Προς το περιεχόμενο

θερμοαγωγιμη παστα

teme

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα θα ήθελα να μου προτείνεται από της ποιο Top πάστες της αγοράς για την μείωση θερμοκρασιών σε μινι ιτχ.

Να πω ότι χρησιμοποιούσα την arctic silver 5 την παστα την είχα κανα 2 χρόνια στην άκρη αλλά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό, και δεν έμεινα ευχαριστημένος ήταν πολύ στεγνη σαν πάστα με αποτέλεσμα κακές θερμοκρασίες.

Εχω δει κάποιες αλλα δεν ξέρω που να καταλήξω όπως 

NOCTUA NT-H2 

THERMAL GRIZZLY KRYONAUT 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και οι δύο είναι κορυφαίες, απλά η Noctua είναι πιό οικονομική, με την έννοια ότι αγοράζεις μεγαλύτερη ποσότητα στα ίδια χρήματα. Η Kryonaut είναι πανάκριβη, και όχι τυχαία. Αν την θέλεις για 1-2 εφαρμογές, πάρε αυτή. Αν έχεις παραπάνω συστήματα, συμφέρει η Noctua. Εγώ είχα πάρει την Η1 προ ετών, νομίζω την συσκευασία των 3.5gr, έχω κάνει καμιά 10ριά εφαρμογές και έχει ακόμα μέσα.

• Like 3

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κάνω αναβάθμιση ένα παλιό 2πύρηνο intel σύστημα με τον i5-10400f. Εδώ και χρόνια έχω και κάθονται δύο πάστες μία arctic silver 5 και μια Noctua H1 οι οποίες σήμερα λογικά είναι για πέταμα. Ποιά πάστα προτείνετε για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή; σε microAtx με όχι τόσο καλό airflow (1 ανεμιστήρα μπροστά - 1 πίσω). Η ψύκτρα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η beQuite pure rock 2. Το pc θα χρησιμοποιηθεί για gaming.

Αν και δεν κάνω συχνές αλλαγές πάστας, η Savio Tg 2 ή 3 ειναι κομπλέ ή να επιλέξω πάλι Noctua;

ευχαριστώ

Επεξ/σία από qrstuv

3 ώρες πριν, qrstuv είπε

Καλησπέρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κάνω αναβάθμιση ένα παλιό 2πύρηνο intel σύστημα με τον i5-10400f. Εδώ και χρόνια έχω και κάθονται δύο πάστες μία arctic silver 5 και μια Noctua H1 οι οποίες σήμερα λογικά είναι για πέταμα. Ποιά πάστα προτείνετε για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή; σε microAtx με όχι τόσο καλό airflow (1 ανεμιστήρα μπροστά - 1 πίσω). Η ψύκτρα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η beQuite pure rock 2. Το pc θα χρησιμοποιηθεί για gaming.

Αν και δεν κάνω συχνές αλλαγές πάστας, η Savio Tg 2 ή 3 ειναι κομπλέ ή να επιλέξω πάλι Noctua;

ευχαριστώ

Και με μια Arctic MX-6 θα είσαι μια χαρά! Ο επεξεργαστής εξάλλου είναι αρκετά δροσερός. Πάντως θα σε πρότεινα ανάλογα και το κουτί που έχεις να βάλεις άλλο έναν ανεμιστήρα. 

https://www.skroutz.gr/s/39247604/Arctic-MX-6-Thermal-Paste-4gr.html

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aetos1988 είπε

Και με μια Arctic MX-6 θα είσαι μια χαρά! Ο επεξεργαστής εξάλλου είναι αρκετά δροσερός. Πάντως θα σε πρότεινα ανάλογα και το κουτί που έχεις να βάλεις άλλο έναν ανεμιστήρα. 

https://www.skroutz.gr/s/39247604/Arctic-MX-6-Thermal-Paste-4gr.html

Σ' ευχαριστώ πολύ. Υπάρχει θέμα με τη μητρική, έχει μόνο 1 υποδοχή για fan που πάνω σε αυτό έχω με σπλιτερ την εισαγωγή (μπροστά) και την εξαγωγή (πίσω). Για να μην αλλάζω και μητρική που δεν είναι στο budget, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αλλάξω το 120ρι μπροστά με ένα 140ρι. Θα κάνει καμια διαφορά;

Το κουτί είναι ένα Coolermaster Q300L.

Επεξ/σία από qrstuv

1 ώρα πριν, qrstuv είπε

Σ' ευχαριστώ πολύ. Υπάρχει θέμα με τη μητρική, έχει μόνο 1 υποδοχή για fan που πάνω σε αυτό έχω με σπλιτερ την εισαγωγή (μπροστά) και την εξαγωγή (πίσω). Για να μην αλλάζω και μητρική που δεν είναι στο budget, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αλλάξω το 120ρι μπροστά με ένα 140ρι. Θα κάνει καμια διαφορά;

Σε κάθε περίπτωση ένα μεγαλύτερο FAN με μια καλή ταχύτητα θα του δώσει λίγο αέρα παραπάνω άρα και ψύξη. Εξαρτάται βέβαια και από το FAN που έχεις πίσω (να μην είναι αδύναμο). Από ότι είδα το κουτί υποστηρίζει 2 x 140mm fans μπροστά. Έχεις 1 Fan Connector. Θα μπορούσες να βρεις ένα τριπλό Fan Splitter Cable και να βάλεις 2 αλλά θα πρέπει να δεις πόσο ρεύμα σηκώνει ο connector και πόσο ο κάθε ανεμιστήρας για να είσαι σίγουρος (εάν το ψάξεις φυσικά). Πάντως με 1Α που είναι συνήθως οι απλοί connector άνετα συνδέεις και 3 Fans.   

