Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να αλλάξω τον παλιό θερμοστάτη χώρου με έναν ψηφιακό επειδή χάλασε. Παρήγγειλα λοιπόν τον stege sg100 ο οποίος έχει 3 υποδοχές για την σύνδεση με τις ενδείξεις "NC"  "NO"  και "COM" , ενώ από την παροχή βγαίνουν 5 καλώδια. Σας επισυνάπτω φώτο.

1.jpg

2.jpg

Δημοσ.

του παλιού η σύνδεση  πρεπει είναι αυτή  siemens raa3016  Λογικά το L του παλιού στο 2 και το  αλλο καφέ του παλιού  στο 1  του νέου Μ  ένα πολυμετρο θα βγάλεις εύκολα ποιες επαφές κλείνουν όταν είναι για να δώσουν εντολή για θέρμανση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και το μπλε;

Ξεχασα να γραψω οτι το καινουργιο λειτουργει με μπαταριες.

Επεξ/σία από vaggelisthesgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, vaggelisthesgr είπε

Και το μπλε;

Ξεχασα να γραψω οτι το καινουργιο λειτουργει με μπαταριες.

το μπλε είναι ουδέτερος και είναι για να ανάβει το led 1 Ναι με μπαταρίες είναι  Οπλίζει ρελες και περνάει το φορτίο από αυτές Στο κουτί του δεν είχε σχεδιάγραμμα  σύνδεσης?

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.

Κα το 3 να το αφησω κενο;

Στο παλιο για ποιο λογο κανει γεφυρα με με το καφε; 🤔

Δεν βγαζω ακρη απο εδω

20210413_235504.jpg

20210414_000006.jpg

Δημοσ.

heating   = θέρμανση
commect the two connection wires of the devise to be controlled to terminas  3 (no)  and 2 (com) To the normally open terminals of the relay  Τα δυο σκούρα θα χρησιμοποιησεις  Βάλε το σκούρο καλώδιο του L στο 2 (αυτό είναι σταθερό)  και το άλλο σκούρο στο 3 αν δεν παίξει δοκιμασε στο 1 Η γέφυρα αφορούσε άλλη επαφή γιατί έτσι ήταν του παλιού δεν χρειάζεται σε αυτόν 

Δημοσ.

Οκ κ εγω καπως ετσι το σκεφτηκα , απλα με μπερδεψαν τα πολλα καλωδια της παροχης. Σευχαριστω.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σε ολους , ενδιαφερομαι και εγω να εγκαταστησω ψηφιακός θερμοστάτης χωρου , δυστυχως βρισκομαι σε πολυκατοικια , ο διαχειριστης εχει απομονωσει / κλεισει τον λεβητα και πλεον δεν ξερω ποια καλωδια εχουν ταση και ποια οχι.

Εχω σημειωσει ομως που συνδεονταν τα καλωδια στον παλιο θερμοστατη. Απο τον τοιχο βγαινουν 4 αλλα τα 3 ηταν συνδεδεμενα στον παλιο θερμοστατη. Τα 2 κουμπωναν σε ενα διακοπτη (on/off) και το 3ο συνδεονταν στο επιλογεα θερμοκρασιας. Το 4 (ενα μπλε) υπαρχει αλλα δεν εχει συνδεθει.

Η πολυκατοικια ειναι του '85 εαν αυτο βοηθαει καπου. Θα ανεβασω φωτογραφιες απο τον παλιο και απο τον καινουργιο που σκεφτομαι να βαλω. Εαν υπαρχουν προτασεις για καποιο καλυτερο μοντελο ευπροσδεκτες. Ευχαριστω εκ των προτερων

new (1).jpg

new (2).jpg

new (3).jpg

new (4).jpg

palios thermostatis.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...