Προς το περιεχόμενο

Αγορα λαπτοπ με voucher 200. Βοήθεια στην επιλογή

six-poz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Ήθελα να αγοράσω λαπτοπ και δικαιούμαι και το voucher. Πέρα από τηλεκπαιδευση κλπ, θέλω να είναι γρήγορο, να μην κολλάει κλπ (χρήση: προγράμματα office κυρίως Excel, photos hop, τηλεκπαιδευση webex, πολλές καρτέλες στο ίντερνετ, παιχνίδια δεν παίζω ιδιαίτερα ή παίζω "ελαφριά" παιχνιδια, καλό είναι να έχει κάρτα γραφικών για σιγουριά) 

Εχω καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τουλάχιστον 15,6", ram πανω απο 4gb, επεξεργαστή AMD η Intel σειρά 5 και άνω, καμερα, και με τις μάρκες έχω μπερδευτεί 

1. Καλύτερα να έχει επεξεργαστή Intel ή AMD? (κοιταω για 5 και πάνω)

2. Τι μάρκα να προτιμήσω; hp, Dell, ή Lenovo? Ή και καποια αλλη; απ αυτα που μου είπαν άτομα που "ξέρουν" μου πρότειναν αυτές τις μάρκες. Εγω τα hp τα είχα για πολύ καλά, αλλά άκουσα πως πλεον για να μην σ βγει "ελαττώματικο" πρέπει να πας στα πιο ακριβά μοντέλα.. 

3. Όσο πιο φθηνό τόσο το καλύτερο, το πιο φθηνό μ αυτα π θελω είναι ένα hp στα 592 δηλαδή 392€ από mediamarkt  +ποντίκι, mousepad & βάση... (που από media τα βρήκα με σύνολο 12€)

*αν έχει κάποια σημασία, μενω Θεσσαλονίκη. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον ασχοληθεί. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ που είμαι σε αντίστοιχη αναζήτηση, προσπαθώ να βρω κάτι με AMD ryzen 5 4500U. Εναλλακτικά με r5-3500U ή r3-4300U αν έκανα "υποχωρήσεις".

Από Intel δε θα πήγαινα σε κάτι πιο κάτω από i5-1135G7 (άντε βαριά σε i5-1035G4).

(Δες εδώ συγκριτικά https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-5-3500U-vs-AMD-Ryzen-5-4500U-vs-AMD-Ryzen-3-4300U-vs-Intel-i5-1135G7-vs-Intel-i5-1035G4/3421vs3702vs3664vs3830vs3581)

Για RAM κοιτάω οπωσδήποτε 8GB (μπορείς να αγοράσεις και κάποια μοντέλα με 4GB και να προσθέσεις έξτρα αργότερα).

Και σημαντικό είναι να έχει IPS οθόνη.

Από την έρευνα αγοράς που έχω κάνει στα μαγαζιά (online πάντα), τα Dell στο εύρος των 500-700€ έρχονται με TN panels και επεξεργαστές 3500U και κάτω. Οπότε για μένα τα αποκλείω (αν και σαν μάρκα είναι δυνατή).
Τα HP έχουν μοντέλα σε αυτό το εύρος, αλλά όχι όλα με IPS οθόνες.
Τα Lenovo έχουν καλές και τιμιότατες επιλογές.

Γνώμη μου περίμενε και λίγες μέρες μήπως τα καταστήματα ανανεώσουν τις λίστες τους με τα εγκεκριμένα laptops.

Ελπίζω να βοήθησα, δίνοντας μια κατεύθυνση τι να κοιτάς. Ρίξε μια ματιά και αν βρεις κάποιο μοντέλο, στείλτο εδώ να το συζητήσουμε και με τα άλλα παιδιά που έχουν πολλές γνώσεις.

