή σε μία σύνθεση με Intel i5 (10400-10500 ή ακόμη και 10400F αν και γνωρίζω ότι προϋποθέτει κάρτα γραφικών). Και βέβαια το σφικτό Budget περιξ των 600 ευρώ είναι ένα άλλο ζητούμενο, όλα αυτά ιδανικά με 16gb ram καθώς και την αίσθηση μιας future proof σύνθεσης σε βάθος μιας πενταετίας τουλάχιστον, λόγω της μη απαιτητικής χρήσης πο κάνω. Δεν εχουν ολοι οι ryzen ενσωματωμενα και αυτοι που εχουν τωρα ειναι μη διαθεσιμοι η στο θεο. Οι ryzen εχουν καλυτερα γραφικα απο τους intel κ αν μου ελεγες οτι θελεις κ ενα light gaming ισως να ειχε νοημα αλλα θα εχανες σε ισχυ απο τον cpu. Για τη χρηση που περιγραφεις νομιζω εισαι καρφι για intel. Και αν με ρωτας για 10400 να μην ξεπαραδιαστεις Επεξ/σία 13 Απριλίου 2021 από niko13 2
nickol-us Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 +1 με τον Νίκο. Πας για τη σύνθεση που σου έδωσα, με 2x8gb και ένα λίγο πιο φαντεζί κουτί βγαίνει στα 500 συραρμολογημένο. Για να ακριβολογούμε ένας i3 είναι ο ιδανικός για την χρήση που θες, με τον 10400 θα μπορέσεις να βγάλεις και παραπάνω χρόνια αλλά και αν θελήσεις να το γυρίσεις σε gaming να μπορείς να το κάνεις. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει combo 10400f και gpu της προκοπής εκτός αν βάλεις κάποια 1030, ικανή για low/1080p αλλά θα φτάσεις το όριο του budget σου (600) χωρίς να το χρειάζεσαι πραγματικά. 3
niko13 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Εγω θα προτεινα ryzen 4650G 230 ευρο τωρα..+80 ευρο απο 10400 (σε budget 600)για καλυτερα απλως γραφικα? Που δεν θα χρησιμοποιησει μαλιστα ο φιλος? Εμενα δεν μου καθεται αλλα ο ts αποφασιζει Επεξ/σία 13 Απριλίου 2021 από niko13 3
my_box Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Aν μπορούσες να το αγοράσεις κομμάτι-κομμάτι και χωρίς windows θα έβγαινε πιο οικονομικά. Το μόνο που παίρνεις σε καλή τιμή ας το πούμε είναι τα windows. Αυτό όσο αφορά το αν είναι προσφορά. Αν εξαιρέσεις το τροφοδοτικό που "φοράει" είναι καλό συστηματάκι. Αρκεί για πολύ περισσότερο για τη χρήση που το θες και με την προσθήκη ακόμη 8gb ram είναι ικανός να παίξει και κάποια παιχνιδάκια με τα ενσωματωμένα γραφικά του. Αν θες μπορούμε να σου κάνουμε πρόταση και με λιγότερα χρήματα για σύνθεση από κάποιο μαγαζί αν σε ενδιαφέρει. 51 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Eαν τους πεις να σου αλλαξουν τροφοδοτικο και να προσθεσουν αλλη μια μνημη των 8gb (που ειναι οι αδυναμοι κρικοι στη συνθεση) πιστευω θα σου βγει γυρω στα 650 ευρω.Επισης και η μητρικη ειναι λιγο χαμηλης κατηγοριας. Θεωρω οτι μπορουμε να φτιαξουμε καλυτερη συνθεση σε αυτα τα χρηματα. Το θεμα ειναι οτι ο 11500 δεν υπαρχει διαθεσιμος στο e-shop τουλαχιστον,εαν το θελεις συγκεκριμενα με αυτον τον επεξεργαστη. Βασικο ειναι να μπορεσεις να κανεις τη διαδικασια να "περασεις" windows παιρνοντας κι ενα κλειδακι με 5-10 ευρω. Η συναρμολογηση δεν ειναι προβλημα μπορουμε να φτιαξουμε μια συνθεση απο καταστημα που συναρμολογει (e-shop,cosmodata,priveshop,kavatza κλπ) και να το παρεις ετοιμο. 3 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Εγω θα προτεινα ryzen 4650G 3 λεπτά πριν, niko13 είπε 230 ευρο τωρα..+80 ευρο (σε budget 600)για καλυτερα απλως γραφικα? Που δεν θα χρησιμοποιησει μαλιστα ο φιλος? Εμενα δεν μου καθεται αλλα ο ts αποφασιζει Θα ήθελα να πάω για πρώτη φορά σε Ryzen , έτσι για την "αλητεία" , αλλά ίσως ο Intel 10400 να είναι πιο κοντά στα πλαίσια της λογικής για την χρήση που κάνω. Βέβαια όλοι κατά βάθος ψάχνουμε για αυτό το κλικ παραπάνω από το αρχικό μας budget.