• Like 1

2 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

Σε κάθε περίπτωση ένα μεγαλύτερο FAN με μια καλή ταχύτητα θα του δώσει λίγο αέρα παραπάνω άρα και ψύξη. Εξαρτάται βέβαια και από το FAN που έχεις πίσω (να μην είναι αδύναμο). Από ότι είδα το κουτί υποστηρίζει 2 x 140mm fans μπροστά. Έχεις 1 Fan Connector. Θα μπορούσες να βρεις ένα τριπλό Fan Splitter Cable και να βάλεις 2 αλλά θα πρέπει να δεις πόσο ρεύμα σηκώνει ο connector και πόσο ο κάθε ανεμιστήρας για να είσαι σίγουρος (εάν το ψάξεις φυσικά). Πάντως με 1Α που είναι συνήθως οι απλοί connector άνετα συνδέεις και 3 Fans.   

Δεν το ήξερα ότι υπάρχει 3 x fan splitter καλώδιο. Έτσι θα γίνει. Το fan που έχω πίσω είναι αυτό που είχε το κουτί, ένα Coolermaster 3pin. Σε ευχαριστώ πολύ. Θα το αλλάξω κι αυτό.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, qrstuv είπε

Δεν το ήξερα ότι υπάρχει 3 x fan splitter καλώδιο. Έτσι θα γίνει. Το fan που έχω πίσω είναι αυτό που είχε το κουτί, ένα Coolermaster 3pin. Σε ευχαριστώ πολύ. Θα το αλλάξω κι αυτό.

Υπάρχουν αλλά κοίταξε τι υποστηρίζει η μητρική σου.

Υπάρχουν τα 3-Pin extension cables όπως αυτό στη φωτογραφία παρακάτω (εδώ στο στο skroutz):

image.png.54d3a147ecb9e089272012e1da822f49.png

Και τα αντίστοιχα 4-Pin extension cables όπως αυτό στη φωτογραφία παρακάτω (εδώ στο skroutz):

image.png.8e3e1d41d9d90b8d5e69641731ac247e.png

Και εδώ ότι πληροφορίες χρειάζεσαι για τους δυο τύπους.

image.png.ceb95ae93525d57e8307a10006f97792.png

Επεξ/σία από JPaxilleas
  • Thanks 1

Η μητρική μου υποστηρίζει 4 pin. Πήρα το δεύτερο extension 4-pin και τα δύο από τα τρία connectors ειναι όπως φαίνονται στις φωτογραφίες.. τα fans που θα κουμπώσω είναι τα παρακάτω.. Θα δουλέψει το pwm ή θα έχω κάποιο θέμα; ευχαριστώ

ARCTIC P12 PWM PST FAN 120MM BLACK/BLACK πίσω/ εξαγωγή αέρα

2 x NOCTUA NF-P14S REDUX-1500 140MM PWM μπροστά/εισαγωγή αέρα

Όσο για την πάστα πήρα μια Savio TG-04 αλλά το cpu cooler έχει προεγκατεστημένη πάστα δική του επάνω.

IMG_9794.JPG

IMG_9795.jpeg

Στις 17/4/2024 στις 5:34 ΜΜ, qrstuv είπε

Το κουτί σου είναι πολύ δροσερό οπότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Αλλά μπορείς να βάλεις όσα fans θέλεις με ένα απλο και φθηνό controller σαν κι αυτο

https://www.skroutz.gr/s/29054443/Arctic-Case-Fan-Hub-PWM-Sharing-Hub-for-PC-fans-10-outputs.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

• Like 1

37 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Το κουτί σου είναι πολύ δροσερό οπότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Αλλά μπορείς να βάλεις όσα fans θέλεις με ένα απλο και φθηνό controller σαν κι αυτο

https://www.skroutz.gr/s/29054443/Arctic-Case-Fan-Hub-PWM-Sharing-Hub-for-PC-fans-10-outputs.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Ναι πιστεύω με 3 fans (2 x 140mm μπροστά και 1 x 120mm πίσω) είμαι μια χαρά. Και τα τρια fans ειναι συνδεδεμένα στην μία και μοναδική 4pin υποδοχή της μητρικής με το καλώδιο του παραπάνω ποστ. Απλά είδα ότι λειτουργούν σε πολύ χαμηλές στροφές ακόμα και σε παιχνίδι και τα έχω ρυθμίσει μέσα απο το bios σε performance, ένα κλικ πριν το full. Το κουτί τελικά έγινε αρκετά αθόρυβο. Ευχαριστώ για το controller.

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...