Επεξ/σία από ribo7

Όσα λες ισχύουν κατα περίπτωση και δεν ισχύουν επίσης. Γενικώς οι amd είναι καλύτεροι από τους Intel (συνήθως) σε value/performance, όχι όμως πάντα. Επίσης ένα brand δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό. Υπάρχουν μοντέλα και μοντέλα. Αν έχεις κάποια συγκεκριμένα μοντέλα πες ποια να βοηθήσουμε στην επιλογή.

ribo7

Υπάρχουν μοντέλα hp οικονομικά που έχουν ips οθόνη. Επίσης συγκριτικά για cpu μάθε να κοιτάς και από άλλα site όχι μόνο απο cpubenchmark καθώς το συγκεκριμένο βγάζει τους ryzen πάντα ψηλότερα(έχει να κάνει με τον τρόπο μέτρησης). Ποτέ μην κοιτάς απλά το συνολικό σκορ που δίνει το συγκεκριμένο site. Αντίστοιχα να γνωρίζεις οτι το userbenchmark βγάζει ψηλότερα τους Intel.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι εννοείται ότι ένα απλό benchmark δε λέει κάτι, για μένα ουτώς ή άλλως διαφορές π.χ. μετάξυ r5-3500U και i5-1035G4 δε νομίζω να είναι αισθητές στο μάτι. Απλά σαν γενικός μπούσουλας για κάποιον που δε γνωρίζει τι επεξεργαστές κυκλοφορούν αυτή την περίοδο.

Και ναι, όπως είπα υπάρχουν οικονομικά HP και με IPS (αλλά αρκετά με TN), οπότε θέλει να το έχει κάποιος υπόψη του.

Επεξ/σία από ribo7

Δηλαδή τι να προτιμήσω; με μπερδέψατε... Οκ για την οθόνη ips αλλά δεν μπορώ να πω πως κατέληξα κάπου με βάση αυτά π λέτε. Επίσης benchmark τι είναι; οι διάφορες εκδόσεις των επεξεργαστών; 

Εγω κοιτουσα αυτά τα 2-3 λόγω της πιο οικονομικής τιμής σχετικά με άλλα, αλλά αν είναι να έχω πρόβλημα, ν είναι ελαττωματικό, ν κολλάει ή δεν ξέρω γω τι, τοτε κ κοιτάξω κατι αλλο. 

1. https://www.skroutz.gr/s/27625270/HP-15-db1037nv-Ryzen-5-3500U-8GB-512GB-FHD-W10-Home.html#specs

2. https://www.skroutz.gr/s/26812469/Lenovo-IdeaPad-3-15IIL05-i5-1035G1-8GB-256GB-FHD-W10-Abyss-Blue.html

3. https://www.skroutz.gr/s/27422300/Dell-Inspiron-3505-Ryzen-5-3500U-8GB-256GB-FHD-W10-Home.html

Αυτα τα 3 έχω βρει στα mediamarkt. Έχει κι άλλα καταστήματα που συμμετεχουν στο πρόγραμμα αλλά σε όσα κοίταξα μέχρι τώρα βρήκα ακόμα πιο ακριβά. Θα κοιτάξω κ σ αλλα σήμερα. Απ αυτα τα 3 π έστειλα μόνο το 1ο (HP) έχει οθόνη ips. Κατά τ άλλα τι λέτε; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβασε αυτό το post

για κάποιες πληροφορίες σχετικά με TN/IPS οθόνες.

Το 1o HP που έβαλες, ενώ γράφει IPS, είναι όμως μόνο 220nits (χαμηλή φωτεινότητα)

https://support.hp.com/lt-en/document/c06961507

Θα πρότεινα να κοιτάς να έχουν τουλάχιστον 250nits. Τώρα βέβαια εξαρτάται από την ποιότητα του panel και αν εσύ δεις το HP από κοντά και σου φαίνεται κομπλέ η οθόνη, οκ πάσο.

Αν μπορείς πήγαινε να ρίξεις μια ματιά από κοντά για να έχεις μια άποψη για το κριτήριο της οθόνης (που δυστυχώς δεν είναι εύκολο αυτή την εποχή). Και το συζητάμε για επεξεργαστές (γνώμη μου ο 3500U θα είναι οκ για απλές εργασίες, αλλά αν θες κάτι πιο απαιτητικό θα πρέπει να ανέβεις σε επεξεργαστή - τώρα, πως ορίζεις το "απαιτητικό", μεγάλη κουβέντα).