nickol-us Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 6 λεπτά πριν, my_box είπε Θα ήθελα να πάω για πρώτη φορά σε Ryzen , έτσι για την "αλητεία" , αλλά ίσως ο Intel 10400 να είναι πιο κοντά στα πλαίσια της λογικής για την χρήση που κάνω. Βέβαια όλοι κατά βάθος ψάχνουμε για αυτό το κλικ παραπάνω από το αρχικό μας budget. Απλά λάθος εποχή, τίποτε άλλο. Άσε που δεν τους βρίσκεις, μόνο σε έτοιμα builds με οτι αυτό συνεπάγεται. Νομίζω έχεις όλα τα δεδομένα πλέον, από εκεί και ύστερα είναι και θέμα προσωπικό του τι θέλει και επιζητά ο καθένας. 4
JDROGAS Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Λοιπον σου εκανα δυο εκδοχες. Η μια ειναι στα προτυπα της προσφορας του e-shop με τις εξης διαφορες Εδω εχουμε πολυ καλο τροφοδοτικο και μητρικη,16gb ram καλο κουτακι κομπλε με τους ανεμιστηρες του. Για μεταφορικα γνωριζω οτι δεν χρεωνει ανω τον 150 ευρω δεν γνωριζει εαν και ποσο χρεωνει συναρμολογηση. priveshop.gr Η δευτερη κλασσικη επιλογη με τον 10400 απο e-shop με δωρεαν μεταφορικα και συναρμολογηση. Δυστυχως εφτιαχνα και μια συνθεση με ryzen 3600 συν καρτα γραφικων 1030 αλλα επεσε η ιστοσελιδα απο τα πολλα καλαθια μαλλον.....😂 Ο 4650g παιδες σημερα με ψυκτρα εχει 250 σε ενα καταστημα διαθεσιμος.Το επομενο καταστημα ειναι το kopsekati.gr 🤪με 265 ευρω. https://www.skroutz.gr/s/27320754/AMD-Ryzen-5-Pro-4650G-Wraith-Spire.html Ενα θα σας πω οτι priveshop πηγα να βαλω τον 10400 και ερχεται με νεα τιμη 200 ευρω!!! (παραδοσιακα τον ειχε παντα στις 3-4 πιο φθηνες τιμες στο σκρουτζ) Αυτο δεν μου αρεσει καθολου........τα προμηνυματα με τις τιμες δεν ειναι καθολου καλα....... 4
niko13 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, my_box είπε Θα ήθελα να πάω για πρώτη φορά σε Ryzen , έτσι για την "αλητεία" , αλλά ίσως ο Intel 10400 να είναι πιο κοντά στα πλαίσια της λογικής για την χρήση που κάνω. Βέβαια όλοι κατά βάθος ψάχνουμε για αυτό το κλικ παραπάνω από το αρχικό μας budget. Κοιτα καταλαβαινω... Και στην τελικη πραξε οτι θα σε κανει να το γουσταρεις πιο πολυ το pc. Εμεις εδω απλως λεμε ποιο εχει περισσοτερο vfm. Στα δικα σου λοιπον, ο 4650g που θα ηταν μια πολυ καλη επιλογη, ιδιους πυρηνες/threads με τον 10400 και καλυτερα γραφικα υπαρχει τωρα skroutz σε ενα καταστημα 230 ευρο tray εκδοση που σημαινει προσθεσε το κοστος ενος cooler στην διαφορα τιμης τους και 250 με cooler. θα βαρεσεις λοιπον 100 ευρο διαφορα τιμης στο τελος. Θα εβαζες μια καρτα γραφικων 1030(που δεν την χρειαζεσαι) κ 10400f παλι με λιγοτερα για να matchaρεις τα γραφικα καπως,οποτε γι αυτο δεν βλεπω το νοημα. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2021 από niko13 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα