Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα είναι να δουλεύουν καλά τα windows να μην κολλάνε για αυτό το θέμα. Διάβασα στο internet οτι πολλοί έχουν πρόβλημα με τα ενσωματωμένα σε παλιές μητρικές 775 με windows 10. Για δευτερεύουσα χρήση θα είναι αυτό το pc.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Το θέμα είναι να δουλεύουν καλά τα windows να μην κολλάνε για αυτό το θέμα. Διάβασα στο internet οτι πολλοί έχουν πρόβλημα με τα ενσωματωμένα σε παλιές μητρικές 775 με windows 10. Για δευτερεύουσα χρήση θα είναι αυτό το pc.

Εγώ τα 775 τα έχω με win7 πάντως.

• Like 1
Δημοσ.

έχω και εγώ 775 q6600 με 4gb ram με windows 10 64bit. δουλεύει κομπλέ απλά έχω εξωτερική gpu 1gb

Δημοσ.
Στις 16/4/2021 στις 12:37 ΠΜ, Τέρης Α. είπε

Αν προλάβω θα κάνω μια δοκιμή αύριο, αν και δεν μου πολυαρέσει το BIOS της Gigabyte... 🙄

Άκυρο!... Και οι δύο μητρικές δεν έχουν iGPU. Πάντως αυτόματα τίθεται στα 256MB. Η  επόμενη επιλογή είναι Maximum DVMT.

Δημοσ.

στην asrock g31m-s που έχω βάλει έναν Q6600 μπορείς  να το ρυθμίσεις νομίζω (την ram που δεσμεύουν τα ενσωματωμένα γραφικά τησ MB). Αν και έχω εξωτερική gpu 1gb και δεν έχω ασχοληθεί.  

https://www.asrock.com/mb/Intel/G31M-S/

Graphics
- Intel® Graphics Media Accelerator 3100
- Pixel Shader 2.0, DirectX 9.0
- Max. shared memory 384MB
- Supports D-Sub with max. resolution up to 2048x1536 @ 60Hz

άρα προφανώς την ρυθμίζεις απο το bios.

Αλλά στην http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-g31m-es2l_2x#kf

δεν γράφει κάτι στα χαρακτηριστικά πόσο είναι η μέγιστη δεσμευμένη ram απο την gigabyte GA-G31M-ES2L και δεν βρήκα και κάτι σχετικό στο manual της για αυτό και περι ρύθμισης της.

γράφει μόνο αυτό Ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών Intel® Graphics Media Accelerator 3100 (Intel GMA 3100)

Δημοσ.

Την εχω αυτην σαν βοηθητικη σε ενα τεστ συστημα.Με 4gb μνημη, Q8300, με την onboard καρτα γραφικων παιζει οριακα HD video στο Youtube. Σκληρός....IDE 80gb με windows 10 πανω

• Thanks 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Crybal είπε

Σκληρός....IDE 80gb με windows 10 πανω

Είσαι ήρωας! Με SATA δίσκο βαρέθηκα να περιμένω να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση...

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Είσαι ήρωας! Με SATA δίσκο βαρέθηκα να περιμένω να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση...

Συνήθως δεν της κάνω παρέα.... Της εγκατάστασης. Την αφήνω μόνη της 🤪

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/4/2021 στις 11:48 ΜΜ, Τέρης Α. είπε

(...) Εγώ πάντως δεν εγκαθιστώ drivers για τη GPU. Αφήνω τα Windows να περάσουν εκείνα και δεν έχω κάποιο πρόβλημα* (αυτή την έκδοση νομίζω περνάνε). Αν πάω να την εγκαταστήσω εγώ πριν από τα Windows: α) μου βγάζει μήνυμα ότι το σύστημα δεν καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσες (ή κάτι τέτοιο), β) τους τρέχω με compatibility mode σε Vindows Vista, η εγκατάσταση ξεκινά αναβοσβίνει η οθόνη και λίγο πριν τελειώσει η διαδικασία τρώω BSOD και επανεκκίνηση.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

*Το Google earth δεν δουλεύει. Θέλει καλύτερη κάρτα για να ξεκινήσει.

Έκανα κάποιες πειραματικές δοκιμές προχθές και παρακάτω τα αποτελέσματα:

Spoiler

1591381996_(156).png.be7fe9cdbf55753c7ee7c3933a7836d2.png

Σύμφωνα με την έρευνά μου, η τελευταία έκδοση είναι η 8.15.10.1930 ή 15.12.75.4.64.1930 και κατέληξα σ' αυτή μετά από ψάξιμο σε διάφορα site μητρικών με chipset της σειράς 3x και 4x. Η 4x ήταν πιο ευνοημένη, καθώς είχε υποστήριξη μέχρι τον Οκτώβριο του '12 (έκδοση 8.15.10.2869 ή 15.17.19.64.2869) σε αντίθεση με (από τη σειρά 945 μέχρι 35) τη 3x που είχε μέχρι τον Οκτώβριο του '09, η οποία υποστηρίζεται κανονικά από τα Windows 7x64 και μετέπειτα στα Windows 10x64 με λειτουργία συμβατότητας (χωρίς να τρώω BSOD και να συμβιβάζομαι με τον driver του Windows Update). Γιατί όλη αυτή η σύγχηση με τις εκδόσεις (δική μου τουλάχιστον); Μέχρι πριν 2 μήνες είχα στο βασικό μου PC την P5KPL-AM SE με ανεξάρτητη GPU, οπότε δεν ασχολούμουν με drivers iGPU. Για δοκιμές είχα την P5KPL-VM, η οποία έχει το ίδιο Chipset. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους; Η 1η έχει iGPU drivers μέχρι Windows 7x64 ενώ η 2η μέχρι Windows Vista x64. Μέχρι να παρατηρήσω αυτή τη διαφορά της Asus πέρναγα τους drivers των Vista και είχα πρόβλημα. Το πράσινο φως τελικά ήλθε τυχαία από αυτή τη μητρική και σε τελευταίο στάδιο από την Ιntel. Αφού λοιπόν έβγαλα άκρη, άρχισα να παρατηρώ τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ των driver και των μητρικών. Αυτό που παρατήρησα στους νέους drivers είναι ότι περιέχουν και HDMI drivers (για την P5E-VM HDMI να υποθέσω;). Επίσης, ορισμένες μητρικές έχουν πιστοποίηση Windows7 WHQL, αποφεύγοντας έτσι οι μισοί drivers των συσκευών να φτάνουν μέχρι τα Windows Vista και άλλοι μέχρι τα 7.  Ελπίζω βέβαια να μην τη πατήσουμε σαν τον Κυρίτση.

Spoiler

Πολύ λογοδιάρροια για το τίποτα μου φαίνεται. Ούτε like δε θα πάρω στο τέλος...

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...