Επεξ/σία από ribo7

Ευχαριστώ και παλι. Δεν ξέρω τι εννοείς οκ για απλές εργασίες κλπ, γιατί στο αρχικό μου ποστ έγραψα για τι χρήση το θέλω. Χρησιμοποιώ πχ Excel αλλά δεν είμαι φοιτήτρια. Με την φωτεινότητα δεν νομίζω να έχω θέμα, αλλά αν καταλήξω σ αυτο θα παω να το δω πρώτα φυσικά. Τωρα για τον επεξεργαστή εγω νομιζα πως υπάρχει πχ ο i3, ο i5 κλπ.. Δν ηξερα πως έχει διαφορετικούς i5 για παράδειγμα... Δεν έχω τόσο εξειδικευμένες γνώσεις. Και βασικά εγώ έγραψα εδώ ποστ για να μου προτείνει κάποιος ποιο λαπτοπ να παρω όχι να μ δείξει πως να ψάξω.. Δεν το λέω καπως. Αλλα ακριβώς επειδή δν ηξερα τι ακριβως να κοιτάξω, και κάποια site δεν γράφουν όλες αυτές τις λεπτομερειες.θα ήθελα να δω αν έχετε να προτείνετε κάποιο ή τι γνώμη έχετε για αυτά π βρήκα εγώ. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Το "οκ για απλές εργασίες" το δικό μου και το "γρήγορο" το δικό σου είναι και λίγο υποκειμενικά κατά τη γνώμη μου και δύσκολο να το ποσοτικοποιήσουμε εδώ μέσα. Για κάποιον τα 10 δευτερόλεπτα να ανοιξει το Excel μπορεί να μην είναι θέμα, για άλλον μπορεί να είναι.
Και γι' αυτό προσωπικά κοιτάω benchmarks (δλδ συγκριτικά μετά από δοκιμές) για να έχω μια ιδέα που κυμαίνεται ένας επεξεργαστής (σε συνδιασμό πάντα με μνήμη RAM).

Για μένα πάντα, το να λέμε και κάποια έξτρα πληροφορία βοηθάει για να καταλαβαίνει κάποιος τι αγοράζει, να φιλτράρει λίγο τι του προτείνουν και ίσως να καταλαβαίνει και τι άλλο (καλύτερο) θα μπορούσε να αγοράσει με τα ίδια λεφτά.
Το να απαντήσω ξερά σε κάποιον "ναι/όχι" για αυτά που προτείνει, δε ξέρω πόσο θα τον βοηθήσει. Αν π.χ. εγώ σου πω ένα ξερό όχι στο 1o HP (λόγω 220nits), χωρίς να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου περί οθόνες και φωτεινότητας, ενώ εσύ μπορει να πεις "δεν έχω θέμα με τη φωτεινότητα", τότε μάλλον η απάντηση μου δε θα έχει και πολύ νόημα στη κουβέντα. Αγοράζεις απλά το HP. Με κάποιες έξτρα πληροφορίες όμως μπορεί να βοηθηθεί κάποιος για να κάνει μια καλύτερη επιλογή. Και από τη στιγμή που η ποικιλία και τα configurations των μοντέλων είναι αχανείς πολλές φορές, δυστυχώς δεν υπάρχει "ξεκάθαρος νικητής" τις περισσότερες φορές για να πούμε σε κάποιον "πάρε αυτό" (πόσο μάλλον όταν εμπλέκονται και προσωπικά γούστα και προτεραιότητες).

Επίσης, πρέπει να μας πεις και αν κάποια άλλα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για σένα. Γράφεις "κάμερα" αλλά αν π.χ. σου προτείνουμε ένα laptop που τα έχει όλα σουπερ αλλά έχει κάμερα με 0.3M ανάλυση, πιθανόν μετά να λες "χάλια ανάλυση, δε βοηθάει στην τηλεκπαίδευση" (οκ λύνεται με μια εξωτερική κάμερα αλλά δώσε μας κάποια πληροφορία πόσο ρόλο παίζει για σένα).

Για να μην πλατειάζω και ξεφεύγω από το θέμα σου, τη γνώμη μου για τα 3 που πρότεινες σου την είπα :)
Δεν έχω να σου προτείνω κάποιο (με βάση το δικό μου σκεπτικό ως προς αυτά που έθεσες ως προδιαγραφές) προς το παρόν στα ~600€ που ψάχνεις. Εγώ προσωπικά καταλήγω για την αδερφή μου και το ανηψάκι σε αυτό - https://www.public.gr/product/laptop-lenovo-ideapad-5-156-amd-ryzen-5-4500u8gb256gb-ssdamd-radeon-graphics-15are05-plus-antivirus-zonealarm-gia-2-eti/prod13397113pp/

που μάλλον είναι υπεραρκετό για τη χρήση που το θέλουν αλλά θεωρώ πως θα τους καλύψει για αρκετά χρόνια (και το θεωρώ ανώτερο από άλλα σε αυτή την τιμή, εν γνώσει μου των "αρνητικών" που για τη χρήση που προορίζεται δε τα θεωρώ dealbreakers - έλλειψη θύρας δικτύου και μη αναβαθμίσιμη RAM).

Αυτά :)

Επεξ/σία από ribo7

1 ώρα πριν, ribo7 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Το "οκ για απλές εργασίες" το δικό μου και το "γρήγορο" το δικό σου είναι και λίγο υποκειμενικά κατά τη γνώμη μου και δύσκολο να το ποσοτικοποιήσουμε εδώ μέσα. Για κάποιον τα 10 δευτερόλεπτα να ανοιξει το Excel μπορεί να μην είναι θέμα, για άλλον μπορεί να είναι.
Και γι' αυτό προσωπικά κοιτάω benchmarks (δλδ συγκριτικά μετά από δοκιμές) για να έχω μια ιδέα που κυμαίνεται ένας επεξεργαστής (σε συνδιασμό πάντα με μνήμη RAM).

Για μένα πάντα, το να λέμε και κάποια έξτρα πληροφορία βοηθάει για να καταλαβαίνει κάποιος τι αγοράζει, να φιλτράρει λίγο τι του προτείνουν και ίσως να καταλαβαίνει και τι άλλο (καλύτερο) θα μπορούσε να αγοράσει με τα ίδια λεφτά.
Το να απαντήσω ξερά σε κάποιον "ναι/όχι" για αυτά που προτείνει, δε ξέρω πόσο θα τον βοηθήσει. Αν π.χ. εγώ σου πω ένα ξερό όχι στο 1o HP (λόγω 220nits), χωρίς να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου περί οθόνες και φωτεινότητας, ενώ εσύ μπορει να πεις "δεν έχω θέμα με τη φωτεινότητα", τότε μάλλον η απάντηση μου δε θα έχει και πολύ νόημα στη κουβέντα. Αγοράζεις απλά το HP. Με κάποιες έξτρα πληροφορίες όμως μπορεί να βοηθηθεί κάποιος για να κάνει μια καλύτερη επιλογή. Και από τη στιγμή που η ποικιλία και τα configurations των μοντέλων είναι αχανείς πολλές φορές, δυστυχώς δεν υπάρχει "ξεκάθαρος νικητής" τις περισσότερες φορές για να πούμε σε κάποιον "πάρε αυτό" (πόσο μάλλον όταν εμπλέκονται και προσωπικά γούστα και προτεραιότητες).

Επίσης, πρέπει να μας πεις και αν κάποια άλλα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για σένα. Γράφεις "κάμερα" αλλά αν π.χ. σου προτείνουμε ένα laptop που τα έχει όλα σουπερ αλλά έχει κάμερα με 0.3M ανάλυση, πιθανόν μετά να λες "χάλια ανάλυση, δε βοηθάει στην τηλεκπαίδευση" (οκ λύνεται με μια εξωτερική κάμερα αλλά δώσε μας κάποια πληροφορία πόσο ρόλο παίζει για σένα).

Για να μην πλατειάζω και ξεφεύγω από το θέμα σου, τη γνώμη μου για τα 3 που πρότεινες σου την είπα :)
Δεν έχω να σου προτείνω κάποιο (με βάση το δικό μου σκεπτικό ως προς αυτά που έθεσες ως προδιαγραφές) προς το παρόν στα ~600€ που ψάχνεις. Εγώ προσωπικά καταλήγω για την αδερφή μου και το ανηψάκι σε αυτό - https://www.public.gr/product/laptop-lenovo-ideapad-5-156-amd-ryzen-5-4500u8gb256gb-ssdamd-radeon-graphics-15are05-plus-antivirus-zonealarm-gia-2-eti/prod13397113pp/

που μάλλον είναι υπεραρκετό για τη χρήση που το θέλουν αλλά θεωρώ πως θα τους καλύψει για αρκετά χρόνια (και το θεωρώ ανώτερο από άλλα σε αυτή την τιμή, εν γνώσει μου των "αρνητικών" που για τη χρήση που προορίζεται δε τα θεωρώ dealbreakers - έλλειψη θύρας δικτύου και μη αναβαθμίσιμη RAM).

Αυτά :)

Η μνήμη θα έπρεπε να σε ανησυχεί καθώς τα 8 πλέον θεωρούνται minimum, πόσο μάλλον σε ένα λάπτοπ με ενσωματωμένα γραφικά που μπορεί να κάνουν share  εως 2gb. Μην σκέφτεσαι μόνο το σήμερα. Είδη τα windows 10 είναι από το 2015. Στα 7 ζητούσαν 2gb χρειαζοσουν 4gb, στα 10 ζητούν 4gb χρειάζεσαι 8gb αν έρθει ένα νέο os; 

Επίσης στην περιγραφή του public μιλάει για va panel όπου καλό θα ήταν να ζητηθούν διευκρινήσεις αν   επρόκειτο για λάθος. Κατά τα άλλα μιλάμε για φοβερό cpu.

• Like 1

Η περιγραφή αναφέρει WVA και τα χαρακτηριστικά IPS.

Νομίζω είναι το https://psref.lenovo.com/Detail/IdeaPad/IdeaPad_5_15ARE05?M=81YQ00AEGM, που μάλιστα είναι IPS 300nits. Αλλά μια επιβεβαίωση κωδικού με Public χρειάζεται, συμφωνώ.

• Like 1

Γεια σας παιδια, ψαχνω και εγω για γνωστο μου λαπτοπ, αλλα με ειπε κατι κουφο, ισχυει μονο για συγκεκριμενα λαπτοπ αυτο; 
Τι φαση ειναι οι οροι του καταστηματος ή του voucher;

• 1 χρόνο αργότερα...

Καλησπερα σας ψάχνω και εγω για ενα λαπτοπ για το σπιτι και δεν ξερω αν πρεπει να ειναι amd ή i5. Η χρήση του θα ειναι απο πολλα ατομα, αλλος για απλή περιήγηση, άλλος για απλή πρακτική στα office ή και κανα παιχνιδάκι γιατι οχι..😉 οποτε θα ηθελα να ειναι σχετικά δυνατός ώστε να μην χρειαστει σύντομη αντικατάσταση στον χρονο.. βάζω παρακάτω ενδεικτικά εναν που βρηκα και θα ηθελα καποιος να μου προτείνει κάποιον άλλον που μπορει να θεωρεί καλυτερο και ίσως και πιο φθηνό.
https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/laptop/laptop-apo-14/laptop-dell-inspiron-3511-intel-core-i5-1135g78gb256gb-ssdintel-iris-xe-graphics/1669723

Στείλτε μου ενα λινκ με καποια πρόταση απο κάποιον που ξερει γιατι δεν ειμαι σχετικός εγω. Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!😊

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...